SUN ve Bill Gates'den bedava donanım!

0
yuxel
Sun'dan Jonathan Schwartz, donanımın ilerde bir gün bedava olacağını ve insanların sadece yazılım lisans/bağışlarına ücret ödeyeceklerini söylüyor.
Schwartz bu konuda yalnız değil.

Bir süre önce Microsoft'tan Bill Gates de benzer bir açıklama yapmıştı. Bill Gates'e göre, on yıla kadar donanım bedava olabilecek. Gates ayrıca bu bedava donanımların, gerkçek ses ve el yazısı tanıma fonkisyonlarını da içereceğini bildiriyor.
İlgili bağlantılar:
Slashdot Slashdot 2
Routers
Sun'dan bahsetmişken bir de Sun JAVA Masaüstü Sistemi 2'nin Linux.com incelemesinin bağlantısını da verelim: Linux.com
sun

Görüşler

0
larweda
Donanım fiyatları bu hızla düşmeye devam ederse - ki edecek gibi görünüyor - o gün geldiğ zaman ben bedava donanım alacam diye microsoft'a veya sun'a yazılım lisansı ya da bağışı (!!!) ödeyeceğime 3 kuruşa adam gibi donanım alır üzerinde özgür birşeyler koşturmayı tercih ederim. Değil mi ama? Hem donanım ucuzlamış olacak, hem de özgür yazılım alternatifim olacak, ben de gidecem Sun ya da M$ sistem alacağım. Pöh!
0
e2e
Al benden de o kadar! Ama ya, "ucuzlamış donanım"ı bırak, bağımsız donanım bulamazsak?! Acaba "Özgür Donanım Hareketi" başlatabilecek birileri de çıkar mı?
0
sametc
galiba bunlar TCPA cipli donanımların bedava verilmesinden bahsediyor...

alın bedava ama bir şartla takip edicez sizi diyecekler yoook oyle hemen TCPA ya karsı cıkılmalı ve ozgur donanım hareketi baslamalı

SESSİZ toplum kandırılmaya muthac bence..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Solaris, Linux ve FreeBSD Çekirdeklerinin Karşılaştırması

honal

"Bu günlerde zamanımın çoğunu, sınıflarda öğrencilere Solaris'in iç yapısı, aygıt sürücülerini ve sistem çökmeleri anında çekirdek tarafından üretilen çıktıları (kernel crash dump) analiz ederek hata ayıklamayı öğretmek için harcıyorum. Sınıflarda ne zaman ki Solaris'e ne çeşit alt sistemlerin adapte edildiğini izah etsem, öğrenciler sıksık "Bu Linux'da nasıl çalışıyor?" ya da "FreeBSD'de falan böyle çalışıyor, Solaris'te nasıl?" şeklinde sorular yöneltiyorlar.

Web Services ve Güvenlik

SHiBuMi

Liberty Alliance, Sun Microsystems in öncülüğünü yaptığı, Microsoftun Passport teknolojisine karşı alternatif çözüm üretme amacını güden bir grup. Bu grubun içersinde AOL, HP, General Motors, France Telekom, Sony gibi kurucu üyeler haricinde Cisco, Visa, Nextel, Novell gibi sponsor üyeler var. Amaç, Microsoftun single sign-on olarak adlandırılan Passport teknolojisiyle aynı görevi gören, kullanıcıların tek bir web sitesine ya da uygulamaya giriş yaptıktan sonra diğer bütün siteler ya da uygulamalar tarafından tanınmasını sağlayan teknolojiyi oluşturmak.

SUNdan yeni yıl hediyesi: Cobalt artık Open Source

sundance

Sun Microsystems, bir süre önce operasyonunu durdurduğu Cobalt sunucuların bütün arayüzlerini ve arkaplanda çalışan kodunu BSD lisansı ile dağıtacağını duyurdu.

Oldukça yetkin bir web arayüzüne sahip Cobalt Qube 3 ve RaQ 550 sunucuları üstünde koşan bu yazılımların serbest bırakılması oldukça güzel bir haber olmakla birlikte belki de gözlerden kaçan fakat bence en önemlisi (eğer olursa) zamanında Cobalt tarafından satın alınan, Apache üzerinde hiçbir düzenleme gerektirmeden ASP kodlarının koşmasına izin veren ChiliSoft ASP´nin BSD lisansına kavuşacak olması!

Star Office: Bir rüyanın adım adım yokoluşu

sundance

Sanırım ilk defa, dağıtımı bedava olan bir ürün, Sun gibi bir donanım devi tarafından satın alınıp, açık kaynak kodu lisansına göre lisanslanacağı söylenerek yok ediliyor!

Evet yanlış duymadınız. Hepimiz bundan iki yıl kadar önce Star Office'in SUN çatısı altına girmesine MS hakimiyetinin bu sefer gerçekten kırıldığına inanarak bakmıştık. Ama ne oldu sadece 5.1 version yaklaşık 2 kat şişerek (45Mb`tan 90`a çıktı) 5.2 halini aldı. Daha Türkçeleşmesi bile bitmedi (başladı mı onu da bilmiyorum, ama Sun Türkiye Haziran`da Türkçe sürümün yayınlanacağını belirtmişti, şimdi sorsanız `Haberiniz yok mu kriz var!` derler.

Görünüşe göre yazık oldu StarOffice`e

Sun Yutarak Geliyor !

sundance

Internet teknolojileri konusunda dünyanın en önde gelen hardware ve software üreticilerinden Sun Microsystems, son bir iki yıldır adından sıkça bahsedilen Cobalt firmasını satın aldı