Şifre Bilimi Nedir?

0
eitatli
http://www.mystery-twister.com . Bu site, şifre bilimi (cryptography) nin nasıl birşey olduğunu bu işin içinde olmayan ancak merak edenlere yarışma yoluyla öğretmeyi hedefleyen bir site.
Aslında sitenin içeriği daha geniş. Toplam 13 bölümden oluşan bir yarışma basamakları var. Yine bu 13 bölüm 3 gruba bölünmüş. Ilk yarışmanın hedef kitlesi herkes. Flash desteği sağlanarak kullanıcıların verilen bir şifreli iletiyi deşifre etmeleri istenmekte. Ve her adımda kullanılan sifreleme algoritmasi biraz daha karmaşıklaşıyor. Ikinci hedef kitle üniversite öğrencileri. Yani biraz şifre bilimi ile akademik ortamda ilgilenmis kimseler. Son hedef kitle de bu işin uzmanları. Uzmanlar için flash desteği falan yok. Sadece bir pdf dosya. Gerisi defter ve kalemle halledilecek. Sorular sadece deşifre etme üzerine değil. Örneğin digital imzaların değiştirilmesi diğer bir amaç. Unutmadan yarışma ayrıca ödüllü. Ilgilisine duyurulur!

Görüşler

0
core_eye
yanılmıyosam o şifreleri rahat çözebilmemiz için almanca bilmemiz lazım
0
eitatli
"MysteryTwister is an international cryptology competition. " Bu alinti siteden. Sag üst kösdeki ingiliz bayragina tiklayip ingilizce versiyonunu görebilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

McAfee FBI´ın casus yazılımını görmezden gelecek

anonim

Slashdot'da okuduğum bir habere göre, McAfee, antivirus ürünlerinin, FBI'ın şüphelilerin bilgisayarına sızdırdığı ve tuş vuruşlarını FBI'a gönderen trojanını (Magic Lantern) görmezden geleceğini açıklamış.
Peki virus yazarları Magic Lantern'in modifikasyonlarını çıkarırlarsa? Güvenlik yazılımlarında Amerikan ürünlerine güvenemeyecek miyiz? Güvenlik konularında open-source yaklaşımları gerekliliğini hissettirmeye başladı..

myspace.com'a Türkiye Kökenli Virüs Saldırısı

FZ

Dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 web sitesinden myspace.com'da geçtiğimiz hafta büyük bir reklam skandalı yaşandı. Sayfanın reklamlarını gösteren sisteme sızan korsanlar, içinde Truva atı virüsü barındıran bir kodu ziyaretçilere göstermeyi başardı. Rus korsanların bir Türk sitesinin içine sızarak yönettiği operasyon sonucunda 2 milyona yakın kişinin bilgisayarına sızıldı.

Haberin devamı: Radikal

Linux Ağ Ve Sistem Güvenliği Değerlendirme Sınavı

honal

Bilgi Güvenliği Akademisi'nden Linux güvenlik bilgisini ölçmenize imkan verecek yeni bir sınav!

LASG(Linux Ağ Ve Sistem Güvenliği) testi temel seviyede Linux ağ ve sistem güvenliği bilgisini ölçme amaçlı hazırlanmış olup 30 sorudan oluşmaktadır.

Sorularda işletim sistemi olarak Red Hat Linux dağıtımı baz alınmış olmakla birlikte diğer dağıtımlara uyumluluk oranı %90′dır.

Sınava giriş için tıklayınız.

Bir Türk Güvenlik Sitesi - Olympos

FZ

Geçen hafta haberdar olduğum bir site ile ilgili fazlamesai.net üyelerini bilgilendirmek istedim.

Olympos Network Security, hayatlarını ağ ve bilgisayar güvenliğini araştırma, geliştirmeye adamış kişiler tarafindan kurulmuş. Tek amacı Türkiye’de Bilgisayar/Ağ güvenliği konusunda insanları bilgilendirmek olan bu sitede yayınlanan her şey profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmakta.

LKD listeleri yeniden düzenleniyor

rootshell

Linux.org.tr´da Mustafa Akgül hocamızın imzasıyla yayınlanan açıklamaya göre LKD listeleri çıkan bir problem yüzünden yeniden oluşturulmuştur, eski üyeler ve yenileri lütfen müdüriyete ;)

Rootshell´e not: Lütfen bir dahaki sefere metni aldığın yerin urlini yazarsan, haberine müdahale etmek zorunda kalmayız.