DefCon Videoları Google'da

0
FZ
Hacking Social Lives: MySpace.com, Tactical Exploitation, Convert Debugging, The Executable Image Exploit, Internet Wars 2007, Virtual World, Real Hacking, Webserver Botnets, How to be a WiFi Ninja ve Real-time Steganography with RTP gibi başlıklarla hazırlanmış DefCon videolarını Google Video üzerinden izleyebilirsiniz.

Not: Haber verdiği için LispNYC'den Marc Spitzer'a teşekkürler.

İlgili Yazılar

L7-Linux için uygulama katmanı paket sınıflandırıcı

anonim

Takip ettigim mail grupların bir tanesinden gelen mail icinde tanıtımını gorupte asagıdaki netfilter eklentisini farkettim.

l7 - Application Layer Packet Classifier for Linux

Networkunuze girip cıkabilecek paketlerler uzerinde etkinliginizi en ust duzeye cıkartabilecek, kullanıcıların bilgisayarlarına sahip oldukları yerel haklarla yukleyebildikleri ve kullana bildikleri P2P, IM oyun vb. programlarının baglantı/transfer ini, portlara bakmaksızın engelleyebilecek bir yazılım. Desteklenen protokoller ve performans dokumleri burada.

CIA Analiz Yapmayı Bir Türk'ten Öğreniyor

FZ

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) dünyaca ünlü analizcileri, bilgi toplama ve bilgiyi değerlendirme konularında bir Türk'ün geliştirdiği yöntemi kullanıyorlar. Cenk Gazen adlı Türk bilgisayar bilimcisinin iki arkadaşıyla geliştirdiği Argus Projesi, terörizmle savaşta çok önemli olarak görülüyor.

Steganografi ve Steganaliz: Bulamadığın şeyi çözemezsin

FZ

ACM Queue dergisinin son sayısında Huaiqing Wang ve Shuozhong Wang isimli iki Çinli araştırmacının steganografi ile ilgili ilginç bir makaleleri var.

Steganografi, bir verinin başka bir veri içine yerleştirilmesi için kullanılan yöntemlere verilen genel isim. Bir resmin içine bir başka resmi, bir resmin içine şifreli mesajı, bir MP3 dosyasının içine bir resmi ya da yine şifreli ya da şifresiz bir mesajı gömmeniz ve bilmeyen birinin içine gömülü görüntü ya da ses dosyasını grafik göstericiler ve müzik çalıcılarla normal bir dosya gibi görümesi, dinlemesi mümkün. Konu ile ilgili çok güzel bir ansiklopedi maddesini okumak faydalı olacaktır.

Not: Acaba vakti olan biri ilgili Wikipedia maddesini Türkçe vikipediye aktarabilir mi? En azından bir kısmını?

Başka `ILoveYou` virüsü`ne geçiş yok!

larweda

Kendisini adres defterindeki bütün adreslere yollayan ve bu şekilde çok kısa zamanda tüm dünyaya yayılabilen `ILoveYou` ve `Kournikova` gibi virüsleri engellemek için geliştirilen yeni bir yöntem var. Klasik virüs engelleme algoritmalarının tersine, İngiliz Savunma araştırmaları merkezindeki yazılım bilimcilerin geliştirdiği `::Mail` programı, bilgisayarınıza gelen dosya ve e-mail'leri değil, sizin dışarıya gönderdiğiniz dosya ve e-mail'leri kontrol ediyor. Bu şekilde sizin bilgisayarınız virüs kapsa bile başkalarına yaymanız mümkün olmuyor. Bu tarz bir mantığın yanında klasik virüs koruma programlarını da kullanarak şu anda dünyanın belası olan virüslerden kısa bir süre için kurtulabilirsiniz. Ancak henüz bu geliştirilen algoritmayı virüs koruma programlarına uygulayarak ürün haline getiren bir yazılım firması ortaya çıkmadı.

Belli ki virüs yazan elemanlar (ki belki de dünyanın en iyi yazılımcıları bu işle uğraşıyorlar) virüslerini dağıtmak için başka yollar keşfetmek zorunda kalabilirler. Çok uzun sürmez bence, ne dersiniz?

BugTraq Tarayıcı Testi

Soulblighter

SecurityFocus sitesinde Michal Zalewski tarafından gerçekleştirilmiş bir tarayıcı testi var. Ben de bu testin çevirisini (özetle) burada sunuyor ve yorumlarınızı merakla bekliyorum :)

Çok kullanılan web tarayıcılarının potansiyel saldırılara ve DoS ataklarına ne kadar dayanabildiklerini ölçmek istedim. Bu amaçla kullanışlı bir araç hazırladım.