Gelecek'ten yeni bir ürün: Firewall Suite™

0
anonim
Gelecek A.Ş 'den küçük, orta ve büyük boy işletmelerde kullanıcıların internet kullanımını ve kısıtlamarını yönetmek, gelebilecek saldırıları engellemek ve haberdar olmak ayrıca ağ trafiğinin yönlendirilmesi amacıyla hazırlanmış yeni bir güvenlik duvarı yazılımı ...
Güvenlik duvarınızı bir kere satın alın!

Firewall Suite™, küçük, orta ve büyük boy işletmelerde kullanıcıların internet kullanımını ve kısıtlamarını yönetmek, gelebilecek saldırıları engellemek ve haberdar olmak ayrıca ağ trafiğinin yönlendirilmesi amacıyla hazırlanmış güvenlik duvarıdır. Firewall Suite™, tamamen web tabanlı ve esnek yapıya sahip güvenlik duvarı servislerini barındırarak çeşitli ağlarda sorunsuz çalışır. Unix/Linux İşletim sistemlerinin güvenlik, ağ geçidi ve yönlendirme servisleri ile ek yazılımlarının ihtiyaçlarınız doğrultusunda yönetmenizi sağlar.
Firewall Suite™ ağınızda uçtan uca koruma sağlar. Donanımı ile birlikte gelmektedir ve cihazınızı ağınıza taktıktan 10 - 15 dakika gibi kısa süre içerisinde tüm istemcilerinizi koruma altına alarak etkin şekilde denetlemeye başlar. Kısa sürede kullanıcılarınızı depatmanlarınıza veya görevlerine göre gruplandırıp, her kullanıcı grubunuza farklı internet verebilir, her bir grup veya kullanıcınızı birbirinden farklı denetleyebilirsiniz.

Anlık, günlük, haftalık, aylık raporlar ile her bir kullanıcınızın ne zaman ne yaptığını görebilir, izlediğiniz gruba, özel denetleme filtreleri oluşturabilirsiniz.

MSN, Yahoo gibi anlık mesajlaşma programlarını yasaklayabilir veya firmanızdan yapılan tüm görüşmeleri kayıt altına alabilirsiniz. Ağ geçidi özelliği sayesinde, internet üzerinden gelebilecek virüs ve trojan, worm’ları istemcinize ulaşmadan durdurabilirsiniz.

IDS/IPS modülü, diğer sistemlerden farklı olarak aktif çalışır ve saldırı geldiği anda, ağınıza ulaşamadan sonlandırılır ve saldırgan karalisteye alınır.

Firewall Suite™ ile ağ yönetimi, kolaylaştırılmış bir arayüzle sunulmaktadır. Yerel ağınızı gerek dış saldırılardan korumanız gerekse iç ağınızın internet trafiğini denetlemeniz çok daha zahmetsiz ve etkin bir şekilde sağlanır.

Daha fazla bilgi ve ekran görüntülerine buradan erişebilirsiniz.

Görüşler

0
wyginwys
Bu program ucretsiz degil mi?
0
Guardian
Donanımı ile birlikte gelmektedir ve cihazınızı ağınıza taktıktan 10 - 15 dakika gibi kısa süre içerisinde tüm istemcilerinizi koruma altına alarak etkin şekilde denetlemeye başlar

donanımı ile birlikte geldiğinden ücretsiz olması imkansız..

fakat böyle bir uygulama için donanımın şart olması düşündürdü beni.. yinede kullanışlı bir yazılım..
0
pulsar
Açıkçsı uzun süre kendisinden haber alamadığımz bir firmanın bu şekilde dönmüş olması gayet hoş.

