RFC 3514

0
urxalit
Netcraft´taki habere göre 1 Nisan 2003 tarihinde yayınlanan RFC 3514 ile ipv4 paketlerine bir güvenlik biti eklenecek ve bu bitin "good" veya "evil" olmasına göre güvenlik duvarları için paketleri droplamak çok kolay ve zahmetsiz olacak.

Eğer bu RFC hayata geçerse, ABD hükümeti (haberde doğrudan ABD hükümet kuruluşları için diyor) kullandığı güvenlik duvarlarını güncelleyip basitçe, kafasını bozan "terörist" ülkelerden gelen paketleri droplayabilir. Tabi Internet trafiğinin neredeyse %80´inin ABD´de aktığı düşünülürse o ülkeye de Interneti bloklamış olur..

İngilizcesi benden iyi olan arkadaşlar belki haberi çevirebilir.

Görüşler

0
anonim
hmms

sanırım 1 Nisan şakası bu

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kıyamet ertesi

conan

Evet hepimiz biliyoruz ki SQ_Hell, Slammer, veya ne isim verirseniz bu kurtçuk Internet'i hafta sonundan itibaren esir aldı. Bizlere fazlamesai yaptırdı, bolbol küfür ettirirken bazı şeylere de dikkatimizi çekmeyi sağladı. Örneğin patch ne demek bir kere daha ögrendik. Ya da geç kalınmış ve tamamen test edilmemiş SP'lerin insanların başına neler getirebildiğini gördük. Ama bunlardan bahsetmeyeceğim. Bahsedeceğim şey neden Internetin bu problemden dolayı durma aşamasına geldiği?

Bilgisayar Korsanlarına Beş Yıla Kadar Hapis Cezası

FZ

Adalet Bakanlığı'nın bilişim suçlarına ilişkin hazırladığı kanun tasarısında, bilgisayar korsanlarına 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve adli para cezası verilmesi öngörülüyor. Bakanlık, "Bilişim Ağı Hizmetlerinin Düzenlenmesi ve Bilişim Suçları Hakkında Kanun Tasarısı"nı görüşlerini almak üzere diğer Bakanlıklar ve bakanlıklara bağlı kuruluşlar ile yüksek mahkemeler, üniversiteler, barolar, adli tıp, noterlik, bankalar, adli komisyon başkanlıklarının aralarında bulunduğu 100'den fazla kurum ve kuruluşa gönderdi. Bakanlık, söz konusu kurum ve kuruluşların görüşleri doğrultusunda değişik yaparak tasarıya son şeklini verecek.

Tasarıya göre, bilgisayar korsanlarına 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve adli para cezası da öngörülüyor. Buna göre, bir bilişim ağı aracılığıyla; bilişim sisteminde bulunan verileri veya programları hukuka aykırı olarak bozan, silen, değiştiren, yok eden, erişilmez kılan veya sisteme veri veya program yerleştiren, ekleyen, veri veya programlara zarar veren kişi, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve adlî para cezası alacak.

Solaris 8 mi ? Yoksa FreeBSD 4.3 mu ?

anonim

Solaris 8 ve FreeBSD 4.3 işletim sistemlerini default kurulumdan sonra Nessus ile güvenlik testine tabi tuttuk. İki isletim sistemi de patch yüklenmeden test edildi ve sonuç FreeBSD daha guvenli ve sağlam.(Sundance:Default kurulum, sistem adminlerinin isi degildir. Sistem adminlerinin işi serverlardır, öyleyse serverlar default kurulmaz)

DefCon Videoları Google'da

FZ

Hacking Social Lives: MySpace.com, Tactical Exploitation, Convert Debugging, The Executable Image Exploit, Internet Wars 2007, Virtual World, Real Hacking, Webserver Botnets, How to be a WiFi Ninja ve Real-time Steganography with RTP gibi başlıklarla hazırlanmış DefCon videolarını Google Video üzerinden izleyebilirsiniz.

Not: Haber verdiği için LispNYC'den Marc Spitzer'a teşekkürler.

ICQ´da Güvenlik Açığı

orqan

Core Security Technologies firmasının ICQ'da 6 tane güvenlik açığı bulduklarını açıkladı. En son versiyon olan Pro 2003a'da da bulunan bu açıkların ICQLite'da bulunmadığını belirten firma yetkilisi Ejovi Nuwere testleri Windows üzerinde yaptıklarını fakat ICQ Pro kullanan diğer platformların da bundan etkilenmiş olabileceğini söyledi.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.