Greasemonkey Güvenlik Açığı

0
butch
Oldukça ilgi gören Firefox eklentilerinden biri olan Greasemonkey'in geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre, eklentide kullanıcıların bilgisayarlarında bulunan verilere erişim sağlayan önemli bir güvenlik açığı bulunuyor. Greasemonkey kullanıcılarının eklentiyi kaldırmaları şiddetle öneriliyor. Detaylar için eweek.com ve mozdev.org.

Görüşler

0
darkhunter
:)

Günahı boynuna :
http://www.fazlamesai.net/...

Bu da geçenlerde yapılan bir güvenlik tartışması :
http://www.fazlamesai.net/...

Trajik değil mi? :)
0
y0rk
http://www.frsirt.com/exploits/20050720.Greasemonkeyxmlhttpreq.php
0
Anduril
http://fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=3079#15947
Burada FZ GreaseMonkey kullanmaya teşvik etmişti tema değiştirmek isteyenleri. Orada bir arkadaş bende Firefox yok dediydi inşallah Firefox u kurup üstüne de GreaseMonkey kurmamıştır. Birde kazaya kurban gidip sövmesin :) Kolay gele
0
FZ
Evet teşvik etmiştim. Bunda bir sorun mu var? GM önemli bir kavram ve faydalı bir teknoloji. Açığı çıkmış olabilir ama bu bir implementasyon meselesidir, kavramın, teknolojinin kendisinin kötü bir şey olduğunu göstermez.
0
darkhunter
GM işlevsel ve güzel bir teknoloji, bununla tanışmama neden olduğun için ancak teşekkür edebilirim :)

Eminim kısa zaman da güncellenmiş bir versiyon çıkacak ve bir sürü insan yeniden bu teknolojiyi kullanmaya devam edecektir.

IT Güvenliği karmaşık bir konu, bu konuyla ilgili varılabilecek yegane sonuç hiçbir zaman güvende olmadığımız / olamayacağımız... Bu durum da olağan bir olay, projenin açık kaynaklı olması hızlı uyarılmamıza neden oldu, bu da ayrı bir güzellik.

0
conan
Koccum sen bozdun maymunu! Hadi bakalim ole maymun programlar tavsiye edersen sonucu boyle olur. ;)
0
FZ
Bittin olm sen, oturucam GM v.2.0 ile filtre yazıcam, senin web cam'den aldığı görüntüye sakal bıyık ekleyip öyle gösterecek bana, bakıp bakıp gülecem! :)
0
Anduril
Abi sadece takılmıştım sana , pfff ... Ve de ben mesajımın içinde "FZ bunu niye yolladın lan , işte bak açık çıktı hep senin işlerin bunlar" gibi birşey yazmadım yani. Bir daha okudum yine de yok.
Küçük bir şakayı abartmaya da gerek yok herhalde ...
0
Soulblighter
Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler :) Ben de Greasemonkey'i bu haberden duyup kurdum. Pişman mıyım? Hayır değilim. Bilakis mutluyum :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DefCon Videoları Google'da

FZ

Hacking Social Lives: MySpace.com, Tactical Exploitation, Convert Debugging, The Executable Image Exploit, Internet Wars 2007, Virtual World, Real Hacking, Webserver Botnets, How to be a WiFi Ninja ve Real-time Steganography with RTP gibi başlıklarla hazırlanmış DefCon videolarını Google Video üzerinden izleyebilirsiniz.

Not: Haber verdiği için LispNYC'den Marc Spitzer'a teşekkürler.

Solaris 8 mi ? Yoksa FreeBSD 4.3 mu ?

anonim

Solaris 8 ve FreeBSD 4.3 işletim sistemlerini default kurulumdan sonra Nessus ile güvenlik testine tabi tuttuk. İki isletim sistemi de patch yüklenmeden test edildi ve sonuç FreeBSD daha guvenli ve sağlam.(Sundance:Default kurulum, sistem adminlerinin isi degildir. Sistem adminlerinin işi serverlardır, öyleyse serverlar default kurulmaz)

Procmail ve MS Outlook Wormları

sundance

Procmail`ın iddia ettiğine göre (rakamları CNNfn`den almışlar) MS Outlook Wormları yüzünden 2001 yılı Ağustos ayına kadar olan tahmini zarar $8 milyar dolar kadar :)

\r \r Eğer siz de bu kaybın bir parçasını yaşamak istemiyorsanız (ve inatla MS Outlook kullanmaya devam etmek istiyorsanız; (iyi de FM okumuyorsunuz anlamına geliyor bu... neyse :p) Procmail-Sanitizer iyi bir çözüm olabilir. Tavsiye ederim.

Kontörleriniz Nereye Gitti ? (Turkcell Açığı Kabul Etti ! )

anonim

Geçtiğimiz günlerde Turkcell'in Mobilaktif.com adresli sitesi üzerindeki bir açıkla istenilen Turkcell abonesinden kontör silinmesine dair haberlere, siteden açığı kabul eden bir açıklama geldi: http://www.mobilaktif.com/popup.php?sp=haberler

Sadmind/IIS 9 bin sunucuyu vurdu

pulsar

Computer Emergency Response Team’in (CERT) bu hafta başında duyurduğu Solaris/IIS solucanı, kısa süre içinde ‘büyük iş’ başardı. Attrition.org’un verilerine göre solucan üç hafta içinde 8 bin 800 web sitesini otomatikman etkisiz hale getirdi.