Greasemonkey Güvenlik Açığı

0
butch
Oldukça ilgi gören Firefox eklentilerinden biri olan Greasemonkey'in geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre, eklentide kullanıcıların bilgisayarlarında bulunan verilere erişim sağlayan önemli bir güvenlik açığı bulunuyor. Greasemonkey kullanıcılarının eklentiyi kaldırmaları şiddetle öneriliyor. Detaylar için eweek.com ve mozdev.org.

Görüşler

0
darkhunter
:)

Günahı boynuna :
http://www.fazlamesai.net/...

Bu da geçenlerde yapılan bir güvenlik tartışması :
http://www.fazlamesai.net/...

Trajik değil mi? :)
0
y0rk
http://www.frsirt.com/exploits/20050720.Greasemonkeyxmlhttpreq.php
0
Anduril
http://fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=3079#15947
Burada FZ GreaseMonkey kullanmaya teşvik etmişti tema değiştirmek isteyenleri. Orada bir arkadaş bende Firefox yok dediydi inşallah Firefox u kurup üstüne de GreaseMonkey kurmamıştır. Birde kazaya kurban gidip sövmesin :) Kolay gele
0
FZ
Evet teşvik etmiştim. Bunda bir sorun mu var? GM önemli bir kavram ve faydalı bir teknoloji. Açığı çıkmış olabilir ama bu bir implementasyon meselesidir, kavramın, teknolojinin kendisinin kötü bir şey olduğunu göstermez.
0
darkhunter
GM işlevsel ve güzel bir teknoloji, bununla tanışmama neden olduğun için ancak teşekkür edebilirim :)

Eminim kısa zaman da güncellenmiş bir versiyon çıkacak ve bir sürü insan yeniden bu teknolojiyi kullanmaya devam edecektir.

IT Güvenliği karmaşık bir konu, bu konuyla ilgili varılabilecek yegane sonuç hiçbir zaman güvende olmadığımız / olamayacağımız... Bu durum da olağan bir olay, projenin açık kaynaklı olması hızlı uyarılmamıza neden oldu, bu da ayrı bir güzellik.

0
conan
Koccum sen bozdun maymunu! Hadi bakalim ole maymun programlar tavsiye edersen sonucu boyle olur. ;)
0
FZ
Bittin olm sen, oturucam GM v.2.0 ile filtre yazıcam, senin web cam'den aldığı görüntüye sakal bıyık ekleyip öyle gösterecek bana, bakıp bakıp gülecem! :)
0
Anduril
Abi sadece takılmıştım sana , pfff ... Ve de ben mesajımın içinde "FZ bunu niye yolladın lan , işte bak açık çıktı hep senin işlerin bunlar" gibi birşey yazmadım yani. Bir daha okudum yine de yok.
Küçük bir şakayı abartmaya da gerek yok herhalde ...
0
Soulblighter
Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler :) Ben de Greasemonkey'i bu haberden duyup kurdum. Pişman mıyım? Hayır değilim. Bilakis mutluyum :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Telsim GPRS üzerinden izinsiz giriş!

anonim

TELSIM üzerinden yaklaşık 6 aydır Internet´e bağlanıyorum. Geçen hafta bilgisayarıma ZoneAlarm kuruncuya kadar her şey normal gidiyordu. Ne zaman Internet´e bağlansam 5-10 dakika sonra ZoneAlarm

The firewall has blocked internet access to your computer(NetBIOS Name) from 81.6.65.39 (UDP Port 1025)

mesajı verir oldu. Sonunda IP sahibini aramaya karar verdim. Aşağıda IP sahibinin detaylı bilgisini gösteren adres yer alıyor.

http://arul.telenet-systems.com/cgi-bin/track.cgi?host=81.6.65.39

Garip değil mi?

Makyajsız siteler

barbar

Internetin haşarı çocuklarının yaptıkları yaramazlıkları takip edebileceğiniz bir site bu. İçeriğinde hangi grup kime kızmış, hıncını nasıl almış, kimleri selamlamış gibi konulara açıklık geliyor.
Sistem yöneticileri hangi sistem nasıl kırılmış log dosyalarından öğrenip, isterlerse önlem bile alabilirler.
defacement archives

Script Kiddie ve Ötesi - Yeraltı Kültürüne Bir Bakış

FZ

AHBL güvenlik yöneticisi Andrew D. Kirch pek çok ``script kiddie´´ grubuna sızmış ve deneyimlerini Newsforge sitesi ile bir IRC röportajı şeklinde paylaşmış. Ele alınan konular arasında DDoS saldırılarını koordine etme konusunda yeni trendlerden tutun, büyük şirketlerin telekonferanslarını bloke etmeye kadar pek çok şey var.

İşte röportajdan bazı önemli alıntılar:

- Bu çocuklar sokak çetesi ile mafya karışımı bir organizasyona benzer şekilde organize oluyorlar. Yani arkadaşımın arkadaşı ilkesi.

- Bunların çoğu MyDoom´dan sonra ortaya çıktı. EMP bir süredir ortalıkta idi ancak ADP, SLiM (ki bu kişi geçenlerde NSA ve NIPC web sitelerinin yanısıra Beyaz Saray posta sunucularına da saldırdı) ve izm 10.000 bilgisayarlık ``DoSnet´´leri (açıkları bulunan sunucu listeleri, bu sunucular daha sonra DDoS saldırılarında kullanılabiliyorlar) 500$ gibi çok cüzi bir fiyata satın aldılar. DCOM bir NT açığı olduğu için -- 2000 ve XP´yi de etkiliyordu -- tüm bu makinalar IP paketlerinin tahrifatında (spoofing) kullanılabiliyor.

NAT arkasındaki makinaları saymak

raistlinthewiz

Gerçekten ilginç bir konu:
http://slashdot.org/article.pl?sid=03/02/05/2129218&mode=thread&tid=95
Kablo modem, DSL ya da normal modem üzerinden birden fazla bilgisayarını Internet´e açanların okumaları menfaatleri icabıdır.