Anonim gezinti için Tor kullanırken dikkat!

0
anonim
Tor EFF'nin anonim gezinti için ücretsiz sağladığı, ticari alternatiflerinden daha gelişmiş bir yazılım. Fakat Tor kullansanız bile basit yöntemlerle kimliğiniz ortaya çıkarılabiliyor. Tor kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanmış:
Tarayıcınızın Flash, ActiveX, Java, JavaScript gibi özellikleri kapatmanız gerekiyor. Tor kullanırken Privoxy ile beraber SOCKS4a kullanılması , güvenlik duvarı ayarlarıyla sadece Tor çıkışına izin verilmesi diye devam ediyor, yazının devamı burda.

Anonim olmak her istediğini yapmak demek değil ama mahremiyetimizi korumayı istemek de insanca bir hak. Ayrıca Tor kullansanız da yasadışı durumlar "big brother" tarafından tespit edilebiliyor.

Görüşler

0
sundance
Keşke böyle bir yazıyı, bu kadar kısa tutmasaydınız.
0
sefalet
http://www.olympos.org/article/articleview/1499/1/10/tor_ile_internetamp8217te_kimlik_gizleme?PrintableVersion=enabled
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Spam ve Hacking Elele

sundance

Spam hepimizin malumu, "Internet ne de güzel bir yer, bulalım birilerinin e-posta adreslerini de reklamla bombalayalım" eylemine verilen isim. Yurt dışında ciddi parasal cezaları olan spam, Türkiye içinde de en ünlü ISP`mizin başını bayağı bir ağrıtmıştı zamanında.

Genelde fazla bilgisayar bilgisi olmayan Spamciler bu sefer oldukça teknik bir yöntem geliştirmişler. Spam atabilmek için birkaç ISP`i hack edip onun üstünden mail göndermişler...

BIND 9 Dynamic Update DoS Zaafiyeti

onal

Tüm Bind9 sürümlerini etkileyen kritik bir açıklık yayınlandı. Açıklığı değerlendiren kötü niyetli biri tek bir udp paketiyle dns sunucunuzu devre dışı bırakabiliyor.

Açıklığın detaylarını anlatan kısa bir blog girdisi hazırladım. Ilgilenenler buradan ulaşabilir

Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... :)

anonim

Kevin Mitnick'in şirketinin web sitesi geçen hafta web sisteminde küçük bilinen bir açık olduğunu belirten bir Alaska'lı hacker tarafından hack edildi. Keşiften sonra 2 saat içerisinde gerekli yama geçildi.

Çocuğunuz Internette Güvende Mi?

muratdicle

Bu aslında kısmen reklam olacak. Ancak konu başlığında gördüğünüz gibi, çocuk sahibi kişilerin kendilerine de sordukları bir sorudur.

Kızım benden dolayı, 4 yaşlarında internet ile tanıştı. Tabi hemen şaşırmayın, sadece benim belirlediğim sitelere girerek, elbise giydirme ve 4 yaşındaki bir çocuğun basitçe yapabileceği türden oyunlar oynuyordu.

Ama bir gün..

Ulusal Kriptoloji Enstitüsü Stajyer Arıyor

FZ

TÜBİTAK bünyesindeki Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü bu yaz bünyesinde görevlendirmek üzere en az 1 ay çalışabilecek stajyer öğrenciler arıyor. Başvuracak adayların aşağıdaki bölümlerden birinden olmaları isteniyor:
  • Elektrik Mühendisliği
  • Elektronik Mühendisliği
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Dilbilim