Script Kiddie ve Ötesi - Yeraltı Kültürüne Bir Bakış

0
FZ
AHBL güvenlik yöneticisi Andrew D. Kirch pek çok ``script kiddie´´ grubuna sızmış ve deneyimlerini Newsforge sitesi ile bir IRC röportajı şeklinde paylaşmış. Ele alınan konular arasında DDoS saldırılarını koordine etme konusunda yeni trendlerden tutun, büyük şirketlerin telekonferanslarını bloke etmeye kadar pek çok şey var.

İşte röportajdan bazı önemli alıntılar:

- Bu çocuklar sokak çetesi ile mafya karışımı bir organizasyona benzer şekilde organize oluyorlar. Yani arkadaşımın arkadaşı ilkesi.

- Bunların çoğu MyDoom´dan sonra ortaya çıktı. EMP bir süredir ortalıkta idi ancak ADP, SLiM (ki bu kişi geçenlerde NSA ve NIPC web sitelerinin yanısıra Beyaz Saray posta sunucularına da saldırdı) ve izm 10.000 bilgisayarlık ``DoSnet´´leri (açıkları bulunan sunucu listeleri, bu sunucular daha sonra DDoS saldırılarında kullanılabiliyorlar) 500$ gibi çok cüzi bir fiyata satın aldılar. DCOM bir NT açığı olduğu için -- 2000 ve XP´yi de etkiliyordu -- tüm bu makinalar IP paketlerinin tahrifatında (spoofing) kullanılabiliyor.
- Hükümet bilgisayarları da pek güvende sayılmaz. Bu ``script kiddie´´lerin DoSnet´lerinde pek çok .gov uzantılı sunucu buldum ki bir kısmı Enerji Bakanlığı´na ait ve DoS için gayet güzel kullanılıyor! Windows XP ile IP spoofing yapabildiğiniz için pek çok ``kiddie´´ artık proxy kullanmıyor. ISPlerin ve büyük omurgaların çoğu bogon (ayrılmamış ve anons edilmemiş) IP aralaığının Internet üzerinde rahatça gezinmesini engellemiyor. Bu yüzden de kötü niyetli bir hacker kolayca mevcut olmayan IP adreslerinden saldırı başlatabiliyor.

- Pek çoğu GNU/Linux kullanıyor. Ellerinin altında hazır ve güçlü bir derleyici bulunması onlar için bir avantaj. Wine gibi bir şeyi kullanıp çapraz derleme yapmak da onlar için faydalı ancak aralarında minimum beceriye sahip Windows kullanıcıları da mevcut.

- Bazılar ne kadar elit ve yetenekli olduklarını kanıtlamak için daha özel işletim sistemlerini seçiyorlar. Solaris ve Irix bunlardan en popüler olanları. Söz konusu işletim sistemleri çok hızlı ve işletme ölçeğinde bant genişliğine sahip makinaların üzerinde çalıştıkları için söz gelimi 20-30 Solaris makina 200-300 Windows (DSL hat üzerinde) makinanın verebileceği zararı verebiliyor.

- İnsanlar GNU/Linux kullanmaya başlayınca bir anda otomatik olarak daha fazla güvenliğe kavuşmuyorlar. Benim ekipmanım sağlamlaştırılım ve izinsiz girişlere karşı özel olarak korunmuş durumda ancak normal bir Mandrake ya da Red Hat dağıtımı yükleyecek kullanıcının gidip de GRSecurity dokümantasyonunu okuyup, oradaki politikaları yeniden derlenmiş bir çekirdek üzerinde uygulamayacağını garanti edebilirim.

- 0day denilen şey kamuoyuna açılmamış sistem açıkları listesi. Bunlar SecurityFocus´ta yok ve üreticiler bunlar için bir yama çıkarmış durumda değiller. Kimse bilmiyor bunları, kamuya açık olmadıkları için de genel bir paylaşım söz konusu değil.

- Peki kimin 0Day erişimi var? Arkadaşların, tanıdıkların tanıdıkları, yukarıda bahsettiğim gibi yani.

