Sun´un Desktop Sistem´inin İlk İncelemesi Yayınlandı.

0
conan
OSNews Sun'ın Java Desktop System'ini incelemeye almış. İncelenen sürüm Build 12C. Toplam 6 CD içinde gelen dağıtım 3 derlenmiş program, 2 kaynak, 1 de doküman CDsi şeklinde kullanıma sunulmuş. İyiler ve kötüler şeklinde ele alınan bu incelemeyi ne yazık ki zaman darlığından özetleyemiyorum, ama Fazlamesai'nin de bu haberden mahrum kalmasını istemedim doğrusu. Herkesin sevgilisi ekran görüntülerini de yazıda bulmak mümkün.
sun

Görüşler

0
FZ

http://www.cs.colorado.edu/~garnett/ipc-cinderblocks.jpg

;-)
0
murat09
Ya eski Inteller ne işe yarar? Hatta 2 sene evvel öncekileri? Ben enson 486 makineyi bodruma tabir caizse gömdüm. (Yüklüğe destek yaptım) Ayrıca, SPARC lar halen üretiliyor [inşallah alacaz da ondan biliyorum :-) ]
http://www.sun.com/processors/index.html
Ama, KDE ye destek vermeyen, KDE düşünülerek yazılmış açık kaynak pek çok programı yoksayan bir OS ninde fazla yaygınlaşamayacağını düşünmekteyim...Maalesef hemde...
0
yuxel
"It is important to remember that this desktop system is meant for the enterprise and corporate desktops and not for home desktops."
kde veya kde programlarından yoksun, kapalı kodlu bir yazılım/işletim sistemi siz de takdir edersiniz ki çok pahalı bir girişim olacaktır(hm bildiğim kadarıyla JDS'ın kodları açık değil ;) ). Yani kde olmamasının arkasındaki neden, qt'nin güzelim lisansı(!) olsa gerek.
0
conan
Aslinda sistemin KDE icermemesinin en onemli nedeni yazida da belirtildigi uzere, Sun'in Java uzerinden GNOME'a acikca destek vermesi. Yani Java Gnome temalari ile uyumlu halde calisacak hale getirilecek yanilmiyorsam, belki de bu projeyi [http://java-gnome.sourceforge.net/] kullanirlar bu is icin bilemem. :)

JDS'in desteklenen bir proje oldugunu da unutmamak lazim. Destek acisindan bakildiginda sadece bir Masaustu'ne destek vermek cok daha kolay (ve ucuz tabii ki) Dolayisiyla JDS'in lisans nedenlerinden cok destek nedenleriyle KDE'yi barindirmadigini dusunuyorum.

Neyse bakalim bu projeden ne cikacak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun´dan Yeni Bir Sistem

Teorisyen

İnternethaber.com sitesenin şu haberine göre SUN, yeni bir işletim sistemi geliştirmiş.

SUN'un sitesinde Sun Java Desktop System olarak adlandırılan işletim sistemi ile ilgili detaylı bilgiye bu linkten ulaşmak mümkün.

Solaris sunuculara Denial of Service Atakları...

elrond

Evet. Fazla da beklenmeyen bir durumdu ama oldu. Sanırım artık bu tip güvenlik açıkları peşinde koşup onları afişe eden uzmanlar MS dışında olan diğer ürünlere de yavaştan saldırmaya başladı. Solaris te olan ve daha öncede bilinen -iki ay önceden- bir güvenlik açığını kullanan kötü adamlar DoS atakları ile bir Solaris makinasını erişilemez hale getirmiş durumdalar. Aynı açığı kullanarak, download edilen backdoor ile arkadaşlar kendilerini sisteme istediği an giriş yapabilir hale getirmişler. Problem bilinen adıyla tipik bir "buffer overflow" durumu. Bu açığı kullanmak için yollanan online vandallar, önden yollanan özel bir TCP/IP paketi sayesinde sistemin tümüne erşim sağlıyabiliyormuş. Solariste uzaktan uygulama çalıştırmak için kullanılan bileşenlerde problem var imiş.
Ne oldum değil ne olacağım demek lazım;-) Selamlar.

Sun´dan x86 itirafı

anonim

SUN'in önemli isimlerinden Jonathan Schwartz Solaris x86 işletim sistemini yeterince desteklemediklerini, böylece Linux´tan daha yetkin olmalarina rağmen x86 mimarisi arenasında meydanı Linux'a bıraktıklarını söylemiş.

http://www.theregister.co.uk/content/53/32880.html

Sun CDDL için geri sayımı başlattı

skelyus

Sun microsystems, açık kaynak lisansı almak için hazırlamış olduğu lisans tanım metnini OSI (Açık Kaynak İnisiyatifi) grubuna sundu. aslında 2004 ün sonunda sonuçlanması beklenirken tarih 17 Ocak'a ertelendi.

Sun'a göre hazırladıkları bu lisans diğer açık kaynak lisanlarına göre daha kapsamlı ve geliştirici. Ancak bu noktada CDDL kapsamındaki bir yazılım ile GPL kapsamındaki bir yazılım arasında herhangi besleme ve ortak kullanım da ortadan kalmış görünüyor.

Newsforge'da yayınlanan bu makalenin tam çeviri metnini www.linuxnet.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

Solaris İşletim Sisteminin Kaynak Kodları Açıldı

FZ

Sun Microsystems, dün (14 Haziran 2005) meşhur UNIX tabanlı işletim sistemi Solaris'in kaynak kodunu kamuya açtığını duyurdu.

Kutlamalara Sun Microsystems şirket blogu.na yazan mühendisler ve takipçiler de katılmış durumda (mesela Nils Nieuwejaar, madem kodlar açıldı biraz da işin teorisini anlatalım deyip çekirdeğin sanal adres alanı düzenlemesinden bahsediyor blogunda).

Proje ile ilgili özet bilgiye buradan erişmek mümkün.