$1200 borç verecek var mı Sun alacağım da :)

0
sundance
Sunucu piyasasında önde gelen firmalardan olan SUN, sonunda desktop`a da el attı. Hem de ne el atmak...
YAHOO`da yeralan habere göre Sun tafından masaüstü hedef alınarak üretilen Blade 100 şu özelliklere sahip
-Ultra Sparc II 500 Mhz 64Bit CPU
-128Mb Ram
-15Gb Harddisk
-Firewire, 4 USB port ve 10/100 ethernet
Ve 17 inch monitörlü Türkiye satış fiyatı (tahmini) $1200
Dahası SunPCI-2 coprocessor ile Windows`da çalıştırabiliyor
Bildiğim kadarıyla masaüstüne hitap eden ilk 64 bitlik makina Blade 100. Performans olarak düşündüğümüzde ise RISC tabanlı 500Mhz UltraSparc II, Solaris altında, yaklaşık olarak Pentium III 1Ghz makinanın performansını yakalamakta (ki 64 bit kullanılmadan)

Dahası Firewire ve 4 USB portu ile gelen Blade 100, zamanında Amiga`nın deneyip de tam yapamadığı bir şeyi yapıyor SunPCI-II kartı ile aynı makina üstüne eş zamanlı olarak hem Solaris 8 hem de Windows kullanabiliyorsunuz :))

Eğer sağlam bir Unix kullanmak istiyorsanız ve Windows`dan ayrılmamanızın tek sebebi StarCraft`sa :)) Blade 100 siparişinizi şimdiden verseniz iyi olur.

Eğer Sun sunucu piyasasında başarılı olduğunun yarısı kadar başarılı olursa söz konusu modelin meşhur Vosvoslardan bile daha çok fanatiği olacak....
sun

Görüşler

0
anonim
Bu kadar parayi bu makinaya gömmeden önce ileriki genislemeler için üretici sirketin donanimina mahkum muyum ögrenmek isterim dogrusu.
0
anonim
Sitede belirtilenleri yanlis anlamadi isem fiyata monitör dahil degil ve DIMM denilen bir bellek tipi kullaniliyor.
0
anonim
Bence olayı yanlış anlamışsın. Bu parayı zaten BU HARDWARE`E BAĞIMLI OLMAK İÇİN ödüyorsun!!! Mesele üstünde çalışılabilecek bir SUN makinan olması (Bilmeyenler için söyleyeyim, normalde bir SUN makinaya minimum $3000-$4000'a sahip olabilirsiniz)
Mesele bu parayı buraya GÖMMEK se, zaten ayrı dillerden konuşuyoruz, aman sakın SUN alma.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Bütün Yazılımlarını Özgürleştiriyor

anonim

Sun Mcrosystems başkanı Jonathan Schwartz, konuşmacı olarak katıldığı bir konferansta, Sun'ın amacının bütün yazılımlarını özgür yazılım olarak sunmak olduğunu açıkladı.

Schwartz, böylelikle kendi teknolojilerinin etrafında topluluklar oluşturmayı amaçladıklarını, ayrıca açık kodun yenilikleri teşvik eden, maliyetleri azaltan önemli bir fonksiyonunun olduğunu belirtti.

OpenSolaris İlk Meyvelerini Veriyor

vst

Schillix ismiyle duyurulan OpenSolaris tabanlı ilk dağıtım ve aynı zamanda LiveCD, OpenSolaris'in halka açılmasından sadece 3 gün sonra duyuruldu. Boot yöneticisinden itibaren "30" saniye sonra çok kullanıcılı giriş arabirimine varabilen hızlı bir dağıtım olarak lanse edilen işletim sistemi, aynı zamanda bir çok özgür yazılımı da içerisinde barındırıyor.

UNIX sunucu pazarının lideri Sun

sametc

Gartner Dataquest’in yayınladığı Dünya Sunucu Veritabanı Raporu’na göre Sun Microsystems, dünyadaki UNIX sunucu platform satıcıları arasında hem gelir hem de pazara sunulan adet bazında lider. Bu yılın ikinci üç aylık dönemini kapsayan rapora göre Sun, ayrıca tüm işletim sistemlerini kapsayan sunucu gelirlerinde de üçüncü sırada yer alıyor.

http://www.ntvmsnbc.com

Sun Microsystems´ten Geleceğin Mikroişlemcileri

FZ

Kısa bir süre önce Sun Microsystems bir basın konferansı düzenledi ve yeni nesil mikroişlemciler konusundaki yol haritasını açıkladı. Haritada mevcut UltraSPARC III'ün geliştirilmesi, çift-çekirdekli UltraSPARC IV, SMT-tabanlı UltraSPARC V ve yüksek oranda "multithreaded" Niagara işlemcisi yer alıyor. Bu konuda Dr. Marc Tremblay ile yapılmış bir röportajı burada okuyabilirsiniz. Dr. Tremblay, Sun Microsystems şirketinde Mikroişlemci ve Ağ Ürünleri grubu başmimarı ve kıdemli mühendis olarak çalışmaktadır. Sun'ın ilk 64 bitlik işlemcisi UltraSPARC-I'in de tasarımcılarındandı. Dr. Tremblay aynı zamanda UltraSPARC-II'yi tasarlamıştır ve değişik bilgisayar teknolojileri konusunda 55 patent sahibidir. Bu aralar vaktinin büyük kısmını Sun Microsystems'teki "Chip MultiProcessing (CMP)" ve "Chip MultiThreading (CMT)" bölümlerinde çalışarak geçirmektedir.

Editörün Notu: Sun Microsystems gene sessiz sedasız ilerliyor. Teknoloji tarihinin en şaşırtıcı yazılım ve donanım firmalarından biri olarak rakiplerini de destekçilerini de ters köşeye yatırabilir ;-)

ZFS: Dosya Sistemlerinde Son Söz

anonim

Sun'ın Solaris 10 işletim sisteminde kullanılacağını duyurduğu ZFS dosya sistemi klasik dosyalama sistemlerinden oldukça farklı gözüküyor. ZFS hem SPARC hem de x86 sistemleri destekliyor. Sun’ın ZFS için iddaları şöyle: