Sparcbook 6500 - 4Gig RAM`li Sparc Notebook!!

0
larweda
Daha önce de Sparc tabanlı notebook'lar ürettiğini bildiğimiz Tadpole, yeni model Sparcbook'unu (Sparcbook 6500) piyasaya sürdüğünü duyurdu. (ben Slashdot`ta duydum :-) Şu anda satılan üründe UltraSparcIIi 650 işlemci, 2GB DRAM, 120GB Disk, 1400*1050 destekleyen 15'' TFT ekran ve yüklenmiş Solaris 8 işletim sistemini içeriyor, 2002 Kışında çıkacak olan bir modelde ise 4GB DRAM, 160GB disk ve yüklenmiş Solaris 9 işletim sistemi olacağı düşünülüyor, düşününce alet ortadan büyük çapta bir webserver'ı ya da epeyce transaction kaldırabilecek bir Weblogic ya da Oracle server'ı kaldırabilecek güce sahip gibi görünüyor, ha bi laptop alır da bunu sunucu yapar mısın diye sorarsanız, yapmam. Ama mantıklı hiç kimsenin alacağını (sadece solaris üzerinde çalışan CAD, VLSI, chip layout design programı filan kullananlar hariç) düşünmesem de bazı adamlar bu tip ürünler çıkartacam diye uuraşıyolar, bu da olayı haber yapıyor.

Ortalıkta süper linux çalıştırabilen bi ton Laptop varken (aslında her laptop'a yüklenebilecek bi dağıtım kesin buluyosunuz, Knoppix benim deddiğim 5-6 değişik laptop'un hepsinde ööle ya da bööle süper çalıştı) günlük kullanım için de Sparcbook alınmaz, di mi?
sun

Görüşler

0
cazz
kesinlikle katiliyor ve tamamen bir fantazi urunu oldugunu dusunuyorum dogrusu ;)
0
Wookiert
Eğer geliştirdiğiniz uygulamalar komut satırından çalışan c programları değilse ve weblogic + oracle ya da benzeri bir kombinasyon kullanıyorsanız böyle bir notebooka ne kadar ihtiyacınız olduğunu tahmin bile edemezsiniz.

Takım elbiseli kravatlı banka yöneticilerin size tamam yapmışsınız bir şey ama çok yavaş çalıştığı izlenimini edindim diye bir cümleyle dönerse en az o notebook'tan 100 tane aldıracak bi projeyi başka bir şirkete kaptırmışsınız demektir.

Bundan bir kaç ay öncesine kadar en co$kulu notebook 1gb'dan fazlasına destek vermiyordu. Bu da yöre yöre dolaşan temsilciler için yanlarında powerpointler için bir notebook, demo için de bi alphaserver taşımaları anlamına geliyor. Bir de bunun kablosu var, kurması var ekstra monitörü var vs.

Bu sebeple her çıkan teknolojiyi kendi günlük ihtiyaçlarınızla kıyaslayıp uçmuşlar - hem ne gerek var yaklaşımına sahip olmak yerine bu teknolojinin neden talep edildiğini araştırmak daha ho$ olabilir.

Laptoplarda Linux kullanıp harikulade performans almaya gelince: Elimde yeni bir Toshiba laptop var ve Redhat 8, Mandrake 9 ve Knoppix dahil bir kaç distroyu denedim hiçbirinde ne pcmcia kartlar ne de usb istediğim gibi çalışmadı. Günlük kullandığım laptopta divx ya da kernel compile etmediğim için performanstan çok düzgün çalışabilmeyi tercih ediyorum. İnsanların linux konusundaki heyecanını anlıyorum ama benim makinemde bana ek bir şey sunmuyor linux.

0
anonim
ben bi seyi cok merak ettim acikcasi...
166'dan p3'e gecerken kos kocoman bir kasa almam gerekti ram, anakart, vkart derken kasanin ici doldu tasti. biz bunlari koskocaman bir kasaya sigdiramazken adamlarin bunlari ufacik aletlerin iclerine sigdirmalari cok ilginc dogrusu...
acaba herhangi bir performans kaybi oluyor mudur?
0
anonim
Burada yapılan yanlışlık ürünün Sparc tercih edenler için değil Solaris tercih edenler için üretilmiş olması, dolayısı ile Linux varken.. demek çok anlamlı olmuyor. Öyle olsa idi, Linux Sparc hardwarede de çalışıyor öle yaparlardı değil mi? :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenSolaris: Sun Microsystems de açılıyor!

