Yazıcınız Bir Casus mu?

0
anonim
Electronic Frontier Foundation'da (EFF) yayınlanan 13 Ekim tarihli araştırmada Xerox marka yazıcıların, dökümanlar üzerine insan gözü tarafından gorülmesi imkansız olan bir kod yazdığı belirtiliyor.
Bu kod sayesinde dökümanı hangi yazıcının -ve dolayısıyla kimin- yazdığının bulunabileceği anlatılıyor. EFF şimdilik sadece Xerox marka yazıcıların kodlarının çözüldüğünü ancak diğer büyük yazıcı üreticilerinin de aynı metodu kullandığını belirtiyor. Daha detaylı bir white paper'da eklenmiş.

Görüşler

0
sefalet
Yazıcıdan alınan çıktının takibi gizli bir olay değil bildiğim kadarı ile özellikle hp gibi markalar bunu açık açık da söylüyor diye biliyorum.
0
simor
Evet geçen sene açıklanmıştı. Dijital baskı yapan cihazların kalitesinin artmasıyla birlikte sahte evrakın önlenmesine yönelik olarak böyle bir yola gidilmişti.
0
sefalet
Yazıcı deyince aklıma geldi bir ara donanım kurcalama hobim olduğundan yazıcılara dadanmıştım.Bilinmesi gereken bir gerçek var ki yazıcıların kartuşlarında sanıldığı gibi (ki sanmanın dışında bazı yazıcı üreten şirketler açıkca böyle bir özellik olduğunu söylüyorlardı)kartuşun bitip bitmediğini bildiren bir çip bulunmamakta.En azından benim incelediklerimde bu yok.Peki yazıcılar kartuş bitimini nereden anlıyorlar?Kartuşun kenarında metal bir ileti vardır.Kartuşun silindirine bağlı.Bunun malzemesi ve yapısı kimi yazıcılarda farklı olabiliyor ama çalışma ilkesi aynı.Bunların yaptığı iş yazıcıdan çıkan sayfa sayısını saymak.Belli bir sayıdan sonra bilgisayardaki yazılıma uyarı göndererek kartuşun bitmek üzere olduğu uyarısı vermesini istemektedir.Olay bundan ibaret.Renkli kullanınca daha çabuk bitttiğini tecrübe edenler olmuştur sanırım renklileri çift sayıyor belki :)

Denemesi bedava, kartuş üzerindeki metal iletileri çıkarıp tekrar yazıcıya kartuşu taktığınızda bakalım bitti uyarısı çıkacak mı?

Şimdi yazıcılar ilkel teknolojiler değil.Fakat kartuş olayında durum o kadar komik bir hal aldı ki kartuş yazıcıdan pahalı olduğu için kullanıcılar yeni donanım alma yoluna gidebiliyor.

Her tür şirket sıtratejisini, ticaret ahlakını vs. geçiyorum bu düpedüz sahtekarlık değil mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web Servisleri Güvenliği: Evrim Geçiren Tehdit Modeli

FZ

Gene bir makaleye gönderme, bu sefer Yahoo! şirketinin baş bilimadamı Udi Manber'in IEEE Symposium Security and Privacy etkinliğinde söyledikleri...

\r \r Özetlemek gerekirse Udi Manber gelişen web servisleri ile birlikte Internet üzerinden gerçekleştirilen güvenlik ihlallerinin de farklılaştığını, küçük küçük ama çok sayıda gerçekleştirilen saldırıların esas problemi oluşturduğunu ve bunlara çözüm bulunması gerektiğini söylüyor.

\r \r Manber'in dikkat çektiği enteresan konulardan biri de puanlama (rating) sistemleri, diyor ki "eğer bir oyun, bir site ya da bir ürünü puanlıyorsanız, insanlar bu puanlama mekanizmasına gizlice müdahele edip belli bir maddeyi en yüksek puana çıkarmak için çılgınca çaba harcıyorlar!"

100.000 $ isteyen

anonim

$100.000`lık Hacking Yarışması.Korea Digital Works`un düzenlediği yarışma`da firmanın güvenlik programı olan WOKS tarafından korunan servera ilk erişim hakkı kazanan ve ismini sitenin index`ine yazan Hacker`a tam $100.000 ödül verilecek.

MYDoom Virüsünün Getirdikleri

aRda_

W32/Mydoom Virüs Tanımı : Toplu e-posta atan bir virustür. Aşağıdaki özelliklerde geliyor:
Kimden (From): Konu(Subject): test hi hello Mail Delivery System Mail Transaction Failed Server Report Status Error Metin (Body):

The Legend of Puffy Hood

barisozyurt

Only one remote hole in the default install, in more than 7 years!" sloganlı ailenizin işletim sistemi OpenBSD, 1 Kasım'da yayınlayacağı 3.4 sürümünün sürüm şarkısını duyurdu: The Legend of Puffy Hood

Bilişim Guvenliği Günleri İstanbul 2010

anonim

Tarih: 2 Haziran Çarşamba
Yer: Grand Cevahir Oteli

Katılım için web sayfasından kayıt gerekiyor.

www.bilisimguvenligigunleri.com