512 Byte'lık Güvenlik Koduna 3 Tane Bug Nasıl Sığdırılır?

0
darkhunter
Microsoft'un oyun platformu xbox'ın, boot sırasında çağırdığı 512 Byte'lık güvenlik kodunda 3 adet bug tespit edilmiş...

512 Byte'lık koda 3 adet bug sığdırmayı başaran Microsoft'u kutluyor, başarılarının devamını diliyorum...

Not: FM Forum'da konuyu gündeme getiren "abc"ye teşekkürler.

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
başarılarının devamını diliyorum zira bu açıklardan http://www.free60.org da yararlanacaktır eminim.
0
auselen
Xbox için soft-modding'in temeli bu buglara dayanıyor.

Geçenlerde aldığım xbox'ı bu şekilde 'crack' ledim. Hakkatten Oyun cdlerindeki crack.exe yi çalıştırmak gibi - bir iki adım sonra, özgür bir xbox'ınız oluyor. sonra istediğiniz yazılım (kopya oyunlar dahil) koşsun üstünde...

xbox'ın üzerinde linux koşturmak... yakında bu kasaların fiyatı iyice düşer, malum xbox360... o zaman dahada avantajlı olacaktır...
0
sefalet
Xbox üzerinde Linux çalıştırma epeydir var.Denemek isteyenler için:

http://www.i-hacked.com/content/view/60/62/
0
East
MS dir ne yapsa yeridir diyeceğim ama o kadar oyun ve konsol bağımlısı insana yazık. boş boş vakitlerini oyun konsolu başında geçirmeyi hayal eden insanların hayal kırıklığına uğraması dumur olması vs...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yazılım Yalan Söyler Mi? Adobe Acrobat Reader Vakası

FZ

Language Blog isimli ve genellikle dilbilimcilerin yazdığı bir kolektif blog'da Adobe Acrobat Reader ile ilgili bir girdi dikkatimi çekti.

Yazara göre Acrobat Reader'in Preferences kısmına gelir ve JavaScript'i kaldırmaya çalışırsanız baktığınız belgede JavaScript kullanıldığına ve bu özellik kaldırılırsa düzgün görüntüleme yapılamayacağına dair bir uyarı geliyor. Blog girdisinin yazarı Acrobat Reader 6.0.3'ü Mac üzerinde kullanırken böyle bir deneme yaptığında benzer bir şeyle karşılaştığını ancak işin garibi söz konusu belgenin kendi hazırladığı ve LaTeX'ten PDF'ye dönüştürdüğü bir belge olduğunu dolayısı ile JavaScript filan içermediğini belirtiyor! Dolayısı ile programın yalan söylemesi söz konusu.

Belgelerde JavaScript kullanılmasının sebebi ise Remote Approach isimli bir şirketin PDF okunduğu zaman bunun okundu bilgisini Internet üzerinden başka bir yere iletecek bir sistem geliştirmiş olması. "Web bug"lardan sonra başımıza bir de bu çıktı ;-) Neyse ki Acrobat Reader'daki JavaScript uyarılara rağmen iptal edilebiliyor.

Kodlama Teorisi, Şifreleme ve Bir Akşam Yemeği

FZ

1984 Nisan ayı. Zurich'teki bir konferansta bir akşam yemeği sonrası, Prof. James Massey'in davetlisi olan John Gordon, kodlama teorisi, şifreleme, iletişim güvenliği üzerine en az, az önce yedikleri yemek kadar leziz bir konuşma yapar.

Konuşmasına güvenlik dünyasının meşhur ve gizemli karakterleri Alice ve Bob'un olası hayat hikayelerini yeniden kurarak başlayan Gordon gayet eğlenceli bir şekilde ve sinsice kodlama teorisi, güvenlik analizi, iletişim güvenliği gibi konulara geçer.

Sonra mı? :-)

Okuyun ve görün. İyi eğlenceler.

Çalışanların 2/3'ü şifrelerini not ediyor

anonim

Searchsecurity.com tarafından yapılan araştırmada kullanıcılar IT şifrelerini en az bir defa kağıt kalem ile not ettiklerini itiraf ettiler. Bunun başlıca sebebi olarak firmaların yüzde 75'inin şifreleri en az 13 haftada bir değiştirmeleri cevabını verdiler.

Şirketler şifre seçiminin önemini yavaş yavaş kavramaya başladı fakat güvenli sağlam şifre ile akılda kalması çok zor şifre arasındaki ince çizgiyi fark etmek gerekiyor aksi takdirde kullanıcı şifreyi not almak ve hatta bu notu ekranın köşesine iliştirmek zorunda kalıyor.
Zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür sözünü bir kez daha hatırlatıyorum.
Haberin Kaynağı

Linux Ağ Ve Sistem Güvenliği Değerlendirme Sınavı

honal

Bilgi Güvenliği Akademisi'nden Linux güvenlik bilgisini ölçmenize imkan verecek yeni bir sınav!

LASG(Linux Ağ Ve Sistem Güvenliği) testi temel seviyede Linux ağ ve sistem güvenliği bilgisini ölçme amaçlı hazırlanmış olup 30 sorudan oluşmaktadır.

Sorularda işletim sistemi olarak Red Hat Linux dağıtımı baz alınmış olmakla birlikte diğer dağıtımlara uyumluluk oranı %90′dır.

Sınava giriş için tıklayınız.

DOS, DDOS Atakları ve Korunma Yöntemleri Semineri

anonim

Tarih: 15 Ekim 2009 Perşembe, 14:00 – 17:00
Yer: Microsoft İstanbul Ofisi Levent Mah, Aydın Sok, No:7, Levent, İst

Huzeyfe Önal tarafından gerçekleştirilecek olan bu seminerde, internet’teki en büyük sorunlardan biri olan Denial-Of-Service atakları üzerinde durulacak, bu atakların sistemlere verdiği zararlar ayrıntılı şekilde ele alınacak ve bu saldırılara karşı neler yapılabileceği aktarılacaktır.

Etkinlik kayıt linki