Sun ve Philips birlikte MPEG-4`e yatırımı hızlandırdı

0
anonim
Sun Microsystems ve Philips Digital Networks işlemcilerini, geleceğin "streaming media standart"ı olacak MPEG-4'e göre beraber geliştirmeye karar verdi. Iki şirkette MPEG-4'ü kablosuz ve yüksek hızlı bağlantılarda sunmak ve geliştirmek için yıllardır süren iş ilişkilerini büyütmeye karar verdi. Ayrıca teknoloji paylaşımı ve pazar geliştirme konusunda ortak calışma kararı aldılar.
Philips ayrıca "Wbcine Server Mpeg-4" sistemlerini, Sun Solaris İşletim sistemi ve "Sun Cobalt Server"larda çalışması için geliştirilmekde olduğunu bildirdi.
www.osopinion.com
sun

İlgili Yazılar

Solaris GNU/Linux´a Karşı

FZ

UNIX dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Sun Microsystems bilgi işlem sektöründe insanları en çok şaşırtan firmaların başında gelir.

GNU/Linux işletim sisteminin HP, IBM, CA gibi firmalardan sağlam destek aldığı son birkaç yılda ve bunun sonrasında Sun Microsystems'in tavrının, stratejisinin ne olacağı merak konusu.

Sun Microsystems'in üst düzey adamlarından Jonathan Schwartz ile yapılmış olan bu detaylı röportaj Sun'ın gelecek yıllarda izleyeceği yöne ve Linux'a karşı tavrına dair pek çok önemli ipucu içeriyor.

Sun Microsystems´ten Geleceğin Mikroişlemcileri

FZ

Kısa bir süre önce Sun Microsystems bir basın konferansı düzenledi ve yeni nesil mikroişlemciler konusundaki yol haritasını açıkladı. Haritada mevcut UltraSPARC III'ün geliştirilmesi, çift-çekirdekli UltraSPARC IV, SMT-tabanlı UltraSPARC V ve yüksek oranda "multithreaded" Niagara işlemcisi yer alıyor. Bu konuda Dr. Marc Tremblay ile yapılmış bir röportajı burada okuyabilirsiniz. Dr. Tremblay, Sun Microsystems şirketinde Mikroişlemci ve Ağ Ürünleri grubu başmimarı ve kıdemli mühendis olarak çalışmaktadır. Sun'ın ilk 64 bitlik işlemcisi UltraSPARC-I'in de tasarımcılarındandı. Dr. Tremblay aynı zamanda UltraSPARC-II'yi tasarlamıştır ve değişik bilgisayar teknolojileri konusunda 55 patent sahibidir. Bu aralar vaktinin büyük kısmını Sun Microsystems'teki "Chip MultiProcessing (CMP)" ve "Chip MultiThreading (CMT)" bölümlerinde çalışarak geçirmektedir.

Editörün Notu: Sun Microsystems gene sessiz sedasız ilerliyor. Teknoloji tarihinin en şaşırtıcı yazılım ve donanım firmalarından biri olarak rakiplerini de destekçilerini de ters köşeye yatırabilir ;-)

Sun Open Source University Meetup Platformu

sifirdd

Sun'ın başlatmış olduğu Sun Open Source University Meetup platformuna aşağıdaki adresten üye olabilirsiniz. Site üzerinde tartışmalar, video sunumlar, döküman paylaşımı şeklinde hizmetler bulunmakta. Yurtiçi ve yurtdışından öğrenciler ve öğrenci kulüpleri ile tanışma imkanı elde edebilirsiniz. Ayrıca kasım ayı sonuna kadar 100 kişiyi aşan gruplar için özel pizza partisi düzenlenecek bilginize:

http://osum.sun.com/

Star Office: Bir rüyanın adım adım yokoluşu

sundance

Sanırım ilk defa, dağıtımı bedava olan bir ürün, Sun gibi bir donanım devi tarafından satın alınıp, açık kaynak kodu lisansına göre lisanslanacağı söylenerek yok ediliyor!

Evet yanlış duymadınız. Hepimiz bundan iki yıl kadar önce Star Office'in SUN çatısı altına girmesine MS hakimiyetinin bu sefer gerçekten kırıldığına inanarak bakmıştık. Ama ne oldu sadece 5.1 version yaklaşık 2 kat şişerek (45Mb`tan 90`a çıktı) 5.2 halini aldı. Daha Türkçeleşmesi bile bitmedi (başladı mı onu da bilmiyorum, ama Sun Türkiye Haziran`da Türkçe sürümün yayınlanacağını belirtmişti, şimdi sorsanız `Haberiniz yok mu kriz var!` derler.

Görünüşe göre yazık oldu StarOffice`e

Sun Bütün Yazılımlarını Özgürleştiriyor

anonim

Sun Mcrosystems başkanı Jonathan Schwartz, konuşmacı olarak katıldığı bir konferansta, Sun'ın amacının bütün yazılımlarını özgür yazılım olarak sunmak olduğunu açıkladı.

Schwartz, böylelikle kendi teknolojilerinin etrafında topluluklar oluşturmayı amaçladıklarını, ayrıca açık kodun yenilikleri teşvik eden, maliyetleri azaltan önemli bir fonksiyonunun olduğunu belirtti.