Sparcbook 6500 - 4Gig RAM`li Sparc Notebook!!

0
larweda
Daha önce de Sparc tabanlı notebook'lar ürettiğini bildiğimiz Tadpole, yeni model Sparcbook'unu (Sparcbook 6500) piyasaya sürdüğünü duyurdu. (ben Slashdot`ta duydum :-) Şu anda satılan üründe UltraSparcIIi 650 işlemci, 2GB DRAM, 120GB Disk, 1400*1050 destekleyen 15'' TFT ekran ve yüklenmiş Solaris 8 işletim sistemini içeriyor, 2002 Kışında çıkacak olan bir modelde ise 4GB DRAM, 160GB disk ve yüklenmiş Solaris 9 işletim sistemi olacağı düşünülüyor, düşününce alet ortadan büyük çapta bir webserver'ı ya da epeyce transaction kaldırabilecek bir Weblogic ya da Oracle server'ı kaldırabilecek güce sahip gibi görünüyor, ha bi laptop alır da bunu sunucu yapar mısın diye sorarsanız, yapmam. Ama mantıklı hiç kimsenin alacağını (sadece solaris üzerinde çalışan CAD, VLSI, chip layout design programı filan kullananlar hariç) düşünmesem de bazı adamlar bu tip ürünler çıkartacam diye uuraşıyolar, bu da olayı haber yapıyor.

Ortalıkta süper linux çalıştırabilen bi ton Laptop varken (aslında her laptop'a yüklenebilecek bi dağıtım kesin buluyosunuz, Knoppix benim deddiğim 5-6 değişik laptop'un hepsinde ööle ya da bööle süper çalıştı) günlük kullanım için de Sparcbook alınmaz, di mi?
sun

Görüşler

0
cazz
kesinlikle katiliyor ve tamamen bir fantazi urunu oldugunu dusunuyorum dogrusu ;)
0
Wookiert
Eğer geliştirdiğiniz uygulamalar komut satırından çalışan c programları değilse ve weblogic + oracle ya da benzeri bir kombinasyon kullanıyorsanız böyle bir notebooka ne kadar ihtiyacınız olduğunu tahmin bile edemezsiniz.

Takım elbiseli kravatlı banka yöneticilerin size tamam yapmışsınız bir şey ama çok yavaş çalıştığı izlenimini edindim diye bir cümleyle dönerse en az o notebook'tan 100 tane aldıracak bi projeyi başka bir şirkete kaptırmışsınız demektir.

Bundan bir kaç ay öncesine kadar en co$kulu notebook 1gb'dan fazlasına destek vermiyordu. Bu da yöre yöre dolaşan temsilciler için yanlarında powerpointler için bir notebook, demo için de bi alphaserver taşımaları anlamına geliyor. Bir de bunun kablosu var, kurması var ekstra monitörü var vs.

Bu sebeple her çıkan teknolojiyi kendi günlük ihtiyaçlarınızla kıyaslayıp uçmuşlar - hem ne gerek var yaklaşımına sahip olmak yerine bu teknolojinin neden talep edildiğini araştırmak daha ho$ olabilir.

Laptoplarda Linux kullanıp harikulade performans almaya gelince: Elimde yeni bir Toshiba laptop var ve Redhat 8, Mandrake 9 ve Knoppix dahil bir kaç distroyu denedim hiçbirinde ne pcmcia kartlar ne de usb istediğim gibi çalışmadı. Günlük kullandığım laptopta divx ya da kernel compile etmediğim için performanstan çok düzgün çalışabilmeyi tercih ediyorum. İnsanların linux konusundaki heyecanını anlıyorum ama benim makinemde bana ek bir şey sunmuyor linux.

