Hackaton sonrası ortaya çıkan kodlar n'olacak acaba? Herhangi bir açıklama getirmemişler.
3 yıl önce tamamlanan bir yeniden yazma süreci sonrasında, geliştiricilerin ve bu süreci yönetenlerin değişmesi, eski ve kötü tasarlanmış veritabanının aynen kullanılması, iş süreçlerinin iyileştirilmesine gidilmemesi, eski modüllerin zamanla yeni framework'e aktarılması sırasında kolaycı yaklaşımlar, dokümantasyon diye bir şeyin hiç var olmaması gibi etkenler sayesinde refactoring ve yeniden yazmanın başa baş mücadele ettiği bir legacy sistemle karşılaşınca insan bu ikilemin ağırlığını anlıyor.
Bir de IoT akımı zirvedeyken - deneysel olarak da olsa- yapılmaması yazık olur. En azından iyi bir başlangıç olur.
RSS Öldü mü? ( 10)
Hossein Derakhshan blogunda parçası olduğu ve uğruna 6 yıl hapiste kaldığı blog dünyasının aradan geçen sürede kaybolmasına ağıt yakmıştı. Blogların yerini önce microblogging alışkanlığı, sosyal medya platformlarının veri dağıtım tekeli aldığı için eski etkisi kalmadı. Haliyle takip edilecek blog da bulmak güç. Zira insanlar eskisi kadar etkileşim sağlayamadıkları için yazdıklarını kimsenin okumadığı düşüncesiyle blogları ya kapatıyor ya da terk ediyor. bunun pek çok dezavantajı da var ki ilgili yazıda bahsediliyor.
Ben Google Reader'dan kalma alışkanlıkla Feedly'den okumaya devam ediyorum ama bu post sayesinde merak edip kaynaklarıma baktım. Feedly'de 109 blog/site takip ediyorum -FM dahil- ancak bunlar arasında 10'u bir yıldan fazladır tek blog girdisi yapmamış. Bazıları da son yılda yılda bir iki kısa girdi, biri de "benim böyle bir blogum vardı değil mi ya" minvalli bir blog post girmiş.