LKD listeleri yeniden düzenleniyor

0
rootshell
Linux.org.tr´da Mustafa Akgül hocamızın imzasıyla yayınlanan açıklamaya göre LKD listeleri çıkan bir problem yüzünden yeniden oluşturulmuştur, eski üyeler ve yenileri lütfen müdüriyete ;)

Rootshell´e not: Lütfen bir dahaki sefere metni aldığın yerin urlini yazarsan, haberine müdahale etmek zorunda kalmayız.

Görüşler

0
rootshell
pardon,linux.org.tr yi gosterecektim ama orda farkli bir sebep olarak belirtilmis,bana gelen mailden hareketle yazdim,yine de uyariniz icin cok tesekkurler :)
0
SHiBuMi
Bu yakın geçmişte bir kez daha olmuştu, kimse bu listelerin bir yedeğini alamıyor mu?

[flame] Yoksa caaanım Linux altında çalışan güzide posta listesi uygulamalarımız gariban linux listelerini taşıyamıyor mu? Belki de artık linux camiası ecartis'in taşıyamayacağı kadar büyümüş ve Exchange kullanma zamanı gelmiştir, ne dersiniz? [/flame]

:o) Sevgiler
0
rootshell
bana gelen mailde bir saldiridan bahsediliyordu?ama http://www.linux.org.tr de sadece bir sorun olarak bahsedilmis?kafam karisti simdi? yoksa birseyler mi saklaniyor:).Maili sildim ama mailin bir kopyasini bir yere yollamistim,
http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=2639
0
anonim
Bu konuda LKD deyi ve Linux u seven herkesi ciddiyete cagiriyorum. Bir webserver ve uzerinde calisan maillistelerinin kisa aralikla yeniden kayita ihtiyac duyulmasi kolay kabul edilebilir bir durum degil.

Insanlar bazi seylerden ders almalidirlar. Gecen sene www.linux.org.tr sitesinin tamami gitmis ve hicbir yedegi ortalikta yoktu. Bunun donanim arazasi oldugu soylendi. Listelerden Turkce belgeler istendi ve ancak uc ay sonra eski belgelerin cogunlugu sitedeydi.

Ne yapilabilir?
1) Site bir an once bir yedekleme sistemine gecmelidir.
2) Gerekli olabilecek maddi kaynak LKD den, yetmiyorsa tum Linux severden cuzi miktarlar toplanarak saglanabilir.

Umarim Linux sitesi bu tur arizlara bir daha konu olmaz.
0
urxalit
Arkadaşlar sorun daha çok iş gücü ile ilgili. Yani o makinalarla sürekli ilgilenen, yedek alan vs kimse ya yok ya da yeterli olmuyor. LKD yönetimi de genelde seminer, şenlik gibi çok vakit isteyen çalışmalarla meşgul olduğundan makinalarla ilgilenemiyor olabilir.

Bu konuda elini taşın altına sokabilecek olanlar varsa ve LKD´ye başvururlarsa eminim onlar da değerlendirecektir.

Bu arada geçen yıl web serverın uçma nedeni hatırladığım kadarıyla disk yanması idi..
0
SHiBuMi
Buralarda bir aralar ben doğmadan önce bu işlere başlamış birileri vardı, onlar diyordu ki Linux'u kur bırak yıllarca çalışsın, demek ki kazın ayağı öyle değilmiş, bakarsan bağ bakmazsan dağ olur lafı Linux için de geçerliymiş, eh öğrenmenin yaşı yok :o)
0
anonim
Zaten yillarca calismadi mi ? Varsa ben bir hafta W2K ile o listeyi isletirim diyen babayigit, hendek burada..

bdd'nin arsivinden hatirladiklarim. O makina kurulduktan 10 dk. sonrasindan baslamak uzere, saatte ortalama 40 saldiriya maruz kaliyordu. Bunlardan en az 3 taneside ciddi saldirilar olmak kaydiyla.

Diger yanda, makinedeki sorun TTNET'e yapilan genel bir saldirinin ardindan yasandi. Ayni gun bizimde FR hattimiz gitti.

Listeler acilinca ilk gelen mesajlar, pron film satan bir kac turkce reklamdi. PEs dedik dogrusu. Modere edilmeyen bir listede, ozveriler bu tur pisliklerle bogusmaya harcaniyorken, atlanabilecek cok sey olabilir.

