Korsan mı değil mi?

0
bahadirkandemir
BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.
Doğu Londra'daki 28 yaşındaki bir bilgisayar kullanıcısı tutuklanmış ve kefaletle serbest bırakılmış. Polis, kullanılan bilgisayarı inceliyor.

London Bishopsgate'de bilgisayarı kötüye kullanma suçundan yakalanan ve kefaletle serbest bırakılan kişi, Şubat ayında polis merkezine dönecek.

Polis sözcüsü, DEC web sitesinin güvenli olarak çalışmaya devam ettiğini, sistemin girişimi hızlı bir şekilde algılayıp blokladığını belirtti.

Gerçekten Böyle mi?

Bir e-posta listesinde görülen bir mesaja göre, Lonralı kullanıcı, bağışı Solaris işletim sistemi üzerinde bir Lynx tarayıcıdan yapmaya çalışmış ve sistem kayıtlarındaki bu "alışılmadık" durumu kırma girişimi sanan BT yetkilisi polise haber vermiş.

Mesaj Şöyle:


Bağış sistemini yöneten Britanya Telekom, sistem kayıtlarını yanlış okudu ve türünü belirtmeyen ve garip şeyler yapan, "standart dışı" bir tarayıcı gördü. IP'yi izledi ve korsanı yakaladı.

İçeri SWAT stili bir giriş yapan polis, öğle yemeği yiyen birini tutukladı.

Bir sonraki haftaya kadar kefaletle serbest bırakılan kullanıcı, BT ve polise karşı bir kampanya başlattı.

Yani, eğer sistem kayıtları incelenen bir yere Firefox ya da IE dışında birşey ile bağlanıyorsanız, hapse atılabilirsiniz.


Kaynaklar:

Görüşler

0
ttk
câhillik başa belâ :) karşısına ne zaman bir câhilin çıkacağını bilememek ise görüldüğüne göre, gâyet büyük bir risk.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

URL Parametrelerini doğru kullanmayınca başa gelenler

tongucyumruk

Hep ciddi ciddi şeyler yazacak değiliz, biraz da eğlenelim. Bazen (düzeltme: çoğu zaman) en büyük şirketler dahi web üzerinde birşeyler yaparken en basit güvenlik önlemlerini unutabiliyorlar. İşte bu sefer madara olan şirketimiz de sürekli olarak geliştiricilerin ahını almaktan çekinmeyen Oracle. Bu linke tıklayarak kendilerinin URL parametrelerini hiçbir doğrulamadan geçirmeden doğrudan...

%100 güvenlik mümkün değil

daegil

Önemli güvenlik organizasyonlarından Information Systems Security Association'ın İngiltere şubesi, web sunucularının saldırıya uğradığını ve ana sayfanın değiştirildiğini belirtti. Yetkililere göre 2004 Aralık tarihinde ana sunucu başka bir makinaya taşındıktan ve güncellendikten sonra, bazı yamaların yüklenmesinin unutulması yüzünden böyle bir şey mümkün olabildi.

7 Ocak 2005 - 19:39 tarihinde gerçekleşen olaya dair bir web sitesinden alınan bilgiye göre eylemin sorumlusu "iskorpitx" takma isimli kötü niyetli bir bilgisayarcı. Aynı haber sitesinde yer alan ve vakayı gösteren görüntüde büyük Türk bayrakları vardı ve "HACKED By iSKORPiTX (Turkish Hacker)" yazıyordu, ardından tarayıcı kullanıcıyı yunus resimleri ile dolu bir siteye yönlendiriyordu.

Kaynak: http://news.zdnet.co.uk/0,39020330,39185308,00.htm

Nessus 3 çıktı

darkhunter

Bilinen en iyi zayıflık tarama araçlarından biri olan Nessus'un, 3'üncü versiyonu geçtiğimiz günlerde duyuruldu.

Nessus'un yeni sürümü şu an için sadece FreeBSD ve Linux için çıktı. Windows, MacOS X ve Solaris için 2006'nın ilk ayları ön görülmekte. Hali hazırda destek verilen dağıtımlar şöyle :

Siyah Şapkalar Buluşuyor (Black Hat USA 2005)

sefalet

Siyah Şapkaların buluşması rüya şehri Las Vegas'da gerçekleşmekte.Bilişim güvenliği üzerine çeşitli bildiri ve eğitimlerin verildiği etkinlikler 23-28 temmuz arasında.

Etkinliklerin içeriğine bakmak için;
http://blackhat.com

Ama açıkcası benim haberi paylaşmamın nedeni giden olur ihtimali değil, şu adresteki güzel arşiv;
http://blackhat.com/html/bh-multimedia-archives-index.html

Crack aracı olarak Google

sundance

Google'a gidip, allinurl:wwwboard/passwd.txt arattırırsanız, size çok kullanılan bir forum programı olan wwwboard sitelerinin admin isimleri ve DES ile kodlanmış (Jack the Nipper ile çözülebilecek) şifrelerini bulabilirsiniz.

Bu ve bunun gibi başka Google incelikleri için bu makaleyi okuyabilirsiniz.