Bill Joy İstifa Etti

0
FZ
70´li yıllarda University of California, Berkeley´de öğrenci iken BSD UNIX´i geliştiren, sonra Sun Microsystems için Solaris işletim sistemini tasarlayan, bu arada SPARC mikroişlemcisini de geliştiren ve Java programlama ortamının geliştirilmesine öncülük eden Bill Joy, Sun Microsystems´ten istifa etti. Haberin hemen ardından şirketin hisseleri %10 değer kaybetti.

Bill Joy, Internet çağının Thomas Edison´u olarak da anılıyor. Haberin tamamı...
sun

Görüşler

0
malkocoglu
Bill Joy, hatirladigim kadari ile Jini teknolojisi hakkinda cok fazla umutlu idi. Fakat Java Jini, nedense sektorde fazla kabul goredi. Java'yi destekledigini hatirliyorum. Vizyoner tipler, sonucta para kazanmak zorunda olan sirketlerde bazen istediklerini bulamayabilirler. Sektorde ismi duyulmus bu zatta her halukarda basarilar dileriz. Kesfetmeye devam!
0
lifesdkver0_1
Çok sevdiğimiz vi'yi de ona borçlu olduğumuzu unutmayalım. Bu arada lisans ve yüksek lisansını elektrikte yapmış ki, bu beni fazlasıyla umutlandırdı. Vizyon sahibi iyi coder olmak için bilgisayar mezunu olmak gerekmiyormuş :)
0
FZ
vi´yi sevmemin tek sebebi vim diye bir programın geliştirilmesine yol açmış olması ;-)
0
sundance
Hatta, vizyon sahibi iyi coder olmak için bilgisayar mühendisi olmamak tercih sebebi. Tanıdığım bütün Bilgisayar mühendisliği mezunları müdür, %90ı da artık bilgisayarla ilgili hiçbir şey duymak istemiyor, nerde kaldı eve gitsem de bilgisayarla uğraşsam demek.
0
Challenger
Bilgisayar mühendisleri genellikle bilgisayara sadece bir iş olarak bakıyorlar. Bilgisayarla uğraşmak onların işi ama yapmak zorunda oldukları bir iş. Akşam eve gittiklerinde de haliyle bütün gün yapmak zorunda oldukları işle uğraşmak istemiyorlar. Bu belkide 4-5 yıl boyunca okulda da çalışmak zorunda oldukları zorunlu derslerinin de yine bilgisayar ile ilgili olmasından kaynaklanıyor. Bunu bütün bilgisayar mühendislerine yönelik söylemiyorum. Ama genellikle böyle.

Bu belki de biraz da kişinin yaklaşımına ve isteğine bağlı. Ben liseden beri bilgisayarı zorunlu ders olarak gördüm (teknik lise bilgisayar donanım bölümünde okumuştum). İç yapısını, çalışma şeklini, neresinde kaç volt gerilim olduğunu, mikroişlemcilerin özelliklerini kaç bacaklı olduklarına varıncaya kadar bilmek zorundaydım. Ama, bundan sıkılmadım aksine hep zevk aldım. Çünkü, yeni bir şey öğrendikçe hep daha fazlasını öğrenmek istiyordum ve halen daha öyleyim. Belki bilgisayar mühendisleri okuldayken bundan bir zevk almamışlardır. Belki hocaları gıcıktır. :-P Bu da vizyon sahibi olmalarını engelliyordur. Kod yazmaktan zevk alacakları yerde bir programlama dilinde iki satır kod gördüklerinde, kendilerine okulda çok çektiren hocalarını hatırlıyorlardır ve o hocalarını saygıyla anıyorlardır :-) Kim bilir?

Not: Bu yazdıklarım her bilgisayar mühendisi ve öğretim görevlisi için geçerli değil.
0
FZ
Belki de şu türden hiçbir işe yaramayan kodlar yazmalı ve eğlenmeliyiz: http://perlmonks.org/index.pl?node_id=289733

Fonda Brandenburg Konçertosu çalarken Gödel, Escher, Bach (http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?sid=UQROH01VE1438BDRM19H) okumalıyız.

Sonra belki işe yarar bir şeyler yazmalıyız... ya da başka bir şey...
0
caglar_onur
Hem Bilgisayar Mühendisi hem FM'ci hemde Eve Gitsem De Bilgisayarla uğraşşam İşte az uğraştım diyen günde min 12 saatini ekran ve klavye ile geçiren ve hatta idael eş olarak bilgisayarı gören ( düşünsenize kafanız attı basın formatı sapıttı hoopp reset tepenizi attırdı çekin kablosunu ) insanlar yaşıyor arkadaşlar :).

