Bilgi iletişim Güvenliğinde Yerli Çözüm: i-Bekçi

0
anonim
Hürriyetim.com' un haberine göre: Devletin en üst düzey güvenliğini öngören birimlerde yaklaşık 2 yıldır kullanıldığı belirtilen 100-150 arası adet i-Bekçi, ilgili birimlerin tüm veri-ses trafiğini GSA (VPN) üzerinden taşıyor ve aynı zamanda internet güvenliğini sağlıyor.

Bugüne kadar çokuluslu yabancı firmaların elinde olan Türkiye Geniş Alan Ağı iletişim ve güvenlik sistemleri pazarının genç oyuncusu i-Bekçi, üzerinde bulunan yerel ve uzak ağ bağlantı arabirimleri sayesinde, kurumsal kullanıcılar ve kurumsal sunuculara erişimi sınırlayarak güvenliği artırıyor
E-Devlet’ i halen uygulayan veya hızla E-devlet çalışmaları yapan kurumlar için gerekli olan güvenlik ve iletişim servislerini bünyesinde barındıran i-Bekçi, geliştirilen Türkçe yönetim ve raporlama yazılımları ile kolayca işletilebiliyor.

Elektronik bilgi erişiminin denetlenmesi amacıyla tasarlanarak üretilmiş bir internet/intranet/extranet BİG ekipmanı olan i-Bekçi ile kurumsal kaynaklar, kullanıcılar tanımlayabiliyor ve internet üzerinden de güvenli Güvenli Sanal Ağ (GSA/VPN) gerçekleştirebiliyor.

İnternetten ve kurum içi bilgisayarlardan gelen tüm IP paketleri üzerinde kontrol sağlanabilmektedir. OpenBSD ile geliştirilen i-Bekçi güvenilirlik en üst seviyede olacak şekilde tasarlanmış. Yerli malı belgesine de sahip olan i-Bekçi'nin bazı işlevleri:

- Geniş Alan Ağı Yönlendirme (WAN routing)
- Güvenli sanal ağ (VPN)
- Paket eleği (statefull packet inspection / firewall)
- Ağ adres çevrimi (NAT) / kapı numara çevrimi (PAT)
- Hat sığa yönetimi (bandwidth management)
- Hat sığa önceliklerdirme (traffic priorization)
- Hat yük dengeleme (load balancing)
- Yedekli ve yük paylaşımlı iletişim (load balancing and failover)

24 SAAT DESTEK İMKANI

Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknokent’ de faaliyet gösteren Z-Sistem’in bilgi birikimi ile üretilen i-Bekçi’nin avantajlarından biri de, müşteri tarafında yaşanabilecek krizlerde diğer yabancı üretici rakiplerine göre en iyi yanıtlama zamanına sahip olması ve en doyurucu desteği doğrudan veya dolaylı olarak 7/24 verebilmesi.

i-Bekçi’ nin, kaliteden ödün vermeden uygun maliyetleriyle önce kendi ülkelerinde daha sonra Orta Asya, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde pazar payı edinme konusunda satış ve pazarlama operasyonunu üstlenen İstanbul Consulting iddialı.

Detaylı Bilgi için:
www.i-bekci.com.tr
www.z-sistem.com
www.istanbulconsulting.net

Görüşler

0
lazarus
Open BSD uzerinde Pf güzeldir bende kullandım memnun kaldım
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hack Teknikleri

anonim

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Ahmet BERKAY'ın yazdığı bu doküman bilgisayar güvenliğine giriş niteliği taşıyor ve pek çok güvenlik riskini kuş bakışı inceliyor.

Telsim GPRS üzerinden izinsiz giriş!

anonim

TELSIM üzerinden yaklaşık 6 aydır Internet´e bağlanıyorum. Geçen hafta bilgisayarıma ZoneAlarm kuruncuya kadar her şey normal gidiyordu. Ne zaman Internet´e bağlansam 5-10 dakika sonra ZoneAlarm

The firewall has blocked internet access to your computer(NetBIOS Name) from 81.6.65.39 (UDP Port 1025)

mesajı verir oldu. Sonunda IP sahibini aramaya karar verdim. Aşağıda IP sahibinin detaylı bilgisini gösteren adres yer alıyor.

http://arul.telenet-systems.com/cgi-bin/track.cgi?host=81.6.65.39

Garip değil mi?

LKD listeleri yeniden düzenleniyor

rootshell

Linux.org.tr´da Mustafa Akgül hocamızın imzasıyla yayınlanan açıklamaya göre LKD listeleri çıkan bir problem yüzünden yeniden oluşturulmuştur, eski üyeler ve yenileri lütfen müdüriyete ;)

Rootshell´e not: Lütfen bir dahaki sefere metni aldığın yerin urlini yazarsan, haberine müdahale etmek zorunda kalmayız.

Korsan mı değil mi?

bahadirkandemir

BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.

Tehlikeli Modüllerin Tespiti

FZ

Tacettin Karadeniz´in GNU/Linux sistemlere sızabilecek tehlikeli ve kötü niyetli modüllerin tespit edilmesini konu alan yazısı ileriseviye.org sitesinde yayına girmiştir.