Metasploit artık Rapid7'nin

0
caiaphas_
Uzun zamandan beri hem UNIX hem de WIN32 üzerinde başarı ile çalışan ve tüm otoriteler tarafından da en çok tercih edilen penetrasyon aracı olan Metasploit Rapid7 tarafından satın alındı.

Açık kaynak desteğinin devam edip etmeyeceği Metasploit tarafından yapılan açıklama ile netlik kazandı. Metasploit açık kaynak kod üretmeye devam edecek, bunun yanında Rapid7'nin güvenlik açığı tarama ürünü olan NeXpose ile de entegre edilecek. Habere göre HD Moore dahil pek çok Metasploit geliştiricisinin Rapid7 ekibine katıldığı da ayrıca belirtiliyor. HD bundan sonra güvenlik şefi olarak görevine devam edecek.

İlgili Yazılar

CryptoAPI ile Verilerimizi Güvenlik Altına Alalım (ama nasıl?)

anonim

21. yüzyılda yaşadığımızı göz önüne alarak artık hepimizin mümkün olduğunca Telnet yerine SSH, FTP yerine SFTP ve HTTP yerine HTTPS kullanarak verilerimizin Internet üzerinde bir noktadan bir noktaya ulaştırılması sırasında yol üzerinde pusuya yatmış karanlık şahıslar tarafından ele geçirilmesini engellediğimizi sanıyorum. Eğer bunu yapmıyorsanız, bu karanlık şahıslara fırsat verdiğiniz için er ya da geç Nasreddin Hoca'nın başına gelen "Peki ama hırsızın hiç mi suçu yok?" durumuna düşmeniz kaçınılmazdır...

IstSec '09 - İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı

sundance

2009 yılında dünyaya damgası vuran ve siber tehditlere karşı önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak ülkelerin bütçelerinden ayırdıkları hatırı sayılır oranlara ulaşan rakamlar, bilgi güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenliği açısından kritik öneme kavuşturmuştur. ISTSEC ‘09 konferansı bu eksendeki soru ve sorunlara çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedeflemektedir.

Kayıt için www.istsec.org

NSA SELinux´u Güncelledi

FZ

ABD´nin en önemli istihbarat kurumlarında NSA (National Security Agency), 23 Şubat 2004 tarihinde SELinux sistemini güncelledi ve kamuoyuna son gelişmeleri duyurdu. Ayrıntılı bilgiye ve SELinux kaynaklarına bu adresten erişebilirsiniz.

Linux kaynak koduna gizlice sızma denemesi

anonim

ntvmsnbc'nin haberine göre kötü niyetli biri Linux çekirdeğinin yeni versiyonuna bir trojan yüklemeye çalışmış.

‘Bitkeeper’ kaynak kodu güvenlik birimi, dışardan gelen bu müdahaleyi 24 saat içerisinde tespit ederek açık veritabanını kapadı, böylece kötü niyetli yazılımcının çekirdek üzerinde yapmak istediği değişiklikler Linux kodlarına yansımadı. Bitkeeper’ın yazılımcısı Larry McVoy söz konusu tehdidin sonuca ulaşmadığını belirtti.

Big TTNet is watching you!

tongucyumruk

Easynews kullananlar bilirler login olduğunuz zaman girdiğiniz ip bilgisi karşınıza çıkar. Bende siteye günlük ziyaretimi gerçekleştirdiğim sırada bir baktım yazan IP 195 ile başlayan bir kablonet IP'si değil 212.156 ile başlayan bir ttnet IP'si. Bağlantıda da "Via: 1.1 ttnet-cache..." yazıyor. Bunun üzerine önce Interaktif'teki yetkilileri aradım ve TTNet'in transparent proxy kurup kurmadığını sordum. Aldığım cevap böyle birşeyden haberlerinin olmadığı şeklindeydi. Beni TTNet'e yönlendirdiler onlarla yaptığım görüşmede ise bant genişliğinden daha iyi faydalanmak amacıyla Transparent Proxy uygulamasının denendiğini öğrendim. Kısa süre içinde tam uygulamaya geçilmesini planlıyorlarmış. Kendilerine bağlantıların takip edilmesi hakkındaki endişelerimi ilettiğimde ise böyle birşeyin kesinlikle olmadığı cevabını aldıysam da bunun pek içimi rahatlattığını söyleyemem...