Korsan mı değil mi?

0
bahadirkandemir
BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.
Doğu Londra'daki 28 yaşındaki bir bilgisayar kullanıcısı tutuklanmış ve kefaletle serbest bırakılmış. Polis, kullanılan bilgisayarı inceliyor.

London Bishopsgate'de bilgisayarı kötüye kullanma suçundan yakalanan ve kefaletle serbest bırakılan kişi, Şubat ayında polis merkezine dönecek.

Polis sözcüsü, DEC web sitesinin güvenli olarak çalışmaya devam ettiğini, sistemin girişimi hızlı bir şekilde algılayıp blokladığını belirtti.

Gerçekten Böyle mi?

Bir e-posta listesinde görülen bir mesaja göre, Lonralı kullanıcı, bağışı Solaris işletim sistemi üzerinde bir Lynx tarayıcıdan yapmaya çalışmış ve sistem kayıtlarındaki bu "alışılmadık" durumu kırma girişimi sanan BT yetkilisi polise haber vermiş.

Mesaj Şöyle:


Bağış sistemini yöneten Britanya Telekom, sistem kayıtlarını yanlış okudu ve türünü belirtmeyen ve garip şeyler yapan, "standart dışı" bir tarayıcı gördü. IP'yi izledi ve korsanı yakaladı.

İçeri SWAT stili bir giriş yapan polis, öğle yemeği yiyen birini tutukladı.

Bir sonraki haftaya kadar kefaletle serbest bırakılan kullanıcı, BT ve polise karşı bir kampanya başlattı.

Yani, eğer sistem kayıtları incelenen bir yere Firefox ya da IE dışında birşey ile bağlanıyorsanız, hapse atılabilirsiniz.


Kaynaklar:

Görüşler

0
ttk
câhillik başa belâ :) karşısına ne zaman bir câhilin çıkacağını bilememek ise görüldüğüne göre, gâyet büyük bir risk.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İstanbul´da Siber Savaş (Hacking) Yarışması!

FZ

SİBER SAVAŞ OYUNLARI 2002 Başlıyor!

Sizleri, bilgisayarları korumak ya da güvenlik önlemlerini aşmak konusundaki becerilerinizi bir eğlenceye dönüştürecek "Siber Savaş Oyunları 2002"ye katılmaya davet ediyoruz.

Bilgisayar güvenliği alanındaki deneyiminizi göstermeye hazır mısınız?

19-21 Aralık 2002 tarihlerinde Istanbul Harbiye Kültür Merkezi (Askeri Müze)'de gerçekleştirilecek "VIII. Türkiye'de Internet Konferansı" (inet-tr'02) kapsamında düzenlenecek Siber Savaş Oyunları yarışmasında iki seçeneğiniz var:

Röportaj: Kıvılcım Hindistan

sundance

Sevgili meslektaşım Huzeyfe Önal, sağolsun NetSec Güvenlik Bülteni'nin bu sayısında benle röportaj yapmak istemiş.

NetSec Bülteni'nin şimdiye kadar ki bütün sayıları için için Life Over Ip'e bakabilirsiniz.

NGB: Kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?

Kıvılcım HİNDİSTAN: Merhaba. Adım Kıvılcım Hindistan. Kadıköy Anadolu Lisesi ve ITÜ Mimarlık Fakültesi mezunuyum. Fazlamesai.net sitesinin kurucularından biriyim.

Kevin Mitnick: Soru / Cevap

anonim

Internet'e geri dönen Kevin Mitnick, slashdot.org'da sorulan soruları cevaplıyor. Yazıda ilginç soru ve cevaplar yer alıyor.. http://slashdot.org/article.pl?sid=03/02/04/2233250

İşte size bir Linux virüsü..

skoylu

Almanya'dan bir arkadaş, ekte bir virüs yollamış. Basit bir ELF/x86 virüsü. Görünürde tek yaptığı, x86 ELF binary'lerine bulaşmak. Bu daha önceki kodlara benzemiyor, yani eski bir virüs değil.
Korunmak için virüs temizleyici filan almanız gerekmiyor. Sistemi root olarak kullanmayın ve executable dosyalarınıza kullanıcı için yazma hakkı vermeyin yeterli. Zaten hep yaptığımız da bu değil mi? Standart dağıtımlar tüm executable dosyaları böyle kuruyor. Size kalan sistemi root olarak kullanmamak sadece...
Bu arada virüsü inceliyorum derken sildim :( Yenisi elime geçince dileyenlere bir örnek yollarım..

Türk Telekom Sitesi ve Win2003 Server

anonim

13 Haziran Cuma günü web sunucularına gizlice girilen Turk Ttelekom web sitesinin hangi işletim sistemi ve web sunucu yazılımını kullandığını merak edip ufak bir araştırma yaptım. Sanırım oralarda birileri bir hayli hayalperest, aşırı iyimser vs.

Netcraft.com sitesindeki "What's that site running?"e Türk Telekom´un kullandığı işletim sistemi ve web sunucusunu öğrenmek için girdiğimde en son yapılan örnekleme göre 10-13 Haziran arası bir tarihte Windows 2003 platforumuna bir geciş yaşandığını ve haliyle IIS 6.0´a terfi edilmiş olduğunu gördüm.