Cobalt mavisi sönüyor!

0
sundance
Sun Microsystems, 2000 yılında 2 milyar dolara satın aldığı Cobalt Linux Aplliance makinalarını artık üretmeyeceğini açıkladı

NetCraft 'ta yeralan açıklamaya göre, Cobalt sunucular en görkemli zamanları olan Ağustos 2000'de 3.1 milyon alan adına ve 942,000 aktif web sitesine hizmet verirken, son rakamlar 871K ve 527K olmuş durumda.

Aktif Linux sunucuları arasında %19,6 ile RedHat'in (%51,7) hemen arkasından gelen Cobalt sunucular konusunda destek üç yıl daha verilmeye devam edecek.
İşte bir kez daha oldu. Güzel bir fikir, iyi planlanmış ve emek harcanmış bir ürün, iyi bir operasyonun sonunda yeteri kadar büyük bir hale gelip, devlerin ilgisini çekti. Ardından herne kadar şirketin profiline ters düşse de satın alındı (yutuldu) ve şimdi de hala gayet iyi bir ürünken piyasadaki rakipleriyle rekabet edebilirken son veriliyor.

Niye ? Çünkü şartlar öyle gerektiriyor ? Niye çünkü yönetim böyle istedi ? Sanki üç yıldır tepetaklak giden SUN'ı bu hale getiren Cobalt, sanki şimdi bu yükten kurtulduğu için hızla yükselecek.

Bazen düşünüyorum da, bütün çatışmaları, savaşları vs. olduğu gibi bıraksak da bir şekilde yönetimsel beceriksizlikler ve hatta züppelikleri ortadan kaldırsak dünya üstünde aç insan kalır mıydı ? Kalırdı herhalde ama eminim bu operasyonal sürtünme kuvvetinin aç bıraktığı bayağı bir milyon vardır.
sun

İlgili Yazılar

Sun Open Source University Meetup Platformu

sifirdd

Sun'ın başlatmış olduğu Sun Open Source University Meetup platformuna aşağıdaki adresten üye olabilirsiniz. Site üzerinde tartışmalar, video sunumlar, döküman paylaşımı şeklinde hizmetler bulunmakta. Yurtiçi ve yurtdışından öğrenciler ve öğrenci kulüpleri ile tanışma imkanı elde edebilirsiniz. Ayrıca kasım ayı sonuna kadar 100 kişiyi aşan gruplar için özel pizza partisi düzenlenecek bilginize:

http://osum.sun.com/

Sun´un Desktop Sistem´inin İlk İncelemesi Yayınlandı.

conan

OSNews Sun'ın Java Desktop System'ini incelemeye almış. İncelenen sürüm Build 12C. Toplam 6 CD içinde gelen dağıtım 3 derlenmiş program, 2 kaynak, 1 de doküman CDsi şeklinde kullanıma sunulmuş. İyiler ve kötüler şeklinde ele alınan bu incelemeyi ne yazık ki zaman darlığından özetleyemiyorum, ama Fazlamesai'nin de bu haberden mahrum kalmasını istemedim doğrusu. Herkesin sevgilisi ekran görüntülerini de yazıda bulmak mümkün.

Sun Microsystems Açık Kaynak Günleri Başlıyor

FZ

Açık kaynak kodlu yazılımların en büyük destekçilerinden olan Sun Microsystems Türkiye, 'Sun'dan Açık Kaynak Günleri' temalı ücretsiz atölye çalışmalarını başlatıyor. Ocak ayından başlamak üzere her ayın 3. Perşembe günü düzenlenecek olan “Sun’dan Açık Kaynak Günleri”, bağımsız yazılım geliştiricilere interaktif bir ortamda açık kaynak koduyla ilgili konularda tartışma, projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunma olanağı tanıyacak.

Solaris 9 Intel x86 platformunda çalışmayacak

erolozcan

Sun ekonomik nedenlerle Solaris 9`u Intel x86 platformda desteklemeyeceğini açıkladı. Bana göre bunun önemli bir nedeni artık Solaris`in x86 versiyonun olmasına gerek olmadığı, x86 platformunda insanların Solaris yerine Linux`u tercih etmesidir.

Sanırım Intel tabanlı Solaris kullananların büyük bir kısmı Linux`a taşınmaya başlayacak. Konu ilgili link : http://www.linuxworld.com.au/

SUN ve Bill Gates'den bedava donanım!

yuxel

Sun'dan Jonathan Schwartz, donanımın ilerde bir gün bedava olacağını ve insanların sadece yazılım lisans/bağışlarına ücret ödeyeceklerini söylüyor.
Schwartz bu konuda yalnız değil.

Bir süre önce Microsoft'tan Bill Gates de benzer bir açıklama yapmıştı. Bill Gates'e göre, on yıla kadar donanım bedava olabilecek. Gates ayrıca bu bedava donanımların, gerkçek ses ve el yazısı tanıma fonkisyonlarını da içereceğini bildiriyor.
İlgili bağlantılar:
Slashdot Slashdot 2
Routers
Sun'dan bahsetmişken bir de Sun JAVA Masaüstü Sistemi 2'nin Linux.com incelemesinin bağlantısını da verelim: Linux.com