Compiere, veritabanı bağımsızlığına sonunda kavuştu

0
acemi_
Özgür CRM/ERP yazılımı olan Compiere, bu alandaki en gelişmiş yazılımlardan biri olmasına rağmen Oracle veritabanı sunucusuna bağımlılığı yüzünden, özgür veritabanı sunucularıyla birlikte kullanılamıyordu. Dolayısıyla Compiere'i kullanabilmek icin Oracle veritabanı sunucusu satın almak, özgür olmayan bir yazılıma bağımlı kalmak gerekiyordu.
Compiere'i bu bağımlılıktan kurtarmak için birçok girişimde bulunulmuştu ama netice alınamamıştı. Ferdi çabaları bir yana bırakırsak, öncelikle Compiere'in PostgreSQL ile çalışabilmesi için bir calışma başlatılmıştı ama PostgreSQL'in bazı açılardan ihtiyaçları karşılamaması sebebiyle bu iş yarım kalmıştı. Ve sonunda veritabanında çalışan bütün kodların, uygulama sunucuya (JBoss'a) taşınması kararı alındı. Oldukça uzun süren geliştirme dönemi, nihayet sonuçlandı. Artık Compiere'in herhangi bir veritabanına bağımlılığı kalmadı. İlk düzenlemeler Sybase için yapıldı ve şu an Compiere, Sybase ile kullanılabiliyor. MySQL, MaxDB, PostgreSQL, Firebird ve benzeri özgür veritabanı sunucuları artık Compiere ile birlikte kullanılabilecek. Özgür yazılım dünyası için hayırlı olsun. CRM/ERP alanında, özgür yazılım için oldukça önemli bir adım... Girişimci arkadaşlara, bu olaya ekstradan önem vermelerini tavsiye ederim. www.compiere.org
Compiere 2.5.2'nin duyurusu
gnu

Görüşler

0
feldrim
Çok sevindirici bir açıklama. Compiere deneme kurulumu için bile pek çok kitaba ihtiyaç duyulabiliyordu. Artık bilindik uygulamalarla kullanabilmemiz güzel bir gelişme. kurumsal yazılımlarla ilgili Türkçe kaynaklar artsa...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bana lisansını göster!

anonim

Eğer bir işletim sistemi (misal GNU/Linux) kullanıyor ya da pazarlıyorsanız GPL doğal olarak çok uygun bir seçim olarak gözükmekte ama aynı şeyi kullandığımız uygulamalar için de söylemek mümkün müdür?

Ünlü Berkeley DB geliştiricilerinden Mike Olson son makalesinde lisans modellerine farklı bir açıdan yaklaşıyor.

.NET İçin C Derleyici

lifesdkver0_1

C ile .NET uygulamaları geliştirmek için atılan adımların meyvaları alınmaya başlanmış. Yazdığınız C kodunu .NET'in IL (Intermediate Language) bytecode'una çeviren ve en önemlisi, iş gören bir C derleyicisine bu adresten ulaşabilirsiniz.

[FlameWarsON] Eh, devir bytecode devriyken; üst seviye uygulamalar için C'ye kimin ne ihtiyacı var? [/FlameWarsOFF]

Eric Raymond ve Open-Source Camiası

SHiBuMi

Eric Raymond, "open-source nedir ne değildir" i öğrenmek isteyen herkesin ilk tanışması gereken isimlerden birisi. Kendisi open-source haraketinin "kurucu baba"larından birisi ve bana göre bu oluşumu yönlendirirken aynı zamanda oluşum hakkında en sağlam ve tutarlı fikirlere sahip olan kişi. "The Cathedral And Bazaar" isimli hem elektronik ortamda hem de basılı medyada yayınlanan kitabı ise "hacker"lar ve "programcı"lar için önemli bir fikir kaynağı. Hem bu kitaba, hem de Raymond'un kişisel web sitesine ulaşabileceğiniz adres: www.tuxedo.org/~esr/writings/cathedral-bazaar/. Kitabın haricinde "Hacker FAQ" bölümünü de mutlaka okumanızı tavsiye ederim, bir hacker olmayı düşünmüyorsanız bile, sanal dünyada bir kullanıcı olmaktan öteye geçip geliştirici olmaya başlayabilmeniz için öğrenmeniz gerekenler ve sahip olmanız/edinmeniz gereken nitelikler çok usta bir üslupla özetlenmiş.

GNU Hata ayıklayıcı (GDB) 7.0 sürümü duyuruldu.

Tarık

Bu sürümdeki değişiklikleri resmi duyurudan inceleyebilirsiniz.

GNU hata ayıklayıcısı ya da ingilizce dilindeki kısaltmasıyla GNU GDB yazılımı Ada, C, C++, Objective-C, Pascal gibi birçok programlama dili için hata ayıklama olanağı sağlayan açık kaynak kodlu özgür bir yazılımdır.

FTP İndirme sayfası

Avrupa Parlamentosu Yazılım Patentlerini Reddetti!

FZ

FSF Avrupa karargahından son aldığımız habere göre, Avrupa Parlamentosu konuyla ilgili oylama yaptı ve 680 oydan 648'i patentlere karşı kullanıldığı için yazılım patentleri yasa tasarısı reddedildi.

Kısa bir süre önce İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin düzenlediği Uluslararası Açık Kaynak Günlerinde de konuşan FSF Avrupa başkanı Georg Greve şu sözleri sarf etti: "Parlamento konuyu anladı ve yüksek teknoloji alanındaki patentleri korurken yazılımı patent sisteminin dışan bıraktı."

Konuyla ilgili olarak cs-discuss e-posta listesi üzerinden bizi haberdar eden Bilgi Üniversitesi asistanlarından ve TOSSAD Türkiye temsil ekibinden Bülent Özel'e teşekkürlerimiz sunarız.