DefCon Videoları Google'da

0
FZ
Hacking Social Lives: MySpace.com, Tactical Exploitation, Convert Debugging, The Executable Image Exploit, Internet Wars 2007, Virtual World, Real Hacking, Webserver Botnets, How to be a WiFi Ninja ve Real-time Steganography with RTP gibi başlıklarla hazırlanmış DefCon videolarını Google Video üzerinden izleyebilirsiniz.

Not: Haber verdiği için LispNYC'den Marc Spitzer'a teşekkürler.

İlgili Yazılar

Gerçekçi bir bilgisayar hikayesi!

sundance

Bilişim güvenliği konusunda seyrettiğiniz filmleri, okuduğunuz kitapları bir hatırlayın. Hollywood bu alanda genelde ipe sapa gelmez örneklere, (bkz. Swordfish, Hackers, Operation Takedown vs.), çok nadiren de gerçekçi sahnelere Matrix Reloaded Matrix Reloaded2 sahne olmuştur.

Yazın dünyasında ise bu alanda en iyi örneklerden biri Neal Stephenson'un Cryptonomicon'udur. Gerçek bir EMP cihazının nasıl olduğundan, laptop monitörünün yaydığı dalgalar sayesinde ekrana yazılanların okunmasını engellemek isteyen kahramanın bir Xscreensaver yazmasına kadar oldukça gerçekçi, ayakları yere basan detaylara sahiptir. Başlangıçta Komut Satırı Vardı!'yı yazan bir yazardan da başka türlüsü beklenemezdi...

Kevin Mitnick: Soru / Cevap

anonim

Internet'e geri dönen Kevin Mitnick, slashdot.org'da sorulan soruları cevaplıyor. Yazıda ilginç soru ve cevaplar yer alıyor.. http://slashdot.org/article.pl?sid=03/02/04/2233250

Makyajsız siteler

barbar

Internetin haşarı çocuklarının yaptıkları yaramazlıkları takip edebileceğiniz bir site bu. İçeriğinde hangi grup kime kızmış, hıncını nasıl almış, kimleri selamlamış gibi konulara açıklık geliyor.
Sistem yöneticileri hangi sistem nasıl kırılmış log dosyalarından öğrenip, isterlerse önlem bile alabilirler.
defacement archives

Çalışanların 2/3'ü şifrelerini not ediyor

anonim

Searchsecurity.com tarafından yapılan araştırmada kullanıcılar IT şifrelerini en az bir defa kağıt kalem ile not ettiklerini itiraf ettiler. Bunun başlıca sebebi olarak firmaların yüzde 75'inin şifreleri en az 13 haftada bir değiştirmeleri cevabını verdiler.

Şirketler şifre seçiminin önemini yavaş yavaş kavramaya başladı fakat güvenli sağlam şifre ile akılda kalması çok zor şifre arasındaki ince çizgiyi fark etmek gerekiyor aksi takdirde kullanıcı şifreyi not almak ve hatta bu notu ekranın köşesine iliştirmek zorunda kalıyor.
Zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür sözünü bir kez daha hatırlatıyorum.
Haberin Kaynağı

Yeni bir solucan: W32.Sasser.B.Worm

larweda

Aylar önce ortalığı kasıp kavuran Blaster solucanı gibi yeni bir solucan daha duyuruldu: W32.Sasser.B.Worm
Bu solucan Windows NT4SP6A, W2KSP2 ve 2003 Server sürümündeki işletim sistemleri üzerinde etkili oluyor ve LSASS (NT LM Security Support Provider) üzerinden bulaşarak ağdaki rastgele IP'li makinalara kendisini bulaştırıyor. Microsoft'un bu konudaki güvenlik makalesi ve uygulanması gereken yamalar burada. Konuyla ilgili Symantec'in ve McAfee'nin duyuruları da buralarda: Symantec ve McAfee. Hem Symantec hem McAfee bu virüsün bulaşmış olduğu sistemleri temizlemek için araçlar da sunuyorlar.
Tam da MEB ve Steve Ballmer haberinini üzerine pek de güzel denk geldi bu haber doğrusu ;)