LKD listeleri yeniden düzenleniyor

0
rootshell
Linux.org.tr´da Mustafa Akgül hocamızın imzasıyla yayınlanan açıklamaya göre LKD listeleri çıkan bir problem yüzünden yeniden oluşturulmuştur, eski üyeler ve yenileri lütfen müdüriyete ;)

Rootshell´e not: Lütfen bir dahaki sefere metni aldığın yerin urlini yazarsan, haberine müdahale etmek zorunda kalmayız.

Görüşler

0
rootshell
pardon,linux.org.tr yi gosterecektim ama orda farkli bir sebep olarak belirtilmis,bana gelen mailden hareketle yazdim,yine de uyariniz icin cok tesekkurler :)
0
SHiBuMi
Bu yakın geçmişte bir kez daha olmuştu, kimse bu listelerin bir yedeğini alamıyor mu?

[flame] Yoksa caaanım Linux altında çalışan güzide posta listesi uygulamalarımız gariban linux listelerini taşıyamıyor mu? Belki de artık linux camiası ecartis'in taşıyamayacağı kadar büyümüş ve Exchange kullanma zamanı gelmiştir, ne dersiniz? [/flame]

:o) Sevgiler
0
rootshell
bana gelen mailde bir saldiridan bahsediliyordu?ama http://www.linux.org.tr de sadece bir sorun olarak bahsedilmis?kafam karisti simdi? yoksa birseyler mi saklaniyor:).Maili sildim ama mailin bir kopyasini bir yere yollamistim,
http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=2639
0
anonim
Bu konuda LKD deyi ve Linux u seven herkesi ciddiyete cagiriyorum. Bir webserver ve uzerinde calisan maillistelerinin kisa aralikla yeniden kayita ihtiyac duyulmasi kolay kabul edilebilir bir durum degil.

Insanlar bazi seylerden ders almalidirlar. Gecen sene www.linux.org.tr sitesinin tamami gitmis ve hicbir yedegi ortalikta yoktu. Bunun donanim arazasi oldugu soylendi. Listelerden Turkce belgeler istendi ve ancak uc ay sonra eski belgelerin cogunlugu sitedeydi.

Ne yapilabilir?
1) Site bir an once bir yedekleme sistemine gecmelidir.
2) Gerekli olabilecek maddi kaynak LKD den, yetmiyorsa tum Linux severden cuzi miktarlar toplanarak saglanabilir.

Umarim Linux sitesi bu tur arizlara bir daha konu olmaz.
0
urxalit
Arkadaşlar sorun daha çok iş gücü ile ilgili. Yani o makinalarla sürekli ilgilenen, yedek alan vs kimse ya yok ya da yeterli olmuyor. LKD yönetimi de genelde seminer, şenlik gibi çok vakit isteyen çalışmalarla meşgul olduğundan makinalarla ilgilenemiyor olabilir.

Bu konuda elini taşın altına sokabilecek olanlar varsa ve LKD´ye başvururlarsa eminim onlar da değerlendirecektir.

Bu arada geçen yıl web serverın uçma nedeni hatırladığım kadarıyla disk yanması idi..
0
SHiBuMi
Buralarda bir aralar ben doğmadan önce bu işlere başlamış birileri vardı, onlar diyordu ki Linux'u kur bırak yıllarca çalışsın, demek ki kazın ayağı öyle değilmiş, bakarsan bağ bakmazsan dağ olur lafı Linux için de geçerliymiş, eh öğrenmenin yaşı yok :o)
0
anonim
Zaten yillarca calismadi mi ? Varsa ben bir hafta W2K ile o listeyi isletirim diyen babayigit, hendek burada..

bdd'nin arsivinden hatirladiklarim. O makina kurulduktan 10 dk. sonrasindan baslamak uzere, saatte ortalama 40 saldiriya maruz kaliyordu. Bunlardan en az 3 taneside ciddi saldirilar olmak kaydiyla.

Diger yanda, makinedeki sorun TTNET'e yapilan genel bir saldirinin ardindan yasandi. Ayni gun bizimde FR hattimiz gitti.

Listeler acilinca ilk gelen mesajlar, pron film satan bir kac turkce reklamdi. PEs dedik dogrusu. Modere edilmeyen bir listede, ozveriler bu tur pisliklerle bogusmaya harcaniyorken, atlanabilecek cok sey olabilir.

Dahasi, senin Winows'a verdigin paranin yarisi ile biz oraya cluster kurabilirdik. Ama paramiz yok ki gozunu seveyim. Ulaknet'in hediyesi bir sistem sadece..

0
oktay
Anonim.. ?
0
SHiBuMi
Alış birader Serdar Köylü bu login olma özürlü FMci :-) Nerede teoride mantıklı pratikte abuk laf atilmissa ortaya bil ki Serdar Köylü oralardan geçmiştir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GMAIL güvenlik açığı

mos

Anet haber sunucusu, son_dakika ve internet.guvenlik gruplarına bu akşam yollanan habere göre İsrail web sitesi Nana, Google'ın beta aşamasındaki eletronik posta hesabı Gmail'in çok önemli bir güvenlik sorununa sahip olduğunu açıkladı. Buna göre yalnızca kullanıcı ismi ile, herhangi bir şifre gerektirmeden bir Gmail hesabını tam yetkiyle ele geçirmek mümkün.

Kriptografi ne kadar güvenli?

e2e

Bir süredir devam eden, ABD'nin, İran gizli servisinin iletişimini izlediği yönündeki tartışmaları duymuşsunuzdur. Olay ilk önce bu bilgiyi İran'ın nasıl elde ettiği etrafında dönüyordu. Senaryolardan en kuvvetli olanı ise bir dönemler ABD'nin Irak'ta en çok güvendiği ve gizli servis hizmetlerinden dolayı aylık $335,000 ödediği Ahmad Chalabi'nin bu bilgiyi, içkili bir ABD gizli servis ajanından aldığı ve İran'a verdiğiydi.

BBC'deki bu haber ise olayın teknik olarak nasıl yapılıyor olabileceği üzerinde duruyor.
Çeşitli güvenlik uzmanlarıyla yapılan röportajlardan alıntılarla günümüz kriptografi uygulamalarının kırılamayacağı, bu izleme olayının insan hatası(?) veya bir backdoor sayesinde yapılmış olabileceği anlatılıyor.

Alıntılardan biri beni biraz düşündürttü: Acaba?!

"The Code Book" kitabının yazarı Simon Singh: "... Bugün bir email göndersem, dünyanın tüm gizli servisleri, dünyanın tüm bilgisayarlarını kullansalar dahi çözemezler. Şifrelemeyi yapanlar şifre kırıcıları karşısında oldukça büyük bir avantaja sahipler."

Paralı Askerler 3.Dünya Savaşını`mı Başlattı ?

sundance

8 Mart günü yaklaşık 40 kadar Amerikan e-ticaret sitesi Rusya ve Ukrayna`dan kaynaklandığı tahmin edilen saldırılara uğradı.
Reuters`in verdiği habere göre saldırıya uğrayan sitelerin hepsi de Microsoft Windows NT işletim sistemindeki bir zayıflık yüzünden zarar gördüler. FBI`ın bildirdiğine göre sözkonusu problem 1998 yılında tespit edilmiş ve gerektiği gibi patchlenmiş.
Security Focus`un haberi oldukça ilginç detaylar içeriyor. Yaklaşık 1 milyon kullanıcının kredi kartı bilgileri Mafya`nın elinde tahminen.

SecureProgramming.com: Güvenli Programlama Teknikleri

FZ

Süper bir uygulama geliştitiriyorsunuz, keskin bir C/C++ (ya da Java, PHP, vs.) programcısı olduğunuzu düşünüyorsunuz, uygulamanızı diğerleri ile de paylaşıyor ve bununla gurur duyuyorsunuz.

Birkaç gün sonra defalarca ıncığına cıncığına dek test ettiğiniz uygulamadaki açıklar SecurityFocus gibi sitelerde yayınlanıyor... Klasik ve kulağa tanıdık gelen bir senaryo değil mi?

Ciddi anlamda uygulama geliştiren ve abuk sabuk güvenlik açıklarına yazılımlarında yer vermek istemeyen programcıların, Secure Programming Cookbook for C and C++ kitabının yazarları tarafından kamuya açılan http://www.secureprogramming.com sitesini ziyaret etmelerinde fayda var.

Wikileaks kurucusu tecavüzle suçlandı/suçlanmadı!

sundance

Sızdırılmış dökümanları bütün dünyaya yayarak, özgür basının idol sitelerinden biri olan Wikileaks'in sözcüsü Julian Assange hakkındaki tecavüz suçlaması İsveç makamları tarafından geri çekildi.

Daha önce Bilderberg toplantı raporlarını, 9/11 sırasındaki 575,000 SMS kaydını ve son olarak da Afganistan'daki savaşla ilgili 92,000 belgeyi halka duyuran Wikileaks ve sözcüsü, popülaritenin artması ile çeşitli saldırılara maruz kalmışlardı.