Güvenlik... Nereye Kadar?

0
FZ
Bilgisayar güvenlik uzmanları son algoritmaları, 2048 bitlik şifreleme yöntemlerini, vs. kıran kırana tartışa dursun, uzakta, güneyde bir yerde....

Tarih 27 Ağustos 2003. Yer: Avustralya, Uluslararası Sydney Havaalanı. Kendilerini bilgisayar teknisyeni olarak tanıtan iki adam kargo ve istihbarat bölümünün bilgi işlem departmanına ellerini kolların sallaya sallaya giriyorlar, 2 kocaman Mainframe´i söktükten sonra tekerlekli arabalar üzerine yükleyip binadan dışarı çıkarıyorlar. Adamlardan bir daha haber alınamıyor...
Haberin tamamı

Görüşler

0
Nightwalker
eee sosyal mühendislik diye bişe var :) İnsanları ikna ederek pek çok şey yapılabilir. Ve tabi sizde bu arada cebinizi doldurursunuz. Hatta insanlar sizin dünyanın en büyük crack ırı ( gerçi onlar hacker da diyorlar ama ) olduğunuzu bile düşünebilir. ( Bkz. Kevin Mitnick ) Yada İnsanlara boğaz köprüsünü satabilirsiniz. Tabi bu alanda iyiyseniz bunlardan daha güvenli bir yol var , Politikacı olun :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

nic.tr'ye Phishing Saldırısı ve Yurdumun "Hacker"ları

dayioglu

Hafta sonu nic.tr'ye (https://www.nic.tr) yönelik yoğun bir phishing saldırısı gerçekleşti. Kısa sürede savuşturduk ve kişisel web siteme yaptıklarımızın kısmi ve kısa bir özetini yazdım.

(Bkz.http://www.dayioglu.net/?q=node/144).

Meğer bu aslında yalnızca bir başlangıçmış. Kısa sürede ülkenin en babayiğit (!) hacker'ları siteme muhterem yorumları ile katkı sağlamaya başladılar.

Web Güvenliği E-Dergi 3. Sayı

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından hazırlanan, iki aylık periyotlarda yayımlanması planlanan Web Güvenliği E-dergi`nin Ağustos 2009`da yayımlanan ilk sayısından sonra, Aralık 2009 3. sayısı da yayımlandı.

Router Tasarlarken Dikkatli Olmak Lazım! ;-)

FZ

2003 yılının Mayıs ayında `University of Wisconsin - Madison´ ağ yöneticileri kampüsteki kamuya açık NTP (Network Time Protocol) zaman sunucusu bilgisayarın kaldıramayacağı kadar yoğun bir trafiğe maruz kaldığını saptadılar. Başlangıçta saniyede yüzbinlerce paketten oluşan bu trafiği DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı olarak algılayan ağ yöneticileri durumu inceleyince bunun böyle olmadığını gördüler.

Problemin pek çok organizasyonda bolca bulunan ucuz ve küçük bir router cihazdaki gömülü koddan kaynaklandığı tespit edildi ve üretici firma ile temas kurma çabaları başladı... Bu süreci çok güzel ve detaylı bir şekilde yansıtan teknik raporu tüm ilgililerin okumasında fayda var. Söz konusu süreç aynı zamanda üniversite sanayi işbirliğine dair güzel bir örnek.

Windows Durmuyor

anonim

Windows´ta güvenlik açığı başlıklı haberlerden sıkıldınız mı bilmiyorum ama Windows da durmuyor ki. Yine kritik bir güvenlik açığı üstelik ie kullanmıyor olmanızda sizi kurtaramıyor. Microsoft Windows 98, Microsoft Windows 98 Second Edition, Microsoft Windows Me, Microsoft Windows NT 4.0, Microsoft Windows NT 4.0 Terminal Server Edition, Microsoft Windows 2000 işletim sistemlerinde etkili bu açık sayesinde crackerımızın web sitesini ziyaret ederseniz oluşan açık yüzünden cracker o an kayıtlı olan kullanıcının yetkilerine sahip oluyor. Admin yetkileride buna dahil. Ayrıntılı bilgi ve yama için: Bu adrese

Kernel'da yeni açık

e2e

Linux kernel'ında bulunan yeni bir açıktan faydalanılarak basit bir C programıyla kernel'ın kırılabilecegi ve bu açık sayesinde tüm sistemin kilitlenebileceği belirtiliyor

Bu güvenlik açığından 2.4.2x ve 2.6.x versiyonları; x86 ile x86_86 mimarileri etkileniyor.