IBM, Solaris'e Destek Verecek

0
baRRacuda
Sun Microsystems' ın CEO'su Jonathan Schwartz'ın, blogunda belirtiği üzere; IBM, IBM donanımı üzerinde Solaris'e destek verecek.
" By now, you've seen the news that Sun and IBM have struck a deal to support Solaris on IBM hardware. Words alone cannot describe how great it feels to type that sentence. In fact, I think I'll type it again. By now, you've seen the news that Sun and IBM have struck a deal to support Solaris on IBM hardware. " ...
sun

Görüşler

0
eu
IBM sadece SUN Solaris x86 destekliyor. WebSphere Solaris altında zaten çalışıyor, çok yakında da Lotus 8 Solaris sürümü çıkacak.
IBM'in desteği SUN Solaris ile sınırlı kalmayacak. Yakında IBM blade sunucular üzerinde Power, AMD Opteron ve Intel XEON dan sonra SUN Niagara işlemcilerini de destekleyecek.
IBM blade sunucu ve yazılımların başka işletim sistemlerinde çalışması konusuında ağırlık vermiş görünüyor.
IBM çok büyük bir şirket olduğunu düşünürsek, donanım ve yazılım tarafını uyumlu bir şekilde götürdüğünü düşünüyorum. Ayrıca diğer şirketlere göre çok daha açık fikirli olduğunu düşünüyorum.
90 lı yıllarda IBM için dinozor benzetmesi yapan şirket ise ortalıkta gözükmüyor.
0
afsina
Haber Sun icin iyi bir sey.. Ama IBM icin yazilim acisindan dinozor yakistirmasini bende yaparim.. Neden halen JEE 5 uyumlu bir uygulama sunucusu yok IBM'nin? yuzbinlerce dolarlik donanimlar uzerinde calistirilan IBM JDK 1.3 - websphere BAGIMLI uygulamalari gordukce icim bunaliyor. IBM'e kolumu kaptirmaktnsa tasinabilir uygulamami Jboss ya da Glassfish ile Sun ya da baska bir sirketin serverlerinde calistirmayi yeglerim.. IBM acik fikirli olsa AIX, JDK ya da Webspher'i acik kodlu yapardi.. Sun'in Solaris, Sun java ve Glassfish ile yaptigi gibi..
0
eu
Açık firkirli ticari anlamda kullanmıştım, teknolojik anlamda değil. Yanılmıyorsam JBoss eski sahibinin RedHat satılmadan önce yazdığı bir yazı vardı, orada hangi şirketin açık kaynak kodlu camia daha çok teknolojik destek sağladığını gayet net bir şekilde yazmıştı. O günden bu güne de çok şey değişmedi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Microsystems, Novell'i Almak İstiyor

Challenger

Geçen yıl önce Ximian' ı sonra da SuSE' yi satın alan Novell'in peşine daha büyük bir balık takılmış durumda. NTVMSNBC' nin The Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı haberinde şöyle diyor: "ABD’nin önde gelen gazetesi Wall Street Journal’da çıkan habere göre, Sun Microsystems, açık kaynak Linux sağlayıcısı Novell’i 2.64 milyar dolara satın almak istiyor.


Novell’i satın alması durumunda Sun, Linux’un en büyük destekçisi IBM ile rekabet kızışacak, zira Novell, IBM’in en önemli Linux işortağı. Solaris’i bir açık kaynak yazılımına dönüştürmek isteyen Sun Microsystems, satınalımın gerçekleşmesiyle SuSe’yi Power sunucularında kullanan IBM’in Linux sağlayıcısı olacak."

Büyük balık diğer kendinden küçük balıkları yutmuştu. Şimdi de daha büyük bir balığın yemeği olmak üzere.

Solaris Çekirdeği Uzmanı Andy Tucker İle Röportaj

FZ

Günümüzdeki en önemli UNIX türevlerinden biri olan, bankalardan tutun telekom sektörüne dek pek çok sektörde yoğum hacimli bilgi işlem görevleri için kullanılan Solaris işletim sisteminin çekirdeğinin geliştirilmesinden sorumlu baş mühendis Andy Tucker, işletim sistemleri ile ilgili son durumlardan bahsediyor.

Tucker, Solaris´in geliştirilme yöntemi ile Linux ve FreeBSD geliştirilme yöntemlerini kıyaslıyor, mikroçekirdek mimarisinin önemine değiniyor, Solaris´teki karmaşık algoritmalardan bahsediyor, neden hala en çok kullandıkları programlama dilinin C olduğunu açıklıyor ve Solaris 10 ile birlikte gelecek yeniliklere dair ipuçları sunuyor.

Open BSD vs. Sun Microsystems´ Openness :)

sundance

Open BSD kurucusu Theo de Raadt, 2002 kasımında Open BSD mail listi yardıma çağırdı. Konu ilginç, üstad Sun´ın Ultra Sparc III işlemcisinin özellikleri hakkında kayda değer bir dökümana ulaşamamaktan şikayetçiydi. Ultra Sparc III, Sun ailesinin üçüncü nesil 64 bit RISC işlemcisi. Open BSD ise şu ana kadar güvenliğe verdiği önem ve bir çok mimaride gayet iyi çalışması ile ünlü Unix dağıtımı.

İşin ilginç yanı, SUN gibi Açık Sistemler konusunda her zaman bayraktarlık yapmış bir firmanın, resmen belirtmese de işlemci özelliklerini saklamaya çalışması. Sanırız Serbest Yazılım modelinin ne kadar vazgeçilmez olduğunu açıklamak için bu olay kadar iyisini bulamayız...

Sun Microsystems Açık Kaynak Günleri Başlıyor

FZ

Açık kaynak kodlu yazılımların en büyük destekçilerinden olan Sun Microsystems Türkiye, 'Sun'dan Açık Kaynak Günleri' temalı ücretsiz atölye çalışmalarını başlatıyor. Ocak ayından başlamak üzere her ayın 3. Perşembe günü düzenlenecek olan “Sun’dan Açık Kaynak Günleri”, bağımsız yazılım geliştiricilere interaktif bir ortamda açık kaynak koduyla ilgili konularda tartışma, projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunma olanağı tanıyacak.

Sun Microsystems, MS Windows Sertifikasyonu Peşinde!

GaripFakir

Sun´da global market stratejisinden sorumlu başkan yardımcısı olarak çalışan Larry Singer donanımları için Microsoft'tan sertifika alacaklarını söyledi. "Kutsal Savaşları (religious crusade) bir tarafa bırakıp müşterilere almak istediklerini satacağız".

Bilindiği üzere Sun, AMD Opteron 64 bit işlemcili sitemler üreterek sunucu pazarında kendine yeni olanaklar aramak istiyordu. Sun bünyesinde halihazırda Intel Xeon-tabanlı Fire V60 and V65 sistemlerini de barındırmakta.

http://www.nwfusion.com/news/2004/0116suntowi.html