Yazıcınız Bir Casus mu?

0
anonim
Electronic Frontier Foundation'da (EFF) yayınlanan 13 Ekim tarihli araştırmada Xerox marka yazıcıların, dökümanlar üzerine insan gözü tarafından gorülmesi imkansız olan bir kod yazdığı belirtiliyor.
Bu kod sayesinde dökümanı hangi yazıcının -ve dolayısıyla kimin- yazdığının bulunabileceği anlatılıyor. EFF şimdilik sadece Xerox marka yazıcıların kodlarının çözüldüğünü ancak diğer büyük yazıcı üreticilerinin de aynı metodu kullandığını belirtiyor. Daha detaylı bir white paper'da eklenmiş.

Görüşler

0
sefalet
Yazıcıdan alınan çıktının takibi gizli bir olay değil bildiğim kadarı ile özellikle hp gibi markalar bunu açık açık da söylüyor diye biliyorum.
0
simor
Evet geçen sene açıklanmıştı. Dijital baskı yapan cihazların kalitesinin artmasıyla birlikte sahte evrakın önlenmesine yönelik olarak böyle bir yola gidilmişti.
0
sefalet
Yazıcı deyince aklıma geldi bir ara donanım kurcalama hobim olduğundan yazıcılara dadanmıştım.Bilinmesi gereken bir gerçek var ki yazıcıların kartuşlarında sanıldığı gibi (ki sanmanın dışında bazı yazıcı üreten şirketler açıkca böyle bir özellik olduğunu söylüyorlardı)kartuşun bitip bitmediğini bildiren bir çip bulunmamakta.En azından benim incelediklerimde bu yok.Peki yazıcılar kartuş bitimini nereden anlıyorlar?Kartuşun kenarında metal bir ileti vardır.Kartuşun silindirine bağlı.Bunun malzemesi ve yapısı kimi yazıcılarda farklı olabiliyor ama çalışma ilkesi aynı.Bunların yaptığı iş yazıcıdan çıkan sayfa sayısını saymak.Belli bir sayıdan sonra bilgisayardaki yazılıma uyarı göndererek kartuşun bitmek üzere olduğu uyarısı vermesini istemektedir.Olay bundan ibaret.Renkli kullanınca daha çabuk bitttiğini tecrübe edenler olmuştur sanırım renklileri çift sayıyor belki :)

Denemesi bedava, kartuş üzerindeki metal iletileri çıkarıp tekrar yazıcıya kartuşu taktığınızda bakalım bitti uyarısı çıkacak mı?

Şimdi yazıcılar ilkel teknolojiler değil.Fakat kartuş olayında durum o kadar komik bir hal aldı ki kartuş yazıcıdan pahalı olduğu için kullanıcılar yeni donanım alma yoluna gidebiliyor.

Her tür şirket sıtratejisini, ticaret ahlakını vs. geçiyorum bu düpedüz sahtekarlık değil mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EnderUNIX'ten Yeni Yazılım!- SwArpMon

honal

EnderUNIX yazılım geliştiricilerinden Özkan Kırık, yönetilebilir switch'lerin MAC tablolarını SNMP aracılığı ile takip ederek switch üzerindeki MAC Adresi - Port değişimlerini email yolu ile sistem yöneticisine bildiren 'swArpMon' isimli yazılımı geliştirdi.

Keylogger üreticisine dava... Ama neden?

tongucyumruk

ABD ordusunda çalışıyorsanız, eşinize güvenmediğiniz için bilgisayarına keylogger yüklediyseniz ve boşanmanızın ardından durum ortaya çıkınca hiç tahmin etmediğiniz tazminat davası ile karşı karşıya kalırsanız ne yaparsınız?

Tabiiki her vatansever Amerikan vatandaşının yapacağını: Kanadalı şirketi dava edersiniz.

Linux´la Erişebilmek, Linux´a Erişebilmek

denizlilikaan

Evet abilerim aranızda bana fazla laf düşmez ama yeni keşfettiğim bir kolaylıktan aslında iki kolaylıktan bahsetmek istiyorum

Bir: Geçen hafta sonu değerli bir öğretmenimizin bilgisayarı feci şekilde göçmüştü. Tahmin edersiniz ki MS Win_Me Kullanıyordu.

Makina, Güvenli Kip dahil herhangi bir şekilde açılmayı reddediyordu. Aslında makinayı açıp HDD'yi söküp "Vector Linux yüklü PC"me bağlayıp hocamızın bilgilerini günlük ve yıllık planlarını kurtarabilirdim. (Öğretmenler için Planlar çok önemlidir. Bir de hazırlamak için günlerinizi, gecelerinizi harcadıysanız)

Açık Sistemler ve Güvenlik - 3

FZ

"Sana söylemem gereken çok gizli bir şey var: 934FAB9234ASFDGER345ASDF" Anonim

Açık sistemlerde serbestçe kullanabileceğiniz şifreleme yazılımı GnuPG (Gnu Privacy Guard - gpg) isimli özgür güvenlik yazılımını temel alarak anlattığım yazı dizisinin 3. ve son bölümüne hoş geldiniz.

Bu bölüm en kısa ve az detay içeren bölüm ancak burada kısaca ele alacağım konuları ve yazılımları tam olarak kavrayabilmek için 1. ve 2. bölümleri okumuş olmanız gerekiyor.

#1 Numaralı Hacker Klübünün Kurucusu Öldü

sundance

Dünyaca ünlü Chaos Computer Club'ın başkanı Wau Holland geçirdiği bir kalp krizi sonucu öldü.

CCC 1981 yılında Almanya'da kurulmuş ve o tarihten bu yana kendine bilgisayar kültürünün gelişmesini amaç edinmiş bir grup. İlk eylemlerini çok ucuza ve kolayca üretilebilecek modem şemaları yayma şeklinde gerçekleştiren grup, daha sonra bir çok White Hat (İyinin yanında, doğrunun koruyucusu :) Hack eylemine imzasını atmıştır.