MP3 Çalar ile ATM’den Kredi Kartı Bilgisi Çalındı

0
innaw
İngiltere, Manchester'da yaşayan 41 yaşındaki Maxwell Parsons, sıradan bir MP3 çalar ile bankaların güvenlik sistemlerini aşarak kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği suçlaması ile tutuklandı. 200.000 £ çaldığı bildirilen Parsons’un “ters mühendislik” olarak adlandırılan ve son dönemde yaygınlaşan bir yöntem kullandığı bildiriliyor.

Kaynaklar: 1, 2

Görüşler

0
Tarık
Havada salınım halindeki elektriksel verilerin toplanması ve tekrar anlaşılabilir bilgiye döndürülmesi işi. Tüm yüksek frekanslı cihazlardan aynı şekilde bilgi alınabilir, sızdırılabilir. Hatta bu tür şeylerdem korunmak için faraday kafesleri bile var. Ama toplanan verinin tekrar bilgiye dönüştürülmesi işi çok teknik ve enteresan bir iş.

Yıllar önce ceviz kabuğunda bu tip şeyleri iddia eden bir adamcağız çıkmıştı, bu amerikan avax uçaklarının bu işlerede yaradığını, hatta amerika nın olayı abartıp başka türlüde kullanabildiğini söylemişti. İlerleyen saatlere doğru olaya beyin kontrolü gibi abidik şeylerde girdiğinden konu tam anlaşılamamıştı.

Evet bu yapılan iş tam anlamıyla elektromanyetik hacking dir. gibi iddialı bir söz edeyim ve kapatayım çenemi :D

0
bio
Bunda o kadar komplikasyonla bile ugrasmamislar, bayagi telefon kablosuna baglamislar cihazi:

The phone line running from the machine to an ordinary BT white socket was unplugged and a two-way adaptor inserted. The MP3 player was then placed between the ATM machine’s output cable and the phone socket.
0
experience
ayar di mi bu puhehehe
0
Tarık
Evet ama bu olayda yada bunun benzeri yöntemlerde zor olan kısım haberde de bol bol bahsedildiği üzere bu dağınık verilerin anlamlı hale getirilmesi. Eğer ben kafamda olayı yanlış oluşturmadıysam bunlar farklı bir ters mühendislik ile yapmışlar bu işi. Belkide ortada ters mühendislik yapılacak beş satırlık assembley kodu dahi yoktu. Kendilerine göre bir oluşturmuş ve onu izlemiş olabilrler. Veyahut çalıntı bir kurumsal, bilimsel yöntem kullanmış olabilirler.
0
Ono
Valla dostum ben senden hiç bişey anlamıyorum. Bi gidersin oyun oynayana misyoner dersin, bi gidersin reverse enginering yapana çalıntı yöntem kullanmışlar dersin. Madem bu olay bu kadar yaygın ki çalıntı diyosun, bi atmye reverse enginering ile server ol görelim seni. Oyun oynayana bile bok atışın zaten herşeyi ortaya koyuyor. Ha birde ayrıca sorayım şu ufak dağlarıda sen yaratmıştın değil mi?
0
Tarık
Hmmm, düşüncelerin normaldir. Saygıyla karşılıyorum. Yalnız sitene girdim bu "Suan Win2K dayim. Buyuk ihtimalle oyun oynuyorum. Lutfen daha sonra tekrar deneyiniz." çıktı :) Buda seni ortaya koyuyor zaten. iyi çalışmalar...
0
Ono
Ortada olan benim oyun oynadığım değil, senin kendini bi #!$ sanman.
0
arsenelupin
"reverse engineering" ~ "ters mühendislik" biraz tuhaf olmuş.Kanımca kavramın anlam alanıyla örtüşmüyor.Daha uygun bir ifade de bulmak zor gerçekten ama reverse!=ters
0
sefalet
"Tersine Mühendislik" sözünü kullanıyorum ben.Yapılanın yapılma sistematiğinin dışında farklı bir yol izlenmesi ile yapılana müdahale edilmesi anlamında."Ters Mühendislik" yapılan işin yanlış ya da eksik yapıldığı anlamını çağrıştırıyor kanımca, "ters iş yapmak" da olduğu gibi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Okulu Bırakıyorum, Okula Gidiyorum!

