Yazıcınız Bir Casus mu?

0
anonim
Electronic Frontier Foundation'da (EFF) yayınlanan 13 Ekim tarihli araştırmada Xerox marka yazıcıların, dökümanlar üzerine insan gözü tarafından gorülmesi imkansız olan bir kod yazdığı belirtiliyor.
Bu kod sayesinde dökümanı hangi yazıcının -ve dolayısıyla kimin- yazdığının bulunabileceği anlatılıyor. EFF şimdilik sadece Xerox marka yazıcıların kodlarının çözüldüğünü ancak diğer büyük yazıcı üreticilerinin de aynı metodu kullandığını belirtiyor. Daha detaylı bir white paper'da eklenmiş.

Görüşler

0
sefalet
Yazıcıdan alınan çıktının takibi gizli bir olay değil bildiğim kadarı ile özellikle hp gibi markalar bunu açık açık da söylüyor diye biliyorum.
0
simor
Evet geçen sene açıklanmıştı. Dijital baskı yapan cihazların kalitesinin artmasıyla birlikte sahte evrakın önlenmesine yönelik olarak böyle bir yola gidilmişti.
0
sefalet
Yazıcı deyince aklıma geldi bir ara donanım kurcalama hobim olduğundan yazıcılara dadanmıştım.Bilinmesi gereken bir gerçek var ki yazıcıların kartuşlarında sanıldığı gibi (ki sanmanın dışında bazı yazıcı üreten şirketler açıkca böyle bir özellik olduğunu söylüyorlardı)kartuşun bitip bitmediğini bildiren bir çip bulunmamakta.En azından benim incelediklerimde bu yok.Peki yazıcılar kartuş bitimini nereden anlıyorlar?Kartuşun kenarında metal bir ileti vardır.Kartuşun silindirine bağlı.Bunun malzemesi ve yapısı kimi yazıcılarda farklı olabiliyor ama çalışma ilkesi aynı.Bunların yaptığı iş yazıcıdan çıkan sayfa sayısını saymak.Belli bir sayıdan sonra bilgisayardaki yazılıma uyarı göndererek kartuşun bitmek üzere olduğu uyarısı vermesini istemektedir.Olay bundan ibaret.Renkli kullanınca daha çabuk bitttiğini tecrübe edenler olmuştur sanırım renklileri çift sayıyor belki :)

Denemesi bedava, kartuş üzerindeki metal iletileri çıkarıp tekrar yazıcıya kartuşu taktığınızda bakalım bitti uyarısı çıkacak mı?

Şimdi yazıcılar ilkel teknolojiler değil.Fakat kartuş olayında durum o kadar komik bir hal aldı ki kartuş yazıcıdan pahalı olduğu için kullanıcılar yeni donanım alma yoluna gidebiliyor.

Her tür şirket sıtratejisini, ticaret ahlakını vs. geçiyorum bu düpedüz sahtekarlık değil mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kim? Ne zaman? Kiminle? Nerede?

tongucyumruk

Geçenlerde Avea hatlı telefonuma Avea'dan bir mesaj geldi.

KimNerede? servisiyle aklin sevdiklerinde kalmasin! Sevdiklerinin nerede oldugunu ogrenmek icin bir SMS yeter.

Evet, artik sadece kendimizin degil, kimin, ne zaman, nerde oldugunu ogrenebilecegiz. Harika degil mi?

Solaris 8 mi ? Yoksa FreeBSD 4.3 mu ?

anonim

Solaris 8 ve FreeBSD 4.3 işletim sistemlerini default kurulumdan sonra Nessus ile güvenlik testine tabi tuttuk. İki isletim sistemi de patch yüklenmeden test edildi ve sonuç FreeBSD daha guvenli ve sağlam.(Sundance:Default kurulum, sistem adminlerinin isi degildir. Sistem adminlerinin işi serverlardır, öyleyse serverlar default kurulmaz)

Windows ve Güvenlik - Daha Doğrusu: Micros~1 ve Güvenlik

cayfer

Windows işletim sistemlerinin güvenlik sorunları bitmez! Çünkü "güvenlik" kavramı Micro~1'un umurunda değil! "Güvenlik", tasarım süreçlerinin bir parçası değil.

Neden mi?

Tanımlanmamış Trojan Loader

SRLabs.net

Antivirüs yazılımları tarafından tanımlanamayan bir trojan loader mail yolu ile yayılmaya başladı. Türkiye kaynaklı olan malware kariyer.net'ten gelmiş gibi gözüken bir mail ile yayılmaktadır.

Internet´in En Kara Günü!

sundance

6 Temmuz 2003 muhtemelen Internet'in en kara günlerinden biri olarak tarihe geçecek! Zira bugün, www.defacers-challenge.com, dünya çapında sistem kırıcıları 6,000'e yakın siteyi en kısa sürede kırmaya davet etti.

Eğer medya her zamanki gibi bu habere atlamasaydı, sonuç bu kadar feci olmayabilirdi. Bir delinin kuyuya attığı taş pekala da orada kalabilirdi.

Yarışmayı boykot edip, hakem site zone-h.org'a saldıranlar mı dersiniz, yoksa ünlü olma adına kırdıkları sitelerden haber veren yarışmacılar mı (ikisi de zone-h'a denial-of-service yapmış tamamen zıt sebeplerle :)) Kırılan sitlerin listesi haberde, özellikle Sapık Ferit tarafından re-hack edilmiş pcoyun.net'e dikkat :)))