FZ

Münih, Viyana, Çek Cumhuriyet, Güney Amerika ve KDE standını ziyaret edip KDE sistemini yakın takibe alan Microsoft ekipleri derken... evet, tüm zamanların en önemli ve sofistike işletim sistemlerinden Solaris'i yıllardır geliştiren Sun Microsystems de şirketin ismi ile özdeşleşmiş Solaris'i yavaş yavaş açacağını duyurdu.

http://opensolaris.org/ sitesindeki bilgilere göre Sun Microsystems, OSI onaylı CDDL lisansını benimsemiş durumda ve ilk açtığı kod da son zamanlarda epey gürültü koparan DTrace. Söz konusu yazılımın kaynak koduna buradan erişmek mümkün.

Sun'ın sözünün arkasında durup Solaris'in tamamını kamuya Internet üzerinde açıp açmayacağı merakla bekleniyor.

Sun Studio 11 bedava

ahmetaa

Sun MicroSystems'in C, C++ ve Fortran geliştirme platformu Sun Studio'nun son sürümü olan Sürüm 11 bedava olarak indirilebiliyor. Sun C ve C++ derleyicileri son derece etkin kod üretme özelliklerine sahip bir ürün olarak biliniyor. x86 - SPARC Solaris ve x86 Linux sürümleri mevcut.

Sun´un Desktop Sistem´inin İlk İncelemesi Yayınlandı.

conan

OSNews Sun'ın Java Desktop System'ini incelemeye almış. İncelenen sürüm Build 12C. Toplam 6 CD içinde gelen dağıtım 3 derlenmiş program, 2 kaynak, 1 de doküman CDsi şeklinde kullanıma sunulmuş. İyiler ve kötüler şeklinde ele alınan bu incelemeyi ne yazık ki zaman darlığından özetleyemiyorum, ama Fazlamesai'nin de bu haberden mahrum kalmasını istemedim doğrusu. Herkesin sevgilisi ekran görüntülerini de yazıda bulmak mümkün.

Sun Microsystems´ten Geleceğin Mikroişlemcileri

FZ

Kısa bir süre önce Sun Microsystems bir basın konferansı düzenledi ve yeni nesil mikroişlemciler konusundaki yol haritasını açıkladı. Haritada mevcut UltraSPARC III'ün geliştirilmesi, çift-çekirdekli UltraSPARC IV, SMT-tabanlı UltraSPARC V ve yüksek oranda "multithreaded" Niagara işlemcisi yer alıyor. Bu konuda Dr. Marc Tremblay ile yapılmış bir röportajı burada okuyabilirsiniz. Dr. Tremblay, Sun Microsystems şirketinde Mikroişlemci ve Ağ Ürünleri grubu başmimarı ve kıdemli mühendis olarak çalışmaktadır. Sun'ın ilk 64 bitlik işlemcisi UltraSPARC-I'in de tasarımcılarındandı. Dr. Tremblay aynı zamanda UltraSPARC-II'yi tasarlamıştır ve değişik bilgisayar teknolojileri konusunda 55 patent sahibidir. Bu aralar vaktinin büyük kısmını Sun Microsystems'teki "Chip MultiProcessing (CMP)" ve "Chip MultiThreading (CMT)" bölümlerinde çalışarak geçirmektedir.

Editörün Notu: Sun Microsystems gene sessiz sedasız ilerliyor. Teknoloji tarihinin en şaşırtıcı yazılım ve donanım firmalarından biri olarak rakiplerini de destekçilerini de ters köşeye yatırabilir ;-)

Sun Bütün Yazılımlarını Özgürleştiriyor

anonim

Sun Mcrosystems başkanı Jonathan Schwartz, konuşmacı olarak katıldığı bir konferansta, Sun'ın amacının bütün yazılımlarını özgür yazılım olarak sunmak olduğunu açıkladı.

Schwartz, böylelikle kendi teknolojilerinin etrafında topluluklar oluşturmayı amaçladıklarını, ayrıca açık kodun yenilikleri teşvik eden, maliyetleri azaltan önemli bir fonksiyonunun olduğunu belirtti.