Mühendislerin %90'nının bu mesleği 'çoook para var bu işte çook' diye yazdığını ve SADECE meslek olarak gördüklerini hayat tarzı olarak benimsemediklerini hatırlatmak istedim!

Kalan %10'da iyi bir rakam bence vizyon sahibi bir %10 düşünsenize!
0
sundance
Ne demiş adam Herşeyin %90ı posadır
0
crematorium
Bilgisayar muhendisi degilim, simdiye kadar bilgisayarla alakali hicbir egitim de almadim ama 13 yildir bu guzellerle ic iceyim ve 4 yildir da bu isten para kazaniyorum.

Fz ile surekli konusuruz, bana yeni seyler tavsiye eder, cok da iyi eder. Bakicam derim, eve giderim ve makinayi bile acmam bazen! :) Olay isyerinde aksama kadar bilgisayarla ugrasmaktan degil, bilgisayarda sevdigi seyleri yapmaktan para kazanamama olayi bence! :)

Bu arada ben bu sektore girmeden once evde bilgisayarimla ugrasirken -abartisiz- gunde 15 - 16 saat makina basinda geciriyordum ve bunyem kaldirsa daha fazlasi bile olurdu! :)

Zevkin zorunluga donusmesi her konuda negatif etki yaratiyor ama her ne olursa olsun vizyon sahibi olabilmek icin caba sarfetmek bile guzel sanirim! ;)

Saygilar,
- g k h n -
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SUNdan yeni yıl hediyesi: Cobalt artık Open Source

sundance

Sun Microsystems, bir süre önce operasyonunu durdurduğu Cobalt sunucuların bütün arayüzlerini ve arkaplanda çalışan kodunu BSD lisansı ile dağıtacağını duyurdu.

Oldukça yetkin bir web arayüzüne sahip Cobalt Qube 3 ve RaQ 550 sunucuları üstünde koşan bu yazılımların serbest bırakılması oldukça güzel bir haber olmakla birlikte belki de gözlerden kaçan fakat bence en önemlisi (eğer olursa) zamanında Cobalt tarafından satın alınan, Apache üzerinde hiçbir düzenleme gerektirmeden ASP kodlarının koşmasına izin veren ChiliSoft ASP´nin BSD lisansına kavuşacak olması!

Sun Microsystems, MS Windows Sertifikasyonu Peşinde!

GaripFakir

Sun´da global market stratejisinden sorumlu başkan yardımcısı olarak çalışan Larry Singer donanımları için Microsoft'tan sertifika alacaklarını söyledi. "Kutsal Savaşları (religious crusade) bir tarafa bırakıp müşterilere almak istediklerini satacağız".

Bilindiği üzere Sun, AMD Opteron 64 bit işlemcili sitemler üreterek sunucu pazarında kendine yeni olanaklar aramak istiyordu. Sun bünyesinde halihazırda Intel Xeon-tabanlı Fire V60 and V65 sistemlerini de barındırmakta.

http://www.nwfusion.com/news/2004/0116suntowi.html

Solaris 9 Intel x86 platformunda çalışmayacak

erolozcan

Sun ekonomik nedenlerle Solaris 9`u Intel x86 platformda desteklemeyeceğini açıkladı. Bana göre bunun önemli bir nedeni artık Solaris`in x86 versiyonun olmasına gerek olmadığı, x86 platformunda insanların Solaris yerine Linux`u tercih etmesidir.

Sanırım Intel tabanlı Solaris kullananların büyük bir kısmı Linux`a taşınmaya başlayacak. Konu ilgili link : http://www.linuxworld.com.au/

Sun Linux

GaripFakir

Sun da nihayet kendi desktop için Linux sürümünü çıkardı. Mad Hatter adlı linux sürümü Star Office, Mozilla ve Evaluation gibi bileşenlerden oluşuyor. Aşağıdaki linkte ilk ekran görüntüleri de verilmiş:

http://www.sun.com/2003-0805/feature

Solaris İşletim Sisteminin Kaynak Kodları Açıldı

FZ

Sun Microsystems, dün (14 Haziran 2005) meşhur UNIX tabanlı işletim sistemi Solaris'in kaynak kodunu kamuya açtığını duyurdu.

Kutlamalara Sun Microsystems şirket blogu.na yazan mühendisler ve takipçiler de katılmış durumda (mesela Nils Nieuwejaar, madem kodlar açıldı biraz da işin teorisini anlatalım deyip çekirdeğin sanal adres alanı düzenlemesinden bahsediyor blogunda).

Proje ile ilgili özet bilgiye buradan erişmek mümkün.