GMAIL güvenlik açığı

0
mos
Anet haber sunucusu, son_dakika ve internet.guvenlik gruplarına bu akşam yollanan habere göre İsrail web sitesi Nana, Google'ın beta aşamasındaki eletronik posta hesabı Gmail'in çok önemli bir güvenlik sorununa sahip olduğunu açıkladı. Buna göre yalnızca kullanıcı ismi ile, herhangi bir şifre gerektirmeden bir Gmail hesabını tam yetkiyle ele geçirmek mümkün.
Kullanıcı hesaplarını daha fazla tehlikeye atmamak için yöntemin ayrıntılarına tam olarak yer verilmemiş, ama bu işin oldukça kolay olduğundan ve bütün sorunun kimlik denetimi ile ilgili bir açık olduğundan söz edilmiş.

Bu açık sayesinde kurbana ait tanımlama bilgisinin yer aldığı cookie kötü niyetli birinin eline geçebiliyor. Bu cookie elde edildikten sonra herhangi bir şifreye gerek kalmadan mail hesabını tam etkiyle kullanmak mümkün. İşin ilginci kurbanın daha sonra şifresini değiştirmesi de sorunu çözmüyor.

Habere göre Google sorunu kabul etmiş durumda ve halen çözüm bulmak için çaba harcıyor.

Kaynak: http://net.nana.co.il/Article/?ArticleID=155025&sid=10

İlgili Yazılar

Network Penetrasyon Testleri Eğitimi / 17-18 Nisan

butch

Bu eğitim güvenlik dünyasında ismi duyulmuş çeşitli açık kaynak kodlu yazılımların en etkin şekilde kullanılarak efektif güvenlik testlerinin yapılabilmesini amaçlamaktadır. Eğitimde kullanılan araçların isimleri çok bilinmesine rağmen detay özellikleri ve etkin kullanımı genelde bilinmemektedir.

Eğitim sonrası katılımcılar herbiri kendi alanında en iyisi sayılabilecek bu araçları tüm detayları ile birlikte nerede nasıl kullanılacağını öğrenmiş olacaktır.

Diğer detaylar ve eğitim içeriğine bu adresten ulaşabilirsiniz.

Visa&Mastercard Hacked !

anonim

İki firmanın salı günü en büyük güvenlik sızmalarından biri olarak belirttikleri olayda, bir bilgisayar korsanı toplam 8 milyon Visa ve MasterCard hesabına erişti.

OpenBSD Paket Süzgeci Türkçe Kullanım Kılavuzu

anonim

PF Tcp/Ip trafiğini süzme ve ağ adres dönüşümü (NAT) sağlayan bir OpenBSD sistemidir. Bu sistemin temel ayarları ile ilgili ilk türkçe doküman yayımlandı. Söz konusu belgeye bu adresten erişilebilir.

ADSL Modem Öntanımlı Parola Zayıflığı

extacy

Bu açık başka ülkelerde var mıdır bilmem ama bizim ülkemiz insanlarında %80 oranında geçerlidir :(

Bunun nedeni bilgisizlik midir, vurdum duymazlık mıdır bilmem ama... sonuçları çok kötü olabilir. Malum güzel ülkemin her yanı ADSL ile yeni yeni tanışmaya başladı fakat beraberinde yeni bir sorun getirdi. Lafı kisa tutup soruna geçmek istiyorum.

Makyajsız siteler

barbar

Internetin haşarı çocuklarının yaptıkları yaramazlıkları takip edebileceğiniz bir site bu. İçeriğinde hangi grup kime kızmış, hıncını nasıl almış, kimleri selamlamış gibi konulara açıklık geliyor.
Sistem yöneticileri hangi sistem nasıl kırılmış log dosyalarından öğrenip, isterlerse önlem bile alabilirler.
defacement archives