Solaris 9 Intel x86 platformunda çalışmayacak

0
erolozcan
Sun ekonomik nedenlerle Solaris 9`u Intel x86 platformda desteklemeyeceğini açıkladı. Bana göre bunun önemli bir nedeni artık Solaris`in x86 versiyonun olmasına gerek olmadığı, x86 platformunda insanların Solaris yerine Linux`u tercih etmesidir.

Sanırım Intel tabanlı Solaris kullananların büyük bir kısmı Linux`a taşınmaya başlayacak. Konu ilgili link : http://www.linuxworld.com.au/
sun

Görüşler

0
anonim
SUn hiçbir zaman Solarisx86'yı insanların kullanabileceği profosyonel bir platform olarak ortaya sürmedi zaten, her zaman vurgulanan nokta x86 Solaris için code yazan programcılara kolaylık sağlamak için geliştirilmiştir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenSolaris + xfce + LiveCD = BeleniX

halixus

Unix olsun, güzel bir masaüstü olsun, kurulum derdi olmasın istiyorsanız BeleniX güzel bir seçenek. BeleniX OpenSolaris tabanlı bir dağıtım. Dağıtım LiveCD haline getirilip, xfce masaüstü ilave edilmiş. İlk solaris tabanlı, grafiksel arabirim ile gelen LiveCD olması bakımından ilginç. Daha önce OpenSolaris tabanlı ilk LiveCD text tabanlı olan SchilliX di. Şimdi xfce masaüstünü içeren BeleniX geldi. Ardından da tahmin ediyorum ki KDE masaüstüyle gelen bir OpenSolaris LiveCD dağıtımı kapıda. LiveCD furyasına OpenSolaris de dahil oldu diyebiliriz.

Sun Studio 11 bedava

ahmetaa

Sun MicroSystems'in C, C++ ve Fortran geliştirme platformu Sun Studio'nun son sürümü olan Sürüm 11 bedava olarak indirilebiliyor. Sun C ve C++ derleyicileri son derece etkin kod üretme özelliklerine sahip bir ürün olarak biliniyor. x86 - SPARC Solaris ve x86 Linux sürümleri mevcut.

OpenSolaris İlk Meyvelerini Veriyor

vst

Schillix ismiyle duyurulan OpenSolaris tabanlı ilk dağıtım ve aynı zamanda LiveCD, OpenSolaris'in halka açılmasından sadece 3 gün sonra duyuruldu. Boot yöneticisinden itibaren "30" saniye sonra çok kullanıcılı giriş arabirimine varabilen hızlı bir dağıtım olarak lanse edilen işletim sistemi, aynı zamanda bir çok özgür yazılımı da içerisinde barındırıyor.

ZFS: Dosya Sistemlerinde Son Söz

anonim

Sun'ın Solaris 10 işletim sisteminde kullanılacağını duyurduğu ZFS dosya sistemi klasik dosyalama sistemlerinden oldukça farklı gözüküyor. ZFS hem SPARC hem de x86 sistemleri destekliyor. Sun’ın ZFS için iddaları şöyle:

Star Office: Bir rüyanın adım adım yokoluşu

sundance

Sanırım ilk defa, dağıtımı bedava olan bir ürün, Sun gibi bir donanım devi tarafından satın alınıp, açık kaynak kodu lisansına göre lisanslanacağı söylenerek yok ediliyor!

Evet yanlış duymadınız. Hepimiz bundan iki yıl kadar önce Star Office'in SUN çatısı altına girmesine MS hakimiyetinin bu sefer gerçekten kırıldığına inanarak bakmıştık. Ama ne oldu sadece 5.1 version yaklaşık 2 kat şişerek (45Mb`tan 90`a çıktı) 5.2 halini aldı. Daha Türkçeleşmesi bile bitmedi (başladı mı onu da bilmiyorum, ama Sun Türkiye Haziran`da Türkçe sürümün yayınlanacağını belirtmişti, şimdi sorsanız `Haberiniz yok mu kriz var!` derler.

Görünüşe göre yazık oldu StarOffice`e