Bilgi iletişim Güvenliğinde Yerli Çözüm: i-Bekçi

0
anonim
Hürriyetim.com' un haberine göre: Devletin en üst düzey güvenliğini öngören birimlerde yaklaşık 2 yıldır kullanıldığı belirtilen 100-150 arası adet i-Bekçi, ilgili birimlerin tüm veri-ses trafiğini GSA (VPN) üzerinden taşıyor ve aynı zamanda internet güvenliğini sağlıyor.

Bugüne kadar çokuluslu yabancı firmaların elinde olan Türkiye Geniş Alan Ağı iletişim ve güvenlik sistemleri pazarının genç oyuncusu i-Bekçi, üzerinde bulunan yerel ve uzak ağ bağlantı arabirimleri sayesinde, kurumsal kullanıcılar ve kurumsal sunuculara erişimi sınırlayarak güvenliği artırıyor
E-Devlet’ i halen uygulayan veya hızla E-devlet çalışmaları yapan kurumlar için gerekli olan güvenlik ve iletişim servislerini bünyesinde barındıran i-Bekçi, geliştirilen Türkçe yönetim ve raporlama yazılımları ile kolayca işletilebiliyor.

Elektronik bilgi erişiminin denetlenmesi amacıyla tasarlanarak üretilmiş bir internet/intranet/extranet BİG ekipmanı olan i-Bekçi ile kurumsal kaynaklar, kullanıcılar tanımlayabiliyor ve internet üzerinden de güvenli Güvenli Sanal Ağ (GSA/VPN) gerçekleştirebiliyor.

İnternetten ve kurum içi bilgisayarlardan gelen tüm IP paketleri üzerinde kontrol sağlanabilmektedir. OpenBSD ile geliştirilen i-Bekçi güvenilirlik en üst seviyede olacak şekilde tasarlanmış. Yerli malı belgesine de sahip olan i-Bekçi'nin bazı işlevleri:

- Geniş Alan Ağı Yönlendirme (WAN routing)
- Güvenli sanal ağ (VPN)
- Paket eleği (statefull packet inspection / firewall)
- Ağ adres çevrimi (NAT) / kapı numara çevrimi (PAT)
- Hat sığa yönetimi (bandwidth management)
- Hat sığa önceliklerdirme (traffic priorization)
- Hat yük dengeleme (load balancing)
- Yedekli ve yük paylaşımlı iletişim (load balancing and failover)

24 SAAT DESTEK İMKANI

Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknokent’ de faaliyet gösteren Z-Sistem’in bilgi birikimi ile üretilen i-Bekçi’nin avantajlarından biri de, müşteri tarafında yaşanabilecek krizlerde diğer yabancı üretici rakiplerine göre en iyi yanıtlama zamanına sahip olması ve en doyurucu desteği doğrudan veya dolaylı olarak 7/24 verebilmesi.

i-Bekçi’ nin, kaliteden ödün vermeden uygun maliyetleriyle önce kendi ülkelerinde daha sonra Orta Asya, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde pazar payı edinme konusunda satış ve pazarlama operasyonunu üstlenen İstanbul Consulting iddialı.

Detaylı Bilgi için:
www.i-bekci.com.tr
www.z-sistem.com
www.istanbulconsulting.net

Görüşler

0
lazarus
Open BSD uzerinde Pf güzeldir bende kullandım memnun kaldım
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Makyajsız siteler

barbar

Internetin haşarı çocuklarının yaptıkları yaramazlıkları takip edebileceğiniz bir site bu. İçeriğinde hangi grup kime kızmış, hıncını nasıl almış, kimleri selamlamış gibi konulara açıklık geliyor.
Sistem yöneticileri hangi sistem nasıl kırılmış log dosyalarından öğrenip, isterlerse önlem bile alabilirler.
defacement archives

Cepten cebe zıplayan solucan

anonim

Symantec´in sitesinde yer alan habere göre 14/06/2004 tarihi itibariyle Nokia nin Series 60 modelli cep telefonlarına bulaşan bir solucan keşfedilmiş.

Bu küçük ve becerikli, kötü niyetli solucanın ismi EPOC.Cabir. Bulaşma şekli: Bluetooth zayıflığı. Series 60´lardaki bluetooth mesafesini düşünürsek 2005´in bu aylarında söz konusu solucanı Turkiye´ye bekliyoruz :)

Kaynak:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/epoc.cabir.html

"Hacker"lar sistemlere nasıl girer... ve yakalanır!

anonim

Bir cumartesi günü internette dolaşırken bu hoş ve sürükleyici hikayeye rastladım. Hikaye Abednego (İncil'de bahsedilen, Babilliler tarafından esir edilen ve bir ateş duvarını yürüyerek geçip hayatta kalan bir israilli) ve Dogberry (William Shakespeare`in 'Much Ado About Nothing'deki polis memuru) takma adlarına sahip bir cracker ve sistem yöneticisi arasında geçen siber savaşı anlatıyor. Oldukça eğlenceli ve sürükleyici hikayedeki anlatılan tekniklerin çoğu (hikaye 1998 yılında yazılmış olsada ) halen güncelliğini korumakta. FM camiasının da benim gibi beğeneceğini umarım.

Röportaj: Kıvılcım Hindistan

sundance

Sevgili meslektaşım Huzeyfe Önal, sağolsun NetSec Güvenlik Bülteni'nin bu sayısında benle röportaj yapmak istemiş.

NetSec Bülteni'nin şimdiye kadar ki bütün sayıları için için Life Over Ip'e bakabilirsiniz.

NGB: Kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?

Kıvılcım HİNDİSTAN: Merhaba. Adım Kıvılcım Hindistan. Kadıköy Anadolu Lisesi ve ITÜ Mimarlık Fakültesi mezunuyum. Fazlamesai.net sitesinin kurucularından biriyim.

McAfee FBI´ın casus yazılımını görmezden gelecek

anonim

Slashdot'da okuduğum bir habere göre, McAfee, antivirus ürünlerinin, FBI'ın şüphelilerin bilgisayarına sızdırdığı ve tuş vuruşlarını FBI'a gönderen trojanını (Magic Lantern) görmezden geleceğini açıklamış.
Peki virus yazarları Magic Lantern'in modifikasyonlarını çıkarırlarsa? Güvenlik yazılımlarında Amerikan ürünlerine güvenemeyecek miyiz? Güvenlik konularında open-source yaklaşımları gerekliliğini hissettirmeye başladı..