Bilgi iletişim Güvenliğinde Yerli Çözüm: i-Bekçi

0
anonim
Hürriyetim.com' un haberine göre: Devletin en üst düzey güvenliğini öngören birimlerde yaklaşık 2 yıldır kullanıldığı belirtilen 100-150 arası adet i-Bekçi, ilgili birimlerin tüm veri-ses trafiğini GSA (VPN) üzerinden taşıyor ve aynı zamanda internet güvenliğini sağlıyor.

Bugüne kadar çokuluslu yabancı firmaların elinde olan Türkiye Geniş Alan Ağı iletişim ve güvenlik sistemleri pazarının genç oyuncusu i-Bekçi, üzerinde bulunan yerel ve uzak ağ bağlantı arabirimleri sayesinde, kurumsal kullanıcılar ve kurumsal sunuculara erişimi sınırlayarak güvenliği artırıyor
E-Devlet’ i halen uygulayan veya hızla E-devlet çalışmaları yapan kurumlar için gerekli olan güvenlik ve iletişim servislerini bünyesinde barındıran i-Bekçi, geliştirilen Türkçe yönetim ve raporlama yazılımları ile kolayca işletilebiliyor.

Elektronik bilgi erişiminin denetlenmesi amacıyla tasarlanarak üretilmiş bir internet/intranet/extranet BİG ekipmanı olan i-Bekçi ile kurumsal kaynaklar, kullanıcılar tanımlayabiliyor ve internet üzerinden de güvenli Güvenli Sanal Ağ (GSA/VPN) gerçekleştirebiliyor.

İnternetten ve kurum içi bilgisayarlardan gelen tüm IP paketleri üzerinde kontrol sağlanabilmektedir. OpenBSD ile geliştirilen i-Bekçi güvenilirlik en üst seviyede olacak şekilde tasarlanmış. Yerli malı belgesine de sahip olan i-Bekçi'nin bazı işlevleri:

- Geniş Alan Ağı Yönlendirme (WAN routing)
- Güvenli sanal ağ (VPN)
- Paket eleği (statefull packet inspection / firewall)
- Ağ adres çevrimi (NAT) / kapı numara çevrimi (PAT)
- Hat sığa yönetimi (bandwidth management)
- Hat sığa önceliklerdirme (traffic priorization)
- Hat yük dengeleme (load balancing)
- Yedekli ve yük paylaşımlı iletişim (load balancing and failover)

24 SAAT DESTEK İMKANI

Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknokent’ de faaliyet gösteren Z-Sistem’in bilgi birikimi ile üretilen i-Bekçi’nin avantajlarından biri de, müşteri tarafında yaşanabilecek krizlerde diğer yabancı üretici rakiplerine göre en iyi yanıtlama zamanına sahip olması ve en doyurucu desteği doğrudan veya dolaylı olarak 7/24 verebilmesi.

i-Bekçi’ nin, kaliteden ödün vermeden uygun maliyetleriyle önce kendi ülkelerinde daha sonra Orta Asya, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde pazar payı edinme konusunda satış ve pazarlama operasyonunu üstlenen İstanbul Consulting iddialı.

Detaylı Bilgi için:
www.i-bekci.com.tr
www.z-sistem.com
www.istanbulconsulting.net

Görüşler

0
lazarus
Open BSD uzerinde Pf güzeldir bende kullandım memnun kaldım
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Büyük SSL Göçü Başlıyor mu?

tongucyumruk

Google CA/Browser Forum gereksinimlerini yerine getirmemesi sebebiyle Symantec PKI altyapısını güvenilen sertifikalar listesinden çıkarmaya karar verdi. Bu durum SSL dünyasında bolca kullanılan Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust, ve RapidSSL gibi Symantec'e bağlı SSL sağlayıcıları tarafından üretilen sertifikaların geçerliliğini yitirmesi anlamına geliyor.

Google Güvenlik blogunda yapilan...

Cep Telefonları ve Şifreleme Algoritmaları

FZ

GSM sistemi ile çalışan cep telefonlarının veri iletişim güvenliği ile ilgili olarak son günlerde pek çok gazete haberi ile karşılaşmış ve belki de bir kısmını okumuşsunuzdur. Benim burada dikkati çekmek istediğim ise öyle komplo teorileri ya da işte hangi GSM iletişim şirketi kimin telefonunu ne kadar dinlemiş falan değil.

Daha teknik bir konu ile ilgili birkaç belge adresi vermek istiyorum. Cep telefonlarında iki taraflı iletişim şifrelemesi için hemen hemen tüm dünyada yaygın olarak A5 (A5/1 ve A5/2) algoritmaları kullanılıyor. Peki bu algoritmalar ne kadar güvenli ?

JPEG lerde Virüs

redogre

Evet maalesef sonunda bu da yapıldı. McAfee sitesinde ki haberde yeni bulunan Perrun adlı virüsün jpeg uzantılı resim dosyalarını kullanarak bulaştığını yazıyor. Virüsün bulaşması için makinaya extractor'ının da bulaşmış olması gerekiyor. Ama bu olduktan sonra virüs tüm jpeglere bulaşıp yayılıyor.Perrun zararı olmayan bir virüs ama yakında takipçilerinin nasıl olabileceğini herkes tahmin edebilir herhalde.

Sevgili futursuz yazarınız Redogre de, 3 hafta önce ilk defa kurduğu Outlook Express programından açtığı bir jpeg ile Klez sahibi olmuştu. Artık resim dosyalarıda güvensiz olduğuna göre benim gibi rahat insanların da virüs korumasız günleri sona erdi galiba....

Açık Kaynak Polis Bilişimi Sempozyumu´nda

dfisek

Emniyet Genel Müdürlügü tarafından bu yıl ilki Ankara'da düzenlenen Polis Bilişimi Sempozyumu'nun ikinci ve son gününe Linux Kullanıcıları Derneği, açık kaynak ve getirdiği güvenlik modelinin anlatacağı 20 dakikalık bir sunum ile katılıyor.

Yüksek Hızlı Windows NT Parola Kırıcı

FZ

Bilgisayarınıza yetkisiz kişilerin girmesini istemiyorsunuz. Parolalar konusunda hassassınız. Söz gelimi, deneyimli biri olarak şöyle bir parola kullanıyorsunuz: u76d0pelgbuz3. Oldukça karışık ve oluşan harmandan (hash) geriye doğru dönmesi imkansız denecek kadar zor... mu acaba?

Sadece 2 saniye sürmüş yukarıdaki parolanın tespit edilmesi! İnanmayanlar Advanced Instant NT Password Cracker sayfasına bakabilirler. Sistemi geliştiren yazarların konu ile ilgili Lecture Notes in Computer Science (Proceedings of Crypto'03) isimli kaynakta sunacakları teknik makaleyi buradan çekebilirsiniz.

İsterseniz yukarıdaki adrese kendi sisteminizdeki harmanları (hash values) göndererek ne kadar sürede kırıldıklarını da görebilirsiniz ;-)