Yeni virus LoveGate´e dikkat

0
sametc
Bilgisayar güvenliği uzmanları, Asya ve Avrupa'da yayılmaya başlayan LoveGate adlı "worm (solucan)" türü bir bilgisayar virüsü konusunda uyardı. Tam adı LoveGate.c olan virüs, e-mail yoluyla bulaştığı sistemde bir arka kapı açarak bilgisayarda kayıtlı herşeyin güvenliğini tehlikeye atıyor.
Virüs bulaşır bulaşırmaz Pekin'deki iki e-mail adresine mesaj gönderiyor. Virüs yazarının sistemle bağlantı kurmasını sağlayan LoveGate, yazarın başkasının bilgisayarında istediği herşeyi (dosyaları silmek, kişisel bilgileri çalmak, ya da bazı uygulamaları çalıştırmak vs.) yapabilmesine neden oluyor.
E-mail'e eklenmiş LoveGate taşıyan dosyaya tıklandığında, virüs kendi kendini kopyalayarak adres defterindeki isimlere gönderebiliyor.
Anti-virüs şirketi Trend Micro yetkilileri, yayılma hızı yavaşlayan LoveGate'in dünya genelinde 10 bin bilgisayarı etkilediğini tahmin ediyor.
Kaynak:Hürriyetim

Görüşler

0
FZ
Bu gibi haberler geçilirken virüsün hangi İŞLETİM SİSTEMİNİ etkilediği, hedef aldığı ve e-posta ile bulaşıyorsa ağırlıklı olarak hangi E-POSTA PROGRAMLARI üzerinden bulaştığı da belirtilirse daha aydınlatıcı olur kanaatindeyim.
0
anonim
Isletim sistemi *nix, e-mail client'i de sylpheed ya da mutt olmasa gerek ,)
0
anonim
http://techupdate.zdnet.co.uk/story/0,,t481-s2130931,00.html
0
FZ
Lovgate’in bu varyantı (Lovgate.C) e-posta aracılığı ve “sosyal mühendislik” numaraları ile yayılıyor ve paylaşıma açık klasörlerde kendini pek çok farklı isim altında saklıyor.

Lovgate.C isimli bu zararlı yazılım bilgisayarlara e-postaya iliştirilmiş bir dosya şeklinde ve aşağıdaki yazıları içererek geliyor:

Konu: Documents
Ek: Docs.exe
Mesaj metni: Send me your comments...

Konu: Pr0n!
Ek: Sex.exe
Mesaj metni: Adult content!!! Use with parental advisory.

Konu: Evaluation copy
Ek: Setup.exe
Mesaj metni: Test it 30 days for free.

Lovgate.C çalıştırıldığında fun.exe, humor.exe ve docs.exe gibi gelişigüzel isimler altında kendini paylaşıma açık klasörlere kopyalıyor..

Lovgate.C, e-posta programının Gelen (Inbox) kutusundaki okunmamış mesajları cevaplıyor ve cevaba aşağıdaki metinle birlikte bir de kendisinin bulaştığı bir dosyayı ekliyor:

YAHOO.COM Mail auto-reply:

``I´ll try to reply as soon as possible.
Take a look to the attachment and send me your opinion!´´

Bu zararlı kod aynı zamanda bir Truva atı özelliklerine de sahip, yani bulaştığı bilgisayarda ‘arka kapı’ görevi gören bir TCP/IP portu açarak gizlice uzaktan erişimi sağlıyor. Bunu yaptıktan sonra da hacker117@163.com adresine bir e-posta yolluyor.

Diğer hemcinslerine benzer şekilde bu yazılım da Windows Registry’de düzenlemeler yaparak bilgisayar her açıldığında kendinin otomatik olarak çalıştırılmasını sağlıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-DEVLET: Ne Kadar Güvenli?

RoR

Yeni yasayla T.C kimlik bilgileriyle kişisel bilgiler (adres, telefon, sağlık, emniyet,...) eşlenerek tek bir çatı altında toplanıyor. Acaba bu durum ne kadar güvenli/gerekli?

Sygate'de artık Symantec Bünyesinde!

parsifal

Brightmail, Veritas derken, Sygate'de Symantec bünyesine dahil oldu.

Demek bundan sonra Sygate 2.0'ı register ederken "yaw yıllardır aynı siteden onay alıyor.", "Yok abi kesin numara bu inanma." muhabbetleride tozlu raflarda yerini alacak.
Nedense gözümün önüne bir anda Tünel'de bir atölye silueti belirdi. :)

Gelecek'ten yeni bir ürün: Firewall Suite™

anonim

Gelecek A.Ş 'den küçük, orta ve büyük boy işletmelerde kullanıcıların internet kullanımını ve kısıtlamarını yönetmek, gelebilecek saldırıları engellemek ve haberdar olmak ayrıca ağ trafiğinin yönlendirilmesi amacıyla hazırlanmış yeni bir güvenlik duvarı yazılımı ...

DNS Önbellek Zehirlenmesi: Açıklık ve Kapanması

auselen

Internet'in temel protokollerinden olan DNS üzerinde çok ciddi bir açık bulunmuştur.

Son günlerde görünürlüğü, etkisi ve alınan önlemleri açısından çokça tartışılan, Dan Kaminsky tarafından bulunan DNS protokol açığı, belli başlı ürünler için çözülmüş olmasına rağmen, açıklığı suistimal edebilecek saldırı araçlarının ortaya çıkması ve hala tüm ağ ve bilgisayar markaları tarafından çözümlerin sunulmamış olmasından dolayı, daha uzunca bir süre güvenlik açısından bir sorun olmaya devam edecek gibi görünmektedir.

Hangi Dağıtımın Güvenlik Açıklarına Cevabı Daha İyi?

darkhunter

SearchSecurity, genel güvenlik açıklarının yamanması konusunda, hangi dağıtımların daha başarılı ve hızlı olduğuna dair istatistiksel bilgiler vermiş.