Korsan mı değil mi?

0
bahadirkandemir
BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.
Doğu Londra'daki 28 yaşındaki bir bilgisayar kullanıcısı tutuklanmış ve kefaletle serbest bırakılmış. Polis, kullanılan bilgisayarı inceliyor.

London Bishopsgate'de bilgisayarı kötüye kullanma suçundan yakalanan ve kefaletle serbest bırakılan kişi, Şubat ayında polis merkezine dönecek.

Polis sözcüsü, DEC web sitesinin güvenli olarak çalışmaya devam ettiğini, sistemin girişimi hızlı bir şekilde algılayıp blokladığını belirtti.

Gerçekten Böyle mi?

Bir e-posta listesinde görülen bir mesaja göre, Lonralı kullanıcı, bağışı Solaris işletim sistemi üzerinde bir Lynx tarayıcıdan yapmaya çalışmış ve sistem kayıtlarındaki bu "alışılmadık" durumu kırma girişimi sanan BT yetkilisi polise haber vermiş.

Mesaj Şöyle:


Bağış sistemini yöneten Britanya Telekom, sistem kayıtlarını yanlış okudu ve türünü belirtmeyen ve garip şeyler yapan, "standart dışı" bir tarayıcı gördü. IP'yi izledi ve korsanı yakaladı.

İçeri SWAT stili bir giriş yapan polis, öğle yemeği yiyen birini tutukladı.

Bir sonraki haftaya kadar kefaletle serbest bırakılan kullanıcı, BT ve polise karşı bir kampanya başlattı.

Yani, eğer sistem kayıtları incelenen bir yere Firefox ya da IE dışında birşey ile bağlanıyorsanız, hapse atılabilirsiniz.


Kaynaklar:

Görüşler

0
ttk
câhillik başa belâ :) karşısına ne zaman bir câhilin çıkacağını bilememek ise görüldüğüne göre, gâyet büyük bir risk.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DNS Önbellek Zehirlenmesi: Açıklık ve Kapanması

auselen

Internet'in temel protokollerinden olan DNS üzerinde çok ciddi bir açık bulunmuştur.

Son günlerde görünürlüğü, etkisi ve alınan önlemleri açısından çokça tartışılan, Dan Kaminsky tarafından bulunan DNS protokol açığı, belli başlı ürünler için çözülmüş olmasına rağmen, açıklığı suistimal edebilecek saldırı araçlarının ortaya çıkması ve hala tüm ağ ve bilgisayar markaları tarafından çözümlerin sunulmamış olmasından dolayı, daha uzunca bir süre güvenlik açısından bir sorun olmaya devam edecek gibi görünmektedir.

Bilgi iletişim Güvenliğinde Yerli Çözüm: i-Bekçi

anonim

Hürriyetim.com' un haberine göre: Devletin en üst düzey güvenliğini öngören birimlerde yaklaşık 2 yıldır kullanıldığı belirtilen 100-150 arası adet i-Bekçi, ilgili birimlerin tüm veri-ses trafiğini GSA (VPN) üzerinden taşıyor ve aynı zamanda internet güvenliğini sağlıyor.

Bugüne kadar çokuluslu yabancı firmaların elinde olan Türkiye Geniş Alan Ağı iletişim ve güvenlik sistemleri pazarının genç oyuncusu i-Bekçi, üzerinde bulunan yerel ve uzak ağ bağlantı arabirimleri sayesinde, kurumsal kullanıcılar ve kurumsal sunuculara erişimi sınırlayarak güvenliği artırıyor

SHA-1 Kırıldı!

tongucyumruk

Elektronik bankacılık uygulamalarından dijital imzaya, kablosuz ağ güvenliğinden binlerce web sitesinin kullanıcı veritabanlarına kadar güvenliğe ihtiyaç duyulan birçok noktada kullanılan ve günümüze kadar başta ABD olmak üzere birçok ülke tarafından "resmi" harmanlama (hashing) algoritması olarak kullanılan SHA-1 Çinli bir bir bilim insanı ve ekibi tarafından kırıldı.

SecurityFocus Internet Tarayıcı Uyarısı

Soulblighter

Daha önce "BugTraq Tarayıcı Testi" ile ilgili bir yazı yollamıştım. Bu yazıdan sonra SecurityFocus internet tarayıcılarla ilgili uyarıları yayınladı. BugTraq testinde IE'nin kodunun diğerlerinden daha iyi olduğu ve hatalı HTML kodlarını düzgün sorunsuz yorumladığına dair bilgi verilmişti. Fakat SecurityFocus aynı uyarıyı IE için de yapmış. Kısacası IE dahil tüm tarayıcılar bu soruna sahip. Ben de size SecurityFocus sonuçlarını çeviriyorum.

Büyük SSL Göçü Başlıyor mu?

tongucyumruk

Google CA/Browser Forum gereksinimlerini yerine getirmemesi sebebiyle Symantec PKI altyapısını güvenilen sertifikalar listesinden çıkarmaya karar verdi. Bu durum SSL dünyasında bolca kullanılan Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust, ve RapidSSL gibi Symantec'e bağlı SSL sağlayıcıları tarafından üretilen sertifikaların geçerliliğini yitirmesi anlamına geliyor.

Google Güvenlik blogunda yapilan...