Gelecek'ten yeni bir ürün: Firewall Suite™

0
anonim
Gelecek A.Ş 'den küçük, orta ve büyük boy işletmelerde kullanıcıların internet kullanımını ve kısıtlamarını yönetmek, gelebilecek saldırıları engellemek ve haberdar olmak ayrıca ağ trafiğinin yönlendirilmesi amacıyla hazırlanmış yeni bir güvenlik duvarı yazılımı ...
Güvenlik duvarınızı bir kere satın alın!

Firewall Suite™, küçük, orta ve büyük boy işletmelerde kullanıcıların internet kullanımını ve kısıtlamarını yönetmek, gelebilecek saldırıları engellemek ve haberdar olmak ayrıca ağ trafiğinin yönlendirilmesi amacıyla hazırlanmış güvenlik duvarıdır. Firewall Suite™, tamamen web tabanlı ve esnek yapıya sahip güvenlik duvarı servislerini barındırarak çeşitli ağlarda sorunsuz çalışır. Unix/Linux İşletim sistemlerinin güvenlik, ağ geçidi ve yönlendirme servisleri ile ek yazılımlarının ihtiyaçlarınız doğrultusunda yönetmenizi sağlar.
Firewall Suite™ ağınızda uçtan uca koruma sağlar. Donanımı ile birlikte gelmektedir ve cihazınızı ağınıza taktıktan 10 - 15 dakika gibi kısa süre içerisinde tüm istemcilerinizi koruma altına alarak etkin şekilde denetlemeye başlar. Kısa sürede kullanıcılarınızı depatmanlarınıza veya görevlerine göre gruplandırıp, her kullanıcı grubunuza farklı internet verebilir, her bir grup veya kullanıcınızı birbirinden farklı denetleyebilirsiniz.

Anlık, günlük, haftalık, aylık raporlar ile her bir kullanıcınızın ne zaman ne yaptığını görebilir, izlediğiniz gruba, özel denetleme filtreleri oluşturabilirsiniz.

MSN, Yahoo gibi anlık mesajlaşma programlarını yasaklayabilir veya firmanızdan yapılan tüm görüşmeleri kayıt altına alabilirsiniz. Ağ geçidi özelliği sayesinde, internet üzerinden gelebilecek virüs ve trojan, worm’ları istemcinize ulaşmadan durdurabilirsiniz.

IDS/IPS modülü, diğer sistemlerden farklı olarak aktif çalışır ve saldırı geldiği anda, ağınıza ulaşamadan sonlandırılır ve saldırgan karalisteye alınır.

Firewall Suite™ ile ağ yönetimi, kolaylaştırılmış bir arayüzle sunulmaktadır. Yerel ağınızı gerek dış saldırılardan korumanız gerekse iç ağınızın internet trafiğini denetlemeniz çok daha zahmetsiz ve etkin bir şekilde sağlanır.

Daha fazla bilgi ve ekran görüntülerine buradan erişebilirsiniz.

Görüşler

0
wyginwys
Bu program ucretsiz degil mi?
0
Guardian
Donanımı ile birlikte gelmektedir ve cihazınızı ağınıza taktıktan 10 - 15 dakika gibi kısa süre içerisinde tüm istemcilerinizi koruma altına alarak etkin şekilde denetlemeye başlar

donanımı ile birlikte geldiğinden ücretsiz olması imkansız..

fakat böyle bir uygulama için donanımın şart olması düşündürdü beni.. yinede kullanışlı bir yazılım..
0
pulsar
Açıkçsı uzun süre kendisinden haber alamadığımz bir firmanın bu şekilde dönmüş olması gayet hoş.

Uygulamayı biraz inceleme fırsatım oldu. Gayet hoş olmuş. Bu arada eski projelere de (Özellikle Masaüstü sürümüne) devam edildiğini görmek güzel.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ulusal Kriptoloji Enstitüsü Stajyer Arıyor

FZ

TÜBİTAK bünyesindeki Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü bu yaz bünyesinde görevlendirmek üzere en az 1 ay çalışabilecek stajyer öğrenciler arıyor. Başvuracak adayların aşağıdaki bölümlerden birinden olmaları isteniyor:
  • Elektrik Mühendisliği
  • Elektronik Mühendisliği
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Dilbilim

RFC 3514

urxalit

Netcraft´taki habere göre 1 Nisan 2003 tarihinde yayınlanan RFC 3514 ile ipv4 paketlerine bir güvenlik biti eklenecek ve bu bitin "good" veya "evil" olmasına göre güvenlik duvarları için paketleri droplamak çok kolay ve zahmetsiz olacak.

Eğer bu RFC hayata geçerse, ABD hükümeti (haberde doğrudan ABD hükümet kuruluşları için diyor) kullandığı güvenlik duvarlarını güncelleyip basitçe, kafasını bozan "terörist" ülkelerden gelen paketleri droplayabilir. Tabi Internet trafiğinin neredeyse %80´inin ABD´de aktığı düşünülürse o ülkeye de Interneti bloklamış olur..

İngilizcesi benden iyi olan arkadaşlar belki haberi çevirebilir.

Garanti Bankası Hack Mi Edildi ?

sundance

Cuma günü yaklaşık olarak saat 11'den 3'e kadar Garanti Bankası web sitesine ulaşmak isteyenler, amaçlarına ulaşamadılar. Dahası Garanti`nin bankaları arasındaki bağlantı da bir şekilde zarar gördü, ATM'ler cevap vermedi, banka şubeleri hizmet veremedi.

Şu ana kadar bunun sebebinin ne olduğuyla ilgili bir bilgi bize ulaşmadı, haberi olanlar lütfen bizi de haberdar etsin.

Türkiye`nin ilk -ekonomik olarak ciddi- güvenlik saldırısı olmasın bu ?

Solaris 8 mi ? Yoksa FreeBSD 4.3 mu ?

anonim

Solaris 8 ve FreeBSD 4.3 işletim sistemlerini default kurulumdan sonra Nessus ile güvenlik testine tabi tuttuk. İki isletim sistemi de patch yüklenmeden test edildi ve sonuç FreeBSD daha guvenli ve sağlam.(Sundance:Default kurulum, sistem adminlerinin isi degildir. Sistem adminlerinin işi serverlardır, öyleyse serverlar default kurulmaz)

Internet Ortamındaki Kişisel Bilgisayarlar İçin Temel Güvenlik Tehditleri

anonim

Bilgisayarı karıştırırken bir kongre için yazıp daha sonra göndermekten vazgeçtiğim aşağıdaki tarama/derleme türündeki makale özeti gözüme çarptı. Aslında daha çok başlangıç düzeyindeki bir makalede olsa bilgisayarın harddiskinde tozlanmasına gönlüm razı olmadı. Burada en azından yeni başlayan arkadaşlar için bir kaynak olabileceğini düşünüyorum.