LKD listeleri yeniden düzenleniyor

0
rootshell
Linux.org.tr´da Mustafa Akgül hocamızın imzasıyla yayınlanan açıklamaya göre LKD listeleri çıkan bir problem yüzünden yeniden oluşturulmuştur, eski üyeler ve yenileri lütfen müdüriyete ;)

Rootshell´e not: Lütfen bir dahaki sefere metni aldığın yerin urlini yazarsan, haberine müdahale etmek zorunda kalmayız.

Görüşler

0
rootshell
pardon,linux.org.tr yi gosterecektim ama orda farkli bir sebep olarak belirtilmis,bana gelen mailden hareketle yazdim,yine de uyariniz icin cok tesekkurler :)
0
SHiBuMi
Bu yakın geçmişte bir kez daha olmuştu, kimse bu listelerin bir yedeğini alamıyor mu?

[flame] Yoksa caaanım Linux altında çalışan güzide posta listesi uygulamalarımız gariban linux listelerini taşıyamıyor mu? Belki de artık linux camiası ecartis'in taşıyamayacağı kadar büyümüş ve Exchange kullanma zamanı gelmiştir, ne dersiniz? [/flame]

:o) Sevgiler
0
rootshell
bana gelen mailde bir saldiridan bahsediliyordu?ama http://www.linux.org.tr de sadece bir sorun olarak bahsedilmis?kafam karisti simdi? yoksa birseyler mi saklaniyor:).Maili sildim ama mailin bir kopyasini bir yere yollamistim,
http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=2639
0
anonim
Bu konuda LKD deyi ve Linux u seven herkesi ciddiyete cagiriyorum. Bir webserver ve uzerinde calisan maillistelerinin kisa aralikla yeniden kayita ihtiyac duyulmasi kolay kabul edilebilir bir durum degil.

Insanlar bazi seylerden ders almalidirlar. Gecen sene www.linux.org.tr sitesinin tamami gitmis ve hicbir yedegi ortalikta yoktu. Bunun donanim arazasi oldugu soylendi. Listelerden Turkce belgeler istendi ve ancak uc ay sonra eski belgelerin cogunlugu sitedeydi.

Ne yapilabilir?
1) Site bir an once bir yedekleme sistemine gecmelidir.
2) Gerekli olabilecek maddi kaynak LKD den, yetmiyorsa tum Linux severden cuzi miktarlar toplanarak saglanabilir.

Umarim Linux sitesi bu tur arizlara bir daha konu olmaz.
0
urxalit
Arkadaşlar sorun daha çok iş gücü ile ilgili. Yani o makinalarla sürekli ilgilenen, yedek alan vs kimse ya yok ya da yeterli olmuyor. LKD yönetimi de genelde seminer, şenlik gibi çok vakit isteyen çalışmalarla meşgul olduğundan makinalarla ilgilenemiyor olabilir.

Bu konuda elini taşın altına sokabilecek olanlar varsa ve LKD´ye başvururlarsa eminim onlar da değerlendirecektir.

Bu arada geçen yıl web serverın uçma nedeni hatırladığım kadarıyla disk yanması idi..
0
SHiBuMi
Buralarda bir aralar ben doğmadan önce bu işlere başlamış birileri vardı, onlar diyordu ki Linux'u kur bırak yıllarca çalışsın, demek ki kazın ayağı öyle değilmiş, bakarsan bağ bakmazsan dağ olur lafı Linux için de geçerliymiş, eh öğrenmenin yaşı yok :o)
0
anonim
Zaten yillarca calismadi mi ? Varsa ben bir hafta W2K ile o listeyi isletirim diyen babayigit, hendek burada..

bdd'nin arsivinden hatirladiklarim. O makina kurulduktan 10 dk. sonrasindan baslamak uzere, saatte ortalama 40 saldiriya maruz kaliyordu. Bunlardan en az 3 taneside ciddi saldirilar olmak kaydiyla.

