Sun´un Desktop Sistem´inin İlk İncelemesi Yayınlandı.

0
conan
OSNews Sun'ın Java Desktop System'ini incelemeye almış. İncelenen sürüm Build 12C. Toplam 6 CD içinde gelen dağıtım 3 derlenmiş program, 2 kaynak, 1 de doküman CDsi şeklinde kullanıma sunulmuş. İyiler ve kötüler şeklinde ele alınan bu incelemeyi ne yazık ki zaman darlığından özetleyemiyorum, ama Fazlamesai'nin de bu haberden mahrum kalmasını istemedim doğrusu. Herkesin sevgilisi ekran görüntülerini de yazıda bulmak mümkün.
sun

Görüşler

0
FZ

http://www.cs.colorado.edu/~garnett/ipc-cinderblocks.jpg

;-)
0
murat09
Ya eski Inteller ne işe yarar? Hatta 2 sene evvel öncekileri? Ben enson 486 makineyi bodruma tabir caizse gömdüm. (Yüklüğe destek yaptım) Ayrıca, SPARC lar halen üretiliyor [inşallah alacaz da ondan biliyorum :-) ]
http://www.sun.com/processors/index.html
Ama, KDE ye destek vermeyen, KDE düşünülerek yazılmış açık kaynak pek çok programı yoksayan bir OS ninde fazla yaygınlaşamayacağını düşünmekteyim...Maalesef hemde...
0
yuxel
"It is important to remember that this desktop system is meant for the enterprise and corporate desktops and not for home desktops."
kde veya kde programlarından yoksun, kapalı kodlu bir yazılım/işletim sistemi siz de takdir edersiniz ki çok pahalı bir girişim olacaktır(hm bildiğim kadarıyla JDS'ın kodları açık değil ;) ). Yani kde olmamasının arkasındaki neden, qt'nin güzelim lisansı(!) olsa gerek.
0
conan
Aslinda sistemin KDE icermemesinin en onemli nedeni yazida da belirtildigi uzere, Sun'in Java uzerinden GNOME'a acikca destek vermesi. Yani Java Gnome temalari ile uyumlu halde calisacak hale getirilecek yanilmiyorsam, belki de bu projeyi [http://java-gnome.sourceforge.net/] kullanirlar bu is icin bilemem. :)

JDS'in desteklenen bir proje oldugunu da unutmamak lazim. Destek acisindan bakildiginda sadece bir Masaustu'ne destek vermek cok daha kolay (ve ucuz tabii ki) Dolayisiyla JDS'in lisans nedenlerinden cok destek nedenleriyle KDE'yi barindirmadigini dusunuyorum.

Neyse bakalim bu projeden ne cikacak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web Services ve Güvenlik

SHiBuMi

Liberty Alliance, Sun Microsystems in öncülüğünü yaptığı, Microsoftun Passport teknolojisine karşı alternatif çözüm üretme amacını güden bir grup. Bu grubun içersinde AOL, HP, General Motors, France Telekom, Sony gibi kurucu üyeler haricinde Cisco, Visa, Nextel, Novell gibi sponsor üyeler var. Amaç, Microsoftun single sign-on olarak adlandırılan Passport teknolojisiyle aynı görevi gören, kullanıcıların tek bir web sitesine ya da uygulamaya giriş yaptıktan sonra diğer bütün siteler ya da uygulamalar tarafından tanınmasını sağlayan teknolojiyi oluşturmak.

Sun Microsystems, Novell'i Almak İstiyor

Challenger

Geçen yıl önce Ximian' ı sonra da SuSE' yi satın alan Novell'in peşine daha büyük bir balık takılmış durumda. NTVMSNBC' nin The Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı haberinde şöyle diyor: "ABD’nin önde gelen gazetesi Wall Street Journal’da çıkan habere göre, Sun Microsystems, açık kaynak Linux sağlayıcısı Novell’i 2.64 milyar dolara satın almak istiyor.


Novell’i satın alması durumunda Sun, Linux’un en büyük destekçisi IBM ile rekabet kızışacak, zira Novell, IBM’in en önemli Linux işortağı. Solaris’i bir açık kaynak yazılımına dönüştürmek isteyen Sun Microsystems, satınalımın gerçekleşmesiyle SuSe’yi Power sunucularında kullanan IBM’in Linux sağlayıcısı olacak."

Büyük balık diğer kendinden küçük balıkları yutmuştu. Şimdi de daha büyük bir balığın yemeği olmak üzere.

Sun´dan x86 itirafı

anonim

SUN'in önemli isimlerinden Jonathan Schwartz Solaris x86 işletim sistemini yeterince desteklemediklerini, böylece Linux´tan daha yetkin olmalarina rağmen x86 mimarisi arenasında meydanı Linux'a bıraktıklarını söylemiş.

http://www.theregister.co.uk/content/53/32880.html

Solaris sunuculara Denial of Service Atakları...

elrond

Evet. Fazla da beklenmeyen bir durumdu ama oldu. Sanırım artık bu tip güvenlik açıkları peşinde koşup onları afişe eden uzmanlar MS dışında olan diğer ürünlere de yavaştan saldırmaya başladı. Solaris te olan ve daha öncede bilinen -iki ay önceden- bir güvenlik açığını kullanan kötü adamlar DoS atakları ile bir Solaris makinasını erişilemez hale getirmiş durumdalar. Aynı açığı kullanarak, download edilen backdoor ile arkadaşlar kendilerini sisteme istediği an giriş yapabilir hale getirmişler. Problem bilinen adıyla tipik bir "buffer overflow" durumu. Bu açığı kullanmak için yollanan online vandallar, önden yollanan özel bir TCP/IP paketi sayesinde sistemin tümüne erşim sağlıyabiliyormuş. Solariste uzaktan uygulama çalıştırmak için kullanılan bileşenlerde problem var imiş.
Ne oldum değil ne olacağım demek lazım;-) Selamlar.

Star Office: Bir rüyanın adım adım yokoluşu

sundance

Sanırım ilk defa, dağıtımı bedava olan bir ürün, Sun gibi bir donanım devi tarafından satın alınıp, açık kaynak kodu lisansına göre lisanslanacağı söylenerek yok ediliyor!

Evet yanlış duymadınız. Hepimiz bundan iki yıl kadar önce Star Office'in SUN çatısı altına girmesine MS hakimiyetinin bu sefer gerçekten kırıldığına inanarak bakmıştık. Ama ne oldu sadece 5.1 version yaklaşık 2 kat şişerek (45Mb`tan 90`a çıktı) 5.2 halini aldı. Daha Türkçeleşmesi bile bitmedi (başladı mı onu da bilmiyorum, ama Sun Türkiye Haziran`da Türkçe sürümün yayınlanacağını belirtmişti, şimdi sorsanız `Haberiniz yok mu kriz var!` derler.

Görünüşe göre yazık oldu StarOffice`e