Windows 2000’de bir açık daha

0
pulsar
Microsoft bu ay içerisinde 2. defa, DoS saldırısına yol açabilecek güvenlik açığı uyarısında bulundu.
Microsoft’tan yapılan açıklamada, Windows 2000 Server’daki yeni açığın ‘Denial of Service’ saldırısına yol açabileceği vurgulandı. Windows 2000 Server’ın yanı sıra Advanced Server ve Datacenter’ı da etkileyen açık, Kerberos servisindeki bellek ‘sızmasından’ kaynaklanıyor. Kerberos diğer bilgisayarlardan gelen isteklerin onaylanmasıyla ilgili bir yöntem.
Konuyla ilgili güvenlik duyurusunu müşterilerine gönderen Microsoft, gerekli yamayı da çıkardı. Yeni açığın Defcom Labs tarafından ocak sonlarında keşfedildiği belirtildi.
Way be adamların hataları bile endüstri standardı?!

İlgili Yazılar

Microsoft Office Kullanıcıları, Dikkat!

FZ

W97M.Killboot virüsü Master Boot Record'a yazıyor.

Antivirüs firması Symantec, Microsoft Word kullanıcılarını hedefleyen yeni bir virüs konusunda kamuoyunu uyardı.

Söz konusu virüs bilgisayardaki harddisklerin Master Boot Record (MBR) bölümünü bozuyor (ve böylece de bilgisayarın açılmasını engelliyor).

W97M.Killboot olarak isimlendirilen virüs mevcut Word belgesine bulaştığı gibi bu belge kapatılır kapatılmaz Normal.dot isimli şablona da bulaşıyor. Yani kapatılan her belge virüsü taşımaya başlıyor.

Kim Demiş Linux Daha Güvenli Diye

sametc

Burak diye bir arkadaşımız yazmış MS Windows'un GNU/Linux'tan daha guvenli olduğundan bahsediyor :) Hele ve hele son sözü "açık kaynak cazibesine kapılıp guvenliği bir kenara bırakmayın" beni güldürdü, yorumlarını ise size bırakıyorum: http://www.bcnetweb.com/linux/index.php?id=20

Tarayıcınıza güvenlik testi

Soulblighter

Internet tarayıcınız güvenli mi? Güvenlik firması ScanIT bunun için online çalışan bir güvenlik testi hazırlamış.
http://bcheck.scanit.be/bcheck adresinden ulaşabilirsiniz...

Test uygulaması, kullandığım Firefox 1.0.1 tarayıcısında herhangi bir hataya rastlamadı. :)

Hack Teknikleri

anonim

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Ahmet BERKAY'ın yazdığı bu doküman bilgisayar güvenliğine giriş niteliği taşıyor ve pek çok güvenlik riskini kuş bakışı inceliyor.

Sun ve Microsoft Elele: Bir İlk :))

sundance

Evet evet yanlış duymadınız. Sun ve Microsoft iki rakip firma (bildiğim kadarıyla ilk defa) birlikte çalışıp Internet`in en ilginç wormlarından birini dünyaya getirdiler.

Söz konusu worm Solaris 5.6 ve 7 işletim sistemlerindeki bir açıktan (deyim yerindeyse sekerek) Microsoft IIS bulunan makinalara geçiyor ve bunlardaki bazı açıklardan yararlanıp ana sayfalarını değiştiriyor.

Aldığımız haberlere göre binlerce site bu problemden etkilenmiş. En azından ben Türkiye`de üç tane biliyorum :p