Bilgi iletişim Güvenliğinde Yerli Çözüm: i-Bekçi

0
anonim
Hürriyetim.com' un haberine göre: Devletin en üst düzey güvenliğini öngören birimlerde yaklaşık 2 yıldır kullanıldığı belirtilen 100-150 arası adet i-Bekçi, ilgili birimlerin tüm veri-ses trafiğini GSA (VPN) üzerinden taşıyor ve aynı zamanda internet güvenliğini sağlıyor.

Bugüne kadar çokuluslu yabancı firmaların elinde olan Türkiye Geniş Alan Ağı iletişim ve güvenlik sistemleri pazarının genç oyuncusu i-Bekçi, üzerinde bulunan yerel ve uzak ağ bağlantı arabirimleri sayesinde, kurumsal kullanıcılar ve kurumsal sunuculara erişimi sınırlayarak güvenliği artırıyor
E-Devlet’ i halen uygulayan veya hızla E-devlet çalışmaları yapan kurumlar için gerekli olan güvenlik ve iletişim servislerini bünyesinde barındıran i-Bekçi, geliştirilen Türkçe yönetim ve raporlama yazılımları ile kolayca işletilebiliyor.

Elektronik bilgi erişiminin denetlenmesi amacıyla tasarlanarak üretilmiş bir internet/intranet/extranet BİG ekipmanı olan i-Bekçi ile kurumsal kaynaklar, kullanıcılar tanımlayabiliyor ve internet üzerinden de güvenli Güvenli Sanal Ağ (GSA/VPN) gerçekleştirebiliyor.

İnternetten ve kurum içi bilgisayarlardan gelen tüm IP paketleri üzerinde kontrol sağlanabilmektedir. OpenBSD ile geliştirilen i-Bekçi güvenilirlik en üst seviyede olacak şekilde tasarlanmış. Yerli malı belgesine de sahip olan i-Bekçi'nin bazı işlevleri:

- Geniş Alan Ağı Yönlendirme (WAN routing)
- Güvenli sanal ağ (VPN)
- Paket eleği (statefull packet inspection / firewall)
- Ağ adres çevrimi (NAT) / kapı numara çevrimi (PAT)
- Hat sığa yönetimi (bandwidth management)
- Hat sığa önceliklerdirme (traffic priorization)
- Hat yük dengeleme (load balancing)
- Yedekli ve yük paylaşımlı iletişim (load balancing and failover)

24 SAAT DESTEK İMKANI

Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknokent’ de faaliyet gösteren Z-Sistem’in bilgi birikimi ile üretilen i-Bekçi’nin avantajlarından biri de, müşteri tarafında yaşanabilecek krizlerde diğer yabancı üretici rakiplerine göre en iyi yanıtlama zamanına sahip olması ve en doyurucu desteği doğrudan veya dolaylı olarak 7/24 verebilmesi.

i-Bekçi’ nin, kaliteden ödün vermeden uygun maliyetleriyle önce kendi ülkelerinde daha sonra Orta Asya, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde pazar payı edinme konusunda satış ve pazarlama operasyonunu üstlenen İstanbul Consulting iddialı.

Detaylı Bilgi için:
www.i-bekci.com.tr
www.z-sistem.com
www.istanbulconsulting.net

Görüşler

0
lazarus
Open BSD uzerinde Pf güzeldir bende kullandım memnun kaldım
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CIA Analiz Yapmayı Bir Türk'ten Öğreniyor

FZ

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) dünyaca ünlü analizcileri, bilgi toplama ve bilgiyi değerlendirme konularında bir Türk'ün geliştirdiği yöntemi kullanıyorlar. Cenk Gazen adlı Türk bilgisayar bilimcisinin iki arkadaşıyla geliştirdiği Argus Projesi, terörizmle savaşta çok önemli olarak görülüyor.

Badtrans Virüsü

anonim

27 Kasım — Bilgisayar güvenliği uzmanları Badtrans adı verilen bir virüsün Avrupa ve ABD’de binlerce bilgisayarı etkilediğini ve hızla yayıldığını açıkladılar.

NTVMSNBC`de yayınlanan habere göre, bilgisayarları etkilemek için farklı metodlar kullanan virüs, bazı kullanıcıları e - postalarını açmadan da etkiliyebiliyor. Virüs enfekte ettiği bilgisayardaki dosyaları araştırarak gizli bilgileri çalmaya çalışıyor.

100.000 $ isteyen

anonim

$100.000`lık Hacking Yarışması.Korea Digital Works`un düzenlediği yarışma`da firmanın güvenlik programı olan WOKS tarafından korunan servera ilk erişim hakkı kazanan ve ismini sitenin index`ine yazan Hacker`a tam $100.000 ödül verilecek.

Akustik Şifre Analizi: Mikroişlemcinizin Çıkardığı Sesler ve Potansiyel Saldırı

FZ

Bilgisayarınızın kalbini dinlemeyi denediniz mi? Acaba GnuPG ile bir şeyleri şifrelerken çıkan ``sesler´´ olası bir saldırgana bazı ipuçları verir mi? Mikroişlemciyi dinlemek mi!? O da ne! diyenlerden misiniz?

O halde Adi Shamir ve Eran Tromer´in Acoustic Cryptanalysis başlıklı bu ilginç çalışması ufkunuzu genişletebilir.

GMAIL güvenlik açığı

mos

Anet haber sunucusu, son_dakika ve internet.guvenlik gruplarına bu akşam yollanan habere göre İsrail web sitesi Nana, Google'ın beta aşamasındaki eletronik posta hesabı Gmail'in çok önemli bir güvenlik sorununa sahip olduğunu açıkladı. Buna göre yalnızca kullanıcı ismi ile, herhangi bir şifre gerektirmeden bir Gmail hesabını tam yetkiyle ele geçirmek mümkün.