PCc0d3r

Her zaman demişimdir Türkiye'deki eğitim sistemi bir işe yaramaz diye. Hele bir de şu haberi duyunca Fransa'da oku diye fısıldadı şeytan bana: Fransa'da Zi Hackademy adında (elbette resmi olmayan) bir okul açılmış. 450 Franc karşılığında gittiğiniz okul toplam 9 saat ders veriyor ve verilen eğitimin konusu ise bence cok ilgi çekici: "bir sistem nasıl hack edilir?".
Ben daha fazla dayanamayacağım haberi biraz daha araştıracağım. Siz nerden mi başlayacaksınız işte buradan.

En Son Ne Zaman Badana Yaptınız?

FZ

Boya deyip geçmeyin, eğer sağda solda kablosuz ağ sistemleri çoğalmaya başladı ise, sinyallerle başa çıkmakta güçlük çekiyorsanız o zaman belki de izolasyona dair bazı şeyler yapmanın zamanı gelmiştir.

Force Field Wireless şirketi bu tür kaygıları olanlar için özel bir boya katkısı üretmiş. Duvarları, tavanı ve zemini boyamak için kullanacağınız boyaya bu katkı malzemesini eklediğinizde görüntüde herhangi bir değişiklik olmuyor ancak kablosuz iletişimde epey bir izolasyon sağlanıyor (diye iddia ediliyor).

Şirketin iddiasına göre duvara homojen olarak yayıldığında söz konusu malzeme 100 Mhz - 5 Ghz frekans aralığındaki sinyalleri yansıtarak odayı bir tür Faraday kafesine dönüştürüyor.

Kaynak: Information Week

Wikileaks kurucusu tecavüzle suçlandı/suçlanmadı!

sundance

Sızdırılmış dökümanları bütün dünyaya yayarak, özgür basının idol sitelerinden biri olan Wikileaks'in sözcüsü Julian Assange hakkındaki tecavüz suçlaması İsveç makamları tarafından geri çekildi.

Daha önce Bilderberg toplantı raporlarını, 9/11 sırasındaki 575,000 SMS kaydını ve son olarak da Afganistan'daki savaşla ilgili 92,000 belgeyi halka duyuran Wikileaks ve sözcüsü, popülaritenin artması ile çeşitli saldırılara maruz kalmışlardı.

Türkiye'de Elektronik İmza Sonunda Başlıyor

anonim

Türkiye'de ıslak imza ile aynı hukuki sonuçları doğuracak elektronik imza (e-imza) dağıtımı başlıyor.

Türkiye'de e-devlet uygulamalarının gelişmesini sağlayacak olan elektronik imzada (e-imza) geri sayım başladı. Sektörde faaliyet göstermek üzere Telekomünikasyon Kurumu’na başvuran 3 firmadan biri olan Türktrust, istenilen şartları karşılayarak kurumdan yetki belgesi aldı.

Kaynak: http://www.hurriyetim.com.tr

Internet gezgini güven(siz)liği

daegil

Araştırmayı ben de Bruce Schneier blog'unda yayınlayınca farkettim. Araştırmacılar 2004 boyunca MSIE, Firefox ve Opera'daki "bilinen güvensiz" günleri saymışlar, yani bir güvenlik açığının var olup yamasının yayınlanmamış olduğu günleri. MSIE %98 güvensiz çıkmış, yani araştırma senesi boyunca sadece 7 gün bilinen güvenlik açıklarına karşı yamaları mevcut bir gezgin sunabilmişler kullanıcılarına. Firefox %15, Opera ise %17 güvensiz çıkmış. Toplam güvenlik açığı sayılarından daha tutarlı bir yaklaşım...