IBM, Solaris'e Destek Verecek

0
baRRacuda
Sun Microsystems' ın CEO'su Jonathan Schwartz'ın, blogunda belirtiği üzere; IBM, IBM donanımı üzerinde Solaris'e destek verecek.
" By now, you've seen the news that Sun and IBM have struck a deal to support Solaris on IBM hardware. Words alone cannot describe how great it feels to type that sentence. In fact, I think I'll type it again. By now, you've seen the news that Sun and IBM have struck a deal to support Solaris on IBM hardware. " ...
sun

Görüşler

0
eu
IBM sadece SUN Solaris x86 destekliyor. WebSphere Solaris altında zaten çalışıyor, çok yakında da Lotus 8 Solaris sürümü çıkacak.
IBM'in desteği SUN Solaris ile sınırlı kalmayacak. Yakında IBM blade sunucular üzerinde Power, AMD Opteron ve Intel XEON dan sonra SUN Niagara işlemcilerini de destekleyecek.
IBM blade sunucu ve yazılımların başka işletim sistemlerinde çalışması konusuında ağırlık vermiş görünüyor.
IBM çok büyük bir şirket olduğunu düşünürsek, donanım ve yazılım tarafını uyumlu bir şekilde götürdüğünü düşünüyorum. Ayrıca diğer şirketlere göre çok daha açık fikirli olduğunu düşünüyorum.
90 lı yıllarda IBM için dinozor benzetmesi yapan şirket ise ortalıkta gözükmüyor.
0
afsina
Haber Sun icin iyi bir sey.. Ama IBM icin yazilim acisindan dinozor yakistirmasini bende yaparim.. Neden halen JEE 5 uyumlu bir uygulama sunucusu yok IBM'nin? yuzbinlerce dolarlik donanimlar uzerinde calistirilan IBM JDK 1.3 - websphere BAGIMLI uygulamalari gordukce icim bunaliyor. IBM'e kolumu kaptirmaktnsa tasinabilir uygulamami Jboss ya da Glassfish ile Sun ya da baska bir sirketin serverlerinde calistirmayi yeglerim.. IBM acik fikirli olsa AIX, JDK ya da Webspher'i acik kodlu yapardi.. Sun'in Solaris, Sun java ve Glassfish ile yaptigi gibi..
0
eu
Açık firkirli ticari anlamda kullanmıştım, teknolojik anlamda değil. Yanılmıyorsam JBoss eski sahibinin RedHat satılmadan önce yazdığı bir yazı vardı, orada hangi şirketin açık kaynak kodlu camia daha çok teknolojik destek sağladığını gayet net bir şekilde yazmıştı. O günden bu güne de çok şey değişmedi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun'dan Açık Kaynak Kodlu Java

Challenger

C-Net Asia'da yer alan haberde, Sun Microsystems'in başkanı ve COO' su Jonathan Schwartz, Solaris işletim sistemini açık kaynak kodlu yapmayı planladıklarını açıkladı. Schwartz, "ne zaman olacağını söylemek istemiyorum ama Solaris'in kaynak kodunu açacağız" dedi. Sun'ın kodunu açtığı tek şey Solaris değil. ZD Net Avustralya' da yer alan bu habere göre de Sun'ın Java teknoloji sözcüsü Raghavan Srinivas, Java'nın açık kodlu bir sürümünün olacağını açıkladı. "Java'nın nasıl açık kaynak kodlu olacağı üzerinde çalışmadık. Ama bu olacak. Belki bugün olabilir, belki yarın, belki de 2 yıl sonra olabilir" dedi.

Cobalt mavisi sönüyor!

sundance

Sun Microsystems, 2000 yılında 2 milyar dolara satın aldığı Cobalt Linux Aplliance makinalarını artık üretmeyeceğini açıkladı

NetCraft 'ta yeralan açıklamaya göre, Cobalt sunucular en görkemli zamanları olan Ağustos 2000'de 3.1 milyon alan adına ve 942,000 aktif web sitesine hizmet verirken, son rakamlar 871K ve 527K olmuş durumda.

Aktif Linux sunucuları arasında %19,6 ile RedHat'in (%51,7) hemen arkasından gelen Cobalt sunucular konusunda destek üç yıl daha verilmeye devam edecek.

Oracle Sun Microsystems'i Satın Aldı

FZ

Uzun zamandır Slashdot'ta gördüğümüz en önemli haber: Oracle Buys Sun

Sun'dan Jonathan I. Schwartz'ın 'Today's Sun/Oracle Announcement' başlıklı e-postası da burada.

Acaba bunun endüstrideki bilgisayarcılar açısından etkisi nasıl olacak?

Solaris, Linux ve FreeBSD Çekirdeklerinin Karşılaştırması

honal

"Bu günlerde zamanımın çoğunu, sınıflarda öğrencilere Solaris'in iç yapısı, aygıt sürücülerini ve sistem çökmeleri anında çekirdek tarafından üretilen çıktıları (kernel crash dump) analiz ederek hata ayıklamayı öğretmek için harcıyorum. Sınıflarda ne zaman ki Solaris'e ne çeşit alt sistemlerin adapte edildiğini izah etsem, öğrenciler sıksık "Bu Linux'da nasıl çalışıyor?" ya da "FreeBSD'de falan böyle çalışıyor, Solaris'te nasıl?" şeklinde sorular yöneltiyorlar.

Sun Microsystems, Novell'i Almak İstiyor

Challenger

Geçen yıl önce Ximian' ı sonra da SuSE' yi satın alan Novell'in peşine daha büyük bir balık takılmış durumda. NTVMSNBC' nin The Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı haberinde şöyle diyor: "ABD’nin önde gelen gazetesi Wall Street Journal’da çıkan habere göre, Sun Microsystems, açık kaynak Linux sağlayıcısı Novell’i 2.64 milyar dolara satın almak istiyor.


Novell’i satın alması durumunda Sun, Linux’un en büyük destekçisi IBM ile rekabet kızışacak, zira Novell, IBM’in en önemli Linux işortağı. Solaris’i bir açık kaynak yazılımına dönüştürmek isteyen Sun Microsystems, satınalımın gerçekleşmesiyle SuSe’yi Power sunucularında kullanan IBM’in Linux sağlayıcısı olacak."

Büyük balık diğer kendinden küçük balıkları yutmuştu. Şimdi de daha büyük bir balığın yemeği olmak üzere.