512 Byte'lık Güvenlik Koduna 3 Tane Bug Nasıl Sığdırılır?

0
darkhunter
Microsoft'un oyun platformu xbox'ın, boot sırasında çağırdığı 512 Byte'lık güvenlik kodunda 3 adet bug tespit edilmiş...

512 Byte'lık koda 3 adet bug sığdırmayı başaran Microsoft'u kutluyor, başarılarının devamını diliyorum...

Not: FM Forum'da konuyu gündeme getiren "abc"ye teşekkürler.

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
başarılarının devamını diliyorum zira bu açıklardan http://www.free60.org da yararlanacaktır eminim.
0
auselen
Xbox için soft-modding'in temeli bu buglara dayanıyor.

Geçenlerde aldığım xbox'ı bu şekilde 'crack' ledim. Hakkatten Oyun cdlerindeki crack.exe yi çalıştırmak gibi - bir iki adım sonra, özgür bir xbox'ınız oluyor. sonra istediğiniz yazılım (kopya oyunlar dahil) koşsun üstünde...

xbox'ın üzerinde linux koşturmak... yakında bu kasaların fiyatı iyice düşer, malum xbox360... o zaman dahada avantajlı olacaktır...
0
sefalet
Xbox üzerinde Linux çalıştırma epeydir var.Denemek isteyenler için:

http://www.i-hacked.com/content/view/60/62/
0
East
MS dir ne yapsa yeridir diyeceğim ama o kadar oyun ve konsol bağımlısı insana yazık. boş boş vakitlerini oyun konsolu başında geçirmeyi hayal eden insanların hayal kırıklığına uğraması dumur olması vs...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DDoS Saldırıları ve Korunma Yolları Eğitimi

anonim

DDOS saldırıları Internet dünyasının en eski ve en etkili saldırılarıdır. DDOS saldırılarına karşı kesin bir reçete olamayacağı için bu tip saldırılarlar karşı karşıya kalmadan konu hakkındadetaylı bilgi sahibi olmak en büyük silahtır.

Konu hakkında bilgi sahibi olmadan alınacak DDOS koruma ürünleri ayrı bir DOS’a (servis kesintisi) sebep olabilmektedir.

Hotmail ve Yahoomail virus tehdidi altında

conan

Web tabanlı email servislerinde yeni saptanan bir açık Melissa tipi virüslerin yayılmasına neden olabiliyor.
Açık kısaca şöyle tanımlanıyor. Kötü niyetli kullanıcı emailinin içerisinde web tabanlı servisin serverının bir linkini yerleştiriyor. Bu linkin ucunda ise kişinin inbox'ını gezebilecek ve de bu inbox'da gördüğü her email'e kötü niyetli bir kod yollayabilecek bir Javascript var.

Güvenlik, Paranoya ve ICAT

FZ

Eğer bilgisayar kullanıyorsanız ve güvenlik kavramı size basit bir kelimeden daha fazlasını ifade ediyorsa o halde biraz sonra bahsedeceğim siteye bakmak zorundasınız!

ICAT Metabase isimli bu Internet sitesi en son 2 Ağustos 2001 tarihinde güncellenmiş olup bilgisayar yazılımları ve donanımları ile ilgili 2680 kadar "zayıf, saldırılabilir" noktanın çok detaylı ve spesifik kategorilendirilmiş bir veritabanını içeriyor.

Büyük SSL Göçü Başlıyor mu?

tongucyumruk

Google CA/Browser Forum gereksinimlerini yerine getirmemesi sebebiyle Symantec PKI altyapısını güvenilen sertifikalar listesinden çıkarmaya karar verdi. Bu durum SSL dünyasında bolca kullanılan Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust, ve RapidSSL gibi Symantec'e bağlı SSL sağlayıcıları tarafından üretilen sertifikaların geçerliliğini yitirmesi anlamına geliyor.

Google Güvenlik blogunda yapilan...

Sygate'de artık Symantec Bünyesinde!

parsifal

Brightmail, Veritas derken, Sygate'de Symantec bünyesine dahil oldu.

Demek bundan sonra Sygate 2.0'ı register ederken "yaw yıllardır aynı siteden onay alıyor.", "Yok abi kesin numara bu inanma." muhabbetleride tozlu raflarda yerini alacak.
Nedense gözümün önüne bir anda Tünel'de bir atölye silueti belirdi. :)