0
anonim
ben bi seyi cok merak ettim acikcasi...
166'dan p3'e gecerken kos kocoman bir kasa almam gerekti ram, anakart, vkart derken kasanin ici doldu tasti. biz bunlari koskocaman bir kasaya sigdiramazken adamlarin bunlari ufacik aletlerin iclerine sigdirmalari cok ilginc dogrusu...
acaba herhangi bir performans kaybi oluyor mudur?
0
anonim
Burada yapılan yanlışlık ürünün Sparc tercih edenler için değil Solaris tercih edenler için üretilmiş olması, dolayısı ile Linux varken.. demek çok anlamlı olmuyor. Öyle olsa idi, Linux Sparc hardwarede de çalışıyor öle yaparlardı değil mi? :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Microsystems, Novell'i Almak İstiyor

Challenger

Geçen yıl önce Ximian' ı sonra da SuSE' yi satın alan Novell'in peşine daha büyük bir balık takılmış durumda. NTVMSNBC' nin The Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı haberinde şöyle diyor: "ABD’nin önde gelen gazetesi Wall Street Journal’da çıkan habere göre, Sun Microsystems, açık kaynak Linux sağlayıcısı Novell’i 2.64 milyar dolara satın almak istiyor.


Novell’i satın alması durumunda Sun, Linux’un en büyük destekçisi IBM ile rekabet kızışacak, zira Novell, IBM’in en önemli Linux işortağı. Solaris’i bir açık kaynak yazılımına dönüştürmek isteyen Sun Microsystems, satınalımın gerçekleşmesiyle SuSe’yi Power sunucularında kullanan IBM’in Linux sağlayıcısı olacak."

Büyük balık diğer kendinden küçük balıkları yutmuştu. Şimdi de daha büyük bir balığın yemeği olmak üzere.

Sun Open Source University Meetup Platformu

sifirdd

Sun'ın başlatmış olduğu Sun Open Source University Meetup platformuna aşağıdaki adresten üye olabilirsiniz. Site üzerinde tartışmalar, video sunumlar, döküman paylaşımı şeklinde hizmetler bulunmakta. Yurtiçi ve yurtdışından öğrenciler ve öğrenci kulüpleri ile tanışma imkanı elde edebilirsiniz. Ayrıca kasım ayı sonuna kadar 100 kişiyi aşan gruplar için özel pizza partisi düzenlenecek bilginize:

http://osum.sun.com/

SUNdan yeni yıl hediyesi: Cobalt artık Open Source

sundance

Sun Microsystems, bir süre önce operasyonunu durdurduğu Cobalt sunucuların bütün arayüzlerini ve arkaplanda çalışan kodunu BSD lisansı ile dağıtacağını duyurdu.

Oldukça yetkin bir web arayüzüne sahip Cobalt Qube 3 ve RaQ 550 sunucuları üstünde koşan bu yazılımların serbest bırakılması oldukça güzel bir haber olmakla birlikte belki de gözlerden kaçan fakat bence en önemlisi (eğer olursa) zamanında Cobalt tarafından satın alınan, Apache üzerinde hiçbir düzenleme gerektirmeden ASP kodlarının koşmasına izin veren ChiliSoft ASP´nin BSD lisansına kavuşacak olması!

OpenSolaris İlk Meyvelerini Veriyor

vst

Schillix ismiyle duyurulan OpenSolaris tabanlı ilk dağıtım ve aynı zamanda LiveCD, OpenSolaris'in halka açılmasından sadece 3 gün sonra duyuruldu. Boot yöneticisinden itibaren "30" saniye sonra çok kullanıcılı giriş arabirimine varabilen hızlı bir dağıtım olarak lanse edilen işletim sistemi, aynı zamanda bir çok özgür yazılımı da içerisinde barındırıyor.

İmla Kılavuzuna 800.000$

FZ

Son habere göre, Sun Microsystems, Franklin Electronic Publishers'ın geliştirdiği imla kontrol ve tireleme yazılımını 800.000$ vererek lisansladı. Yazılımın StarOffice'in ileriki sürümlerinde kullanılması planlanıyor.

Söz konusu yazılım 36 dilde çalışıyor ve eşanlamlılar sözlüğü de içeriyor. Yazılım lisansını satın alan diğer firmalar arasında Adobe Systems de var.