Yazıcınız Bir Casus mu?

0
anonim
Electronic Frontier Foundation'da (EFF) yayınlanan 13 Ekim tarihli araştırmada Xerox marka yazıcıların, dökümanlar üzerine insan gözü tarafından gorülmesi imkansız olan bir kod yazdığı belirtiliyor.
Bu kod sayesinde dökümanı hangi yazıcının -ve dolayısıyla kimin- yazdığının bulunabileceği anlatılıyor. EFF şimdilik sadece Xerox marka yazıcıların kodlarının çözüldüğünü ancak diğer büyük yazıcı üreticilerinin de aynı metodu kullandığını belirtiyor. Daha detaylı bir white paper'da eklenmiş.

Görüşler

0
sefalet
Yazıcıdan alınan çıktının takibi gizli bir olay değil bildiğim kadarı ile özellikle hp gibi markalar bunu açık açık da söylüyor diye biliyorum.
0
simor
Evet geçen sene açıklanmıştı. Dijital baskı yapan cihazların kalitesinin artmasıyla birlikte sahte evrakın önlenmesine yönelik olarak böyle bir yola gidilmişti.
0
sefalet
Yazıcı deyince aklıma geldi bir ara donanım kurcalama hobim olduğundan yazıcılara dadanmıştım.Bilinmesi gereken bir gerçek var ki yazıcıların kartuşlarında sanıldığı gibi (ki sanmanın dışında bazı yazıcı üreten şirketler açıkca böyle bir özellik olduğunu söylüyorlardı)kartuşun bitip bitmediğini bildiren bir çip bulunmamakta.En azından benim incelediklerimde bu yok.Peki yazıcılar kartuş bitimini nereden anlıyorlar?Kartuşun kenarında metal bir ileti vardır.Kartuşun silindirine bağlı.Bunun malzemesi ve yapısı kimi yazıcılarda farklı olabiliyor ama çalışma ilkesi aynı.Bunların yaptığı iş yazıcıdan çıkan sayfa sayısını saymak.Belli bir sayıdan sonra bilgisayardaki yazılıma uyarı göndererek kartuşun bitmek üzere olduğu uyarısı vermesini istemektedir.Olay bundan ibaret.Renkli kullanınca daha çabuk bitttiğini tecrübe edenler olmuştur sanırım renklileri çift sayıyor belki :)

Denemesi bedava, kartuş üzerindeki metal iletileri çıkarıp tekrar yazıcıya kartuşu taktığınızda bakalım bitti uyarısı çıkacak mı?

Şimdi yazıcılar ilkel teknolojiler değil.Fakat kartuş olayında durum o kadar komik bir hal aldı ki kartuş yazıcıdan pahalı olduğu için kullanıcılar yeni donanım alma yoluna gidebiliyor.

Her tür şirket sıtratejisini, ticaret ahlakını vs. geçiyorum bu düpedüz sahtekarlık değil mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web sayfasında adres yayınlamak...

sundance

İnsanların size ulaşabilmesi için web sayfanızda adresinizi yayınlamak istiyorsunuz, fakat sayfaları dolaşıp email adresi toplayan web spiderlarından da illallah dediniz. Adresinizi sundance at fazlamesai nokta net veya fazlamesai.net de sundance diye yazdınız, bu sefer de ortalama IT müdürünün bu adresi anlayıp anlamayacağından endişe etmeye başladınız :)

Bu java script sayesinde artık böyle bir derdiniz kalmayacak. Sayfaya girip email adresinizi yazın ve anında size hiçbir spiderın anlayamayacağı karmaşıklıkta geri verilsin. Hem de sayfa üstündeki görüntüsünde ve linkinde hiçbir sorun olmadan. Dahası Javascripti sadece karmaşıklaştırılmış adresinizi bir kez oluşturmak için kullanıyorsunuz, sayfanıza girecek kullanıcıların browserlarında olması da gerekli değil.

NSA SELinux´u Güncelledi

FZ

ABD´nin en önemli istihbarat kurumlarında NSA (National Security Agency), 23 Şubat 2004 tarihinde SELinux sistemini güncelledi ve kamuoyuna son gelişmeleri duyurdu. Ayrıntılı bilgiye ve SELinux kaynaklarına bu adresten erişebilirsiniz.

Cepten cebe zıplayan solucan

anonim

Symantec´in sitesinde yer alan habere göre 14/06/2004 tarihi itibariyle Nokia nin Series 60 modelli cep telefonlarına bulaşan bir solucan keşfedilmiş.

Bu küçük ve becerikli, kötü niyetli solucanın ismi EPOC.Cabir. Bulaşma şekli: Bluetooth zayıflığı. Series 60´lardaki bluetooth mesafesini düşünürsek 2005´in bu aylarında söz konusu solucanı Turkiye´ye bekliyoruz :)

Kaynak:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/epoc.cabir.html

Türk Telekom Sitesi ve Win2003 Server

anonim

13 Haziran Cuma günü web sunucularına gizlice girilen Turk Ttelekom web sitesinin hangi işletim sistemi ve web sunucu yazılımını kullandığını merak edip ufak bir araştırma yaptım. Sanırım oralarda birileri bir hayli hayalperest, aşırı iyimser vs.

Netcraft.com sitesindeki "What's that site running?"e Türk Telekom´un kullandığı işletim sistemi ve web sunucusunu öğrenmek için girdiğimde en son yapılan örnekleme göre 10-13 Haziran arası bir tarihte Windows 2003 platforumuna bir geciş yaşandığını ve haliyle IIS 6.0´a terfi edilmiş olduğunu gördüm.

Kıyamet ertesi

conan

Evet hepimiz biliyoruz ki SQ_Hell, Slammer, veya ne isim verirseniz bu kurtçuk Internet'i hafta sonundan itibaren esir aldı. Bizlere fazlamesai yaptırdı, bolbol küfür ettirirken bazı şeylere de dikkatimizi çekmeyi sağladı. Örneğin patch ne demek bir kere daha ögrendik. Ya da geç kalınmış ve tamamen test edilmemiş SP'lerin insanların başına neler getirebildiğini gördük. Ama bunlardan bahsetmeyeceğim. Bahsedeceğim şey neden Internetin bu problemden dolayı durma aşamasına geldiği?