MP3 Çalar ile ATM’den Kredi Kartı Bilgisi Çalındı

0
innaw
İngiltere, Manchester'da yaşayan 41 yaşındaki Maxwell Parsons, sıradan bir MP3 çalar ile bankaların güvenlik sistemlerini aşarak kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği suçlaması ile tutuklandı. 200.000 £ çaldığı bildirilen Parsons’un “ters mühendislik” olarak adlandırılan ve son dönemde yaygınlaşan bir yöntem kullandığı bildiriliyor.

Kaynaklar: 1, 2

Görüşler

0
Tarık
Havada salınım halindeki elektriksel verilerin toplanması ve tekrar anlaşılabilir bilgiye döndürülmesi işi. Tüm yüksek frekanslı cihazlardan aynı şekilde bilgi alınabilir, sızdırılabilir. Hatta bu tür şeylerdem korunmak için faraday kafesleri bile var. Ama toplanan verinin tekrar bilgiye dönüştürülmesi işi çok teknik ve enteresan bir iş.

Yıllar önce ceviz kabuğunda bu tip şeyleri iddia eden bir adamcağız çıkmıştı, bu amerikan avax uçaklarının bu işlerede yaradığını, hatta amerika nın olayı abartıp başka türlüde kullanabildiğini söylemişti. İlerleyen saatlere doğru olaya beyin kontrolü gibi abidik şeylerde girdiğinden konu tam anlaşılamamıştı.

Evet bu yapılan iş tam anlamıyla elektromanyetik hacking dir. gibi iddialı bir söz edeyim ve kapatayım çenemi :D

0
Tarık
0
bio
Bunda o kadar komplikasyonla bile ugrasmamislar, bayagi telefon kablosuna baglamislar cihazi:

The phone line running from the machine to an ordinary BT white socket was unplugged and a two-way adaptor inserted. The MP3 player was then placed between the ATM machine’s output cable and the phone socket.
0
experience
ayar di mi bu puhehehe
0
Tarık
Evet ama bu olayda yada bunun benzeri yöntemlerde zor olan kısım haberde de bol bol bahsedildiği üzere bu dağınık verilerin anlamlı hale getirilmesi. Eğer ben kafamda olayı yanlış oluşturmadıysam bunlar farklı bir ters mühendislik ile yapmışlar bu işi. Belkide ortada ters mühendislik yapılacak beş satırlık assembley kodu dahi yoktu. Kendilerine göre bir oluşturmuş ve onu izlemiş olabilrler. Veyahut çalıntı bir kurumsal, bilimsel yöntem kullanmış olabilirler.
0
Ono
Valla dostum ben senden hiç bişey anlamıyorum. Bi gidersin oyun oynayana misyoner dersin, bi gidersin reverse enginering yapana çalıntı yöntem kullanmışlar dersin. Madem bu olay bu kadar yaygın ki çalıntı diyosun, bi atmye reverse enginering ile server ol görelim seni. Oyun oynayana bile bok atışın zaten herşeyi ortaya koyuyor. Ha birde ayrıca sorayım şu ufak dağlarıda sen yaratmıştın değil mi?
0
Tarık
Hmmm, düşüncelerin normaldir. Saygıyla karşılıyorum. Yalnız sitene girdim bu "Suan Win2K dayim. Buyuk ihtimalle oyun oynuyorum. Lutfen daha sonra tekrar deneyiniz." çıktı :) Buda seni ortaya koyuyor zaten. iyi çalışmalar...
0
Ono
Ortada olan benim oyun oynadığım değil, senin kendini bi #!$ sanman.
0
arsenelupin
"reverse engineering" ~ "ters mühendislik" biraz tuhaf olmuş.Kanımca kavramın anlam alanıyla örtüşmüyor.Daha uygun bir ifade de bulmak zor gerçekten ama reverse!=ters
0
sefalet
"Tersine Mühendislik" sözünü kullanıyorum ben.Yapılanın yapılma sistematiğinin dışında farklı bir yol izlenmesi ile yapılana müdahale edilmesi anlamında."Ters Mühendislik" yapılan işin yanlış ya da eksik yapıldığı anlamını çağrıştırıyor kanımca, "ters iş yapmak" da olduğu gibi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Akustik Şifre Analizi: Mikroişlemcinizin Çıkardığı Sesler ve Potansiyel Saldırı

FZ

Bilgisayarınızın kalbini dinlemeyi denediniz mi? Acaba GnuPG ile bir şeyleri şifrelerken çıkan ``sesler´´ olası bir saldırgana bazı ipuçları verir mi? Mikroişlemciyi dinlemek mi!? O da ne! diyenlerden misiniz?

O halde Adi Shamir ve Eran Tromer´in Acoustic Cryptanalysis başlıklı bu ilginç çalışması ufkunuzu genişletebilir.

Web Güvenliği E-Dergi

anonim

İlk sayısı Ağustos 2009`da yayımlanan Web Güvenlik Topluluğu (WGT) E-Dergi projesi ile web güvenliği bilincinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Periyodik yayınlanacak dergide, uzmanlar tarafından birbirinden farklı konular kaleme alınırken, web/yazılım güvenliğinde güncel konuların ve teknolojilerin takibinin sağlanması da hedefleniyor.

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansı

onal

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansları- Türkiye’de eksikliği hissedilen ürün/teknoloji bağımsız güvenlik anlayışına katkı amacıyla düşünülmüş bir etkinlik serisidir.

IstSec etkinliklerinde konusunda uzman kişiler tarafından yapılacak uygulamalı sunumlar eşliğinde katılımcılar merak ettiği konulara cevap bulmakla kalmayıp uygulamalı olarak görebilecekler.

Yılda iki kere yapılması planlanan IstSec etkinliklerinin ilki Microsoft, RSA ve ADEO’nun sponsorluğunda Microsoft Türkiye ofisinde yapılacaktır.

iPhone Hediyeli Hacking Yarışması!

anonim

IstSec ‘09 – İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı’nın ikinci günü yapılacak Capture The Flag yarışmasına katılarak son model bir iPhone(iPhone 3Gs) kazanma şansı elde edebilirsiniz.

CTF yarışması gerçek hayatta sistem adminleri, network adminleri ve güvenlik adminlerinin yaptığı hataları simüle eden bir yarışmadır ve toplam 11 adımdan oluşmaktadır.

Bir ICQ hackerı ile röportaj

sundance

Hep merak etmişimdir, neden ICQ numaraları çalınır, insanlar bunu niye yapar vs. diye.

Hayal meyal hatırlıyorum Robin`in ICQ numarasının çalınmış olduğunu, bugün de onu online görünce, hemen `naber` dedim, gelen cevap ilginçti

`Ben sandığın kişi değilim onun ICQ`sunu hackledim`

Bunun üstüne de çok ilginç bir sohbet başladı... Siz hiç altı haneli bir ICQ numarasının $200 gibi paralara satılabildiğini biliyor muydunuz ? Ben bilmiyordum :) (Ed: 31/12/2001 itibariyle Robin ICQ numarasını geri almış bulunmakta :)