Parmak İzinize Güvenmeyin!

0
FZ
Yani teorik olarak güvenin tabii, iki kişinin aynı parmak izine sahip olması çok ama çok düşük olasılık ama konumuz şu ki Japon şifre uzmanı Tsutomu Matsumoto herhangi bir elektronik hobi dükkanında bulunabilen malzemeleri ve bilgisayarını kullanarak endüstride yaygın olarak kullanılan 11 parmak izi biyometrik güvenlik donanımını kandırmayı başarmış!

Bu vesile ile ve NEC'in geliştirdiği süperbilgisayarı da hatırlatarak "abi Japonlar yapmış" geyiğine son verilmesi, bunun bir geyik değil düpedüz gerçek olduğunun kabul edilmesi kampanyası başlatıyorum! :)

Görüşler

0
conan
Iyi de en onemli seyi unutmussun :) Tsutomu parmak izlerini tasiyan sahte ``parmak``lari Jelibon'lardan (Gummi Bears ya da Haribo hangisini tercih ederseniz) elde ettigi jelatin ile yapiyormus. :)
0
FZ
Sonuç: Schneier üstadımızın da dediği gibi, parmak izi olayı da iptal! Başka yöntem bulun! :)
0
SHiBuMi
CINE5'te Alias isimli bir dizi var, teknik olarak mümkün müdür bilmiyorum ama oradaki kızın bir şarap kadehindeki parmak izini olduğu gibi alabilen bir tarayıcısı ve bu tarayıcısıyla entegre taranan parmak izini silikon kullanarak maddeleştiren bir cihazı vardı. Kısacası, aynı parmak izine belki tek bir kişi sahip ama, o parmak izinin kopyalarına ulaşmak çok basit :)
0
conan
Gattaca`da da parmak izi yerine parmaktan alinan minik bir kan damlasiyla DNA analizi yapilarak kisinin kimligi tespit ediliyordu. Bunu da iz alinan parmaga bir tane hazne yaparak yerine gectigi kisinin kanindan bu hazneye bir damla ornek aliyordu ve bu sekilde kandiriyordu sistemi. :)
0
conan
ne dusuk bi cumle yazmisim be!
0
anonim
eh is filmlerde ki gibiyse hic jelibonla tarayiciyla entegreyle ugrasmam basit bir ekmek bicagiyla acarim kapiyi nedir yani :)
0
anonim
o senin dediginin bir benzerini Milla Jovovich Resident Evil filminde yapiyo :)))
0
anonim
bu cok klasik bir numaradir zaten
hatta demolition man filmindede demolition man'in ikiz (kotu) kardesi retina taramasi yapan bir sistemi bir kalem ve bir hapisane muduru kullanarak asiyordu :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

"Hacker"lar sistemlere nasıl girer... ve yakalanır!

anonim

Bir cumartesi günü internette dolaşırken bu hoş ve sürükleyici hikayeye rastladım. Hikaye Abednego (İncil'de bahsedilen, Babilliler tarafından esir edilen ve bir ateş duvarını yürüyerek geçip hayatta kalan bir israilli) ve Dogberry (William Shakespeare`in 'Much Ado About Nothing'deki polis memuru) takma adlarına sahip bir cracker ve sistem yöneticisi arasında geçen siber savaşı anlatıyor. Oldukça eğlenceli ve sürükleyici hikayedeki anlatılan tekniklerin çoğu (hikaye 1998 yılında yazılmış olsada ) halen güncelliğini korumakta. FM camiasının da benim gibi beğeneceğini umarım.

Apache.org un başına gelenler

conan

Mayıs ayının ortalarında Apache Software Foundation (ASF) halka açık serverlarından birisi hack edilmiş. Bu server bütün maillistleri, web servisleri ve işin kötüsü Apache'nin bütün kaynak kodlarını tuttuğu servermış.

Server'ı bir süre elinde tutan şahısın Apache`nin binary sürümlerinden bir yada bir kaç tanesini backdoor'lu olan kendi versiyonu ile değiştirmiş olmasından endişe ediliyor.

Tarayıcınıza güvenlik testi

Soulblighter

Internet tarayıcınız güvenli mi? Güvenlik firması ScanIT bunun için online çalışan bir güvenlik testi hazırlamış.
http://bcheck.scanit.be/bcheck adresinden ulaşabilirsiniz...

Test uygulaması, kullandığım Firefox 1.0.1 tarayıcısında herhangi bir hataya rastlamadı. :)

NAT arkasındaki makinaları saymak

raistlinthewiz

Gerçekten ilginç bir konu:
http://slashdot.org/article.pl?sid=03/02/05/2129218&mode=thread&tid=95
Kablo modem, DSL ya da normal modem üzerinden birden fazla bilgisayarını Internet´e açanların okumaları menfaatleri icabıdır.

Google Hacking Database (GHDB)

sonereker

Bir güvenlik açığı veritabanı düşünün, Google'ı kullanarak tüm www'yi tarayan bir sistem: I am Johnny, i hack stuff

Editör'ün notu: Crack aracı olarak Google