Parmak İzinize Güvenmeyin!

0
FZ
Yani teorik olarak güvenin tabii, iki kişinin aynı parmak izine sahip olması çok ama çok düşük olasılık ama konumuz şu ki Japon şifre uzmanı Tsutomu Matsumoto herhangi bir elektronik hobi dükkanında bulunabilen malzemeleri ve bilgisayarını kullanarak endüstride yaygın olarak kullanılan 11 parmak izi biyometrik güvenlik donanımını kandırmayı başarmış!

Bu vesile ile ve NEC'in geliştirdiği süperbilgisayarı da hatırlatarak "abi Japonlar yapmış" geyiğine son verilmesi, bunun bir geyik değil düpedüz gerçek olduğunun kabul edilmesi kampanyası başlatıyorum! :)

Görüşler

0
conan
Iyi de en onemli seyi unutmussun :) Tsutomu parmak izlerini tasiyan sahte ``parmak``lari Jelibon'lardan (Gummi Bears ya da Haribo hangisini tercih ederseniz) elde ettigi jelatin ile yapiyormus. :)
0
FZ
Sonuç: Schneier üstadımızın da dediği gibi, parmak izi olayı da iptal! Başka yöntem bulun! :)
0
SHiBuMi
CINE5'te Alias isimli bir dizi var, teknik olarak mümkün müdür bilmiyorum ama oradaki kızın bir şarap kadehindeki parmak izini olduğu gibi alabilen bir tarayıcısı ve bu tarayıcısıyla entegre taranan parmak izini silikon kullanarak maddeleştiren bir cihazı vardı. Kısacası, aynı parmak izine belki tek bir kişi sahip ama, o parmak izinin kopyalarına ulaşmak çok basit :)
0
conan
Gattaca`da da parmak izi yerine parmaktan alinan minik bir kan damlasiyla DNA analizi yapilarak kisinin kimligi tespit ediliyordu. Bunu da iz alinan parmaga bir tane hazne yaparak yerine gectigi kisinin kanindan bu hazneye bir damla ornek aliyordu ve bu sekilde kandiriyordu sistemi. :)
0
conan
ne dusuk bi cumle yazmisim be!
0
anonim
eh is filmlerde ki gibiyse hic jelibonla tarayiciyla entegreyle ugrasmam basit bir ekmek bicagiyla acarim kapiyi nedir yani :)
0
anonim
o senin dediginin bir benzerini Milla Jovovich Resident Evil filminde yapiyo :)))
0
anonim
bu cok klasik bir numaradir zaten
hatta demolition man filmindede demolition man'in ikiz (kotu) kardesi retina taramasi yapan bir sistemi bir kalem ve bir hapisane muduru kullanarak asiyordu :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ICQ´da Güvenlik Açığı

orqan

Core Security Technologies firmasının ICQ'da 6 tane güvenlik açığı bulduklarını açıkladı. En son versiyon olan Pro 2003a'da da bulunan bu açıkların ICQLite'da bulunmadığını belirten firma yetkilisi Ejovi Nuwere testleri Windows üzerinde yaptıklarını fakat ICQ Pro kullanan diğer platformların da bundan etkilenmiş olabileceğini söyledi.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

butch

14 Haziran 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.

Anonim gezinti için Tor kullanırken dikkat!

anonim

Tor EFF'nin anonim gezinti için ücretsiz sağladığı, ticari alternatiflerinden daha gelişmiş bir yazılım. Fakat Tor kullansanız bile basit yöntemlerle kimliğiniz ortaya çıkarılabiliyor. Tor kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanmış:

Symantec'den log analizi...

RoR

Symantec internet güvenlik takibini, Kişisel bilgisayarlardaki firewall loglarından faydalanarak genişletiyor.

CIA'den Open Source Center

sundance

Geçen hafta yayınlanan bir habere göre CIA, topluma açık bilgilerden istihbarat amacıyla yararlanmak için bir organizasyon kurmuş.

Open Source Center ismiyle anılacak olan bu merkez, Internet, ticari veritabanları, periyodik yayınlar, radyo, video, haritalar ve diğer basılı kaynaklar üzerinden bilgi edinip bunları ülke çıkarları doğrultusunda kullanacak.

Klasik kaynakları daha önce kullanmakta olan, dünya çapında dinleme operasyonlarına sahip organizasyonun, sokaktaki insanın erişebileceği bilgilerden ne gibi sonuçlar çıkartabileceği merakla bekleniyor.