Home alarm

fazlamesai'ye soralım: Ev yapımı alarm sistemleri

3
butch

Çoğumuzun (özellikle İstanbul'da yaşayanların) gerek aylık servis, gerek tek ödemeyle edindiği alarm sistemlerini kullandığını tahmin ediyorum. Tam da doların başını alıp gittiği bu dönemde dövize endeksli sistemler için yaptığımız harcamanın bir AR-GE yatırımı olarak kullanılabileceği düşüncesiyle fazlamesai'ye sormaya karar verdim. Elimizde RaspberryPi, binbir çesit algılayıcı, Arduino modülleri, hareket tespit eden kamera yazılımları gibi pek çok kolay ulaşılabilir araç varken neden kendi alarm sitemimizi yapmıyoruz?

İlk bakışta basit bir arama ile çesitli projelere (1, 2) ulaşabiliyoruz ama merak ettiğim dört başı mamur bir sistem kurgulamak ne kadar mümkün? Hareket, kilit durumu, sıcaklık algılayıcıları, sistemin enerji kaynağı, mobil uygulaması gibi tüm bileşenleri ile işleyen bir sistem bahsettiğim.

Ne dersiniz? Özgür yazılım ve donanım bileşenleri kullanarak evimizi/işyerimizi güvenlik altına alacak bir sistem kurgulayabilir miyiz?

Kapak resmi

Görüşler

0
FZ

Eger 13 sene önce bu tur seyleri kolayca yapmak mumkunse, 2017'ye girerken cok daha kapsamlisini belki benzer maliyete yapmak soz konusu olabilir.

0
hcg

Evin dis kapisina hareket sensorlu bir isik almak icin arastirma yaptiktan sonra, bunu ben de yaparim yahu deyip PIR motion sensor siparis etmisken bunu gormek enteresan oldu. Bence boyle bir sistem kurgulamak mumkun tabi. Eger nispeten buyuk ve entegre bir sistem olacaksa http://www.openhab.org/ yardimci olur. Ben ise daha ufak tefek aparatlar planliyorum (hareket sensorlu isik, kablosuz zil vb.), bu durumda Arduino Uno bile iyi bir baslangic noktasi. Eger biraz sabirliysaniz gereken aparatlari AliExpress'ten siparis etmek mantikli.

0
feldrim

Bir de IoT akımı zirvedeyken - deneysel olarak da olsa- yapılmaması yazık olur. En azından iyi bir başlangıç olur.

0
Dite

Kablo çekmek en zahmetli kısım. TCP/IP stack'i içinde WiFi modülleri var. Bunlar stm32 gibi bir mcu'a bağlanıp, modüler PIR sensörleri olabilirler. Ama diğer yandan bütün bu WiFi'in güç tüketimiyle uğraşmak yerine 445 Mhz alıcı verici modüllerle ve uygun bir kanal kodlanmasıyla çok az güç tüketen, tamamen pille aylarca çalışan modüllerde yapılabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

UNIX ile ilgili güvenlik problemleri

FZ

Internet Security Systems (ISS) geçen hafta yaptığı bir açıklama ile pek çok büyük ticari UNIX sisteminin güvenlik açığı bulunduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak HP ve Sun Microsystems firmalarının yoğun eleştirilerine ve "yok bizim sistemlerin öyle bir problemi, atıyorsun" tarzı demeçlerine maruz kalan ISS iddia ettiği problemlerin varlığı konusunda iddialı ve sistem yöneticilerini uyarmaya devam etmekte ısrarlı.

Korsan mı değil mi?

bahadirkandemir

BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.

Gmail Problemi(!)

e2e

Gmail'in "kişisellik"i ihlal etmesi, sınırsız disk alanı gibi özelliklerinden daha fazla tartışılmıştı. Ama tartışmalar bir süre sonra yerini tam bir sessizliğe bıraktı. Ama SecurityFocus'taki yazıdan sonra bu tartışmaların kolay kolay bitmeyeceği anlaşılıyor.

Google, mail mesajı-reklam ilişkisinde kişisel hakların gözardı edildiği, gizlilik ilkesinin yok sayıldığı eleştirilerine, "Mesajları insanlar değil, bilgisayarlar tarayacak" cevabını veriyordu. SecurityFocus'ta yazan Mark Rasch ise yazısında, "bir insan ya da insanlar tarafından yazılmış bir program; ikisi de aynı şey" diyor. Yazar, ayrıca bu tarz tarama sistemlerinin yeni bir Echelon işlevi taşıyabileceğini belirtiyor. Ve Google'ın bu politikasının ABD yasalarına da ters düştüğünü belirtiyor.

Paranoyaklar için Linux: Tinfoil Hat

sundance

Bilgisayarınızda herhangibir şifre girerken rahatsız mı oluyorsunuz ? Bir başkasının bilgisayarına oturduğunuz zaman ilk onbeş dakika herhangibir keylogger var mı diye aramakla mı geçiyor ? PGP kullanmadığınız her e-mailin bir gün size soruşturma diye döneceğinden mi korkuyorsunuz ?

İşte sizin gibi normal vatandaşlar için bir Linux dağıtım Tinfoil Hat
Herhangibir keylogger kullanılmaması, PGP integrasyonu, şifrelerin ekrandan seçerek girilmesinden tutun da anti-tempest ekran renkleri ile herhangibir dijital kamera ile ekranın fotoğrafının bile çekilememesini sağlayan bir dağıtım... FZ, söz senin ;)

Fazlamesai'ye soralım: 2017'de ne öğrenmeli?

butch

2017 kapıya dayandı. Türkiye için ekonomik açıdan sarsıntılı bir yılı geride bırakmak üzereyiz. Kafalar çok karışık, çoğumuz nasıl hareket etmemiz gerektiğini sorguluyoruz. Kimimiz var olan düzenini korumaya çalışıyor, kimimiz girişim yapmak için en uygun zamanda olduğunu düşünüyor.

Bugün Hacker News'de gördüğüm "2017'de ne öğrenmeyi düşünüyorsunuz?" başlığının burada da yer...