Sparcbook 6500 - 4Gig RAM`li Sparc Notebook!!

0
larweda
Daha önce de Sparc tabanlı notebook'lar ürettiğini bildiğimiz Tadpole, yeni model Sparcbook'unu (Sparcbook 6500) piyasaya sürdüğünü duyurdu. (ben Slashdot`ta duydum :-) Şu anda satılan üründe UltraSparcIIi 650 işlemci, 2GB DRAM, 120GB Disk, 1400*1050 destekleyen 15'' TFT ekran ve yüklenmiş Solaris 8 işletim sistemini içeriyor, 2002 Kışında çıkacak olan bir modelde ise 4GB DRAM, 160GB disk ve yüklenmiş Solaris 9 işletim sistemi olacağı düşünülüyor, düşününce alet ortadan büyük çapta bir webserver'ı ya da epeyce transaction kaldırabilecek bir Weblogic ya da Oracle server'ı kaldırabilecek güce sahip gibi görünüyor, ha bi laptop alır da bunu sunucu yapar mısın diye sorarsanız, yapmam. Ama mantıklı hiç kimsenin alacağını (sadece solaris üzerinde çalışan CAD, VLSI, chip layout design programı filan kullananlar hariç) düşünmesem de bazı adamlar bu tip ürünler çıkartacam diye uuraşıyolar, bu da olayı haber yapıyor.

Ortalıkta süper linux çalıştırabilen bi ton Laptop varken (aslında her laptop'a yüklenebilecek bi dağıtım kesin buluyosunuz, Knoppix benim deddiğim 5-6 değişik laptop'un hepsinde ööle ya da bööle süper çalıştı) günlük kullanım için de Sparcbook alınmaz, di mi?
sun

Görüşler

0
cazz
kesinlikle katiliyor ve tamamen bir fantazi urunu oldugunu dusunuyorum dogrusu ;)
0
Wookiert
Eğer geliştirdiğiniz uygulamalar komut satırından çalışan c programları değilse ve weblogic + oracle ya da benzeri bir kombinasyon kullanıyorsanız böyle bir notebooka ne kadar ihtiyacınız olduğunu tahmin bile edemezsiniz.

Takım elbiseli kravatlı banka yöneticilerin size tamam yapmışsınız bir şey ama çok yavaş çalıştığı izlenimini edindim diye bir cümleyle dönerse en az o notebook'tan 100 tane aldıracak bi projeyi başka bir şirkete kaptırmışsınız demektir.

Bundan bir kaç ay öncesine kadar en co$kulu notebook 1gb'dan fazlasına destek vermiyordu. Bu da yöre yöre dolaşan temsilciler için yanlarında powerpointler için bir notebook, demo için de bi alphaserver taşımaları anlamına geliyor. Bir de bunun kablosu var, kurması var ekstra monitörü var vs.

Bu sebeple her çıkan teknolojiyi kendi günlük ihtiyaçlarınızla kıyaslayıp uçmuşlar - hem ne gerek var yaklaşımına sahip olmak yerine bu teknolojinin neden talep edildiğini araştırmak daha ho$ olabilir.

Laptoplarda Linux kullanıp harikulade performans almaya gelince: Elimde yeni bir Toshiba laptop var ve Redhat 8, Mandrake 9 ve Knoppix dahil bir kaç distroyu denedim hiçbirinde ne pcmcia kartlar ne de usb istediğim gibi çalışmadı. Günlük kullandığım laptopta divx ya da kernel compile etmediğim için performanstan çok düzgün çalışabilmeyi tercih ediyorum. İnsanların linux konusundaki heyecanını anlıyorum ama benim makinemde bana ek bir şey sunmuyor linux.

0
anonim
ben bi seyi cok merak ettim acikcasi...
166'dan p3'e gecerken kos kocoman bir kasa almam gerekti ram, anakart, vkart derken kasanin ici doldu tasti. biz bunlari koskocaman bir kasaya sigdiramazken adamlarin bunlari ufacik aletlerin iclerine sigdirmalari cok ilginc dogrusu...
acaba herhangi bir performans kaybi oluyor mudur?
0
anonim
Burada yapılan yanlışlık ürünün Sparc tercih edenler için değil Solaris tercih edenler için üretilmiş olması, dolayısı ile Linux varken.. demek çok anlamlı olmuyor. Öyle olsa idi, Linux Sparc hardwarede de çalışıyor öle yaparlardı değil mi? :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Microsystems ZFS'i de açtı

tongucyumruk

Sun Microsystems uzun zamandır bahsedilen dünyanın ilk 128 bit dosya sistemi olan ZFS'in kodunu CDDL lisansı altında açtı. Birkaç saat önce OpenSolaris Build 27 ile duyurulan dosya sistemi özellikle 24 saat kesintisiz çalışması gereken sunucularda hayatı kolaylaştıracak birçok özellik barındırıyor. ZFS ile ilgili OpenSolaris sayfasına buradan, ZFS'in özelliklerini sergileyen bir screencast'e buradan, ZFS kaynak kodunu ve mimarisini tanıtan bir tura ise buradan ulaşabilirsiniz.

Önce Solaris, sonra DTrace, şimdi ZFS... Sun gitgide açılıyor ama gözler hala özgür bir Java arıyor...

Sun'dan Açık Kaynak Kodlu Java

Challenger

C-Net Asia'da yer alan haberde, Sun Microsystems'in başkanı ve COO' su Jonathan Schwartz, Solaris işletim sistemini açık kaynak kodlu yapmayı planladıklarını açıkladı. Schwartz, "ne zaman olacağını söylemek istemiyorum ama Solaris'in kaynak kodunu açacağız" dedi. Sun'ın kodunu açtığı tek şey Solaris değil. ZD Net Avustralya' da yer alan bu habere göre de Sun'ın Java teknoloji sözcüsü Raghavan Srinivas, Java'nın açık kodlu bir sürümünün olacağını açıkladı. "Java'nın nasıl açık kaynak kodlu olacağı üzerinde çalışmadık. Ama bu olacak. Belki bugün olabilir, belki yarın, belki de 2 yıl sonra olabilir" dedi.

Sun'dan GPL lisanslı mikroişlemci

gismo

Java'yı GPL yapmamakta direnen Sun, UltraSPARC T1 işlemcisinin spec'lerini GPL lisansı altında yayınladı. Bu işlemci üzerinde çalışabilen işletim sistemleri sınırlı. Windows ve MacOS gibi özel mülk OS'lar işlemci ile uyumlu değil. İlk beklenecek etkilerden biri de GNU ve BSD işletim sistemlerinin yaygınlaşması.

Solaris İşletim Sisteminin Kaynak Kodları Açıldı

FZ

Sun Microsystems, dün (14 Haziran 2005) meşhur UNIX tabanlı işletim sistemi Solaris'in kaynak kodunu kamuya açtığını duyurdu.

Kutlamalara Sun Microsystems şirket blogu.na yazan mühendisler ve takipçiler de katılmış durumda (mesela Nils Nieuwejaar, madem kodlar açıldı biraz da işin teorisini anlatalım deyip çekirdeğin sanal adres alanı düzenlemesinden bahsediyor blogunda).

Proje ile ilgili özet bilgiye buradan erişmek mümkün.

MySQL @ İstanbul Bilgi Üniversitesi

butch

Açık Kaynağı destekleyen tüm dostlarımız,

MySQL'in Sun Microsystems tarafından satın alınması sonrası Türkiye'deki açık kaynak dostlarını gelişmelerle ilgili bilgilendirmek üzere MySQL Komünite İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kaj Arnö ve MySQL Kıdemli Yazılım Mühendisi Hakan Küçükyılmaz Türkiye'de İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni ziyaret ediyorlar.