MP3 Çalar ile ATM’den Kredi Kartı Bilgisi Çalındı

0
innaw
İngiltere, Manchester'da yaşayan 41 yaşındaki Maxwell Parsons, sıradan bir MP3 çalar ile bankaların güvenlik sistemlerini aşarak kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği suçlaması ile tutuklandı. 200.000 £ çaldığı bildirilen Parsons’un “ters mühendislik” olarak adlandırılan ve son dönemde yaygınlaşan bir yöntem kullandığı bildiriliyor.

Kaynaklar: 1, 2

Görüşler

0
Tarık
Havada salınım halindeki elektriksel verilerin toplanması ve tekrar anlaşılabilir bilgiye döndürülmesi işi. Tüm yüksek frekanslı cihazlardan aynı şekilde bilgi alınabilir, sızdırılabilir. Hatta bu tür şeylerdem korunmak için faraday kafesleri bile var. Ama toplanan verinin tekrar bilgiye dönüştürülmesi işi çok teknik ve enteresan bir iş.

Yıllar önce ceviz kabuğunda bu tip şeyleri iddia eden bir adamcağız çıkmıştı, bu amerikan avax uçaklarının bu işlerede yaradığını, hatta amerika nın olayı abartıp başka türlüde kullanabildiğini söylemişti. İlerleyen saatlere doğru olaya beyin kontrolü gibi abidik şeylerde girdiğinden konu tam anlaşılamamıştı.

Evet bu yapılan iş tam anlamıyla elektromanyetik hacking dir. gibi iddialı bir söz edeyim ve kapatayım çenemi :D

0
Tarık
0
bio
Bunda o kadar komplikasyonla bile ugrasmamislar, bayagi telefon kablosuna baglamislar cihazi:

The phone line running from the machine to an ordinary BT white socket was unplugged and a two-way adaptor inserted. The MP3 player was then placed between the ATM machine’s output cable and the phone socket.
0
experience
ayar di mi bu puhehehe
0
Tarık
Evet ama bu olayda yada bunun benzeri yöntemlerde zor olan kısım haberde de bol bol bahsedildiği üzere bu dağınık verilerin anlamlı hale getirilmesi. Eğer ben kafamda olayı yanlış oluşturmadıysam bunlar farklı bir ters mühendislik ile yapmışlar bu işi. Belkide ortada ters mühendislik yapılacak beş satırlık assembley kodu dahi yoktu. Kendilerine göre bir oluşturmuş ve onu izlemiş olabilrler. Veyahut çalıntı bir kurumsal, bilimsel yöntem kullanmış olabilirler.
0
Ono
Valla dostum ben senden hiç bişey anlamıyorum. Bi gidersin oyun oynayana misyoner dersin, bi gidersin reverse enginering yapana çalıntı yöntem kullanmışlar dersin. Madem bu olay bu kadar yaygın ki çalıntı diyosun, bi atmye reverse enginering ile server ol görelim seni. Oyun oynayana bile bok atışın zaten herşeyi ortaya koyuyor. Ha birde ayrıca sorayım şu ufak dağlarıda sen yaratmıştın değil mi?
0
Tarık
Hmmm, düşüncelerin normaldir. Saygıyla karşılıyorum. Yalnız sitene girdim bu "Suan Win2K dayim. Buyuk ihtimalle oyun oynuyorum. Lutfen daha sonra tekrar deneyiniz." çıktı :) Buda seni ortaya koyuyor zaten. iyi çalışmalar...
0
Ono
Ortada olan benim oyun oynadığım değil, senin kendini bi #!$ sanman.
0
arsenelupin
"reverse engineering" ~ "ters mühendislik" biraz tuhaf olmuş.Kanımca kavramın anlam alanıyla örtüşmüyor.Daha uygun bir ifade de bulmak zor gerçekten ama reverse!=ters
0
sefalet
"Tersine Mühendislik" sözünü kullanıyorum ben.Yapılanın yapılma sistematiğinin dışında farklı bir yol izlenmesi ile yapılana müdahale edilmesi anlamında."Ters Mühendislik" yapılan işin yanlış ya da eksik yapıldığı anlamını çağrıştırıyor kanımca, "ters iş yapmak" da olduğu gibi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux kaynak koduna gizlice sızma denemesi

anonim

ntvmsnbc'nin haberine göre kötü niyetli biri Linux çekirdeğinin yeni versiyonuna bir trojan yüklemeye çalışmış.

