SUN ve Bill Gates'den bedava donanım!

0
yuxel
Sun'dan Jonathan Schwartz, donanımın ilerde bir gün bedava olacağını ve insanların sadece yazılım lisans/bağışlarına ücret ödeyeceklerini söylüyor.
Schwartz bu konuda yalnız değil.

Bir süre önce Microsoft'tan Bill Gates de benzer bir açıklama yapmıştı. Bill Gates'e göre, on yıla kadar donanım bedava olabilecek. Gates ayrıca bu bedava donanımların, gerkçek ses ve el yazısı tanıma fonkisyonlarını da içereceğini bildiriyor.
İlgili bağlantılar:
Slashdot Slashdot 2
Routers
Sun'dan bahsetmişken bir de Sun JAVA Masaüstü Sistemi 2'nin Linux.com incelemesinin bağlantısını da verelim: Linux.com
sun

Görüşler

0
larweda
Donanım fiyatları bu hızla düşmeye devam ederse - ki edecek gibi görünüyor - o gün geldiğ zaman ben bedava donanım alacam diye microsoft'a veya sun'a yazılım lisansı ya da bağışı (!!!) ödeyeceğime 3 kuruşa adam gibi donanım alır üzerinde özgür birşeyler koşturmayı tercih ederim. Değil mi ama? Hem donanım ucuzlamış olacak, hem de özgür yazılım alternatifim olacak, ben de gidecem Sun ya da M$ sistem alacağım. Pöh!
0
e2e
Al benden de o kadar! Ama ya, "ucuzlamış donanım"ı bırak, bağımsız donanım bulamazsak?! Acaba "Özgür Donanım Hareketi" başlatabilecek birileri de çıkar mı?
0
sametc
galiba bunlar TCPA cipli donanımların bedava verilmesinden bahsediyor...

alın bedava ama bir şartla takip edicez sizi diyecekler yoook oyle hemen TCPA ya karsı cıkılmalı ve ozgur donanım hareketi baslamalı

SESSİZ toplum kandırılmaya muthac bence..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık kaynak kodlular diyarının yeni üyesi StarOffice

butch

Sun Microsystems 13 Ekim Cuma günü, söz verdiği gibi StarOffice'in kodunu kullanıma açtı. Yani kod yazanlara gün doğdu. Gözümüz aydın yeni ofis uygulamaları yolda ...

MS IE Solaris üzerinde

anonim

Microsoft IE HP-UNIX den sonra Solaris üzerinde de çalışmaya başladı, merak ediyorum Microsoft neden IE yi Linux yada FreeBSD üzerinde de çalıştırmak için bir çalışma yapmıyor bu kadar zor değildir sanırım, Hotmail FreeBSD üzerinde koşmasına rağmen(bu bilgiyi Sundance'den aldım) Microsoft neden FreeBSD için uygulama yazmıyor IE veya Outlook gibi.

OpenSolaris: Sun Microsystems de açılıyor!

FZ

Münih, Viyana, Çek Cumhuriyet, Güney Amerika ve KDE standını ziyaret edip KDE sistemini yakın takibe alan Microsoft ekipleri derken... evet, tüm zamanların en önemli ve sofistike işletim sistemlerinden Solaris'i yıllardır geliştiren Sun Microsystems de şirketin ismi ile özdeşleşmiş Solaris'i yavaş yavaş açacağını duyurdu.

http://opensolaris.org/ sitesindeki bilgilere göre Sun Microsystems, OSI onaylı CDDL lisansını benimsemiş durumda ve ilk açtığı kod da son zamanlarda epey gürültü koparan DTrace. Söz konusu yazılımın kaynak koduna buradan erişmek mümkün.

Sun'ın sözünün arkasında durup Solaris'in tamamını kamuya Internet üzerinde açıp açmayacağı merakla bekleniyor.

SUNdan yeni yıl hediyesi: Cobalt artık Open Source

sundance

Sun Microsystems, bir süre önce operasyonunu durdurduğu Cobalt sunucuların bütün arayüzlerini ve arkaplanda çalışan kodunu BSD lisansı ile dağıtacağını duyurdu.

Oldukça yetkin bir web arayüzüne sahip Cobalt Qube 3 ve RaQ 550 sunucuları üstünde koşan bu yazılımların serbest bırakılması oldukça güzel bir haber olmakla birlikte belki de gözlerden kaçan fakat bence en önemlisi (eğer olursa) zamanında Cobalt tarafından satın alınan, Apache üzerinde hiçbir düzenleme gerektirmeden ASP kodlarının koşmasına izin veren ChiliSoft ASP´nin BSD lisansına kavuşacak olması!

OpenSolaris + xfce + LiveCD = BeleniX

halixus

Unix olsun, güzel bir masaüstü olsun, kurulum derdi olmasın istiyorsanız BeleniX güzel bir seçenek. BeleniX OpenSolaris tabanlı bir dağıtım. Dağıtım LiveCD haline getirilip, xfce masaüstü ilave edilmiş. İlk solaris tabanlı, grafiksel arabirim ile gelen LiveCD olması bakımından ilginç. Daha önce OpenSolaris tabanlı ilk LiveCD text tabanlı olan SchilliX di. Şimdi xfce masaüstünü içeren BeleniX geldi. Ardından da tahmin ediyorum ki KDE masaüstüyle gelen bir OpenSolaris LiveCD dağıtımı kapıda. LiveCD furyasına OpenSolaris de dahil oldu diyebiliriz.