Microsoft Windows Explorer'da Kritik Güvenlik Açığı

0
FZ
Microsoft, 18 Ocak'ta rapor edilen kritik bir MS Windows Güvenlik açığı ile ilgili olarak hala yama yayınlamadı. Söz konusu açık Windows Explorer'daki bir problemden kaynaklanıyor ve keyfi bir komut çalıştırılmasına izin veriyor.

Israil merkezli GreyMagic Software geçen gece yayınladığı bülten ile Win2000 Pro., Server ve Advanced Server sistemlerinin etkilenebileceğini belirtti. Şirketin verdiği bilgilere göre, Windows 2000'deki Web View DLL'sini kullanan tüm sistemler de aynı açıktan muzdarip.

Bültene göre "kötü niyetli dosyanın etkisini göstermesi için çalıştırılmasına, üzerine çift tıklanmasına gerek yok. Dosyayı seçtiğiniz anda söz konusu açıktan faydalanan kötü niyetli yazılım devreye giriyor."

Detaylı bilgi için: http://searchsecurity.techtarget.com

İlgili Yazılar

Script Kiddie ve Ötesi - Yeraltı Kültürüne Bir Bakış

FZ

AHBL güvenlik yöneticisi Andrew D. Kirch pek çok ``script kiddie´´ grubuna sızmış ve deneyimlerini Newsforge sitesi ile bir IRC röportajı şeklinde paylaşmış. Ele alınan konular arasında DDoS saldırılarını koordine etme konusunda yeni trendlerden tutun, büyük şirketlerin telekonferanslarını bloke etmeye kadar pek çok şey var.

İşte röportajdan bazı önemli alıntılar:

- Bu çocuklar sokak çetesi ile mafya karışımı bir organizasyona benzer şekilde organize oluyorlar. Yani arkadaşımın arkadaşı ilkesi.

- Bunların çoğu MyDoom´dan sonra ortaya çıktı. EMP bir süredir ortalıkta idi ancak ADP, SLiM (ki bu kişi geçenlerde NSA ve NIPC web sitelerinin yanısıra Beyaz Saray posta sunucularına da saldırdı) ve izm 10.000 bilgisayarlık ``DoSnet´´leri (açıkları bulunan sunucu listeleri, bu sunucular daha sonra DDoS saldırılarında kullanılabiliyorlar) 500$ gibi çok cüzi bir fiyata satın aldılar. DCOM bir NT açığı olduğu için -- 2000 ve XP´yi de etkiliyordu -- tüm bu makinalar IP paketlerinin tahrifatında (spoofing) kullanılabiliyor.

ABD, DES`in yerini alacak olan algoritma olarak Rijndael`i seçti...

FZ

Amerika Birleşik Devletleri`ndeki NIST (National Institute of Standards and Technology - Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü yani bir nevi TSE) ulusal standart güvenlik algoritmasi olarak (AES - American Encryption Standard) iki Belcikali bilgisayar bilimcisi tarafindan gelistirilen Rijndael kod isimli şifreleme algoritmasını seçti.

Türk Telekom Sitesi ve Win2003 Server

anonim

13 Haziran Cuma günü web sunucularına gizlice girilen Turk Ttelekom web sitesinin hangi işletim sistemi ve web sunucu yazılımını kullandığını merak edip ufak bir araştırma yaptım. Sanırım oralarda birileri bir hayli hayalperest, aşırı iyimser vs.

Netcraft.com sitesindeki "What's that site running?"e Türk Telekom´un kullandığı işletim sistemi ve web sunucusunu öğrenmek için girdiğimde en son yapılan örnekleme göre 10-13 Haziran arası bir tarihte Windows 2003 platforumuna bir geciş yaşandığını ve haliyle IIS 6.0´a terfi edilmiş olduğunu gördüm.

Botnet Riskine Maruz Kalan ADSL Modem / Router Cihazlar

FZ

Az önce bize ulaşan bir e-postayı paylaşıyorum:

"Emre Bey,

Router'ları infect eden bir tür botnet'e rastlanılmıştır.

Bu konu hakkında olabildiğince yaygın olarak adsl, kablo ve wireless kullanıcılarını uyarmak ve önlem alma konusunda hızlı davranmalıyız.

Bu konudaki haberi Fazlamesai ve blogunuzda yayınlarsanız seviniriz.

http://www.adam.com.au/bogaurd/PSYB0T.pdf
http://www.dronebl.org/blog/8"

Korsan mı değil mi?

bahadirkandemir

BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.