Star Office: Bir rüyanın adım adım yokoluşu

0
sundance
Sanırım ilk defa, dağıtımı bedava olan bir ürün, Sun gibi bir donanım devi tarafından satın alınıp, açık kaynak kodu lisansına göre lisanslanacağı söylenerek yok ediliyor!

Evet yanlış duymadınız. Hepimiz bundan iki yıl kadar önce Star Office'in SUN çatısı altına girmesine MS hakimiyetinin bu sefer gerçekten kırıldığına inanarak bakmıştık. Ama ne oldu sadece 5.1 version yaklaşık 2 kat şişerek (45Mb`tan 90`a çıktı) 5.2 halini aldı. Daha Türkçeleşmesi bile bitmedi (başladı mı onu da bilmiyorum, ama Sun Türkiye Haziran`da Türkçe sürümün yayınlanacağını belirtmişti, şimdi sorsanız `Haberiniz yok mu kriz var!` derler.

Görünüşe göre yazık oldu StarOffice`e
sun

Görüşler

0
SHiBuMi
Sorun StarOffice değil, Sun'ın olaya yaklaşım biçimi. Sun Türkiye hakkında yorum yapmanın fazla anlamı yok. Türkiye'de uluslararası firmaların adı var kendileri yok. Ruhlarını teslim etmişler sanki.

Sundance'in başından geçen bir olay vardı yanlış hatırlamıyorsam, Sun Türkiye'den birine Java ile yazılmış web üzerinde çalışan bir program göstermişti, Sun Türkiyeli de way way ne güzel program kimin bu? demişti, cevap olarak da Sun'ın yahu sizin programınız sizin ürününüz almıştı :)

Görünen o ki, Sun StarOffice konusuna, IBM de Linux'a 1 milyar $ konusuna sadece vitrin ve reklam amacıyla girmişler. Özellikle Sun bu konuda ciddi bir vizyon fakirliği çekiyor. Java'nın başarı öykülerinden biri haline dönüştürülebilecek StarOffice de arada güme gidiyor.

--
Serdar Soydemir
serdar@php.org.tr
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenSolaris İlk Meyvelerini Veriyor

vst

Schillix ismiyle duyurulan OpenSolaris tabanlı ilk dağıtım ve aynı zamanda LiveCD, OpenSolaris'in halka açılmasından sadece 3 gün sonra duyuruldu. Boot yöneticisinden itibaren "30" saniye sonra çok kullanıcılı giriş arabirimine varabilen hızlı bir dağıtım olarak lanse edilen işletim sistemi, aynı zamanda bir çok özgür yazılımı da içerisinde barındırıyor.

Sun'dan GPL lisanslı mikroişlemci

gismo

Java'yı GPL yapmamakta direnen Sun, UltraSPARC T1 işlemcisinin spec'lerini GPL lisansı altında yayınladı. Bu işlemci üzerinde çalışabilen işletim sistemleri sınırlı. Windows ve MacOS gibi özel mülk OS'lar işlemci ile uyumlu değil. İlk beklenecek etkilerden biri de GNU ve BSD işletim sistemlerinin yaygınlaşması.

Sun´un Desktop Sistem´inin İlk İncelemesi Yayınlandı.

conan

OSNews Sun'ın Java Desktop System'ini incelemeye almış. İncelenen sürüm Build 12C. Toplam 6 CD içinde gelen dağıtım 3 derlenmiş program, 2 kaynak, 1 de doküman CDsi şeklinde kullanıma sunulmuş. İyiler ve kötüler şeklinde ele alınan bu incelemeyi ne yazık ki zaman darlığından özetleyemiyorum, ama Fazlamesai'nin de bu haberden mahrum kalmasını istemedim doğrusu. Herkesin sevgilisi ekran görüntülerini de yazıda bulmak mümkün.

Sun´dan x86 itirafı

anonim

SUN'in önemli isimlerinden Jonathan Schwartz Solaris x86 işletim sistemini yeterince desteklemediklerini, böylece Linux´tan daha yetkin olmalarina rağmen x86 mimarisi arenasında meydanı Linux'a bıraktıklarını söylemiş.

http://www.theregister.co.uk/content/53/32880.html

Solaris Mercek Altında

yellowelephant

Siz de Solaris İşletim sistemini merak mı ediyorsunuz? Bu konuda Türkçe döküman mı bulamıyorsunuz? Nasıl edinirim? Nasıl kurarım diye tereddütleriniz mi var? İşte sizin için bir bilgi kaynağı: