Sun´un Desktop Sistem´inin İlk İncelemesi Yayınlandı.

0
conan
OSNews Sun'ın Java Desktop System'ini incelemeye almış. İncelenen sürüm Build 12C. Toplam 6 CD içinde gelen dağıtım 3 derlenmiş program, 2 kaynak, 1 de doküman CDsi şeklinde kullanıma sunulmuş. İyiler ve kötüler şeklinde ele alınan bu incelemeyi ne yazık ki zaman darlığından özetleyemiyorum, ama Fazlamesai'nin de bu haberden mahrum kalmasını istemedim doğrusu. Herkesin sevgilisi ekran görüntülerini de yazıda bulmak mümkün.
sun

Görüşler

0
FZ

http://www.cs.colorado.edu/~garnett/ipc-cinderblocks.jpg

;-)
0
murat09
Ya eski Inteller ne işe yarar? Hatta 2 sene evvel öncekileri? Ben enson 486 makineyi bodruma tabir caizse gömdüm. (Yüklüğe destek yaptım) Ayrıca, SPARC lar halen üretiliyor [inşallah alacaz da ondan biliyorum :-) ]
http://www.sun.com/processors/index.html
Ama, KDE ye destek vermeyen, KDE düşünülerek yazılmış açık kaynak pek çok programı yoksayan bir OS ninde fazla yaygınlaşamayacağını düşünmekteyim...Maalesef hemde...
0
yuxel
"It is important to remember that this desktop system is meant for the enterprise and corporate desktops and not for home desktops."
kde veya kde programlarından yoksun, kapalı kodlu bir yazılım/işletim sistemi siz de takdir edersiniz ki çok pahalı bir girişim olacaktır(hm bildiğim kadarıyla JDS'ın kodları açık değil ;) ). Yani kde olmamasının arkasındaki neden, qt'nin güzelim lisansı(!) olsa gerek.
0
conan
Aslinda sistemin KDE icermemesinin en onemli nedeni yazida da belirtildigi uzere, Sun'in Java uzerinden GNOME'a acikca destek vermesi. Yani Java Gnome temalari ile uyumlu halde calisacak hale getirilecek yanilmiyorsam, belki de bu projeyi [http://java-gnome.sourceforge.net/] kullanirlar bu is icin bilemem. :)

JDS'in desteklenen bir proje oldugunu da unutmamak lazim. Destek acisindan bakildiginda sadece bir Masaustu'ne destek vermek cok daha kolay (ve ucuz tabii ki) Dolayisiyla JDS'in lisans nedenlerinden cok destek nedenleriyle KDE'yi barindirmadigini dusunuyorum.

Neyse bakalim bu projeden ne cikacak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En Yeni Windows Yetkili Satıcısı: SUN Microsystems

elrond

Geçen aylar içerisinde SUN NASDAQ Ticker sembolunü JAVA olarak değiştirmek için başvurduğunda Allah bu adamlar diğer işleri komple bitiriyor dediydim içimden. Yıl oldu yazmıyorum ama eskiler bilir bu haberi benim yazmamın şart olduğunu. Şöyle Google "SUN Job R&D Cuts" diye bir arama yapınca 2001' den günümüze her sene bir felaket olduğu rahatlıkla görülebilir. Bugün ne oldu derseniz SUN Windows satmaya karar verdi.

İmla Kılavuzuna 800.000$

FZ

Son habere göre, Sun Microsystems, Franklin Electronic Publishers'ın geliştirdiği imla kontrol ve tireleme yazılımını 800.000$ vererek lisansladı. Yazılımın StarOffice'in ileriki sürümlerinde kullanılması planlanıyor.

Söz konusu yazılım 36 dilde çalışıyor ve eşanlamlılar sözlüğü de içeriyor. Yazılım lisansını satın alan diğer firmalar arasında Adobe Systems de var.

Solaris GNU/Linux´a Karşı

FZ

UNIX dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Sun Microsystems bilgi işlem sektöründe insanları en çok şaşırtan firmaların başında gelir.

GNU/Linux işletim sisteminin HP, IBM, CA gibi firmalardan sağlam destek aldığı son birkaç yılda ve bunun sonrasında Sun Microsystems'in tavrının, stratejisinin ne olacağı merak konusu.

Sun Microsystems'in üst düzey adamlarından Jonathan Schwartz ile yapılmış olan bu detaylı röportaj Sun'ın gelecek yıllarda izleyeceği yöne ve Linux'a karşı tavrına dair pek çok önemli ipucu içeriyor.

Sun´dan Yeni Bir Sistem

Teorisyen

İnternethaber.com sitesenin şu haberine göre SUN, yeni bir işletim sistemi geliştirmiş.

SUN'un sitesinde Sun Java Desktop System olarak adlandırılan işletim sistemi ile ilgili detaylı bilgiye bu linkten ulaşmak mümkün.

Sun CDDL için geri sayımı başlattı

skelyus

Sun microsystems, açık kaynak lisansı almak için hazırlamış olduğu lisans tanım metnini OSI (Açık Kaynak İnisiyatifi) grubuna sundu. aslında 2004 ün sonunda sonuçlanması beklenirken tarih 17 Ocak'a ertelendi.

Sun'a göre hazırladıkları bu lisans diğer açık kaynak lisanlarına göre daha kapsamlı ve geliştirici. Ancak bu noktada CDDL kapsamındaki bir yazılım ile GPL kapsamındaki bir yazılım arasında herhangi besleme ve ortak kullanım da ortadan kalmış görünüyor.

Newsforge'da yayınlanan bu makalenin tam çeviri metnini www.linuxnet.com.tr adresinde bulabilirsiniz.