Bill Joy İstifa Etti

0
FZ
70´li yıllarda University of California, Berkeley´de öğrenci iken BSD UNIX´i geliştiren, sonra Sun Microsystems için Solaris işletim sistemini tasarlayan, bu arada SPARC mikroişlemcisini de geliştiren ve Java programlama ortamının geliştirilmesine öncülük eden Bill Joy, Sun Microsystems´ten istifa etti. Haberin hemen ardından şirketin hisseleri %10 değer kaybetti.

Bill Joy, Internet çağının Thomas Edison´u olarak da anılıyor. Haberin tamamı...
sun

Görüşler

0
malkocoglu
Bill Joy, hatirladigim kadari ile Jini teknolojisi hakkinda cok fazla umutlu idi. Fakat Java Jini, nedense sektorde fazla kabul goredi. Java'yi destekledigini hatirliyorum. Vizyoner tipler, sonucta para kazanmak zorunda olan sirketlerde bazen istediklerini bulamayabilirler. Sektorde ismi duyulmus bu zatta her halukarda basarilar dileriz. Kesfetmeye devam!
0
lifesdkver0_1
Çok sevdiğimiz vi'yi de ona borçlu olduğumuzu unutmayalım. Bu arada lisans ve yüksek lisansını elektrikte yapmış ki, bu beni fazlasıyla umutlandırdı. Vizyon sahibi iyi coder olmak için bilgisayar mezunu olmak gerekmiyormuş :)
0
FZ
vi´yi sevmemin tek sebebi vim diye bir programın geliştirilmesine yol açmış olması ;-)
0
sundance
Hatta, vizyon sahibi iyi coder olmak için bilgisayar mühendisi olmamak tercih sebebi. Tanıdığım bütün Bilgisayar mühendisliği mezunları müdür, %90ı da artık bilgisayarla ilgili hiçbir şey duymak istemiyor, nerde kaldı eve gitsem de bilgisayarla uğraşsam demek.
0
Challenger
Bilgisayar mühendisleri genellikle bilgisayara sadece bir iş olarak bakıyorlar. Bilgisayarla uğraşmak onların işi ama yapmak zorunda oldukları bir iş. Akşam eve gittiklerinde de haliyle bütün gün yapmak zorunda oldukları işle uğraşmak istemiyorlar. Bu belkide 4-5 yıl boyunca okulda da çalışmak zorunda oldukları zorunlu derslerinin de yine bilgisayar ile ilgili olmasından kaynaklanıyor. Bunu bütün bilgisayar mühendislerine yönelik söylemiyorum. Ama genellikle böyle.

Bu belki de biraz da kişinin yaklaşımına ve isteğine bağlı. Ben liseden beri bilgisayarı zorunlu ders olarak gördüm (teknik lise bilgisayar donanım bölümünde okumuştum). İç yapısını, çalışma şeklini, neresinde kaç volt gerilim olduğunu, mikroişlemcilerin özelliklerini kaç bacaklı olduklarına varıncaya kadar bilmek zorundaydım. Ama, bundan sıkılmadım aksine hep zevk aldım. Çünkü, yeni bir şey öğrendikçe hep daha fazlasını öğrenmek istiyordum ve halen daha öyleyim. Belki bilgisayar mühendisleri okuldayken bundan bir zevk almamışlardır. Belki hocaları gıcıktır. :-P Bu da vizyon sahibi olmalarını engelliyordur. Kod yazmaktan zevk alacakları yerde bir programlama dilinde iki satır kod gördüklerinde, kendilerine okulda çok çektiren hocalarını hatırlıyorlardır ve o hocalarını saygıyla anıyorlardır :-) Kim bilir?

Not: Bu yazdıklarım her bilgisayar mühendisi ve öğretim görevlisi için geçerli değil.
0
FZ
Belki de şu türden hiçbir işe yaramayan kodlar yazmalı ve eğlenmeliyiz: http://perlmonks.org/index.pl?node_id=289733

Fonda Brandenburg Konçertosu çalarken Gödel, Escher, Bach (http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?sid=UQROH01VE1438BDRM19H) okumalıyız.

Sonra belki işe yarar bir şeyler yazmalıyız... ya da başka bir şey...
0
caglar_onur
Hem Bilgisayar Mühendisi hem FM'ci hemde Eve Gitsem De Bilgisayarla uğraşşam İşte az uğraştım diyen günde min 12 saatini ekran ve klavye ile geçiren ve hatta idael eş olarak bilgisayarı gören ( düşünsenize kafanız attı basın formatı sapıttı hoopp reset tepenizi attırdı çekin kablosunu ) insanlar yaşıyor arkadaşlar :).

