İnternet Sözleşmelerini Okumadan Kabul Etmeyin!

0
anonim
İnternetteki programların üyelik ve kullanım sözleşmelerinin okunmadan kabul edilmesinin verilen kişisel bilgilerin ve bilgisayarda kayıtlı bulunan belgelerin güvenliğini ortadan kaldırdığı bildirildi.
Türk İnternet Birliği Kurucu Üyesi Cemil Alpay Sünnetçi, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle yabancı şirketlerin internet kullanıcılarının hizmetini sunduğu sohbet ve e-posta programlarının, üyelik ve kullanım sözleşmelerinin okunmadan kabul edildiğini söyledi.

Bu sözleşmelerin verilen kişisel bilgiler ile bilgisayarda kayıtlı bulunan belgelerin güvenliğini tehlikeye soktuğunu ifade eden Sünnetçi, şunları anlattı:

''MSN ve ICQ gibi sohbet programlarının üyelik ve kullanım sözleşmeleri, farklı dil seçenekleri olmasına rağmen genellikle İngilizce olarak yazılıyor. Hiç kimse bu programlara üye olurken kullanım ve üyelik sözleşmesini okumuyor. Ancak, bu sözleşmeler kullanıcılara bazı yükümlülükler getiriyor. En önemlisi ise kişisel bilgilerin güvenliği konusudur. Örneğin Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan ICQ programının sözleşmesinde İngilizce olarak 'Avrupa Birliği ülkelerindeki ICQ kullanıcıları, kişisel bilgilerin Amerika Birleşik Devletleri'nde işlenmesini kabul eder ve onaylar' diyor. Kimse buna dikkat etmeden sözleşmenin bütün şartlarını kabul ediyor. Türkçe olan 'ICQ Lite' programının sözleşmesinde de bu şart aynen yer alıyor.''

Sünnetçi, bilgisayara yüklenen ICQ programını kullanabilmek için sunucuya bağlanıldığında öncelikle ICQ numarasının ve parolanın alındığını belirterek, şöyle devam etti:

''Program sunucusuyla bağlantı kurulduğunda istenirse bilgisayarınızda kayıtlı bulunan size özel bilgiler de şifrelenerek alınabilir. Bilgilerinizin alındığından haberiniz olmadığı gibi üyelik sözleşmesini kabul ettiğiniz için hiçbir yasal hak iddia edemezsiniz. Bunun yayında siz Windows'u güncellemek istediğinizde bağlandığınız 'www.windowsupdate.com', bilgisayarınızdan bir takım bilgiler almaktadır. Ama, bunların neden şifrelenip alındığı bir açıklığa kavuşturulmamıştır. Bunun, özellikle ülke güvenliği açısında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü, birçok resmi kurumda, çalışanlar işyerlerindeki bilgisayarlarına bu tür programları yüklüyor ve kullanıyorlar.''(AA)

Kaynak: www.cehennem.com

İlgili Yazılar

Web Servisleri Güvenliği: Evrim Geçiren Tehdit Modeli

FZ

Gene bir makaleye gönderme, bu sefer Yahoo! şirketinin baş bilimadamı Udi Manber'in IEEE Symposium Security and Privacy etkinliğinde söyledikleri...

\r \r Özetlemek gerekirse Udi Manber gelişen web servisleri ile birlikte Internet üzerinden gerçekleştirilen güvenlik ihlallerinin de farklılaştığını, küçük küçük ama çok sayıda gerçekleştirilen saldırıların esas problemi oluşturduğunu ve bunlara çözüm bulunması gerektiğini söylüyor.

\r \r Manber'in dikkat çektiği enteresan konulardan biri de puanlama (rating) sistemleri, diyor ki "eğer bir oyun, bir site ya da bir ürünü puanlıyorsanız, insanlar bu puanlama mekanizmasına gizlice müdahele edip belli bir maddeyi en yüksek puana çıkarmak için çılgınca çaba harcıyorlar!"

GNU/Linux OpenBSD Kadar Güvenli Mi?

Nightwalker

Internette dolaşırken tesadüfen rastladığım makale oldukça ilginç. Makalede GNU/Linux'un neden hiçbir zaman OpenBSD kadar güvenli olamayacağı açıklanıyor. Başlıktaki iddaya önce şüpheyle yaklaşsam da savunulan tezler oldukça mantıklı gözüküyor. OpenBSD desktop uygulaması olarak belki Linux'un karşısına kolay kolay çıkamayacak. Ama sunucu hizmetlerinde... Neyse bakalım gelecek kimin olacak?

Açık Kaynak Polis Bilişimi Sempozyumu´nda

dfisek

Emniyet Genel Müdürlügü tarafından bu yıl ilki Ankara'da düzenlenen Polis Bilişimi Sempozyumu'nun ikinci ve son gününe Linux Kullanıcıları Derneği, açık kaynak ve getirdiği güvenlik modelinin anlatacağı 20 dakikalık bir sunum ile katılıyor.

DEF CON 10 zamanı açıklandı

anonim

DEF CON'un 10.sunun zamanı ve yeri açıklandı. Yer: Las Vegas, Nevada Alexis Hotel. Zaman ise 2-4 Agustos arası. DEF CON'u ilk defa duyanlar icin kısa bir açıklama: Dünyanın en büyük hacker partisi!

Elime geçen programa gore: Alan içerisinde 802.11b wireless network olacakmış. (Laptopını al ve konferans sırasında fazlamesai'ye haber yaz yani) Call for Papers icin ise su linke başvurmanız gerekiyor. Bu sene 3 konuşma alanı olacakmış. Ayrıca da 150'şer kişilik iki tane de demo odası. Örneğin TiVOnuzu nasıl hack edersiniz gibi toplu gosteriler oralarda yapılacakmış.

GNU/Linux ve Güvenlik

anonim

Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği işbirlğiyle gerçekleştirdiğimiz Linux eğitimlerinin 4. kısımı olan " Linux ve Güvenlik " semineri 5 Mayıs 2009 Salı günü Kadir Has Üniversitesi, Kadir Has Kampüsü , Cibali Salonunda yapılacaktır.

Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK)

Tarih: 5 Mayıs 2009
Saat:12:00-15:00
Yer: Kadir Has Üniversitesi , Kadir Has Kampüsü, Cibali Salonu- Fatih /İstanbul Ulaşım Düzenleyenler: Bilişim Güvenliği Kulübü-Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği
Konuşmacı: Bora Güngören (Bora Güngören kimdir?)