Sparcbook 6500 - 4Gig RAM`li Sparc Notebook!!

0
larweda
Daha önce de Sparc tabanlı notebook'lar ürettiğini bildiğimiz Tadpole, yeni model Sparcbook'unu (Sparcbook 6500) piyasaya sürdüğünü duyurdu. (ben Slashdot`ta duydum :-) Şu anda satılan üründe UltraSparcIIi 650 işlemci, 2GB DRAM, 120GB Disk, 1400*1050 destekleyen 15'' TFT ekran ve yüklenmiş Solaris 8 işletim sistemini içeriyor, 2002 Kışında çıkacak olan bir modelde ise 4GB DRAM, 160GB disk ve yüklenmiş Solaris 9 işletim sistemi olacağı düşünülüyor, düşününce alet ortadan büyük çapta bir webserver'ı ya da epeyce transaction kaldırabilecek bir Weblogic ya da Oracle server'ı kaldırabilecek güce sahip gibi görünüyor, ha bi laptop alır da bunu sunucu yapar mısın diye sorarsanız, yapmam. Ama mantıklı hiç kimsenin alacağını (sadece solaris üzerinde çalışan CAD, VLSI, chip layout design programı filan kullananlar hariç) düşünmesem de bazı adamlar bu tip ürünler çıkartacam diye uuraşıyolar, bu da olayı haber yapıyor.

Ortalıkta süper linux çalıştırabilen bi ton Laptop varken (aslında her laptop'a yüklenebilecek bi dağıtım kesin buluyosunuz, Knoppix benim deddiğim 5-6 değişik laptop'un hepsinde ööle ya da bööle süper çalıştı) günlük kullanım için de Sparcbook alınmaz, di mi?
sun

Görüşler

0
cazz
kesinlikle katiliyor ve tamamen bir fantazi urunu oldugunu dusunuyorum dogrusu ;)
0
Wookiert
Eğer geliştirdiğiniz uygulamalar komut satırından çalışan c programları değilse ve weblogic + oracle ya da benzeri bir kombinasyon kullanıyorsanız böyle bir notebooka ne kadar ihtiyacınız olduğunu tahmin bile edemezsiniz.

Takım elbiseli kravatlı banka yöneticilerin size tamam yapmışsınız bir şey ama çok yavaş çalıştığı izlenimini edindim diye bir cümleyle dönerse en az o notebook'tan 100 tane aldıracak bi projeyi başka bir şirkete kaptırmışsınız demektir.

Bundan bir kaç ay öncesine kadar en co$kulu notebook 1gb'dan fazlasına destek vermiyordu. Bu da yöre yöre dolaşan temsilciler için yanlarında powerpointler için bir notebook, demo için de bi alphaserver taşımaları anlamına geliyor. Bir de bunun kablosu var, kurması var ekstra monitörü var vs.

Bu sebeple her çıkan teknolojiyi kendi günlük ihtiyaçlarınızla kıyaslayıp uçmuşlar - hem ne gerek var yaklaşımına sahip olmak yerine bu teknolojinin neden talep edildiğini araştırmak daha ho$ olabilir.

Laptoplarda Linux kullanıp harikulade performans almaya gelince: Elimde yeni bir Toshiba laptop var ve Redhat 8, Mandrake 9 ve Knoppix dahil bir kaç distroyu denedim hiçbirinde ne pcmcia kartlar ne de usb istediğim gibi çalışmadı. Günlük kullandığım laptopta divx ya da kernel compile etmediğim için performanstan çok düzgün çalışabilmeyi tercih ediyorum. İnsanların linux konusundaki heyecanını anlıyorum ama benim makinemde bana ek bir şey sunmuyor linux.

0
anonim
ben bi seyi cok merak ettim acikcasi...
166'dan p3'e gecerken kos kocoman bir kasa almam gerekti ram, anakart, vkart derken kasanin ici doldu tasti. biz bunlari koskocaman bir kasaya sigdiramazken adamlarin bunlari ufacik aletlerin iclerine sigdirmalari cok ilginc dogrusu...
acaba herhangi bir performans kaybi oluyor mudur?
0
anonim
Burada yapılan yanlışlık ürünün Sparc tercih edenler için değil Solaris tercih edenler için üretilmiş olması, dolayısı ile Linux varken.. demek çok anlamlı olmuyor. Öyle olsa idi, Linux Sparc hardwarede de çalışıyor öle yaparlardı değil mi? :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bill Joy İstifa Etti

FZ

70´li yıllarda University of California, Berkeley´de öğrenci iken BSD UNIX´i geliştiren, sonra Sun Microsystems için Solaris işletim sistemini tasarlayan, bu arada SPARC mikroişlemcisini de geliştiren ve Java programlama ortamının geliştirilmesine öncülük eden Bill Joy, Sun Microsystems´ten istifa etti. Haberin hemen ardından şirketin hisseleri %10 değer kaybetti.

Bill Joy, Internet çağının Thomas Edison´u olarak da anılıyor. Haberin tamamı...

Cobalt mavisi sönüyor!

sundance

Sun Microsystems, 2000 yılında 2 milyar dolara satın aldığı Cobalt Linux Aplliance makinalarını artık üretmeyeceğini açıkladı

NetCraft 'ta yeralan açıklamaya göre, Cobalt sunucular en görkemli zamanları olan Ağustos 2000'de 3.1 milyon alan adına ve 942,000 aktif web sitesine hizmet verirken, son rakamlar 871K ve 527K olmuş durumda.

Aktif Linux sunucuları arasında %19,6 ile RedHat'in (%51,7) hemen arkasından gelen Cobalt sunucular konusunda destek üç yıl daha verilmeye devam edecek.

Sun´dan x86 itirafı

anonim

SUN'in önemli isimlerinden Jonathan Schwartz Solaris x86 işletim sistemini yeterince desteklemediklerini, böylece Linux´tan daha yetkin olmalarina rağmen x86 mimarisi arenasında meydanı Linux'a bıraktıklarını söylemiş.

http://www.theregister.co.uk/content/53/32880.html

Solaris sunuculara Denial of Service Atakları...

elrond

Evet. Fazla da beklenmeyen bir durumdu ama oldu. Sanırım artık bu tip güvenlik açıkları peşinde koşup onları afişe eden uzmanlar MS dışında olan diğer ürünlere de yavaştan saldırmaya başladı. Solaris te olan ve daha öncede bilinen -iki ay önceden- bir güvenlik açığını kullanan kötü adamlar DoS atakları ile bir Solaris makinasını erişilemez hale getirmiş durumdalar. Aynı açığı kullanarak, download edilen backdoor ile arkadaşlar kendilerini sisteme istediği an giriş yapabilir hale getirmişler. Problem bilinen adıyla tipik bir "buffer overflow" durumu. Bu açığı kullanmak için yollanan online vandallar, önden yollanan özel bir TCP/IP paketi sayesinde sistemin tümüne erşim sağlıyabiliyormuş. Solariste uzaktan uygulama çalıştırmak için kullanılan bileşenlerde problem var imiş.
Ne oldum değil ne olacağım demek lazım;-) Selamlar.

Sun, Üniversitelileri Büyük Yarışmaya Çağırıyor!

parsifal

Sun Microsystems, tüm dünyadaki öğrencileri ‘Solaris Üniversite Yarışması’na katılmaya çağırıyor. Üniversiteliler, Solaris 10 ve OpenSolaris üzerine yaratıcı proje geliştirerek, hem kendileri para ödülü kazanacak hem de okullarına 100.000 Amerikan Doları değerinde Sun teknolojisi kazandırma fırsatını elde edecek.