Mühendislerin %90'nının bu mesleği 'çoook para var bu işte çook' diye yazdığını ve SADECE meslek olarak gördüklerini hayat tarzı olarak benimsemediklerini hatırlatmak istedim!

Kalan %10'da iyi bir rakam bence vizyon sahibi bir %10 düşünsenize!
0
sundance
Ne demiş adam Herşeyin %90ı posadır
0
crematorium
Bilgisayar muhendisi degilim, simdiye kadar bilgisayarla alakali hicbir egitim de almadim ama 13 yildir bu guzellerle ic iceyim ve 4 yildir da bu isten para kazaniyorum.

Fz ile surekli konusuruz, bana yeni seyler tavsiye eder, cok da iyi eder. Bakicam derim, eve giderim ve makinayi bile acmam bazen! :) Olay isyerinde aksama kadar bilgisayarla ugrasmaktan degil, bilgisayarda sevdigi seyleri yapmaktan para kazanamama olayi bence! :)

Bu arada ben bu sektore girmeden once evde bilgisayarimla ugrasirken -abartisiz- gunde 15 - 16 saat makina basinda geciriyordum ve bunyem kaldirsa daha fazlasi bile olurdu! :)

Zevkin zorunluga donusmesi her konuda negatif etki yaratiyor ama her ne olursa olsun vizyon sahibi olabilmek icin caba sarfetmek bile guzel sanirim! ;)

Saygilar,
- g k h n -
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Solaris Mercek Altında

yellowelephant

Siz de Solaris İşletim sistemini merak mı ediyorsunuz? Bu konuda Türkçe döküman mı bulamıyorsunuz? Nasıl edinirim? Nasıl kurarım diye tereddütleriniz mi var? İşte sizin için bir bilgi kaynağı:

Sun Microsystems ZFS'i de açtı

tongucyumruk

Sun Microsystems uzun zamandır bahsedilen dünyanın ilk 128 bit dosya sistemi olan ZFS'in kodunu CDDL lisansı altında açtı. Birkaç saat önce OpenSolaris Build 27 ile duyurulan dosya sistemi özellikle 24 saat kesintisiz çalışması gereken sunucularda hayatı kolaylaştıracak birçok özellik barındırıyor. ZFS ile ilgili OpenSolaris sayfasına buradan, ZFS'in özelliklerini sergileyen bir screencast'e buradan, ZFS kaynak kodunu ve mimarisini tanıtan bir tura ise buradan ulaşabilirsiniz.

Önce Solaris, sonra DTrace, şimdi ZFS... Sun gitgide açılıyor ama gözler hala özgür bir Java arıyor...

Sun, Üniversitelileri Büyük Yarışmaya Çağırıyor!

parsifal

Sun Microsystems, tüm dünyadaki öğrencileri ‘Solaris Üniversite Yarışması’na katılmaya çağırıyor. Üniversiteliler, Solaris 10 ve OpenSolaris üzerine yaratıcı proje geliştirerek, hem kendileri para ödülü kazanacak hem de okullarına 100.000 Amerikan Doları değerinde Sun teknolojisi kazandırma fırsatını elde edecek.

UNIX sunucu pazarının lideri Sun

sametc

Gartner Dataquest’in yayınladığı Dünya Sunucu Veritabanı Raporu’na göre Sun Microsystems, dünyadaki UNIX sunucu platform satıcıları arasında hem gelir hem de pazara sunulan adet bazında lider. Bu yılın ikinci üç aylık dönemini kapsayan rapora göre Sun, ayrıca tüm işletim sistemlerini kapsayan sunucu gelirlerinde de üçüncü sırada yer alıyor.

http://www.ntvmsnbc.com

Sun Cobalt Qube 3, niye herkes bu küp olayına taktı ki?

larweda

Mac Cube ve CerfCube`den sonra Sun Microsystems de Cobalt Cube adında bir Internet ve Intranet yönetim sunucusu piyasaya çıkardı. Internet yönetim sunucusu deyince de içinde her türlü bağlantı şeklini destekleyen bir proxy; yeterli olacak şekilde veritabanları destekli bir web server; standart e-mail protokolleri ve web-mail destekleyen bir e-mail server; Solaris, MS Windows ve Apple OS destekli bir dosya sunucusu ve bir yazılım firewall'u var.