Phrack 57 Çıktı!

0
sundance
Cyber (ve Cyber öncesi) Hack Phreak ortamlarının en sağlam dergisi PHRACK`in 57`inci sayısı çıktı.

Yaklaşık 15 yıldır yayında olan PHRACK ilk sayısını 17 Kasım 1985`te çıkartmıştı. Zamanında 2400Bps BBS`ler ve uzun dalga radyo BBS arşivlerinin vazgeçilmez parçalarını oluşturan PHRACK sayıları, hala eski tadını korumakta. Biraz olsun neler dönüyor bu kapalı kutuların içinde merak ediyorsanız, kesinlikle kaçırmayın...

Görüşler

0
FZ
Gittim, gördüm, okudum. Okunası bir dergi. Hararetle, şiddetle tavsiye ediyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi

sundance

Ya da Nasıl Hacker Olunur 101

Herbirşeyde geriden gelen bir ülkeyiz ya, bilgisayar ve Internet`in geriden gelmesi bir yana bunların bağlı olduğu alt-kültürler de geriden geliyor.
Hacking denen eylemi ele alalım, Turkiye`nin en ünlü hacker`ı T.Ş. Unix`in U`sundan anlamayan bir çocuk...

myspace.com'a Türkiye Kökenli Virüs Saldırısı

FZ

Dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 web sitesinden myspace.com'da geçtiğimiz hafta büyük bir reklam skandalı yaşandı. Sayfanın reklamlarını gösteren sisteme sızan korsanlar, içinde Truva atı virüsü barındıran bir kodu ziyaretçilere göstermeyi başardı. Rus korsanların bir Türk sitesinin içine sızarak yönettiği operasyon sonucunda 2 milyona yakın kişinin bilgisayarına sızıldı.

Haberin devamı: Radikal

Linux Ağ Ve Sistem Güvenliği Değerlendirme Sınavı

honal

Bilgi Güvenliği Akademisi'nden Linux güvenlik bilgisini ölçmenize imkan verecek yeni bir sınav!

LASG(Linux Ağ Ve Sistem Güvenliği) testi temel seviyede Linux ağ ve sistem güvenliği bilgisini ölçme amaçlı hazırlanmış olup 30 sorudan oluşmaktadır.

Sorularda işletim sistemi olarak Red Hat Linux dağıtımı baz alınmış olmakla birlikte diğer dağıtımlara uyumluluk oranı %90′dır.

Sınava giriş için tıklayınız.

15 Yaşındaki Hacker Kraliçesi

sundance

Uzakdoğu`da yerel bir ISP`nin öğrenciler arasında düzenlediği "Hacker Kraliçesi" yarışmasında Choi Hae-ran adındaki 15 yaşındaki öğrenci birinci oldu.

Diğer yarışmacıların bir kaç günde hack etmeyi başardıkları siteleri dört saat gibi kısa bir sürede ele geçiren genç kraliçenin (prenses daha uygun sanırım :) bütün hacking bilgilerini Internet`de dolaşarak edindiği ve bilgisayar dergilerini ve teknik kitapları ders kitaplarına tercih etmesine rağmen sınıfının önde gelen öğrencilerinden olduğu açıklandı.

Hamburger, spyware ve cahillik

anonim

Japonya Mc Donalds promosyonal olarak dağıttığı 10000 flashdisk Mp3 playerlerin spywareli olduğu ortaya çıktı. Sözkonusu spyware programının bulaştığı bilgisayarlarda kullanıcı isimleri ve şifreleri saldırganlara iletebileceği anlaşıldı.