Greasemonkey Güvenlik Açığı

0
butch
Oldukça ilgi gören Firefox eklentilerinden biri olan Greasemonkey'in geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre, eklentide kullanıcıların bilgisayarlarında bulunan verilere erişim sağlayan önemli bir güvenlik açığı bulunuyor. Greasemonkey kullanıcılarının eklentiyi kaldırmaları şiddetle öneriliyor. Detaylar için eweek.com ve mozdev.org.

Görüşler

0
darkhunter
:)

Günahı boynuna :
http://www.fazlamesai.net/...

Bu da geçenlerde yapılan bir güvenlik tartışması :
http://www.fazlamesai.net/...

Trajik değil mi? :)
0
y0rk
http://www.frsirt.com/exploits/20050720.Greasemonkeyxmlhttpreq.php
0
Anduril
http://fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=3079#15947
Burada FZ GreaseMonkey kullanmaya teşvik etmişti tema değiştirmek isteyenleri. Orada bir arkadaş bende Firefox yok dediydi inşallah Firefox u kurup üstüne de GreaseMonkey kurmamıştır. Birde kazaya kurban gidip sövmesin :) Kolay gele
0
FZ
Evet teşvik etmiştim. Bunda bir sorun mu var? GM önemli bir kavram ve faydalı bir teknoloji. Açığı çıkmış olabilir ama bu bir implementasyon meselesidir, kavramın, teknolojinin kendisinin kötü bir şey olduğunu göstermez.
0
darkhunter
GM işlevsel ve güzel bir teknoloji, bununla tanışmama neden olduğun için ancak teşekkür edebilirim :)

Eminim kısa zaman da güncellenmiş bir versiyon çıkacak ve bir sürü insan yeniden bu teknolojiyi kullanmaya devam edecektir.

IT Güvenliği karmaşık bir konu, bu konuyla ilgili varılabilecek yegane sonuç hiçbir zaman güvende olmadığımız / olamayacağımız... Bu durum da olağan bir olay, projenin açık kaynaklı olması hızlı uyarılmamıza neden oldu, bu da ayrı bir güzellik.

0
conan
Koccum sen bozdun maymunu! Hadi bakalim ole maymun programlar tavsiye edersen sonucu boyle olur. ;)
0
FZ
Bittin olm sen, oturucam GM v.2.0 ile filtre yazıcam, senin web cam'den aldığı görüntüye sakal bıyık ekleyip öyle gösterecek bana, bakıp bakıp gülecem! :)
0
Anduril
Abi sadece takılmıştım sana , pfff ... Ve de ben mesajımın içinde "FZ bunu niye yolladın lan , işte bak açık çıktı hep senin işlerin bunlar" gibi birşey yazmadım yani. Bir daha okudum yine de yok.
Küçük bir şakayı abartmaya da gerek yok herhalde ...
0
Soulblighter
Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler :) Ben de Greasemonkey'i bu haberden duyup kurdum. Pişman mıyım? Hayır değilim. Bilakis mutluyum :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Steganografi ve Steganaliz: Bulamadığın şeyi çözemezsin

FZ

ACM Queue dergisinin son sayısında Huaiqing Wang ve Shuozhong Wang isimli iki Çinli araştırmacının steganografi ile ilgili ilginç bir makaleleri var.

Steganografi, bir verinin başka bir veri içine yerleştirilmesi için kullanılan yöntemlere verilen genel isim. Bir resmin içine bir başka resmi, bir resmin içine şifreli mesajı, bir MP3 dosyasının içine bir resmi ya da yine şifreli ya da şifresiz bir mesajı gömmeniz ve bilmeyen birinin içine gömülü görüntü ya da ses dosyasını grafik göstericiler ve müzik çalıcılarla normal bir dosya gibi görümesi, dinlemesi mümkün. Konu ile ilgili çok güzel bir ansiklopedi maddesini okumak faydalı olacaktır.

Not: Acaba vakti olan biri ilgili Wikipedia maddesini Türkçe vikipediye aktarabilir mi? En azından bir kısmını?

Owasp TOP 5 PHP güvenlik açıkları ve Stefan Esser'in yazısı

Yns_

Bilindiği üzere son günlerde birçok yabancı kaynak OWASP'ın PHP konusunda en çok karşılaşılan güvenlik açıklarını açıkladığı ve çözüm ürettiği sayfayı duyurdu.

hardened-php kurucularından Stefan Esser blogunda bu makaledeki eksik yanları sitemkar bir şekilde ifade etmiş, yer yer Chris Shiflett'e de taş atmış.

Gerçekçi bir bilgisayar hikayesi!

sundance

Bilişim güvenliği konusunda seyrettiğiniz filmleri, okuduğunuz kitapları bir hatırlayın. Hollywood bu alanda genelde ipe sapa gelmez örneklere, (bkz. Swordfish, Hackers, Operation Takedown vs.), çok nadiren de gerçekçi sahnelere Matrix Reloaded Matrix Reloaded2 sahne olmuştur.

Yazın dünyasında ise bu alanda en iyi örneklerden biri Neal Stephenson'un Cryptonomicon'udur. Gerçek bir EMP cihazının nasıl olduğundan, laptop monitörünün yaydığı dalgalar sayesinde ekrana yazılanların okunmasını engellemek isteyen kahramanın bir Xscreensaver yazmasına kadar oldukça gerçekçi, ayakları yere basan detaylara sahiptir. Başlangıçta Komut Satırı Vardı!'yı yazan bir yazardan da başka türlüsü beklenemezdi...

Microsoft Yamana Yamana Ne Hale Geldi ?

sundance

Outlook`da bir açık daha. Zaten Lovebug ve Anna wormlarından sonra, artık önüne gelen Vbasic`çi virüs yazmaya başladı `Nasıl olsa Outlook`da bir şekilde çalışır` diye :)

Son virüs benim hep illet olduğum (Outlook kullanmadığımdan olsa gerek) maillara eklenen VCARD dosyası sayesinde yayılmakta. Artık ne yapacağı yaratıcılığa kalmış, ekrana bir yazı çıkartabilir, harddiskinizi formatlar, sharinglerinizi full açar vs.
Allahtan MS hemen bir patch yayınlamış. Detaylı haber Wired'da

Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 14 Kasım

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.