Şifre Bilimi Nedir?

0
eitatli
http://www.mystery-twister.com . Bu site, şifre bilimi (cryptography) nin nasıl birşey olduğunu bu işin içinde olmayan ancak merak edenlere yarışma yoluyla öğretmeyi hedefleyen bir site.
Aslında sitenin içeriği daha geniş. Toplam 13 bölümden oluşan bir yarışma basamakları var. Yine bu 13 bölüm 3 gruba bölünmüş. Ilk yarışmanın hedef kitlesi herkes. Flash desteği sağlanarak kullanıcıların verilen bir şifreli iletiyi deşifre etmeleri istenmekte. Ve her adımda kullanılan sifreleme algoritmasi biraz daha karmaşıklaşıyor. Ikinci hedef kitle üniversite öğrencileri. Yani biraz şifre bilimi ile akademik ortamda ilgilenmis kimseler. Son hedef kitle de bu işin uzmanları. Uzmanlar için flash desteği falan yok. Sadece bir pdf dosya. Gerisi defter ve kalemle halledilecek. Sorular sadece deşifre etme üzerine değil. Örneğin digital imzaların değiştirilmesi diğer bir amaç. Unutmadan yarışma ayrıca ödüllü. Ilgilisine duyurulur!

Görüşler

0
core_eye
yanılmıyosam o şifreleri rahat çözebilmemiz için almanca bilmemiz lazım
0
eitatli
"MysteryTwister is an international cryptology competition. " Bu alinti siteden. Sag üst kösdeki ingiliz bayragina tiklayip ingilizce versiyonunu görebilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows 2000´e Güvenlik Ödülü (nasıl yani?)

anonim

Microsoft Windows 2000, Information Technology Security Evaluation for Common Criteria (Bilgi Teknolojileri Güvenlik Değerlendirmesi Ortak Kriterleri) tarafından belirlenen standartlara göre, bugüne kadar bir işletim sisteminin hayata geçirdiği en geniş çaptaki gerçek yaşam senaryoları nedeniyle Common Criteria Sertifikası almaya hak kazandı.

M$ Word´deki Açık Makroları Uyarı Olmadan Çalıştırıyor

Challenger

Olympos.org' da yer alan bu habere göre M$ Word' deki bir açık sayesinde, makro virüsleri, Word size bir uyarı vermeden otomatik olarak çalışabiliyor.

"Açık sayesinde bir saldırganın kötü amaçlı bir doküman hazırlayarak macro güvenlik modelini aşması mümkün oluyor. Eğer doküman açılırsa, ayarlı olan macro güvenlik ayarı ne olursa olsun ekli olan makro otomatik olarak çalışıyor. Kötü amaçlı makro dosya ekleme, değiştirme, silme, bir web sitesi ile haberleşme ve disk sürücüyü formatlama gibi kullanıcının yetkisi olduğu tüm işlemleri gerçekleştirebiliyor."

Not: Eh be Micros~1 kelime işlemciyi bile baş belası haline getirdin ya! Helal olsun!

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansı

onal

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansları- Türkiye’de eksikliği hissedilen ürün/teknoloji bağımsız güvenlik anlayışına katkı amacıyla düşünülmüş bir etkinlik serisidir.

IstSec etkinliklerinde konusunda uzman kişiler tarafından yapılacak uygulamalı sunumlar eşliğinde katılımcılar merak ettiği konulara cevap bulmakla kalmayıp uygulamalı olarak görebilecekler.

Yılda iki kere yapılması planlanan IstSec etkinliklerinin ilki Microsoft, RSA ve ADEO’nun sponsorluğunda Microsoft Türkiye ofisinde yapılacaktır.

Ayın Klasiği: UNIX'in Mucidinden Güvenlik Üstüne Düşünceler

kemalguvenli

Ken Thompson'un meşhur ACM ödül töreni konuşma metnini Türkçeye çevirdim.

Siz siz olun kendi yazmadığınız koda güvenmeyin!

Symantec'den log analizi...

RoR

Symantec internet güvenlik takibini, Kişisel bilgisayarlardaki firewall loglarından faydalanarak genişletiyor.