Parmak İzinize Güvenmeyin!

0
FZ
Yani teorik olarak güvenin tabii, iki kişinin aynı parmak izine sahip olması çok ama çok düşük olasılık ama konumuz şu ki Japon şifre uzmanı Tsutomu Matsumoto herhangi bir elektronik hobi dükkanında bulunabilen malzemeleri ve bilgisayarını kullanarak endüstride yaygın olarak kullanılan 11 parmak izi biyometrik güvenlik donanımını kandırmayı başarmış!

Bu vesile ile ve NEC'in geliştirdiği süperbilgisayarı da hatırlatarak "abi Japonlar yapmış" geyiğine son verilmesi, bunun bir geyik değil düpedüz gerçek olduğunun kabul edilmesi kampanyası başlatıyorum! :)

Görüşler

0
conan
Iyi de en onemli seyi unutmussun :) Tsutomu parmak izlerini tasiyan sahte ``parmak``lari Jelibon'lardan (Gummi Bears ya da Haribo hangisini tercih ederseniz) elde ettigi jelatin ile yapiyormus. :)
0
FZ
Sonuç: Schneier üstadımızın da dediği gibi, parmak izi olayı da iptal! Başka yöntem bulun! :)
0
SHiBuMi
CINE5'te Alias isimli bir dizi var, teknik olarak mümkün müdür bilmiyorum ama oradaki kızın bir şarap kadehindeki parmak izini olduğu gibi alabilen bir tarayıcısı ve bu tarayıcısıyla entegre taranan parmak izini silikon kullanarak maddeleştiren bir cihazı vardı. Kısacası, aynı parmak izine belki tek bir kişi sahip ama, o parmak izinin kopyalarına ulaşmak çok basit :)
0
conan
Gattaca`da da parmak izi yerine parmaktan alinan minik bir kan damlasiyla DNA analizi yapilarak kisinin kimligi tespit ediliyordu. Bunu da iz alinan parmaga bir tane hazne yaparak yerine gectigi kisinin kanindan bu hazneye bir damla ornek aliyordu ve bu sekilde kandiriyordu sistemi. :)
0
conan
ne dusuk bi cumle yazmisim be!
0
anonim
eh is filmlerde ki gibiyse hic jelibonla tarayiciyla entegreyle ugrasmam basit bir ekmek bicagiyla acarim kapiyi nedir yani :)
0
anonim
o senin dediginin bir benzerini Milla Jovovich Resident Evil filminde yapiyo :)))
0
anonim
bu cok klasik bir numaradir zaten
hatta demolition man filmindede demolition man'in ikiz (kotu) kardesi retina taramasi yapan bir sistemi bir kalem ve bir hapisane muduru kullanarak asiyordu :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Security Portal

sundance

Güvenlikle ilgili en son haberlere anında erişmek mi istiyorsunuz ? Ya da bu konuda bilginizi arttırmak makaleler okumak mı ?

Security Portal.com bu iş için en ideal sitelerden biri. Dahası Windows makinanıza SecurityFocus Page indirip, çok daha dinamik olarak en son exploitlerden ve güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.
Unutmayın herşey on dakika daha önce haberdar olabilmek için...

Web sayfasında adres yayınlamak...

sundance

İnsanların size ulaşabilmesi için web sayfanızda adresinizi yayınlamak istiyorsunuz, fakat sayfaları dolaşıp email adresi toplayan web spiderlarından da illallah dediniz. Adresinizi sundance at fazlamesai nokta net veya fazlamesai.net de sundance diye yazdınız, bu sefer de ortalama IT müdürünün bu adresi anlayıp anlamayacağından endişe etmeye başladınız :)

Bu java script sayesinde artık böyle bir derdiniz kalmayacak. Sayfaya girip email adresinizi yazın ve anında size hiçbir spiderın anlayamayacağı karmaşıklıkta geri verilsin. Hem de sayfa üstündeki görüntüsünde ve linkinde hiçbir sorun olmadan. Dahası Javascripti sadece karmaşıklaştırılmış adresinizi bir kez oluşturmak için kullanıyorsunuz, sayfanıza girecek kullanıcıların browserlarında olması da gerekli değil.

Yeni bir solucan: W32.Sasser.B.Worm

larweda

Aylar önce ortalığı kasıp kavuran Blaster solucanı gibi yeni bir solucan daha duyuruldu: W32.Sasser.B.Worm
Bu solucan Windows NT4SP6A, W2KSP2 ve 2003 Server sürümündeki işletim sistemleri üzerinde etkili oluyor ve LSASS (NT LM Security Support Provider) üzerinden bulaşarak ağdaki rastgele IP'li makinalara kendisini bulaştırıyor. Microsoft'un bu konudaki güvenlik makalesi ve uygulanması gereken yamalar burada. Konuyla ilgili Symantec'in ve McAfee'nin duyuruları da buralarda: Symantec ve McAfee. Hem Symantec hem McAfee bu virüsün bulaşmış olduğu sistemleri temizlemek için araçlar da sunuyorlar.
Tam da MEB ve Steve Ballmer haberinini üzerine pek de güzel denk geldi bu haber doğrusu ;)

Greasemonkey Güvenlik Açığı

butch

Oldukça ilgi gören Firefox eklentilerinden biri olan Greasemonkey'in geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre, eklentide kullanıcıların bilgisayarlarında bulunan verilere erişim sağlayan önemli bir güvenlik açığı bulunuyor. Greasemonkey kullanıcılarının eklentiyi kaldırmaları şiddetle öneriliyor. Detaylar için eweek.com ve mozdev.org.

Symantec´ten İnternet Güvenliği Tehditleri Raporu

Nightwalker

Internet güvenliği çözümleri alanında dünya lideri olan Symantec, siber güvenlik eğilimleri hakkındaki en kapsamlı analizleri içeren Symantec Internet Güvenliği Tehdit Raporu’nu yayımladı. 30 terabyte’dan fazla veri incelemesinin sonucu olan bu raporda, ağ-bazlı saldırı eğilimlerine, zayıflık tespitlerine ve kötü niyetli kodlara yer verilmektedir.