Solaris İşletim Sisteminin Kaynak Kodları Açıldı

0
FZ
sun

Görüşler

0
Challenger
Solaris' in artık OpenSolaris olmasından sonra, Sun bünyesinde Solaris araçları geliştiren birçok geliştiricinin işine son verildiğini de belirtmekte fayda var.
0
FZ
Bu bilginin kaynağı nedir?
0
Challenger
Tam adresi bulmaya çalışıyorum. Ancak İngiltere' de işten çıkarmaların olduğunu okumuştum. Aynı haberi okumuş olan ve hatırlayan birisi adresi yazabilirse sevinirim. Adresi bulunca yazacağım.
0
Challenger
Bu arada www.opensolaris.org sitesindeki birkaç dilde "open" ın anlamının bulunduğu resimde "açık" yazısını görmek de hoş oldu.
0
FZ
E yani Türkiye'de az makina ve program satmadılar, az para kazanmadılar, bir zahmet Türkçesi de bulunsun orada ;-)
0
St
FM üstadlarından bu açılmanın Linux dünyasına faydaları konusunda yorum alabilir miyiz acaba? ;)
0
cagataycatal
Opensolaris'de dikkatimi ceken bir belge de kullandıkları "development process plan ". Bu denli buyuk bir projenin geliştirilme surecindeki edindikleri "best practice" leri bu sayede ogrenebiliriz. Asagidaki linkde gelistirme süreç planı açıklanıyor.
http://opensolaris.org/os/community/onnv/os_dev_process/

Bir diğer nokta da Solaris'in belli bir ucret karsiliginda (100$'di sanirim) eskiden de OS kodlarını isteyenlere vermesiydi diye hatırlıyorum. Ancak bu konudan cok emin deilim.
0
feldrim
Arkadaşlar, OpenSolaris tabanlı bir işletim sistemi geliştirmeye çalışıyorum ancak bazı sorunlar var:
1. Solaris' in bulunduğu donanıma bağlı olmadan her sistemde çalıştığı söylense de yine de çalışmıyor.
2. Solaris üzerinde Linux uygulamaları çalıştırmada bazı sorunlar var. Çok çaba ve olağanüstü bir bilgi düzeyine sahip olmak zorunluluğu bunlardan bazıları

Sonuç olarak ben en iyi işletim sistemi idealine sahip arkadaşları bu projeye bekliyorum.
0
ttk

Sizin isminiz Feramuz mu ? Bu isimde birisi yanlış hatırlamıyorsam işi gücü bırakıp windows 3.1'i sadece bir disketten çalışacak duruma getirmeye uğraşmıştı hatırladığım kadarı ile, işletim sistemi ile uğraştığınızı söylediğinizden dolayı bu soruyu soruyorum.

Kolay gelsin.
0
feldrim
Hayır ismim Zafer. Ama gerçekten o şahsı merak ettim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Cobalt Qube 3, niye herkes bu küp olayına taktı ki?

larweda

Mac Cube ve CerfCube`den sonra Sun Microsystems de Cobalt Cube adında bir Internet ve Intranet yönetim sunucusu piyasaya çıkardı. Internet yönetim sunucusu deyince de içinde her türlü bağlantı şeklini destekleyen bir proxy; yeterli olacak şekilde veritabanları destekli bir web server; standart e-mail protokolleri ve web-mail destekleyen bir e-mail server; Solaris, MS Windows ve Apple OS destekli bir dosya sunucusu ve bir yazılım firewall'u var.

Sun Microsystems Açık Kaynak Günleri Başlıyor

FZ

Açık kaynak kodlu yazılımların en büyük destekçilerinden olan Sun Microsystems Türkiye, 'Sun'dan Açık Kaynak Günleri' temalı ücretsiz atölye çalışmalarını başlatıyor. Ocak ayından başlamak üzere her ayın 3. Perşembe günü düzenlenecek olan “Sun’dan Açık Kaynak Günleri”, bağımsız yazılım geliştiricilere interaktif bir ortamda açık kaynak koduyla ilgili konularda tartışma, projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunma olanağı tanıyacak.

Web Services ve Güvenlik

SHiBuMi

Liberty Alliance, Sun Microsystems in öncülüğünü yaptığı, Microsoftun Passport teknolojisine karşı alternatif çözüm üretme amacını güden bir grup. Bu grubun içersinde AOL, HP, General Motors, France Telekom, Sony gibi kurucu üyeler haricinde Cisco, Visa, Nextel, Novell gibi sponsor üyeler var. Amaç, Microsoftun single sign-on olarak adlandırılan Passport teknolojisiyle aynı görevi gören, kullanıcıların tek bir web sitesine ya da uygulamaya giriş yaptıktan sonra diğer bütün siteler ya da uygulamalar tarafından tanınmasını sağlayan teknolojiyi oluşturmak.

Sun Microsystems´ten Geleceğin Mikroişlemcileri

FZ

Kısa bir süre önce Sun Microsystems bir basın konferansı düzenledi ve yeni nesil mikroişlemciler konusundaki yol haritasını açıkladı. Haritada mevcut UltraSPARC III'ün geliştirilmesi, çift-çekirdekli UltraSPARC IV, SMT-tabanlı UltraSPARC V ve yüksek oranda "multithreaded" Niagara işlemcisi yer alıyor. Bu konuda Dr. Marc Tremblay ile yapılmış bir röportajı burada okuyabilirsiniz. Dr. Tremblay, Sun Microsystems şirketinde Mikroişlemci ve Ağ Ürünleri grubu başmimarı ve kıdemli mühendis olarak çalışmaktadır. Sun'ın ilk 64 bitlik işlemcisi UltraSPARC-I'in de tasarımcılarındandı. Dr. Tremblay aynı zamanda UltraSPARC-II'yi tasarlamıştır ve değişik bilgisayar teknolojileri konusunda 55 patent sahibidir. Bu aralar vaktinin büyük kısmını Sun Microsystems'teki "Chip MultiProcessing (CMP)" ve "Chip MultiThreading (CMT)" bölümlerinde çalışarak geçirmektedir.

Editörün Notu: Sun Microsystems gene sessiz sedasız ilerliyor. Teknoloji tarihinin en şaşırtıcı yazılım ve donanım firmalarından biri olarak rakiplerini de destekçilerini de ters köşeye yatırabilir ;-)

Sun´dan Yeni Bir Sistem

Teorisyen

İnternethaber.com sitesenin şu haberine göre SUN, yeni bir işletim sistemi geliştirmiş.

SUN'un sitesinde Sun Java Desktop System olarak adlandırılan işletim sistemi ile ilgili detaylı bilgiye bu linkten ulaşmak mümkün.