Dahasi, senin Winows'a verdigin paranin yarisi ile biz oraya cluster kurabilirdik. Ama paramiz yok ki gozunu seveyim. Ulaknet'in hediyesi bir sistem sadece..

0
oktay
Anonim.. ?
0
SHiBuMi
Alış birader Serdar Köylü bu login olma özürlü FMci :-) Nerede teoride mantıklı pratikte abuk laf atilmissa ortaya bil ki Serdar Köylü oralardan geçmiştir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JavaScrypt

FZ

Autodesk firmasının kurucularından ve efsanevi AutoCAD programının yazarlarından biri olan John Walker, DES şifreleme standardının yerini almış olan AES´i (yani Rijndael algoritmasını) JavaScript ortamına taşıdı. Şifreleme, şifre çözme, parola cümlesi oluşturma ve steganografi işlevlerini barındıran bu JavaScript kullanımı GPL lisanslı olarak isteyen herkesin kullanımına açık.

C/C++ dururken neden JavaScript kullanayım, deli miyim divane miyim ben tepkisini verecekler ilgili sayfada usta programcının gerekçelerini okuyabilirler.

"Hacker"lar sistemlere nasıl girer... ve yakalanır!

anonim

Bir cumartesi günü internette dolaşırken bu hoş ve sürükleyici hikayeye rastladım. Hikaye Abednego (İncil'de bahsedilen, Babilliler tarafından esir edilen ve bir ateş duvarını yürüyerek geçip hayatta kalan bir israilli) ve Dogberry (William Shakespeare`in 'Much Ado About Nothing'deki polis memuru) takma adlarına sahip bir cracker ve sistem yöneticisi arasında geçen siber savaşı anlatıyor. Oldukça eğlenceli ve sürükleyici hikayedeki anlatılan tekniklerin çoğu (hikaye 1998 yılında yazılmış olsada ) halen güncelliğini korumakta. FM camiasının da benim gibi beğeneceğini umarım.

Yüksek Hızlı Windows NT Parola Kırıcı

FZ

Bilgisayarınıza yetkisiz kişilerin girmesini istemiyorsunuz. Parolalar konusunda hassassınız. Söz gelimi, deneyimli biri olarak şöyle bir parola kullanıyorsunuz: u76d0pelgbuz3. Oldukça karışık ve oluşan harmandan (hash) geriye doğru dönmesi imkansız denecek kadar zor... mu acaba?

Sadece 2 saniye sürmüş yukarıdaki parolanın tespit edilmesi! İnanmayanlar Advanced Instant NT Password Cracker sayfasına bakabilirler. Sistemi geliştiren yazarların konu ile ilgili Lecture Notes in Computer Science (Proceedings of Crypto'03) isimli kaynakta sunacakları teknik makaleyi buradan çekebilirsiniz.

İsterseniz yukarıdaki adrese kendi sisteminizdeki harmanları (hash values) göndererek ne kadar sürede kırıldıklarını da görebilirsiniz ;-)

Gerçekçi bir bilgisayar hikayesi!

sundance

Bilişim güvenliği konusunda seyrettiğiniz filmleri, okuduğunuz kitapları bir hatırlayın. Hollywood bu alanda genelde ipe sapa gelmez örneklere, (bkz. Swordfish, Hackers, Operation Takedown vs.), çok nadiren de gerçekçi sahnelere Matrix Reloaded Matrix Reloaded2 sahne olmuştur.

Yazın dünyasında ise bu alanda en iyi örneklerden biri Neal Stephenson'un Cryptonomicon'udur. Gerçek bir EMP cihazının nasıl olduğundan, laptop monitörünün yaydığı dalgalar sayesinde ekrana yazılanların okunmasını engellemek isteyen kahramanın bir Xscreensaver yazmasına kadar oldukça gerçekçi, ayakları yere basan detaylara sahiptir. Başlangıçta Komut Satırı Vardı!'yı yazan bir yazardan da başka türlüsü beklenemezdi...

MyDoom, SCO´ya Karşı

malkocoglu

En hızlı yayılan virüs olarak taımlanan MyDoom, özellikle Windows işletim sistemini ve SCO'nun sitesini hedef alıyor. Biraz önce CNN Int'de seyrettiğimiz SCO'nun CEO'su Darl McBride, Linux'a dava açtıkları için serbest yazılım gurupları tarafından hedef alındıklarını iddia etti. SCO, MyDoom'u yazanın yakalanması için 250.000 $ teklif ediyor.
CNN