‘Bitkeeper’ kaynak kodu güvenlik birimi, dışardan gelen bu müdahaleyi 24 saat içerisinde tespit ederek açık veritabanını kapadı, böylece kötü niyetli yazılımcının çekirdek üzerinde yapmak istediği değişiklikler Linux kodlarına yansımadı. Bitkeeper’ın yazılımcısı Larry McVoy söz konusu tehdidin sonuca ulaşmadığını belirtti.

ShmooCon'06 Hacker toplantısı sona erdi!

sundance

13-15 Ocak arası Washington DC'de düzenlenen hacker toplantısı ShmooCon oldukça hareketli geçmiş. Insecure.org'dan meşhur Fyodor'un Nmap'le Playboy.com'da pr0n aradığı sunumdan SimpleNomad'ın Windows yüklü makinalara wireless üzerinden erişilmesini sağlayan hack'ine kadar oldukça ilginç toplantılara sahne olmuş. Cisco VPN Conc.'larla ilgili bir sıfır gün açığının bile yayınlandığı etkinliği izleyip haberdar eden Emre Sağlam (a.k.a. Conan)'a teşekkürler.

Badtrans Virüsü

anonim

27 Kasım — Bilgisayar güvenliği uzmanları Badtrans adı verilen bir virüsün Avrupa ve ABD’de binlerce bilgisayarı etkilediğini ve hızla yayıldığını açıkladılar.

NTVMSNBC`de yayınlanan habere göre, bilgisayarları etkilemek için farklı metodlar kullanan virüs, bazı kullanıcıları e - postalarını açmadan da etkiliyebiliyor. Virüs enfekte ettiği bilgisayardaki dosyaları araştırarak gizli bilgileri çalmaya çalışıyor.

OpenBSD Paket Süzgeci Türkçe Kullanım Kılavuzu

anonim

PF Tcp/Ip trafiğini süzme ve ağ adres dönüşümü (NAT) sağlayan bir OpenBSD sistemidir. Bu sistemin temel ayarları ile ilgili ilk türkçe doküman yayımlandı. Söz konusu belgeye bu adresten erişilebilir.

Big TTNet is watching you!

tongucyumruk

Easynews kullananlar bilirler login olduğunuz zaman girdiğiniz ip bilgisi karşınıza çıkar. Bende siteye günlük ziyaretimi gerçekleştirdiğim sırada bir baktım yazan IP 195 ile başlayan bir kablonet IP'si değil 212.156 ile başlayan bir ttnet IP'si. Bağlantıda da "Via: 1.1 ttnet-cache..." yazıyor. Bunun üzerine önce Interaktif'teki yetkilileri aradım ve TTNet'in transparent proxy kurup kurmadığını sordum. Aldığım cevap böyle birşeyden haberlerinin olmadığı şeklindeydi. Beni TTNet'e yönlendirdiler onlarla yaptığım görüşmede ise bant genişliğinden daha iyi faydalanmak amacıyla Transparent Proxy uygulamasının denendiğini öğrendim. Kısa süre içinde tam uygulamaya geçilmesini planlıyorlarmış. Kendilerine bağlantıların takip edilmesi hakkındaki endişelerimi ilettiğimde ise böyle birşeyin kesinlikle olmadığı cevabını aldıysam da bunun pek içimi rahatlattığını söyleyemem...