Yeni virus LoveGate´e dikkat

0
sametc
Bilgisayar güvenliği uzmanları, Asya ve Avrupa'da yayılmaya başlayan LoveGate adlı "worm (solucan)" türü bir bilgisayar virüsü konusunda uyardı. Tam adı LoveGate.c olan virüs, e-mail yoluyla bulaştığı sistemde bir arka kapı açarak bilgisayarda kayıtlı herşeyin güvenliğini tehlikeye atıyor.
Virüs bulaşır bulaşırmaz Pekin'deki iki e-mail adresine mesaj gönderiyor. Virüs yazarının sistemle bağlantı kurmasını sağlayan LoveGate, yazarın başkasının bilgisayarında istediği herşeyi (dosyaları silmek, kişisel bilgileri çalmak, ya da bazı uygulamaları çalıştırmak vs.) yapabilmesine neden oluyor.
E-mail'e eklenmiş LoveGate taşıyan dosyaya tıklandığında, virüs kendi kendini kopyalayarak adres defterindeki isimlere gönderebiliyor.
Anti-virüs şirketi Trend Micro yetkilileri, yayılma hızı yavaşlayan LoveGate'in dünya genelinde 10 bin bilgisayarı etkilediğini tahmin ediyor.
Kaynak:Hürriyetim

Görüşler

0
FZ
Bu gibi haberler geçilirken virüsün hangi İŞLETİM SİSTEMİNİ etkilediği, hedef aldığı ve e-posta ile bulaşıyorsa ağırlıklı olarak hangi E-POSTA PROGRAMLARI üzerinden bulaştığı da belirtilirse daha aydınlatıcı olur kanaatindeyim.
0
anonim
Isletim sistemi *nix, e-mail client'i de sylpheed ya da mutt olmasa gerek ,)
0
anonim
http://techupdate.zdnet.co.uk/story/0,,t481-s2130931,00.html
0
FZ
Lovgate’in bu varyantı (Lovgate.C) e-posta aracılığı ve “sosyal mühendislik” numaraları ile yayılıyor ve paylaşıma açık klasörlerde kendini pek çok farklı isim altında saklıyor.

Lovgate.C isimli bu zararlı yazılım bilgisayarlara e-postaya iliştirilmiş bir dosya şeklinde ve aşağıdaki yazıları içererek geliyor:

Konu: Documents
Ek: Docs.exe
Mesaj metni: Send me your comments...

Konu: Pr0n!
Ek: Sex.exe
Mesaj metni: Adult content!!! Use with parental advisory.

Konu: Evaluation copy
Ek: Setup.exe
Mesaj metni: Test it 30 days for free.

Lovgate.C çalıştırıldığında fun.exe, humor.exe ve docs.exe gibi gelişigüzel isimler altında kendini paylaşıma açık klasörlere kopyalıyor..

Lovgate.C, e-posta programının Gelen (Inbox) kutusundaki okunmamış mesajları cevaplıyor ve cevaba aşağıdaki metinle birlikte bir de kendisinin bulaştığı bir dosyayı ekliyor:

YAHOO.COM Mail auto-reply:

``I´ll try to reply as soon as possible.
Take a look to the attachment and send me your opinion!´´

Bu zararlı kod aynı zamanda bir Truva atı özelliklerine de sahip, yani bulaştığı bilgisayarda ‘arka kapı’ görevi gören bir TCP/IP portu açarak gizlice uzaktan erişimi sağlıyor. Bunu yaptıktan sonra da hacker117@163.com adresine bir e-posta yolluyor.

Diğer hemcinslerine benzer şekilde bu yazılım da Windows Registry’de düzenlemeler yaparak bilgisayar her açıldığında kendinin otomatik olarak çalıştırılmasını sağlıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TÜBİTAK Milli Bir Yazılımla Şifrelemeli Cep Telefonu Geliştirdi

anonim

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), tamamen özgün ve milli bir yazılımla şifreleme özellikli cep telefonu geliştirdi.

CIA Analiz Yapmayı Bir Türk'ten Öğreniyor

FZ

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) dünyaca ünlü analizcileri, bilgi toplama ve bilgiyi değerlendirme konularında bir Türk'ün geliştirdiği yöntemi kullanıyorlar. Cenk Gazen adlı Türk bilgisayar bilimcisinin iki arkadaşıyla geliştirdiği Argus Projesi, terörizmle savaşta çok önemli olarak görülüyor.

MP3 Çalar ile ATM’den Kredi Kartı Bilgisi Çalındı

innaw

İngiltere, Manchester'da yaşayan 41 yaşındaki Maxwell Parsons, sıradan bir MP3 çalar ile bankaların güvenlik sistemlerini aşarak kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği suçlaması ile tutuklandı. 200.000 £ çaldığı bildirilen Parsons’un “ters mühendislik” olarak adlandırılan ve son dönemde yaygınlaşan bir yöntem kullandığı bildiriliyor.

Kaynaklar: 1, 2

Keylogger üreticisine dava... Ama neden?

tongucyumruk

ABD ordusunda çalışıyorsanız, eşinize güvenmediğiniz için bilgisayarına keylogger yüklediyseniz ve boşanmanızın ardından durum ortaya çıkınca hiç tahmin etmediğiniz tazminat davası ile karşı karşıya kalırsanız ne yaparsınız?

Tabiiki her vatansever Amerikan vatandaşının yapacağını: Kanadalı şirketi dava edersiniz.

Açık Sistemler ve Güvenlik - 2

FZ

"Güvenlik de tıpkı doğruluk gibi bir sisteme sonradan eklenebilecek bir özellik değildir." Andrew S. Tanenbaum

Öncelikle bu yazıya başlayıp da 1. bölümü okumamış olanlara durmalarını ve hemen dönüp http://fazlamesai.net/makale.php3?sid=1107 adresindeki 1. bölümü okumalarını tavsiye ediyorum. Oradaki uygulamaları, bilgileri pratik olarak sindirdikten sonra buradan devam edebilirler.