LKD listeleri yeniden düzenleniyor

0
rootshell
Linux.org.tr´da Mustafa Akgül hocamızın imzasıyla yayınlanan açıklamaya göre LKD listeleri çıkan bir problem yüzünden yeniden oluşturulmuştur, eski üyeler ve yenileri lütfen müdüriyete ;)

Rootshell´e not: Lütfen bir dahaki sefere metni aldığın yerin urlini yazarsan, haberine müdahale etmek zorunda kalmayız.

Görüşler

0
rootshell
pardon,linux.org.tr yi gosterecektim ama orda farkli bir sebep olarak belirtilmis,bana gelen mailden hareketle yazdim,yine de uyariniz icin cok tesekkurler :)
0
SHiBuMi
Bu yakın geçmişte bir kez daha olmuştu, kimse bu listelerin bir yedeğini alamıyor mu?

[flame] Yoksa caaanım Linux altında çalışan güzide posta listesi uygulamalarımız gariban linux listelerini taşıyamıyor mu? Belki de artık linux camiası ecartis'in taşıyamayacağı kadar büyümüş ve Exchange kullanma zamanı gelmiştir, ne dersiniz? [/flame]

:o) Sevgiler
0
rootshell
bana gelen mailde bir saldiridan bahsediliyordu?ama http://www.linux.org.tr de sadece bir sorun olarak bahsedilmis?kafam karisti simdi? yoksa birseyler mi saklaniyor:).Maili sildim ama mailin bir kopyasini bir yere yollamistim,
http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=2639
0
anonim
Bu konuda LKD deyi ve Linux u seven herkesi ciddiyete cagiriyorum. Bir webserver ve uzerinde calisan maillistelerinin kisa aralikla yeniden kayita ihtiyac duyulmasi kolay kabul edilebilir bir durum degil.

Insanlar bazi seylerden ders almalidirlar. Gecen sene www.linux.org.tr sitesinin tamami gitmis ve hicbir yedegi ortalikta yoktu. Bunun donanim arazasi oldugu soylendi. Listelerden Turkce belgeler istendi ve ancak uc ay sonra eski belgelerin cogunlugu sitedeydi.

Ne yapilabilir?
1) Site bir an once bir yedekleme sistemine gecmelidir.
2) Gerekli olabilecek maddi kaynak LKD den, yetmiyorsa tum Linux severden cuzi miktarlar toplanarak saglanabilir.

Umarim Linux sitesi bu tur arizlara bir daha konu olmaz.
0
urxalit
Arkadaşlar sorun daha çok iş gücü ile ilgili. Yani o makinalarla sürekli ilgilenen, yedek alan vs kimse ya yok ya da yeterli olmuyor. LKD yönetimi de genelde seminer, şenlik gibi çok vakit isteyen çalışmalarla meşgul olduğundan makinalarla ilgilenemiyor olabilir.

Bu konuda elini taşın altına sokabilecek olanlar varsa ve LKD´ye başvururlarsa eminim onlar da değerlendirecektir.

Bu arada geçen yıl web serverın uçma nedeni hatırladığım kadarıyla disk yanması idi..
0
SHiBuMi
Buralarda bir aralar ben doğmadan önce bu işlere başlamış birileri vardı, onlar diyordu ki Linux'u kur bırak yıllarca çalışsın, demek ki kazın ayağı öyle değilmiş, bakarsan bağ bakmazsan dağ olur lafı Linux için de geçerliymiş, eh öğrenmenin yaşı yok :o)
0
anonim
Zaten yillarca calismadi mi ? Varsa ben bir hafta W2K ile o listeyi isletirim diyen babayigit, hendek burada..

bdd'nin arsivinden hatirladiklarim. O makina kurulduktan 10 dk. sonrasindan baslamak uzere, saatte ortalama 40 saldiriya maruz kaliyordu. Bunlardan en az 3 taneside ciddi saldirilar olmak kaydiyla.

Diger yanda, makinedeki sorun TTNET'e yapilan genel bir saldirinin ardindan yasandi. Ayni gun bizimde FR hattimiz gitti.

Listeler acilinca ilk gelen mesajlar, pron film satan bir kac turkce reklamdi. PEs dedik dogrusu. Modere edilmeyen bir listede, ozveriler bu tur pisliklerle bogusmaya harcaniyorken, atlanabilecek cok sey olabilir.

Dahasi, senin Winows'a verdigin paranin yarisi ile biz oraya cluster kurabilirdik. Ama paramiz yok ki gozunu seveyim. Ulaknet'in hediyesi bir sistem sadece..

0
oktay
Anonim.. ?
0
SHiBuMi
Alış birader Serdar Köylü bu login olma özürlü FMci :-) Nerede teoride mantıklı pratikte abuk laf atilmissa ortaya bil ki Serdar Köylü oralardan geçmiştir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünyaca Ünlü Hackerlar Türkiye'de Buluşuyor

FZ

Beyond Security, Profilo ve Servus işbirliği ile 5 Ekim 2007 tarihinde "TrSEC İstanbul Security and Hacking Conference"ı düzenliyor. Konferans Mecidiyeköy’deki Profilo Alışveriş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

Live CD'ler ve read-only mount

e2e

GNU/Linux'un en büyük katkılarından biri de Live CD'ler oldu. Knoppix ile başlayan Live CD serisi şimdilerde epey bir arttı. Live CD'lerin en temel kullanım alanlarından biri de "forensic", yani "kırılmış" bir sistem üzerinde iz sürme, kanıt bulma vs. Live CD'lerin makinadaki disk bölümlerini read-only mount etme özelliği sayesinde diskte herhangi bir kanıt kaybına neden olmadan bu işlem rahatlıkla yapılabiliyor, ya da en azından öyle düşünülüyordu.

Linux-Forensics.com'da yer alan bu incelemeye göre bu konuda istisnalar var. Yazar, EXT3 ve Reiserfs dosya sistemi olan disklerde read-only mount edilmesine rağmen disklerdeki hash değerlerinin değiştiğini belirtiyor. Bunun bu dosya sistemlerinin journaling özelliğinden kaynaklanıyor olabileceğini de ekleyen yazar, bunun sadece Knoppix'in değil, denediği başka Live CD GNU/Linux'larda da olduğunu söylüyor.

KAISER, Meltdown, Spectre... Neler oluyor?

tongucyumruk

butch kibarca "neler oluyor?" diye sorduktan sonra kısaca son günlerde bilişim dünyasini sallayan, "bulutlarımız ne olacak?", "oyunlar da mı yavaşlayacak?" ve, "Bitcoin alalım mı?" gibi sorulara yol açan haberler üzerine kısa bir Türkçe açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

Baştan söyleyeyim, konu üzerine çok derin bilgisi olan bir insan değilim, bu konu...

NAT arkasındaki makinaları saymak

raistlinthewiz

Gerçekten ilginç bir konu:
http://slashdot.org/article.pl?sid=03/02/05/2129218&mode=thread&tid=95
Kablo modem, DSL ya da normal modem üzerinden birden fazla bilgisayarını Internet´e açanların okumaları menfaatleri icabıdır.

SHA-1 kırıldı!

abakana

Bruce Schneier blogunda Şandung Üniversitesinden bir grup aratırmacının SHA- 1 algoritmasını kırdığını belirtti.

SHA-0 ve SHA-1'e yönelik daha önceki kırma girişimlerinden üretilen yeni metod büyük bir kripto-analitik sonuç olarak belirtilmiş.