Yeni virus LoveGate´e dikkat

0
sametc
Bilgisayar güvenliği uzmanları, Asya ve Avrupa'da yayılmaya başlayan LoveGate adlı "worm (solucan)" türü bir bilgisayar virüsü konusunda uyardı. Tam adı LoveGate.c olan virüs, e-mail yoluyla bulaştığı sistemde bir arka kapı açarak bilgisayarda kayıtlı herşeyin güvenliğini tehlikeye atıyor.
Virüs bulaşır bulaşırmaz Pekin'deki iki e-mail adresine mesaj gönderiyor. Virüs yazarının sistemle bağlantı kurmasını sağlayan LoveGate, yazarın başkasının bilgisayarında istediği herşeyi (dosyaları silmek, kişisel bilgileri çalmak, ya da bazı uygulamaları çalıştırmak vs.) yapabilmesine neden oluyor.
E-mail'e eklenmiş LoveGate taşıyan dosyaya tıklandığında, virüs kendi kendini kopyalayarak adres defterindeki isimlere gönderebiliyor.
Anti-virüs şirketi Trend Micro yetkilileri, yayılma hızı yavaşlayan LoveGate'in dünya genelinde 10 bin bilgisayarı etkilediğini tahmin ediyor.
Kaynak:Hürriyetim

Görüşler

0
FZ
Bu gibi haberler geçilirken virüsün hangi İŞLETİM SİSTEMİNİ etkilediği, hedef aldığı ve e-posta ile bulaşıyorsa ağırlıklı olarak hangi E-POSTA PROGRAMLARI üzerinden bulaştığı da belirtilirse daha aydınlatıcı olur kanaatindeyim.
0
anonim
Isletim sistemi *nix, e-mail client'i de sylpheed ya da mutt olmasa gerek ,)
0
anonim
http://techupdate.zdnet.co.uk/story/0,,t481-s2130931,00.html
0
FZ
Lovgate’in bu varyantı (Lovgate.C) e-posta aracılığı ve “sosyal mühendislik” numaraları ile yayılıyor ve paylaşıma açık klasörlerde kendini pek çok farklı isim altında saklıyor.

Lovgate.C isimli bu zararlı yazılım bilgisayarlara e-postaya iliştirilmiş bir dosya şeklinde ve aşağıdaki yazıları içererek geliyor:

Konu: Documents
Ek: Docs.exe
Mesaj metni: Send me your comments...

Konu: Pr0n!
Ek: Sex.exe
Mesaj metni: Adult content!!! Use with parental advisory.

Konu: Evaluation copy
Ek: Setup.exe
Mesaj metni: Test it 30 days for free.

Lovgate.C çalıştırıldığında fun.exe, humor.exe ve docs.exe gibi gelişigüzel isimler altında kendini paylaşıma açık klasörlere kopyalıyor..

Lovgate.C, e-posta programının Gelen (Inbox) kutusundaki okunmamış mesajları cevaplıyor ve cevaba aşağıdaki metinle birlikte bir de kendisinin bulaştığı bir dosyayı ekliyor:

YAHOO.COM Mail auto-reply:

``I´ll try to reply as soon as possible.
Take a look to the attachment and send me your opinion!´´

Bu zararlı kod aynı zamanda bir Truva atı özelliklerine de sahip, yani bulaştığı bilgisayarda ‘arka kapı’ görevi gören bir TCP/IP portu açarak gizlice uzaktan erişimi sağlıyor. Bunu yaptıktan sonra da hacker117@163.com adresine bir e-posta yolluyor.

Diğer hemcinslerine benzer şekilde bu yazılım da Windows Registry’de düzenlemeler yaparak bilgisayar her açıldığında kendinin otomatik olarak çalıştırılmasını sağlıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

%100 güvenlik mümkün değil

daegil

Önemli güvenlik organizasyonlarından Information Systems Security Association'ın İngiltere şubesi, web sunucularının saldırıya uğradığını ve ana sayfanın değiştirildiğini belirtti. Yetkililere göre 2004 Aralık tarihinde ana sunucu başka bir makinaya taşındıktan ve güncellendikten sonra, bazı yamaların yüklenmesinin unutulması yüzünden böyle bir şey mümkün olabildi.

