Tehdit ve Cesaret

0
FZ
Mine G. Kırıkkanat'ın 27 Ekim 2001 tarihli (Cumartesi) yazısından alıntıdır (yorumsuz):

... Suç duyurusunda bulunduğumuz ölüm tehditlerinden biri, İBDA-C imzalıydı ve İhlas Holding kuruluşu ihlas.net.tr'nin bir abonesinden geldiği tespit edildi. Adam bulundu, sorgulandı ve önce DGM, halen İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Ancak başından beri suçu reddediyor ve kişisel Internet şifresini ihlas.net.tr'den edinen başka birisinin onun adresiyle tehdit göndermiş olması ihtimali var.
Suçsuz birini mahkûm ettirmeyi ne mahkeme heyeti ister, ne ben, ne de avukatlarım. Yapılacak şey, bilgisayar ve Internet konusunda bir bilirkişiden 'sanığın adresinden başka birinin mesaj gönderip gönderemeyeceği' sorusunun yanıtını almak. Mahkeme heyeti de gerekeni yapmış ve Boğaziçi Üniversitesi'nden bilirkişi tayini istemiş. Oysa davanın 11 Ekim'de yapılan duruşmasına giren Köksal Bayraktar hoca ve bendeniz hayretle öğrendik ki, Boğaziçi Üniversitesi, mahkemeye yazdığı cevapta bünyesinde bu konuda bilirkişilik yapacak öğretim üyesi bulunmadığını belirtmiş, iyi mi? Şimdi İTÜ'den bilirkişi tespiti isteniyor...

Vah Boğaziçi Üniversitesi, vah! Meğer Türkiye, en iyi bilgisayar mühendisliği bölümlerinden biri bu üniversitede sanırken, onların çok basit bir soruya yanıt verecek öğretim üyesi yokmuş demek ki. Kim ne öğretiyor acaba, B.Ü. Bilgisayar Mühendisliği'ndeki öğrencilere, çok merak ettim. Ama içimden, 'bilirkişi'ye ödenecek paraya burun kıvırıp, 'bilmezkişi' oynadıklarını da düşünmedim değil.

Umarım İTÜ'den yurttaşlık bilincine sahip bir bilirkişi çıkar. Ama Boğaziçi Üniversitesi'nin muhterem bilgisayar allamesine de yazıklar olsun! Nasıl bir Türkiye istiyorlarsa, parmaklarını oynatmadıkları belli.

Görüşler

0
anonim
Türkiye'nin en iyi Üniversitesi Bilkent:-)
0
anonim
Koskoca proflar böyle bir konu için rahatsız edilir mi?
Hem de işin içinde tehdidin yön değiştirmesi
olasılığı varken.
Onlar Türkiye''deki altın rezervleri konusunda
uzmandırlar.
Onlar Amerika ve savaş taktikleri konusunda
uzmandırlar.
Onlar birer ekonomi dehasıdırlar...
Of...Of... sıkıldım.
0
conan
Bilirkisi olmak istiyorum!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nessus 3 çıktı

darkhunter

Bilinen en iyi zayıflık tarama araçlarından biri olan Nessus'un, 3'üncü versiyonu geçtiğimiz günlerde duyuruldu.

Nessus'un yeni sürümü şu an için sadece FreeBSD ve Linux için çıktı. Windows, MacOS X ve Solaris için 2006'nın ilk ayları ön görülmekte. Hali hazırda destek verilen dağıtımlar şöyle :

MS Windows İçin Açık Kodlu Antivirüs Yazılımı - ClamWin

ebola

Siz de benim gibi bir işyerinde istemeyerek de olsa MS Windows sistem yöneticiliği yapıyorsanız eminim virusler en önemli sorunlarınızdandır. İşyeriniz her sene "kapalı kodlu" yazılımlara dünyanın parasını saymaktadır.

Pek çok şeyin bir açık kodlu çözümü var ama bu antivirüs meselesinin yok diyorsanız yanılıyorsunuz. Eski dost ClamAV'nin MS Windows sürümü var. Adı ClamWin. Ben test amacı ile bir iki makineye kurdum ilk izlenimlerim olumlu, size de tavsiye ediyorum.

Rootkitleri Tesbit ve Anlamak

anonim

Tamam, tamam, tamam. En son GNU/Linux dağıtımını yüklediniz ve bütün gereksiz servisleri durdurdunuz. Aynı zamanda Pentagon Güvenlik Bölümünün size gönderdiği mektuba göre bütün filtreleme ayarlarınızı da yaptınız. Artık tamamıyla güvendesiniz.

Ama...

Çalışanların 2/3'ü şifrelerini not ediyor

anonim

Searchsecurity.com tarafından yapılan araştırmada kullanıcılar IT şifrelerini en az bir defa kağıt kalem ile not ettiklerini itiraf ettiler. Bunun başlıca sebebi olarak firmaların yüzde 75'inin şifreleri en az 13 haftada bir değiştirmeleri cevabını verdiler.

Şirketler şifre seçiminin önemini yavaş yavaş kavramaya başladı fakat güvenli sağlam şifre ile akılda kalması çok zor şifre arasındaki ince çizgiyi fark etmek gerekiyor aksi takdirde kullanıcı şifreyi not almak ve hatta bu notu ekranın köşesine iliştirmek zorunda kalıyor.
Zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür sözünü bir kez daha hatırlatıyorum.
Haberin Kaynağı

ATM şifreleme anahtarı kırmak!

conan

Bu sayfada yazanlara göre IBM 4758 cryptographic co-processor'unden 3DES anahtarını "çalmayı" başarmışlar.

IBM 4758, bankalar tarafından sıklıkla kullanılan bir şifreleme chipiymiş ve IBM'in ATM'lerinde de sıkça kullanılmaktaymış. Bu crack'i gerçekleştirenler, 20 dakika makinaya kesintisiz ulaşımı ve Combine_Key_Parts kullanım yetkisi olan birinin, 995$'lik bir aletle (FPGA evaluation board from Altera) 2 gün içerisinde bu şifreyi ele geçirebilecegini iddia ediyorlar. (nasıl yapılacağını da bilmesi gerektiğini söylemeyi unuttum sanırım) ;)