Home alarm

fazlamesai'ye soralım: Ev yapımı alarm sistemleri

3
butch

Çoğumuzun (özellikle İstanbul'da yaşayanların) gerek aylık servis, gerek tek ödemeyle edindiği alarm sistemlerini kullandığını tahmin ediyorum. Tam da doların başını alıp gittiği bu dönemde dövize endeksli sistemler için yaptığımız harcamanın bir AR-GE yatırımı olarak kullanılabileceği düşüncesiyle fazlamesai'ye sormaya karar verdim. Elimizde RaspberryPi, binbir çesit algılayıcı, Arduino modülleri, hareket tespit eden kamera yazılımları gibi pek çok kolay ulaşılabilir araç varken neden kendi alarm sitemimizi yapmıyoruz?

İlk bakışta basit bir arama ile çesitli projelere (1, 2) ulaşabiliyoruz ama merak ettiğim dört başı mamur bir sistem kurgulamak ne kadar mümkün? Hareket, kilit durumu, sıcaklık algılayıcıları, sistemin enerji kaynağı, mobil uygulaması gibi tüm bileşenleri ile işleyen bir sistem bahsettiğim.

Ne dersiniz? Özgür yazılım ve donanım bileşenleri kullanarak evimizi/işyerimizi güvenlik altına alacak bir sistem kurgulayabilir miyiz?

Kapak resmi

Görüşler

0
FZ

Eger 13 sene önce bu tur seyleri kolayca yapmak mumkunse, 2017'ye girerken cok daha kapsamlisini belki benzer maliyete yapmak soz konusu olabilir.

0
hcg

Evin dis kapisina hareket sensorlu bir isik almak icin arastirma yaptiktan sonra, bunu ben de yaparim yahu deyip PIR motion sensor siparis etmisken bunu gormek enteresan oldu. Bence boyle bir sistem kurgulamak mumkun tabi. Eger nispeten buyuk ve entegre bir sistem olacaksa http://www.openhab.org/ yardimci olur. Ben ise daha ufak tefek aparatlar planliyorum (hareket sensorlu isik, kablosuz zil vb.), bu durumda Arduino Uno bile iyi bir baslangic noktasi. Eger biraz sabirliysaniz gereken aparatlari AliExpress'ten siparis etmek mantikli.

0
feldrim

Bir de IoT akımı zirvedeyken - deneysel olarak da olsa- yapılmaması yazık olur. En azından iyi bir başlangıç olur.

0
Dite

Kablo çekmek en zahmetli kısım. TCP/IP stack'i içinde WiFi modülleri var. Bunlar stm32 gibi bir mcu'a bağlanıp, modüler PIR sensörleri olabilirler. Ama diğer yandan bütün bu WiFi'in güç tüketimiyle uğraşmak yerine 445 Mhz alıcı verici modüllerle ve uygun bir kanal kodlanmasıyla çok az güç tüketen, tamamen pille aylarca çalışan modüllerde yapılabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Badtrans Virüsü

anonim

27 Kasım — Bilgisayar güvenliği uzmanları Badtrans adı verilen bir virüsün Avrupa ve ABD’de binlerce bilgisayarı etkilediğini ve hızla yayıldığını açıkladılar.

NTVMSNBC`de yayınlanan habere göre, bilgisayarları etkilemek için farklı metodlar kullanan virüs, bazı kullanıcıları e - postalarını açmadan da etkiliyebiliyor. Virüs enfekte ettiği bilgisayardaki dosyaları araştırarak gizli bilgileri çalmaya çalışıyor.

Türk Telekom Sitesi ve Win2003 Server

anonim

13 Haziran Cuma günü web sunucularına gizlice girilen Turk Ttelekom web sitesinin hangi işletim sistemi ve web sunucu yazılımını kullandığını merak edip ufak bir araştırma yaptım. Sanırım oralarda birileri bir hayli hayalperest, aşırı iyimser vs.

Netcraft.com sitesindeki "What's that site running?"e Türk Telekom´un kullandığı işletim sistemi ve web sunucusunu öğrenmek için girdiğimde en son yapılan örnekleme göre 10-13 Haziran arası bir tarihte Windows 2003 platforumuna bir geciş yaşandığını ve haliyle IIS 6.0´a terfi edilmiş olduğunu gördüm.

Default installation

HoLY

Open source sistemlerin güvenlik bakımından kişiye daha bi güven verdiği tartışmasız. Gerçi geçen sene içinde *nix ve türevlerinde bulunan güvenlik açıkları sayısının Windowsa oranla baya bi fazla olmasına rağmen biz genede *nix diyoruz.:)Konuya gireyim,Default installation yapılmış bir sistem internet üstünde ne kadar süre sizce hacklenmeden kalabilir.Süreleri görünce gerçekten şaşırdım, adamlar boş durmuyor. Test amaçlı 4 tane redhat 6.2 sistemi default olarak yükleyip üstündeki aktiviteleri gözlemlemişler.Makinelerden birisinin hacklenme süresi 26 dakika, sistemlere yükledikleri bash key stroke loggerlar sayesinde de ne gibi faliyetlerde bulunulduğunu incelemişler.Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi bu linkte. http://www.lucidic.net

Web Güvenliği E-Dergi

anonim

İlk sayısı Ağustos 2009`da yayımlanan Web Güvenlik Topluluğu (WGT) E-Dergi projesi ile web güvenliği bilincinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Periyodik yayınlanacak dergide, uzmanlar tarafından birbirinden farklı konular kaleme alınırken, web/yazılım güvenliğinde güncel konuların ve teknolojilerin takibinin sağlanması da hedefleniyor.

Windows ve Güvenlik - Daha Doğrusu: Micros~1 ve Güvenlik

cayfer

Windows işletim sistemlerinin güvenlik sorunları bitmez! Çünkü "güvenlik" kavramı Micro~1'un umurunda değil! "Güvenlik", tasarım süreçlerinin bir parçası değil.

Neden mi?