Compiere, veritabanı bağımsızlığına sonunda kavuştu

0
acemi_
Özgür CRM/ERP yazılımı olan Compiere, bu alandaki en gelişmiş yazılımlardan biri olmasına rağmen Oracle veritabanı sunucusuna bağımlılığı yüzünden, özgür veritabanı sunucularıyla birlikte kullanılamıyordu. Dolayısıyla Compiere'i kullanabilmek icin Oracle veritabanı sunucusu satın almak, özgür olmayan bir yazılıma bağımlı kalmak gerekiyordu.
Compiere'i bu bağımlılıktan kurtarmak için birçok girişimde bulunulmuştu ama netice alınamamıştı. Ferdi çabaları bir yana bırakırsak, öncelikle Compiere'in PostgreSQL ile çalışabilmesi için bir calışma başlatılmıştı ama PostgreSQL'in bazı açılardan ihtiyaçları karşılamaması sebebiyle bu iş yarım kalmıştı. Ve sonunda veritabanında çalışan bütün kodların, uygulama sunucuya (JBoss'a) taşınması kararı alındı. Oldukça uzun süren geliştirme dönemi, nihayet sonuçlandı. Artık Compiere'in herhangi bir veritabanına bağımlılığı kalmadı. İlk düzenlemeler Sybase için yapıldı ve şu an Compiere, Sybase ile kullanılabiliyor. MySQL, MaxDB, PostgreSQL, Firebird ve benzeri özgür veritabanı sunucuları artık Compiere ile birlikte kullanılabilecek. Özgür yazılım dünyası için hayırlı olsun. CRM/ERP alanında, özgür yazılım için oldukça önemli bir adım... Girişimci arkadaşlara, bu olaya ekstradan önem vermelerini tavsiye ederim. www.compiere.org
Compiere 2.5.2'nin duyurusu
gnu

Görüşler

0
feldrim
Çok sevindirici bir açıklama. Compiere deneme kurulumu için bile pek çok kitaba ihtiyaç duyulabiliyordu. Artık bilindik uygulamalarla kullanabilmemiz güzel bir gelişme. kurumsal yazılımlarla ilgili Türkçe kaynaklar artsa...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Hurd İşletim Sistemi Üzerinde GNOME ve KDE

Challenger

Katedral yöntemiyle üzerinde yıllardır çalışılan GNU/Hurd işletim sistemi üzerinde artık GNOME ve KDE çalışıyor.

İşte ekran görüntüleri:
GNOME: http://people.debian.org/~mbanck/media/hurd-gnome.png
KDE: http://people.debian.org/~mbanck/media/hurd-kde.png

Bu da daha önceleri gördüğüm XFCE4: http://people.debian.org/~mbanck/media/xfce4-hurd.png

Bana lisansını göster!

anonim

Eğer bir işletim sistemi (misal GNU/Linux) kullanıyor ya da pazarlıyorsanız GPL doğal olarak çok uygun bir seçim olarak gözükmekte ama aynı şeyi kullandığımız uygulamalar için de söylemek mümkün müdür?

Ünlü Berkeley DB geliştiricilerinden Mike Olson son makalesinde lisans modellerine farklı bir açıdan yaklaşıyor.

Muhasebeci 0.3a Kullanıma Hazır

muhasebeci

Yaklaşık 1 yıldır gelişimi devam eden GNU/Linux için GPL lisanslı muhasebe programı muhasebeci´nin 0.3a sürümü hizmete sunulmuştur.

Open Source Efficiency

anonim

Fazla mesai'de pek böyle kişisel taleplerin olmadığını biliyorum ama bu sorumu ancak fazla mesai sakinleri cevaplayabilir diye düşündüm? Yani sorumun cevabı sadece sizde. Şimdi sorun şu: Open source economic efficiency konusunda bir rapor yazıyorum ve yazdığım bu raporda bağımsız kaynakların 1997'den beri yaptığı objektif kriterlere dayanan (open source olmayanlarla) karşılaştırmalarını arıyorum. Hani cnet'in yaptığı testler var ya, onlar gibi. Ama az kaynağa ulaşabiliyorum ve hangisinin güvenilir olduğundan emin değilim. Bu konuda fazla mesai sakinlarinden yardım isterim. Şimdiden teşekkürler.

Özgür yazılım/Açık kaynak misyonerliği

roktas

Raelyanlar ve Solara'cılardan sonra Bill Gates de atladı uçağına, dayandı kapımıza :-) Peki, kalplere keder veren soru: "biz" ne yapmalıyız? Bakın Ubuntu'yu da çıkaran Canonical Ltd. özgür yazılımın yaygınlaşması misyonuyla neler yapıyor? "HaydiAçıkYazılıma"/ "Goopensource" projesi Güney Afrika havalisinde özgür yazılımın özellikle bilişim profesyoneli olmayanlar nezdinde bir "farkındalık" kazanmasını hedefliyor. Bu kapsamda yürütülen faaliyetler arasında en dikkat çekeni Windows®'da çalışan muhtelif özgür yazılımların derlendiği bir AçıkCD dağıtımı. Dip not: Öğretmenlere dağıtılacak bundle'lar her ne olacaksa böyle birşeyi de araya sıkıştırmak için lobi faaliyeti yürütmek de yarar var.