Greasemonkey Güvenlik Açığı

0
butch
Oldukça ilgi gören Firefox eklentilerinden biri olan Greasemonkey'in geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre, eklentide kullanıcıların bilgisayarlarında bulunan verilere erişim sağlayan önemli bir güvenlik açığı bulunuyor. Greasemonkey kullanıcılarının eklentiyi kaldırmaları şiddetle öneriliyor. Detaylar için eweek.com ve mozdev.org.

Görüşler

0
darkhunter
:)

Günahı boynuna :
http://www.fazlamesai.net/...

Bu da geçenlerde yapılan bir güvenlik tartışması :
http://www.fazlamesai.net/...

Trajik değil mi? :)
0
y0rk
http://www.frsirt.com/exploits/20050720.Greasemonkeyxmlhttpreq.php
0
Anduril
http://fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=3079#15947
Burada FZ GreaseMonkey kullanmaya teşvik etmişti tema değiştirmek isteyenleri. Orada bir arkadaş bende Firefox yok dediydi inşallah Firefox u kurup üstüne de GreaseMonkey kurmamıştır. Birde kazaya kurban gidip sövmesin :) Kolay gele
0
FZ
Evet teşvik etmiştim. Bunda bir sorun mu var? GM önemli bir kavram ve faydalı bir teknoloji. Açığı çıkmış olabilir ama bu bir implementasyon meselesidir, kavramın, teknolojinin kendisinin kötü bir şey olduğunu göstermez.
0
darkhunter
GM işlevsel ve güzel bir teknoloji, bununla tanışmama neden olduğun için ancak teşekkür edebilirim :)

Eminim kısa zaman da güncellenmiş bir versiyon çıkacak ve bir sürü insan yeniden bu teknolojiyi kullanmaya devam edecektir.

IT Güvenliği karmaşık bir konu, bu konuyla ilgili varılabilecek yegane sonuç hiçbir zaman güvende olmadığımız / olamayacağımız... Bu durum da olağan bir olay, projenin açık kaynaklı olması hızlı uyarılmamıza neden oldu, bu da ayrı bir güzellik.

0
conan
Koccum sen bozdun maymunu! Hadi bakalim ole maymun programlar tavsiye edersen sonucu boyle olur. ;)
0
FZ
Bittin olm sen, oturucam GM v.2.0 ile filtre yazıcam, senin web cam'den aldığı görüntüye sakal bıyık ekleyip öyle gösterecek bana, bakıp bakıp gülecem! :)
0
Anduril
Abi sadece takılmıştım sana , pfff ... Ve de ben mesajımın içinde "FZ bunu niye yolladın lan , işte bak açık çıktı hep senin işlerin bunlar" gibi birşey yazmadım yani. Bir daha okudum yine de yok.
Küçük bir şakayı abartmaya da gerek yok herhalde ...
0
Soulblighter
Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler :) Ben de Greasemonkey'i bu haberden duyup kurdum. Pişman mıyım? Hayır değilim. Bilakis mutluyum :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bellua Cyber Security Asya 2005 Belgeleri

anonim

21-24 Mart tarihleri arasında Endonezya'da yapılan "Bellua Cyber Security Asya 2005" konferansına ait sunum ve bildirilere buradan erişilebilir. Çok çeşitli bir yelpezade yer alan sunumlar güvenliğe ilgi duyan herkese hitap ediyor.

Metasploit artık Rapid7'nin

caiaphas_

Uzun zamandan beri hem UNIX hem de WIN32 üzerinde başarı ile çalışan ve tüm otoriteler tarafından da en çok tercih edilen penetrasyon aracı olan Metasploit Rapid7 tarafından satın alındı.

Açık kaynak desteğinin devam edip etmeyeceği Metasploit tarafından yapılan açıklama ile netlik kazandı. Metasploit açık kaynak kod üretmeye devam edecek, bunun yanında Rapid7'nin güvenlik açığı tarama ürünü olan NeXpose ile de entegre edilecek. Habere göre HD Moore dahil pek çok Metasploit geliştiricisinin Rapid7 ekibine katıldığı da ayrıca belirtiliyor. HD bundan sonra güvenlik şefi olarak görevine devam edecek.

Wikileaks kurucusu tecavüzle suçlandı/suçlanmadı!

sundance

Sızdırılmış dökümanları bütün dünyaya yayarak, özgür basının idol sitelerinden biri olan Wikileaks'in sözcüsü Julian Assange hakkındaki tecavüz suçlaması İsveç makamları tarafından geri çekildi.

Daha önce Bilderberg toplantı raporlarını, 9/11 sırasındaki 575,000 SMS kaydını ve son olarak da Afganistan'daki savaşla ilgili 92,000 belgeyi halka duyuran Wikileaks ve sözcüsü, popülaritenin artması ile çeşitli saldırılara maruz kalmışlardı.

Sun ve Microsoft Elele: Bir İlk :))

sundance

Evet evet yanlış duymadınız. Sun ve Microsoft iki rakip firma (bildiğim kadarıyla ilk defa) birlikte çalışıp Internet`in en ilginç wormlarından birini dünyaya getirdiler.

Söz konusu worm Solaris 5.6 ve 7 işletim sistemlerindeki bir açıktan (deyim yerindeyse sekerek) Microsoft IIS bulunan makinalara geçiyor ve bunlardaki bazı açıklardan yararlanıp ana sayfalarını değiştiriyor.

Aldığımız haberlere göre binlerce site bu problemden etkilenmiş. En azından ben Türkiye`de üç tane biliyorum :p

Phrack 57 Çıktı!

sundance

Cyber (ve Cyber öncesi) Hack Phreak ortamlarının en sağlam dergisi PHRACK`in 57`inci sayısı çıktı.

Yaklaşık 15 yıldır yayında olan PHRACK ilk sayısını 17 Kasım 1985`te çıkartmıştı. Zamanında 2400Bps BBS`ler ve uzun dalga radyo BBS arşivlerinin vazgeçilmez parçalarını oluşturan PHRACK sayıları, hala eski tadını korumakta. Biraz olsun neler dönüyor bu kapalı kutuların içinde merak ediyorsanız, kesinlikle kaçırmayın...