Cobalt mavisi sönüyor!

0
sundance
Sun Microsystems, 2000 yılında 2 milyar dolara satın aldığı Cobalt Linux Aplliance makinalarını artık üretmeyeceğini açıkladı

NetCraft 'ta yeralan açıklamaya göre, Cobalt sunucular en görkemli zamanları olan Ağustos 2000'de 3.1 milyon alan adına ve 942,000 aktif web sitesine hizmet verirken, son rakamlar 871K ve 527K olmuş durumda.

Aktif Linux sunucuları arasında %19,6 ile RedHat'in (%51,7) hemen arkasından gelen Cobalt sunucular konusunda destek üç yıl daha verilmeye devam edecek.
İşte bir kez daha oldu. Güzel bir fikir, iyi planlanmış ve emek harcanmış bir ürün, iyi bir operasyonun sonunda yeteri kadar büyük bir hale gelip, devlerin ilgisini çekti. Ardından herne kadar şirketin profiline ters düşse de satın alındı (yutuldu) ve şimdi de hala gayet iyi bir ürünken piyasadaki rakipleriyle rekabet edebilirken son veriliyor.

Niye ? Çünkü şartlar öyle gerektiriyor ? Niye çünkü yönetim böyle istedi ? Sanki üç yıldır tepetaklak giden SUN'ı bu hale getiren Cobalt, sanki şimdi bu yükten kurtulduğu için hızla yükselecek.

Bazen düşünüyorum da, bütün çatışmaları, savaşları vs. olduğu gibi bıraksak da bir şekilde yönetimsel beceriksizlikler ve hatta züppelikleri ortadan kaldırsak dünya üstünde aç insan kalır mıydı ? Kalırdı herhalde ama eminim bu operasyonal sürtünme kuvvetinin aç bıraktığı bayağı bir milyon vardır.
sun

İlgili Yazılar

UNIX sunucu pazarının lideri Sun

sametc

Gartner Dataquest’in yayınladığı Dünya Sunucu Veritabanı Raporu’na göre Sun Microsystems, dünyadaki UNIX sunucu platform satıcıları arasında hem gelir hem de pazara sunulan adet bazında lider. Bu yılın ikinci üç aylık dönemini kapsayan rapora göre Sun, ayrıca tüm işletim sistemlerini kapsayan sunucu gelirlerinde de üçüncü sırada yer alıyor.

http://www.ntvmsnbc.com

IBM Sun'ı alır mı?

auselen

Görünen o ki son ekonomik dar boğaz içerisinde Sun iyice sıkıntıya düşmüş durumda ve kendisine destek olabilecek bir şirketle birleşmeye çalışıyor. Yıllardır IBM, Sun ve Microsoft ürünleri (programlama dilleri dahil) arasinda yaşanan rekabetin sonucu ne olacak diye beklerken belki de cevabı teknolojik üstünlük değil, bildiğimiz eski ekonomik kriterler verecek.

Hatırlayacağınız gibi Sun'ın daha önce borsadaki etiket ismini JAVA olarak değiştirmesinden de bahsetmiştik. Görülen o ki yazılım/donanım devi ne yaparsa yapsın hisse senedi sahiplerini bir türlü memnun edemiyor.

Solaris Çekirdeği Uzmanı Andy Tucker İle Röportaj

FZ

Günümüzdeki en önemli UNIX türevlerinden biri olan, bankalardan tutun telekom sektörüne dek pek çok sektörde yoğum hacimli bilgi işlem görevleri için kullanılan Solaris işletim sisteminin çekirdeğinin geliştirilmesinden sorumlu baş mühendis Andy Tucker, işletim sistemleri ile ilgili son durumlardan bahsediyor.

Tucker, Solaris´in geliştirilme yöntemi ile Linux ve FreeBSD geliştirilme yöntemlerini kıyaslıyor, mikroçekirdek mimarisinin önemine değiniyor, Solaris´teki karmaşık algoritmalardan bahsediyor, neden hala en çok kullandıkları programlama dilinin C olduğunu açıklıyor ve Solaris 10 ile birlikte gelecek yeniliklere dair ipuçları sunuyor.

Sun ve Philips birlikte MPEG-4`e yatırımı hızlandırdı

anonim

Sun Microsystems ve Philips Digital Networks işlemcilerini, geleceğin "streaming media standart"ı olacak MPEG-4'e göre beraber geliştirmeye karar verdi. Iki şirkette MPEG-4'ü kablosuz ve yüksek hızlı bağlantılarda sunmak ve geliştirmek için yıllardır süren iş ilişkilerini büyütmeye karar verdi. Ayrıca teknoloji paylaşımı ve pazar geliştirme konusunda ortak calışma kararı aldılar.
Philips ayrıca "Wbcine Server Mpeg-4" sistemlerini, Sun Solaris İşletim sistemi ve "Sun Cobalt Server"larda çalışması için geliştirilmekde olduğunu bildirdi.
www.osopinion.com

OpenSolaris İlk Meyvelerini Veriyor

vst

Schillix ismiyle duyurulan OpenSolaris tabanlı ilk dağıtım ve aynı zamanda LiveCD, OpenSolaris'in halka açılmasından sadece 3 gün sonra duyuruldu. Boot yöneticisinden itibaren "30" saniye sonra çok kullanıcılı giriş arabirimine varabilen hızlı bir dağıtım olarak lanse edilen işletim sistemi, aynı zamanda bir çok özgür yazılımı da içerisinde barındırıyor.