Sun ve Philips birlikte MPEG-4`e yatırımı hızlandırdı

0
anonim
Sun Microsystems ve Philips Digital Networks işlemcilerini, geleceğin "streaming media standart"ı olacak MPEG-4'e göre beraber geliştirmeye karar verdi. Iki şirkette MPEG-4'ü kablosuz ve yüksek hızlı bağlantılarda sunmak ve geliştirmek için yıllardır süren iş ilişkilerini büyütmeye karar verdi. Ayrıca teknoloji paylaşımı ve pazar geliştirme konusunda ortak calışma kararı aldılar.
Philips ayrıca "Wbcine Server Mpeg-4" sistemlerini, Sun Solaris İşletim sistemi ve "Sun Cobalt Server"larda çalışması için geliştirilmekde olduğunu bildirdi.
www.osopinion.com
sun

İlgili Yazılar

Cobalt mavisi sönüyor!

sundance

Sun Microsystems, 2000 yılında 2 milyar dolara satın aldığı Cobalt Linux Aplliance makinalarını artık üretmeyeceğini açıkladı

NetCraft 'ta yeralan açıklamaya göre, Cobalt sunucular en görkemli zamanları olan Ağustos 2000'de 3.1 milyon alan adına ve 942,000 aktif web sitesine hizmet verirken, son rakamlar 871K ve 527K olmuş durumda.

Aktif Linux sunucuları arasında %19,6 ile RedHat'in (%51,7) hemen arkasından gelen Cobalt sunucular konusunda destek üç yıl daha verilmeye devam edecek.

MySQL @ İstanbul Bilgi Üniversitesi

butch

Açık Kaynağı destekleyen tüm dostlarımız,

MySQL'in Sun Microsystems tarafından satın alınması sonrası Türkiye'deki açık kaynak dostlarını gelişmelerle ilgili bilgilendirmek üzere MySQL Komünite İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kaj Arnö ve MySQL Kıdemli Yazılım Mühendisi Hakan Küçükyılmaz Türkiye'de İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni ziyaret ediyorlar.

Solaris sunuculara Denial of Service Atakları...

elrond

Evet. Fazla da beklenmeyen bir durumdu ama oldu. Sanırım artık bu tip güvenlik açıkları peşinde koşup onları afişe eden uzmanlar MS dışında olan diğer ürünlere de yavaştan saldırmaya başladı. Solaris te olan ve daha öncede bilinen -iki ay önceden- bir güvenlik açığını kullanan kötü adamlar DoS atakları ile bir Solaris makinasını erişilemez hale getirmiş durumdalar. Aynı açığı kullanarak, download edilen backdoor ile arkadaşlar kendilerini sisteme istediği an giriş yapabilir hale getirmişler. Problem bilinen adıyla tipik bir "buffer overflow" durumu. Bu açığı kullanmak için yollanan online vandallar, önden yollanan özel bir TCP/IP paketi sayesinde sistemin tümüne erşim sağlıyabiliyormuş. Solariste uzaktan uygulama çalıştırmak için kullanılan bileşenlerde problem var imiş.
Ne oldum değil ne olacağım demek lazım;-) Selamlar.

Open BSD vs. Sun Microsystems´ Openness :)

sundance

Open BSD kurucusu Theo de Raadt, 2002 kasımında Open BSD mail listi yardıma çağırdı. Konu ilginç, üstad Sun´ın Ultra Sparc III işlemcisinin özellikleri hakkında kayda değer bir dökümana ulaşamamaktan şikayetçiydi. Ultra Sparc III, Sun ailesinin üçüncü nesil 64 bit RISC işlemcisi. Open BSD ise şu ana kadar güvenliğe verdiği önem ve bir çok mimaride gayet iyi çalışması ile ünlü Unix dağıtımı.

İşin ilginç yanı, SUN gibi Açık Sistemler konusunda her zaman bayraktarlık yapmış bir firmanın, resmen belirtmese de işlemci özelliklerini saklamaya çalışması. Sanırız Serbest Yazılım modelinin ne kadar vazgeçilmez olduğunu açıklamak için bu olay kadar iyisini bulamayız...

Sun Microsystems ZFS'i de açtı

tongucyumruk

Sun Microsystems uzun zamandır bahsedilen dünyanın ilk 128 bit dosya sistemi olan ZFS'in kodunu CDDL lisansı altında açtı. Birkaç saat önce OpenSolaris Build 27 ile duyurulan dosya sistemi özellikle 24 saat kesintisiz çalışması gereken sunucularda hayatı kolaylaştıracak birçok özellik barındırıyor. ZFS ile ilgili OpenSolaris sayfasına buradan, ZFS'in özelliklerini sergileyen bir screencast'e buradan, ZFS kaynak kodunu ve mimarisini tanıtan bir tura ise buradan ulaşabilirsiniz.

Önce Solaris, sonra DTrace, şimdi ZFS... Sun gitgide açılıyor ama gözler hala özgür bir Java arıyor...