$1200 borç verecek var mı Sun alacağım da :)

0
sundance
Sunucu piyasasında önde gelen firmalardan olan SUN, sonunda desktop`a da el attı. Hem de ne el atmak...
YAHOO`da yeralan habere göre Sun tafından masaüstü hedef alınarak üretilen Blade 100 şu özelliklere sahip
-Ultra Sparc II 500 Mhz 64Bit CPU
-128Mb Ram
-15Gb Harddisk
-Firewire, 4 USB port ve 10/100 ethernet
Ve 17 inch monitörlü Türkiye satış fiyatı (tahmini) $1200
Dahası SunPCI-2 coprocessor ile Windows`da çalıştırabiliyor
Bildiğim kadarıyla masaüstüne hitap eden ilk 64 bitlik makina Blade 100. Performans olarak düşündüğümüzde ise RISC tabanlı 500Mhz UltraSparc II, Solaris altında, yaklaşık olarak Pentium III 1Ghz makinanın performansını yakalamakta (ki 64 bit kullanılmadan)

Dahası Firewire ve 4 USB portu ile gelen Blade 100, zamanında Amiga`nın deneyip de tam yapamadığı bir şeyi yapıyor SunPCI-II kartı ile aynı makina üstüne eş zamanlı olarak hem Solaris 8 hem de Windows kullanabiliyorsunuz :))

Eğer sağlam bir Unix kullanmak istiyorsanız ve Windows`dan ayrılmamanızın tek sebebi StarCraft`sa :)) Blade 100 siparişinizi şimdiden verseniz iyi olur.

Eğer Sun sunucu piyasasında başarılı olduğunun yarısı kadar başarılı olursa söz konusu modelin meşhur Vosvoslardan bile daha çok fanatiği olacak....
sun

Görüşler

0
anonim
Bu kadar parayi bu makinaya gömmeden önce ileriki genislemeler için üretici sirketin donanimina mahkum muyum ögrenmek isterim dogrusu.
0
anonim
Sitede belirtilenleri yanlis anlamadi isem fiyata monitör dahil degil ve DIMM denilen bir bellek tipi kullaniliyor.
0
anonim
Bence olayı yanlış anlamışsın. Bu parayı zaten BU HARDWARE`E BAĞIMLI OLMAK İÇİN ödüyorsun!!! Mesele üstünde çalışılabilecek bir SUN makinan olması (Bilmeyenler için söyleyeyim, normalde bir SUN makinaya minimum $3000-$4000'a sahip olabilirsiniz)
Mesele bu parayı buraya GÖMMEK se, zaten ayrı dillerden konuşuyoruz, aman sakın SUN alma.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Studio 11 bedava

ahmetaa

Sun MicroSystems'in C, C++ ve Fortran geliştirme platformu Sun Studio'nun son sürümü olan Sürüm 11 bedava olarak indirilebiliyor. Sun C ve C++ derleyicileri son derece etkin kod üretme özelliklerine sahip bir ürün olarak biliniyor. x86 - SPARC Solaris ve x86 Linux sürümleri mevcut.

Sun Microsystems, Novell'i Almak İstiyor

Challenger

Geçen yıl önce Ximian' ı sonra da SuSE' yi satın alan Novell'in peşine daha büyük bir balık takılmış durumda. NTVMSNBC' nin The Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı haberinde şöyle diyor: "ABD’nin önde gelen gazetesi Wall Street Journal’da çıkan habere göre, Sun Microsystems, açık kaynak Linux sağlayıcısı Novell’i 2.64 milyar dolara satın almak istiyor.


Novell’i satın alması durumunda Sun, Linux’un en büyük destekçisi IBM ile rekabet kızışacak, zira Novell, IBM’in en önemli Linux işortağı. Solaris’i bir açık kaynak yazılımına dönüştürmek isteyen Sun Microsystems, satınalımın gerçekleşmesiyle SuSe’yi Power sunucularında kullanan IBM’in Linux sağlayıcısı olacak."

Büyük balık diğer kendinden küçük balıkları yutmuştu. Şimdi de daha büyük bir balığın yemeği olmak üzere.

Sun Microsystems Açık Kaynak Günleri Başlıyor

FZ

Açık kaynak kodlu yazılımların en büyük destekçilerinden olan Sun Microsystems Türkiye, 'Sun'dan Açık Kaynak Günleri' temalı ücretsiz atölye çalışmalarını başlatıyor. Ocak ayından başlamak üzere her ayın 3. Perşembe günü düzenlenecek olan “Sun’dan Açık Kaynak Günleri”, bağımsız yazılım geliştiricilere interaktif bir ortamda açık kaynak koduyla ilgili konularda tartışma, projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunma olanağı tanıyacak.

İmla Kılavuzuna 800.000$

FZ

Son habere göre, Sun Microsystems, Franklin Electronic Publishers'ın geliştirdiği imla kontrol ve tireleme yazılımını 800.000$ vererek lisansladı. Yazılımın StarOffice'in ileriki sürümlerinde kullanılması planlanıyor.

Söz konusu yazılım 36 dilde çalışıyor ve eşanlamlılar sözlüğü de içeriyor. Yazılım lisansını satın alan diğer firmalar arasında Adobe Systems de var.

Sun´dan Yeni Bir Sistem

Teorisyen

İnternethaber.com sitesenin şu haberine göre SUN, yeni bir işletim sistemi geliştirmiş.

SUN'un sitesinde Sun Java Desktop System olarak adlandırılan işletim sistemi ile ilgili detaylı bilgiye bu linkten ulaşmak mümkün.