Diger yanda, makinedeki sorun TTNET'e yapilan genel bir saldirinin ardindan yasandi. Ayni gun bizimde FR hattimiz gitti.

Listeler acilinca ilk gelen mesajlar, pron film satan bir kac turkce reklamdi. PEs dedik dogrusu. Modere edilmeyen bir listede, ozveriler bu tur pisliklerle bogusmaya harcaniyorken, atlanabilecek cok sey olabilir.

Dahasi, senin Winows'a verdigin paranin yarisi ile biz oraya cluster kurabilirdik. Ama paramiz yok ki gozunu seveyim. Ulaknet'in hediyesi bir sistem sadece..

0
oktay
Anonim.. ?
0
SHiBuMi
Alış birader Serdar Köylü bu login olma özürlü FMci :-) Nerede teoride mantıklı pratikte abuk laf atilmissa ortaya bil ki Serdar Köylü oralardan geçmiştir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni nmap çıktı!

conan

Vazgeçilmez port scanner nmap`in yeni versiyonu çıktı. (Gerçi çıkalı yaklaşık 10 gün oluyor ama yeni farkettim :)

Son versiyon 2.54BETA31. Yapilan bazı yenilikler ise şöyle:
- ICMP Timestamp ve Netmask ping tipleri eklenmiş. (Normal pinglere cevap vermeyen hostlar bunlara cevap verebiliyor ;)
- data_length seçeneği her ICMP ping tipi için çalışır duruma getirilmiş.
- Bir kaç bug giderilmiş
- Yeni bir çok TCP fingerprint eklenmiş.
- Kod temizlenmiş (compile edilirken verilen warningler ozellikle)

En son versiyonun indirmek için bu adrese gidebilirsiniz.

NSA güvenlik rehberleri

sundance

NSA´in resmi sitesinde uzun bir süreden beri çeşitli güvenlik rehberleri yayınlanmakta.

Çeşitli Windows sürümleri ve Cisco ürünlerinin kurulum ve yönetimi aşamasında uygulanması önerilen güvenli pratiklerin listelendiği bu çok detaylı dökümanlar eminim birilerinin işine yarayacaktır.

Her zaman belirttiğimiz gibi ´Bir işletim sistemi ancak yöneticisinin bilgi seviyesi ve özeni doğrultusunda güvenlidir.´

Lastik Hortum Kriptanalizi: Türk Usulü Şifre Çözme - Ya Seve Seve Ya ...

muhuk

Böyle haberlerle anılmak çok üzücü. Bruce Schneier'ın yazısından kısa bir alıntı yaparak yorumlara dikkatinizi çekmek istiyorum:
Cryptographers have long joked about rubber-hose cryptanalysis: basically, beating the keys out of someone. Seems that this might have actually happened in Turkey

Bir Türk Güvenlik Sitesi - Olympos

FZ

Geçen hafta haberdar olduğum bir site ile ilgili fazlamesai.net üyelerini bilgilendirmek istedim.

Olympos Network Security, hayatlarını ağ ve bilgisayar güvenliğini araştırma, geliştirmeye adamış kişiler tarafindan kurulmuş. Tek amacı Türkiye’de Bilgisayar/Ağ güvenliği konusunda insanları bilgilendirmek olan bu sitede yayınlanan her şey profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmakta.

Sun ve Microsoft Elele: Bir İlk :))

sundance

Evet evet yanlış duymadınız. Sun ve Microsoft iki rakip firma (bildiğim kadarıyla ilk defa) birlikte çalışıp Internet`in en ilginç wormlarından birini dünyaya getirdiler.

Söz konusu worm Solaris 5.6 ve 7 işletim sistemlerindeki bir açıktan (deyim yerindeyse sekerek) Microsoft IIS bulunan makinalara geçiyor ve bunlardaki bazı açıklardan yararlanıp ana sayfalarını değiştiriyor.

Aldığımız haberlere göre binlerce site bu problemden etkilenmiş. En azından ben Türkiye`de üç tane biliyorum :p