- Bu eylemler söz konusu kişiler için bir hobi değil, bir tür yaşam tarzı. Bir tür sosyallik. Zaten bu ortak eylemlerin haricinde pek bir sosyal hayatları ya da çevreleri olduğu söylenemez.

- Bir keresinde Ice-T´nin (meşhur bir rapçi) web sunucusunda bir DoSnet bulmuştum.

Kaynak: http://software.newsforge.com/software/04/02/28/0130209.shtml

Not: Önemli alıntıları tespit edip bana ileten değerli FM üyesi Recai Oktaş´a (roktas) yardımlarından ötürü teşekkürü bir borç bilirim ;-)

Görüşler

0
demolish
http://www.catb.org/~esr/writings/unix-koans/script-kiddie.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tehdit ve Cesaret

FZ

Mine G. Kırıkkanat'ın 27 Ekim 2001 tarihli (Cumartesi) yazısından alıntıdır (yorumsuz):

... Suç duyurusunda bulunduğumuz ölüm tehditlerinden biri, İBDA-C imzalıydı ve İhlas Holding kuruluşu ihlas.net.tr'nin bir abonesinden geldiği tespit edildi. Adam bulundu, sorgulandı ve önce DGM, halen İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Ancak başından beri suçu reddediyor ve kişisel Internet şifresini ihlas.net.tr'den edinen başka birisinin onun adresiyle tehdit göndermiş olması ihtimali var.

Büyük SSL Göçü Başlıyor mu?

tongucyumruk

Google CA/Browser Forum gereksinimlerini yerine getirmemesi sebebiyle Symantec PKI altyapısını güvenilen sertifikalar listesinden çıkarmaya karar verdi. Bu durum SSL dünyasında bolca kullanılan Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust, ve RapidSSL gibi Symantec'e bağlı SSL sağlayıcıları tarafından üretilen sertifikaların geçerliliğini yitirmesi anlamına geliyor.

Google Güvenlik blogunda yapilan...

RFC 3514

urxalit

Netcraft´taki habere göre 1 Nisan 2003 tarihinde yayınlanan RFC 3514 ile ipv4 paketlerine bir güvenlik biti eklenecek ve bu bitin "good" veya "evil" olmasına göre güvenlik duvarları için paketleri droplamak çok kolay ve zahmetsiz olacak.

Eğer bu RFC hayata geçerse, ABD hükümeti (haberde doğrudan ABD hükümet kuruluşları için diyor) kullandığı güvenlik duvarlarını güncelleyip basitçe, kafasını bozan "terörist" ülkelerden gelen paketleri droplayabilir. Tabi Internet trafiğinin neredeyse %80´inin ABD´de aktığı düşünülürse o ülkeye de Interneti bloklamış olur..

İngilizcesi benden iyi olan arkadaşlar belki haberi çevirebilir.

TÜBİTAK Milli Bir Yazılımla Şifrelemeli Cep Telefonu Geliştirdi

anonim

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), tamamen özgün ve milli bir yazılımla şifreleme özellikli cep telefonu geliştirdi.

Dreamcast kullanarak firewall nasıl delinir...

conan

Yaratıcılıkta sınır tanımayan hacker "dostlarımız", artık ebay`den 100$'ın altına bulunabilen Dreamcast`leri içine Linux yükleyerek şirketlerin sistemlerine giriyorlarmış. Dreamcast`i seçmelerinin asıl nedeni ucuz olması ve içinde ethernet bağlantısıyla gelmesi 1 2. Yöntem ise oldukça güzel :) Şirket içinde networke bir oyun makinası getirdim diyerekten aslında bir ayağı firewall dışında bir ayağı ise içeride olan bir hackbox sokmuş oluyorlar. Bu kutu içerisinde SSH, Web browsers gibi toollar ekleyerek de firewall bypass edilmiş bölgeye istedikleri bir yerden sızabiliyorlar. (Günümüzde tuvaletten bile network kablosu geçtiği düşünülürse basit bir ziyaretçi bile içeri bir box sokabilir hehe)