Sun'dan Açık Kaynak Kodlu Java

0
Challenger
C-Net Asia'da yer alan haberde, Sun Microsystems'in başkanı ve COO' su Jonathan Schwartz, Solaris işletim sistemini açık kaynak kodlu yapmayı planladıklarını açıkladı. Schwartz, "ne zaman olacağını söylemek istemiyorum ama Solaris'in kaynak kodunu açacağız" dedi. Sun'ın kodunu açtığı tek şey Solaris değil. ZD Net Avustralya' da yer alan bu habere göre de Sun'ın Java teknoloji sözcüsü Raghavan Srinivas, Java'nın açık kodlu bir sürümünün olacağını açıkladı. "Java'nın nasıl açık kaynak kodlu olacağı üzerinde çalışmadık. Ama bu olacak. Belki bugün olabilir, belki yarın, belki de 2 yıl sonra olabilir" dedi.
sun

Görüşler

0
lifesdkver0_1
Donanım bedava [fazlamesai.net]; yazılım bedava. peki bunlar nasıl para kazanacak? :)
0
Challenger
Hava bedava, su bedava...
Bedava yaşıyoruz bedava.

Hem para dediğin nedir ki? :)
0
malkocoglu_2
Yanliz donanim _eger bir yazilim servisine abone olunursa_ bedava, oteki taraftan bazi yazilimlar bedava, fakat o yazilimlari calistiracak donanimlar parali, su andaki durum yani. Bedava yazilim ile bedava donanim arasinda bir "dışlamalı YA" (XOR) iliskisi var diyebiliriz.
0
Nightwalker
Denize düşen açık koda sarılıyor (Bunu yanlış anlayacaklara cevap vermeyeceğim. ). Bu firma ve benzerleri (Novell vs...) dah bir kaç sene önce Linux konusuna birkaç çılgının acayipliği olarak bakıyorlardı. Şimdi ne oldu ? Hemen söyleyim karları düşmeye başladı. Bu işin bir yandan M$ bir yandan Open source karşısında yürümeyeceğini fark ettiler. Hele ki SUN gibi ( burnu ) büyüklerin istesede zorla yaptıkları bir şey bu. Jerry Pournelle in Byte dergisinin geçen sayısında çok güzel bir yazısı (SUN ın borsadaki durumu, müşteriye yaklaşımı vs.) var bu konuyla ilgili. Tarihe not düşmek açısından söylüyorum (hani derler ya "aha buraya yazıyorum" :) ) M$ de en fazla 10 yıl içinde windows kodlarını açamak zorunda kalacak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun ve Philips birlikte MPEG-4`e yatırımı hızlandırdı

anonim

Sun Microsystems ve Philips Digital Networks işlemcilerini, geleceğin "streaming media standart"ı olacak MPEG-4'e göre beraber geliştirmeye karar verdi. Iki şirkette MPEG-4'ü kablosuz ve yüksek hızlı bağlantılarda sunmak ve geliştirmek için yıllardır süren iş ilişkilerini büyütmeye karar verdi. Ayrıca teknoloji paylaşımı ve pazar geliştirme konusunda ortak calışma kararı aldılar.
Philips ayrıca "Wbcine Server Mpeg-4" sistemlerini, Sun Solaris İşletim sistemi ve "Sun Cobalt Server"larda çalışması için geliştirilmekde olduğunu bildirdi.
www.osopinion.com

Open BSD vs. Sun Microsystems´ Openness :)

sundance

Open BSD kurucusu Theo de Raadt, 2002 kasımında Open BSD mail listi yardıma çağırdı. Konu ilginç, üstad Sun´ın Ultra Sparc III işlemcisinin özellikleri hakkında kayda değer bir dökümana ulaşamamaktan şikayetçiydi. Ultra Sparc III, Sun ailesinin üçüncü nesil 64 bit RISC işlemcisi. Open BSD ise şu ana kadar güvenliğe verdiği önem ve bir çok mimaride gayet iyi çalışması ile ünlü Unix dağıtımı.

İşin ilginç yanı, SUN gibi Açık Sistemler konusunda her zaman bayraktarlık yapmış bir firmanın, resmen belirtmese de işlemci özelliklerini saklamaya çalışması. Sanırız Serbest Yazılım modelinin ne kadar vazgeçilmez olduğunu açıklamak için bu olay kadar iyisini bulamayız...

Sun´dan Yeni Bir Sistem

Teorisyen

İnternethaber.com sitesenin şu haberine göre SUN, yeni bir işletim sistemi geliştirmiş.

SUN'un sitesinde Sun Java Desktop System olarak adlandırılan işletim sistemi ile ilgili detaylı bilgiye bu linkten ulaşmak mümkün.

En Yeni Windows Yetkili Satıcısı: SUN Microsystems

elrond

Geçen aylar içerisinde SUN NASDAQ Ticker sembolunü JAVA olarak değiştirmek için başvurduğunda Allah bu adamlar diğer işleri komple bitiriyor dediydim içimden. Yıl oldu yazmıyorum ama eskiler bilir bu haberi benim yazmamın şart olduğunu. Şöyle Google "SUN Job R&D Cuts" diye bir arama yapınca 2001' den günümüze her sene bir felaket olduğu rahatlıkla görülebilir. Bugün ne oldu derseniz SUN Windows satmaya karar verdi.

IBM, Solaris'e Destek Verecek

baRRacuda

Sun Microsystems' ın CEO'su Jonathan Schwartz'ın, blogunda belirtiği üzere; IBM, IBM donanımı üzerinde Solaris'e destek verecek.