Greasemonkey Güvenlik Açığı

0
butch
Oldukça ilgi gören Firefox eklentilerinden biri olan Greasemonkey'in geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre, eklentide kullanıcıların bilgisayarlarında bulunan verilere erişim sağlayan önemli bir güvenlik açığı bulunuyor. Greasemonkey kullanıcılarının eklentiyi kaldırmaları şiddetle öneriliyor. Detaylar için eweek.com ve mozdev.org.

Görüşler

0
darkhunter
:)

Günahı boynuna :
http://www.fazlamesai.net/...

Bu da geçenlerde yapılan bir güvenlik tartışması :
http://www.fazlamesai.net/...

Trajik değil mi? :)
0
y0rk
http://www.frsirt.com/exploits/20050720.Greasemonkeyxmlhttpreq.php
0
Anduril
http://fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=3079#15947
Burada FZ GreaseMonkey kullanmaya teşvik etmişti tema değiştirmek isteyenleri. Orada bir arkadaş bende Firefox yok dediydi inşallah Firefox u kurup üstüne de GreaseMonkey kurmamıştır. Birde kazaya kurban gidip sövmesin :) Kolay gele
0
FZ
Evet teşvik etmiştim. Bunda bir sorun mu var? GM önemli bir kavram ve faydalı bir teknoloji. Açığı çıkmış olabilir ama bu bir implementasyon meselesidir, kavramın, teknolojinin kendisinin kötü bir şey olduğunu göstermez.
0
darkhunter
GM işlevsel ve güzel bir teknoloji, bununla tanışmama neden olduğun için ancak teşekkür edebilirim :)

Eminim kısa zaman da güncellenmiş bir versiyon çıkacak ve bir sürü insan yeniden bu teknolojiyi kullanmaya devam edecektir.

IT Güvenliği karmaşık bir konu, bu konuyla ilgili varılabilecek yegane sonuç hiçbir zaman güvende olmadığımız / olamayacağımız... Bu durum da olağan bir olay, projenin açık kaynaklı olması hızlı uyarılmamıza neden oldu, bu da ayrı bir güzellik.

0
conan
Koccum sen bozdun maymunu! Hadi bakalim ole maymun programlar tavsiye edersen sonucu boyle olur. ;)
0
FZ
Bittin olm sen, oturucam GM v.2.0 ile filtre yazıcam, senin web cam'den aldığı görüntüye sakal bıyık ekleyip öyle gösterecek bana, bakıp bakıp gülecem! :)
0
Anduril
Abi sadece takılmıştım sana , pfff ... Ve de ben mesajımın içinde "FZ bunu niye yolladın lan , işte bak açık çıktı hep senin işlerin bunlar" gibi birşey yazmadım yani. Bir daha okudum yine de yok.
Küçük bir şakayı abartmaya da gerek yok herhalde ...
0
Soulblighter
Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler :) Ben de Greasemonkey'i bu haberden duyup kurdum. Pişman mıyım? Hayır değilim. Bilakis mutluyum :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

butch

14 Haziran 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansı

onal

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansları- Türkiye’de eksikliği hissedilen ürün/teknoloji bağımsız güvenlik anlayışına katkı amacıyla düşünülmüş bir etkinlik serisidir.

IstSec etkinliklerinde konusunda uzman kişiler tarafından yapılacak uygulamalı sunumlar eşliğinde katılımcılar merak ettiği konulara cevap bulmakla kalmayıp uygulamalı olarak görebilecekler.

Yılda iki kere yapılması planlanan IstSec etkinliklerinin ilki Microsoft, RSA ve ADEO’nun sponsorluğunda Microsoft Türkiye ofisinde yapılacaktır.

KAISER, Meltdown, Spectre... Neler oluyor?

tongucyumruk

butch kibarca "neler oluyor?" diye sorduktan sonra kısaca son günlerde bilişim dünyasini sallayan, "bulutlarımız ne olacak?", "oyunlar da mı yavaşlayacak?" ve, "Bitcoin alalım mı?" gibi sorulara yol açan haberler üzerine kısa bir Türkçe açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

Baştan söyleyeyim, konu üzerine çok derin bilgisi olan bir insan değilim, bu konu...

myspace.com'a Türkiye Kökenli Virüs Saldırısı

FZ

Dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 web sitesinden myspace.com'da geçtiğimiz hafta büyük bir reklam skandalı yaşandı. Sayfanın reklamlarını gösteren sisteme sızan korsanlar, içinde Truva atı virüsü barındıran bir kodu ziyaretçilere göstermeyi başardı. Rus korsanların bir Türk sitesinin içine sızarak yönettiği operasyon sonucunda 2 milyona yakın kişinin bilgisayarına sızıldı.

Haberin devamı: Radikal

Bir ICQ hackerı ile röportaj

sundance

Hep merak etmişimdir, neden ICQ numaraları çalınır, insanlar bunu niye yapar vs. diye.

Hayal meyal hatırlıyorum Robin`in ICQ numarasının çalınmış olduğunu, bugün de onu online görünce, hemen `naber` dedim, gelen cevap ilginçti

`Ben sandığın kişi değilim onun ICQ`sunu hackledim`

Bunun üstüne de çok ilginç bir sohbet başladı... Siz hiç altı haneli bir ICQ numarasının $200 gibi paralara satılabildiğini biliyor muydunuz ? Ben bilmiyordum :) (Ed: 31/12/2001 itibariyle Robin ICQ numarasını geri almış bulunmakta :)