Uygulamayı biraz inceleme fırsatım oldu. Gayet hoş olmuş. Bu arada eski projelere de (Özellikle Masaüstü sürümüne) devam edildiğini görmek güzel.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İlk JPEG virüsü yayınlandı !

huseyin

Microsoft'un yayınladığı ve fazlamesai sitesinde haber olan açıkta GDI kütüphanelerinde sorun olduğu açıklanmıştı.
Hiç gecikmeden birisi Usenet'e exploit yolladı. Virüsü Pazar akşamı Easynews keşfetti. Virüs hakkında ve neler yaptığına dair bilgiye http://www.easynews.com/virus.html adresinden ulaşabilirsiniz.
Resmi görüntülediğinizde uzaktan yönetim yazılımı yükleyip(winvnc veya radmin) irc'ye bağlanıyor.
Kaynak:http://it.slashdot.org/it/04/09/27/2319222.shtml?tid=172&tid=218

Botnet Riskine Maruz Kalan ADSL Modem / Router Cihazlar

FZ

Az önce bize ulaşan bir e-postayı paylaşıyorum:

"Emre Bey,

Router'ları infect eden bir tür botnet'e rastlanılmıştır.

Bu konu hakkında olabildiğince yaygın olarak adsl, kablo ve wireless kullanıcılarını uyarmak ve önlem alma konusunda hızlı davranmalıyız.

Bu konudaki haberi Fazlamesai ve blogunuzda yayınlarsanız seviniriz.

http://www.adam.com.au/bogaurd/PSYB0T.pdf
http://www.dronebl.org/blog/8"

Yeni bir MD5 çakışması daha

ndemir

3 ay önce Arjen Lenstra (Lucent Bell Labs and Technische Universiteit Eindhoven), Xiaoyun Wang (Shandong University, Jinan, China) ve Benne de Weger (Technische Universiteit Eindhoven) aynı MD5 çıktısını üreten iki tane X.509 sertifakası bulmuştu.

Ve bir MD5 çakışması daha bulundu.

Fazlamesai bir zavallıyı takdim eder...

sundance

Bugün irc.freenode'daki #fazlamesai kanalında arkadaşlarla sohbet ederken, kanalın müdavimlerinden Xybernaut'un nickine benzeyen nickli biri bana özelden mesaj attı, bu ve ardından gelişen zavallı muhabbeti okumanızı isterim. Görün bakın ülkemizde social engineering ne kadar zavallı durumlarda, ne salaklar var :)

Xyber[busy]] cc varmi elinde ?
[sundance] cc ne be ?
[sundance] kredi kartı mı ?
[Xyber[busy]] kredi karti
[sundance] var nolcak ?
[Xyber[busy]] bilgileri ver az
[Xyber[busy]] cok lazim
[Xyber[busy]] neyse oderim
[sundance] :)) haaa, sen benden kaçak kredi karti numarası istedin ?
[sundance] vay çakal vay, rezil etmez miyim ben seni simdi FM camiasına :))

Güvenlikte En Zayıf Halka: İnsan

ts

İnsanlar konuşur. Konuşmalarımız, davranışlarımız sonuçlar doğurur ve bu sonuçlar yaşamımızı yönlendirir, gelişmelere zemin hazırlar.

Bilgi güvenliği gibi bir konu her ne kadar teknik gibi gözükse de içerisinde insan ögesi bulunan sosyal yansımaları içeren bir konu. Bilgi güvenliği insanlardan ve onların ürünü olan zararlı kodlardan korunmayı içerdiği bir gerçek. Konu böyle olunca sistemlerini korumak için uğraşan sistem yöneticileri ve diğer yanda yeni zayıflıklar keşfedip yöntemler bulan hackerlar, bir çarkın dişlileri gibi bu endüstrinin gelişimine on ayak oluyorlar. Fakat bazen insanlardan birşeyler öğrenmenin en iyi yolu sistemlerine sizip kritik bilgilerine ulaşmaktan öte bir hal alabiliyor. Onlarla birebir iletişime geçmek ya da zaten göz önünde olan şeyleri incelemek risksiz, saf bilgi akışını kolaylaştiriyor. Bu yönteme ise kısaca “Sosyal Mühendislik” adı veriliyor.