Home alarm

fazlamesai'ye soralım: Ev yapımı alarm sistemleri

3
butch

Çoğumuzun (özellikle İstanbul'da yaşayanların) gerek aylık servis, gerek tek ödemeyle edindiği alarm sistemlerini kullandığını tahmin ediyorum. Tam da doların başını alıp gittiği bu dönemde dövize endeksli sistemler için yaptığımız harcamanın bir AR-GE yatırımı olarak kullanılabileceği düşüncesiyle fazlamesai'ye sormaya karar verdim. Elimizde RaspberryPi, binbir çesit algılayıcı, Arduino modülleri, hareket tespit eden kamera yazılımları gibi pek çok kolay ulaşılabilir araç varken neden kendi alarm sitemimizi yapmıyoruz?

İlk bakışta basit bir arama ile çesitli projelere (1, 2) ulaşabiliyoruz ama merak ettiğim dört başı mamur bir sistem kurgulamak ne kadar mümkün? Hareket, kilit durumu, sıcaklık algılayıcıları, sistemin enerji kaynağı, mobil uygulaması gibi tüm bileşenleri ile işleyen bir sistem bahsettiğim.

Ne dersiniz? Özgür yazılım ve donanım bileşenleri kullanarak evimizi/işyerimizi güvenlik altına alacak bir sistem kurgulayabilir miyiz?

Kapak resmi

Görüşler

0
FZ

Eger 13 sene önce bu tur seyleri kolayca yapmak mumkunse, 2017'ye girerken cok daha kapsamlisini belki benzer maliyete yapmak soz konusu olabilir.

0
hcg

Evin dis kapisina hareket sensorlu bir isik almak icin arastirma yaptiktan sonra, bunu ben de yaparim yahu deyip PIR motion sensor siparis etmisken bunu gormek enteresan oldu. Bence boyle bir sistem kurgulamak mumkun tabi. Eger nispeten buyuk ve entegre bir sistem olacaksa http://www.openhab.org/ yardimci olur. Ben ise daha ufak tefek aparatlar planliyorum (hareket sensorlu isik, kablosuz zil vb.), bu durumda Arduino Uno bile iyi bir baslangic noktasi. Eger biraz sabirliysaniz gereken aparatlari AliExpress'ten siparis etmek mantikli.

0
feldrim

Bir de IoT akımı zirvedeyken - deneysel olarak da olsa- yapılmaması yazık olur. En azından iyi bir başlangıç olur.

0
Dite

Kablo çekmek en zahmetli kısım. TCP/IP stack'i içinde WiFi modülleri var. Bunlar stm32 gibi bir mcu'a bağlanıp, modüler PIR sensörleri olabilirler. Ama diğer yandan bütün bu WiFi'in güç tüketimiyle uğraşmak yerine 445 Mhz alıcı verici modüllerle ve uygun bir kanal kodlanmasıyla çok az güç tüketen, tamamen pille aylarca çalışan modüllerde yapılabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CIA Analiz Yapmayı Bir Türk'ten Öğreniyor

FZ

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) dünyaca ünlü analizcileri, bilgi toplama ve bilgiyi değerlendirme konularında bir Türk'ün geliştirdiği yöntemi kullanıyorlar. Cenk Gazen adlı Türk bilgisayar bilimcisinin iki arkadaşıyla geliştirdiği Argus Projesi, terörizmle savaşta çok önemli olarak görülüyor.

Sadmind/IIS 9 bin sunucuyu vurdu

pulsar

Computer Emergency Response Team’in (CERT) bu hafta başında duyurduğu Solaris/IIS solucanı, kısa süre içinde ‘büyük iş’ başardı. Attrition.org’un verilerine göre solucan üç hafta içinde 8 bin 800 web sitesini otomatikman etkisiz hale getirdi.

Live CD'ler ve read-only mount

e2e

GNU/Linux'un en büyük katkılarından biri de Live CD'ler oldu. Knoppix ile başlayan Live CD serisi şimdilerde epey bir arttı. Live CD'lerin en temel kullanım alanlarından biri de "forensic", yani "kırılmış" bir sistem üzerinde iz sürme, kanıt bulma vs. Live CD'lerin makinadaki disk bölümlerini read-only mount etme özelliği sayesinde diskte herhangi bir kanıt kaybına neden olmadan bu işlem rahatlıkla yapılabiliyor, ya da en azından öyle düşünülüyordu.

Linux-Forensics.com'da yer alan bu incelemeye göre bu konuda istisnalar var. Yazar, EXT3 ve Reiserfs dosya sistemi olan disklerde read-only mount edilmesine rağmen disklerdeki hash değerlerinin değiştiğini belirtiyor. Bunun bu dosya sistemlerinin journaling özelliğinden kaynaklanıyor olabileceğini de ekleyen yazar, bunun sadece Knoppix'in değil, denediği başka Live CD GNU/Linux'larda da olduğunu söylüyor.

SecurityFocus Internet Tarayıcı Uyarısı

Soulblighter

Daha önce "BugTraq Tarayıcı Testi" ile ilgili bir yazı yollamıştım. Bu yazıdan sonra SecurityFocus internet tarayıcılarla ilgili uyarıları yayınladı. BugTraq testinde IE'nin kodunun diğerlerinden daha iyi olduğu ve hatalı HTML kodlarını düzgün sorunsuz yorumladığına dair bilgi verilmişti. Fakat SecurityFocus aynı uyarıyı IE için de yapmış. Kısacası IE dahil tüm tarayıcılar bu soruna sahip. Ben de size SecurityFocus sonuçlarını çeviriyorum.

OpenBSD 3.5 pf firewall sistemi geliştiricileri ile söyleşi

FZ

Aralarında Can Erkin Acar´ın da bulunduğu OpenBSD pf firewall güvenlik sistemi geliştiricileri ile yapılmış O´Reilly söyleşisinin 2. bölümünü burada okuyabilirsiniz.

Söz konusu söyleşi OpenBSD 3.5 çıkışına dikkatleri çekmek ve güvenlik konusunda hassasiyetleri ile bilinen geliştirici ekibinin ortaya koyduğu ``pf´´ (packet filter) firewall sistemini daha iyi tanıtmak amacı ile yapılmış.