Açık kaynak kodlular diyarının yeni üyesi StarOffice

0
butch
Sun Microsystems 13 Ekim Cuma günü, söz verdiği gibi StarOffice'in kodunu kullanıma açtı. Yani kod yazanlara gün doğdu. Gözümüz aydın yeni ofis uygulamaları yolda ...
Söz verdikleri gibi Sun Microsystems ve CollabNet beraber çalışıp StarOffice'in kaynak kodunu kullanıma açtılar. Aranızda hatırlayanlar olabilir, Microsoft Office'in oldukça önemli bir rakibi olan StarOffice, Star Division şirketi tarafından üretiliyordu ve yine ücretsiz kullanılabiliyordu. Yaklaşık bir yıl önce bu şirket Sun Microsystems tarafından satın alındı. Herkes acaba şimdi ne olacak diye beklerken burada kısa aralıklarla 5.1 ve 5.2 sürümleri piyasaya çıktı ve nihayet iki gün önce StarOffice'in kaynak kodu programcıların kullanımına açıldı. Bunun anlamı; artık StarOffice'in çıkışı durdurulamaz. Bizi daha sağlam ve kullanışlı ofis yazılımları bekliyor. http://www.openoffice.org
sun

Görüşler

0
robin
Yalniz bir puruz var. Su anki acik kod Alfa. StarOffice'in kodunu acacaklarini soylemislerdi, ama bunun Alfa kod olacagini degil. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun CDDL için geri sayımı başlattı

skelyus

Sun microsystems, açık kaynak lisansı almak için hazırlamış olduğu lisans tanım metnini OSI (Açık Kaynak İnisiyatifi) grubuna sundu. aslında 2004 ün sonunda sonuçlanması beklenirken tarih 17 Ocak'a ertelendi.

Sun'a göre hazırladıkları bu lisans diğer açık kaynak lisanlarına göre daha kapsamlı ve geliştirici. Ancak bu noktada CDDL kapsamındaki bir yazılım ile GPL kapsamındaki bir yazılım arasında herhangi besleme ve ortak kullanım da ortadan kalmış görünüyor.

Newsforge'da yayınlanan bu makalenin tam çeviri metnini www.linuxnet.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

Sun Studio 11 bedava

ahmetaa

Sun MicroSystems'in C, C++ ve Fortran geliştirme platformu Sun Studio'nun son sürümü olan Sürüm 11 bedava olarak indirilebiliyor. Sun C ve C++ derleyicileri son derece etkin kod üretme özelliklerine sahip bir ürün olarak biliniyor. x86 - SPARC Solaris ve x86 Linux sürümleri mevcut.

Sun Yutarak Geliyor !

sundance

Internet teknolojileri konusunda dünyanın en önde gelen hardware ve software üreticilerinden Sun Microsystems, son bir iki yıldır adından sıkça bahsedilen Cobalt firmasını satın aldı

Sun, Üniversitelileri Büyük Yarışmaya Çağırıyor!

parsifal

Sun Microsystems, tüm dünyadaki öğrencileri ‘Solaris Üniversite Yarışması’na katılmaya çağırıyor. Üniversiteliler, Solaris 10 ve OpenSolaris üzerine yaratıcı proje geliştirerek, hem kendileri para ödülü kazanacak hem de okullarına 100.000 Amerikan Doları değerinde Sun teknolojisi kazandırma fırsatını elde edecek.

Sun Bütün Yazılımlarını Özgürleştiriyor

anonim

Sun Mcrosystems başkanı Jonathan Schwartz, konuşmacı olarak katıldığı bir konferansta, Sun'ın amacının bütün yazılımlarını özgür yazılım olarak sunmak olduğunu açıkladı.

Schwartz, böylelikle kendi teknolojilerinin etrafında topluluklar oluşturmayı amaçladıklarını, ayrıca açık kodun yenilikleri teşvik eden, maliyetleri azaltan önemli bir fonksiyonunun olduğunu belirtti.