7 Ocak 2005 - 19:39 tarihinde gerçekleşen olaya dair bir web sitesinden alınan bilgiye göre eylemin sorumlusu "iskorpitx" takma isimli kötü niyetli bir bilgisayarcı. Aynı haber sitesinde yer alan ve vakayı gösteren görüntüde büyük Türk bayrakları vardı ve "HACKED By iSKORPiTX (Turkish Hacker)" yazıyordu, ardından tarayıcı kullanıcıyı yunus resimleri ile dolu bir siteye yönlendiriyordu.

Kaynak: http://news.zdnet.co.uk/0,39020330,39185308,00.htm

Yazılım Yalan Söyler Mi? Adobe Acrobat Reader Vakası

FZ

Language Blog isimli ve genellikle dilbilimcilerin yazdığı bir kolektif blog'da Adobe Acrobat Reader ile ilgili bir girdi dikkatimi çekti.

Yazara göre Acrobat Reader'in Preferences kısmına gelir ve JavaScript'i kaldırmaya çalışırsanız baktığınız belgede JavaScript kullanıldığına ve bu özellik kaldırılırsa düzgün görüntüleme yapılamayacağına dair bir uyarı geliyor. Blog girdisinin yazarı Acrobat Reader 6.0.3'ü Mac üzerinde kullanırken böyle bir deneme yaptığında benzer bir şeyle karşılaştığını ancak işin garibi söz konusu belgenin kendi hazırladığı ve LaTeX'ten PDF'ye dönüştürdüğü bir belge olduğunu dolayısı ile JavaScript filan içermediğini belirtiyor! Dolayısı ile programın yalan söylemesi söz konusu.

Belgelerde JavaScript kullanılmasının sebebi ise Remote Approach isimli bir şirketin PDF okunduğu zaman bunun okundu bilgisini Internet üzerinden başka bir yere iletecek bir sistem geliştirmiş olması. "Web bug"lardan sonra başımıza bir de bu çıktı ;-) Neyse ki Acrobat Reader'daki JavaScript uyarılara rağmen iptal edilebiliyor.

Kim Demiş Linux Daha Güvenli Diye

sametc

Burak diye bir arkadaşımız yazmış MS Windows'un GNU/Linux'tan daha guvenli olduğundan bahsediyor :) Hele ve hele son sözü "açık kaynak cazibesine kapılıp guvenliği bir kenara bırakmayın" beni güldürdü, yorumlarını ise size bırakıyorum: http://www.bcnetweb.com/linux/index.php?id=20

İnternet Sözleşmelerini Okumadan Kabul Etmeyin!

anonim

İnternetteki programların üyelik ve kullanım sözleşmelerinin okunmadan kabul edilmesinin verilen kişisel bilgilerin ve bilgisayarda kayıtlı bulunan belgelerin güvenliğini ortadan kaldırdığı bildirildi.

Zombie virüsü geri döndü

FZ

Korku filmi başlığı gibi göründüğüne bakmayın, tüm zamanların en karmaşık virüslerinden biri olan Zombie, geri döndü ve bu sefer daha da gelişmiş ve güçlenmiş.

Symantec`ten Peter Szor`un açıklamalarına göre Mistfall motorunu kullanan virüs, hafızada kendine 32 MB yer ayırıp, bulaşmaya çalıştığı programı "decompile" edebiliyor. Daha sonra program kodunun bir kısmını belirleyip iptal ediyor, kendini o bölgeye yerleştiriyor, veri referanslarını yeniden oluşturup, çalışabilir program dosyasını (.exe dosyayı) yeniden derliyor. Böylece ZombieMist, bulaştığı şeye dönüşmüş oluyor. Szor'un açıklamalarına göre böyle bir durumla ilk defa karşılaşılıyor.