Sun Studio 11 bedava

0
ahmetaa
Sun MicroSystems'in C, C++ ve Fortran geliştirme platformu Sun Studio'nun son sürümü olan Sürüm 11 bedava olarak indirilebiliyor. Sun C ve C++ derleyicileri son derece etkin kod üretme özelliklerine sahip bir ürün olarak biliniyor. x86 - SPARC Solaris ve x86 Linux sürümleri mevcut.
sun

Görüşler

0
yilmaz
sun bu aralar halka açılıyor galiba. :) Solaris sun studio, Sun Java Studio Creator ,Sun Java Studio Enterprise ....
java.sun.com
0
o_ozardic
bana Sun "tasfiye nedeniyle maliyetine satışlar", havasını yakaladı gibi geliyor. :) bunu da bedava yapalım, şunu da halka açalım, elden çıksın da ...
0
ttk
Sonra ne olacak ?
0
yilmaz
"eskiden sun diye bir şirket vardı hey gidi bide java mıydı neydi oyle bir dilleri vardı." diycez
0
ahmetaa
Sun icin bir sey diyemem ama Java icin belki 20-30 yil sonra dediginiz olabilir
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun'dan Açık Kodlu Java Uygulama Sunucusu

tongucyumruk

EWeek'te çıkan bir habere göre Sun Microsystems'ın başkanı Jonathan Schwartz, 10000 Java geliştiricisinin katıldığı JavaOne konferansında bugüne kadar kapalı olan Sun'ın Java Application Server Platform Edition adlı Java 5 Enterprise Edition gerçeklemesinin kaynak kodlarının CDDL lisansı ile açılacağını duyurdu. Sözlerine bu hareketin Sun'ın Java'ya ilişkin tüm ürünlerinin kodunun açılması yönündeki ilk adım olduğunu söyleyerek devam eden Schwartz'ın sözlerini başkan yardımcısı John Loiacono bu yöndeki hareketlerinin sebebinin Java platformunun gelişimine yön verecek bir topluluk oluşturmak olduğunu söyleyerek tamamladı.

MySQL @ İstanbul Bilgi Üniversitesi

butch

Açık Kaynağı destekleyen tüm dostlarımız,

MySQL'in Sun Microsystems tarafından satın alınması sonrası Türkiye'deki açık kaynak dostlarını gelişmelerle ilgili bilgilendirmek üzere MySQL Komünite İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kaj Arnö ve MySQL Kıdemli Yazılım Mühendisi Hakan Küçükyılmaz Türkiye'de İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni ziyaret ediyorlar.

Bill Joy İstifa Etti

FZ

70´li yıllarda University of California, Berkeley´de öğrenci iken BSD UNIX´i geliştiren, sonra Sun Microsystems için Solaris işletim sistemini tasarlayan, bu arada SPARC mikroişlemcisini de geliştiren ve Java programlama ortamının geliştirilmesine öncülük eden Bill Joy, Sun Microsystems´ten istifa etti. Haberin hemen ardından şirketin hisseleri %10 değer kaybetti.

Bill Joy, Internet çağının Thomas Edison´u olarak da anılıyor. Haberin tamamı...

Sun Microsystems, MS Windows Sertifikasyonu Peşinde!

GaripFakir

Sun´da global market stratejisinden sorumlu başkan yardımcısı olarak çalışan Larry Singer donanımları için Microsoft'tan sertifika alacaklarını söyledi. "Kutsal Savaşları (religious crusade) bir tarafa bırakıp müşterilere almak istediklerini satacağız".

Bilindiği üzere Sun, AMD Opteron 64 bit işlemcili sitemler üreterek sunucu pazarında kendine yeni olanaklar aramak istiyordu. Sun bünyesinde halihazırda Intel Xeon-tabanlı Fire V60 and V65 sistemlerini de barındırmakta.

http://www.nwfusion.com/news/2004/0116suntowi.html

Sun Microsystems´ten Geleceğin Mikroişlemcileri

FZ

Kısa bir süre önce Sun Microsystems bir basın konferansı düzenledi ve yeni nesil mikroişlemciler konusundaki yol haritasını açıkladı. Haritada mevcut UltraSPARC III'ün geliştirilmesi, çift-çekirdekli UltraSPARC IV, SMT-tabanlı UltraSPARC V ve yüksek oranda "multithreaded" Niagara işlemcisi yer alıyor. Bu konuda Dr. Marc Tremblay ile yapılmış bir röportajı burada okuyabilirsiniz. Dr. Tremblay, Sun Microsystems şirketinde Mikroişlemci ve Ağ Ürünleri grubu başmimarı ve kıdemli mühendis olarak çalışmaktadır. Sun'ın ilk 64 bitlik işlemcisi UltraSPARC-I'in de tasarımcılarındandı. Dr. Tremblay aynı zamanda UltraSPARC-II'yi tasarlamıştır ve değişik bilgisayar teknolojileri konusunda 55 patent sahibidir. Bu aralar vaktinin büyük kısmını Sun Microsystems'teki "Chip MultiProcessing (CMP)" ve "Chip MultiThreading (CMT)" bölümlerinde çalışarak geçirmektedir.

Editörün Notu: Sun Microsystems gene sessiz sedasız ilerliyor. Teknoloji tarihinin en şaşırtıcı yazılım ve donanım firmalarından biri olarak rakiplerini de destekçilerini de ters köşeye yatırabilir ;-)