IBM, Solaris'e Destek Verecek

0
baRRacuda
Sun Microsystems' ın CEO'su Jonathan Schwartz'ın, blogunda belirtiği üzere; IBM, IBM donanımı üzerinde Solaris'e destek verecek.
" By now, you've seen the news that Sun and IBM have struck a deal to support Solaris on IBM hardware. Words alone cannot describe how great it feels to type that sentence. In fact, I think I'll type it again. By now, you've seen the news that Sun and IBM have struck a deal to support Solaris on IBM hardware. " ...
sun

Görüşler

0
eu
IBM sadece SUN Solaris x86 destekliyor. WebSphere Solaris altında zaten çalışıyor, çok yakında da Lotus 8 Solaris sürümü çıkacak.
IBM'in desteği SUN Solaris ile sınırlı kalmayacak. Yakında IBM blade sunucular üzerinde Power, AMD Opteron ve Intel XEON dan sonra SUN Niagara işlemcilerini de destekleyecek.
IBM blade sunucu ve yazılımların başka işletim sistemlerinde çalışması konusuında ağırlık vermiş görünüyor.
IBM çok büyük bir şirket olduğunu düşünürsek, donanım ve yazılım tarafını uyumlu bir şekilde götürdüğünü düşünüyorum. Ayrıca diğer şirketlere göre çok daha açık fikirli olduğunu düşünüyorum.
90 lı yıllarda IBM için dinozor benzetmesi yapan şirket ise ortalıkta gözükmüyor.
0
afsina
Haber Sun icin iyi bir sey.. Ama IBM icin yazilim acisindan dinozor yakistirmasini bende yaparim.. Neden halen JEE 5 uyumlu bir uygulama sunucusu yok IBM'nin? yuzbinlerce dolarlik donanimlar uzerinde calistirilan IBM JDK 1.3 - websphere BAGIMLI uygulamalari gordukce icim bunaliyor. IBM'e kolumu kaptirmaktnsa tasinabilir uygulamami Jboss ya da Glassfish ile Sun ya da baska bir sirketin serverlerinde calistirmayi yeglerim.. IBM acik fikirli olsa AIX, JDK ya da Webspher'i acik kodlu yapardi.. Sun'in Solaris, Sun java ve Glassfish ile yaptigi gibi..
0
eu
Açık firkirli ticari anlamda kullanmıştım, teknolojik anlamda değil. Yanılmıyorsam JBoss eski sahibinin RedHat satılmadan önce yazdığı bir yazı vardı, orada hangi şirketin açık kaynak kodlu camia daha çok teknolojik destek sağladığını gayet net bir şekilde yazmıştı. O günden bu güne de çok şey değişmedi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Solaris 9 Intel x86 platformunda çalışmayacak

erolozcan

Sun ekonomik nedenlerle Solaris 9`u Intel x86 platformda desteklemeyeceğini açıkladı. Bana göre bunun önemli bir nedeni artık Solaris`in x86 versiyonun olmasına gerek olmadığı, x86 platformunda insanların Solaris yerine Linux`u tercih etmesidir.

Sanırım Intel tabanlı Solaris kullananların büyük bir kısmı Linux`a taşınmaya başlayacak. Konu ilgili link : http://www.linuxworld.com.au/

Sun'dan GPL lisanslı mikroişlemci

gismo

Java'yı GPL yapmamakta direnen Sun, UltraSPARC T1 işlemcisinin spec'lerini GPL lisansı altında yayınladı. Bu işlemci üzerinde çalışabilen işletim sistemleri sınırlı. Windows ve MacOS gibi özel mülk OS'lar işlemci ile uyumlu değil. İlk beklenecek etkilerden biri de GNU ve BSD işletim sistemlerinin yaygınlaşması.

Sun´dan x86 itirafı

anonim

SUN'in önemli isimlerinden Jonathan Schwartz Solaris x86 işletim sistemini yeterince desteklemediklerini, böylece Linux´tan daha yetkin olmalarina rağmen x86 mimarisi arenasında meydanı Linux'a bıraktıklarını söylemiş.

http://www.theregister.co.uk/content/53/32880.html

Sun Cobalt Qube 3, niye herkes bu küp olayına taktı ki?

larweda

Mac Cube ve CerfCube`den sonra Sun Microsystems de Cobalt Cube adında bir Internet ve Intranet yönetim sunucusu piyasaya çıkardı. Internet yönetim sunucusu deyince de içinde her türlü bağlantı şeklini destekleyen bir proxy; yeterli olacak şekilde veritabanları destekli bir web server; standart e-mail protokolleri ve web-mail destekleyen bir e-mail server; Solaris, MS Windows ve Apple OS destekli bir dosya sunucusu ve bir yazılım firewall'u var.

Sun Microsystems ZFS'i de açtı

tongucyumruk

Sun Microsystems uzun zamandır bahsedilen dünyanın ilk 128 bit dosya sistemi olan ZFS'in kodunu CDDL lisansı altında açtı. Birkaç saat önce OpenSolaris Build 27 ile duyurulan dosya sistemi özellikle 24 saat kesintisiz çalışması gereken sunucularda hayatı kolaylaştıracak birçok özellik barındırıyor. ZFS ile ilgili OpenSolaris sayfasına buradan, ZFS'in özelliklerini sergileyen bir screencast'e buradan, ZFS kaynak kodunu ve mimarisini tanıtan bir tura ise buradan ulaşabilirsiniz.

Önce Solaris, sonra DTrace, şimdi ZFS... Sun gitgide açılıyor ama gözler hala özgür bir Java arıyor...