Korsan mı değil mi?

0
bahadirkandemir
BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.
Doğu Londra'daki 28 yaşındaki bir bilgisayar kullanıcısı tutuklanmış ve kefaletle serbest bırakılmış. Polis, kullanılan bilgisayarı inceliyor.

London Bishopsgate'de bilgisayarı kötüye kullanma suçundan yakalanan ve kefaletle serbest bırakılan kişi, Şubat ayında polis merkezine dönecek.

Polis sözcüsü, DEC web sitesinin güvenli olarak çalışmaya devam ettiğini, sistemin girişimi hızlı bir şekilde algılayıp blokladığını belirtti.

Gerçekten Böyle mi?

Bir e-posta listesinde görülen bir mesaja göre, Lonralı kullanıcı, bağışı Solaris işletim sistemi üzerinde bir Lynx tarayıcıdan yapmaya çalışmış ve sistem kayıtlarındaki bu "alışılmadık" durumu kırma girişimi sanan BT yetkilisi polise haber vermiş.

Mesaj Şöyle:


Bağış sistemini yöneten Britanya Telekom, sistem kayıtlarını yanlış okudu ve türünü belirtmeyen ve garip şeyler yapan, "standart dışı" bir tarayıcı gördü. IP'yi izledi ve korsanı yakaladı.

İçeri SWAT stili bir giriş yapan polis, öğle yemeği yiyen birini tutukladı.

Bir sonraki haftaya kadar kefaletle serbest bırakılan kullanıcı, BT ve polise karşı bir kampanya başlattı.

Yani, eğer sistem kayıtları incelenen bir yere Firefox ya da IE dışında birşey ile bağlanıyorsanız, hapse atılabilirsiniz.


Kaynaklar:

Görüşler

0
ttk
câhillik başa belâ :) karşısına ne zaman bir câhilin çıkacağını bilememek ise görüldüğüne göre, gâyet büyük bir risk.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NetSec Güvenlik Bülteni Sayı:2

parsifal

Hilmi ESEN, Huzeyfe ÖNAL, Sertan KOLAT'ın katkılarıyla, NetSec Güvenlik Bülteni sayı 2 çıktı!

OWASP AppSecTr Buluşması - Siber Güvenlik

solarhalo

Türkiye'de, Siber Güvenlik alanında, çoğu konferans adı altındaki reklam kokan hareketlerle dolu organizasyonlara katılmam. Gidersiniz, size ürün itelemeye çalışırlar, bir nevi özgün yaklaşım yerine kutu satıcılığı anlamına gelen bu hareketler Türkiye'de Siber Güvenlik olayını doğmadan öldürmektir. Neyse ki son zamanlarda yerli üreticiler güzel alternatiflerle çıkmaya başladılar ancak...

Gmail Problemi(!)

e2e

Gmail'in "kişisellik"i ihlal etmesi, sınırsız disk alanı gibi özelliklerinden daha fazla tartışılmıştı. Ama tartışmalar bir süre sonra yerini tam bir sessizliğe bıraktı. Ama SecurityFocus'taki yazıdan sonra bu tartışmaların kolay kolay bitmeyeceği anlaşılıyor.

Google, mail mesajı-reklam ilişkisinde kişisel hakların gözardı edildiği, gizlilik ilkesinin yok sayıldığı eleştirilerine, "Mesajları insanlar değil, bilgisayarlar tarayacak" cevabını veriyordu. SecurityFocus'ta yazan Mark Rasch ise yazısında, "bir insan ya da insanlar tarafından yazılmış bir program; ikisi de aynı şey" diyor. Yazar, ayrıca bu tarz tarama sistemlerinin yeni bir Echelon işlevi taşıyabileceğini belirtiyor. Ve Google'ın bu politikasının ABD yasalarına da ters düştüğünü belirtiyor.

SHA-1 kırıldı!

abakana

Bruce Schneier blogunda Şandung Üniversitesinden bir grup aratırmacının SHA- 1 algoritmasını kırdığını belirtti.

SHA-0 ve SHA-1'e yönelik daha önceki kırma girişimlerinden üretilen yeni metod büyük bir kripto-analitik sonuç olarak belirtilmiş.

MS Windows ve GNU/Linux'a Bulaşabilen Virüs Yazıldı!

maeqlin

Antivirüs yazılım firması Kaspersky tarafından tespit edilen ve duyurulan virüs hem MS windows hem de GNU/Linux yüklü sistemlere bulaşabiliyor.

Kaspersky tarafından duyurulan virüsün iki ismi var; Virus.Linux.Bi.a / Virus.Win32.Bi.a. Virüsün herhangi bir zararı dokunmuyor yine de bunun bir "proof of concept" tarzı bir virüs olduğu, koduyla oynanarak zararlı hale getirilebileceği belirtiliyor. Virüsle ilgili daha çok bilgi bu adresten edinilebilir.