Sun Microsystems ZFS'i de açtı

0
tongucyumruk
Sun Microsystems uzun zamandır bahsedilen dünyanın ilk 128 bit dosya sistemi olan ZFS'in kodunu CDDL lisansı altında açtı. Birkaç saat önce OpenSolaris Build 27 ile duyurulan dosya sistemi özellikle 24 saat kesintisiz çalışması gereken sunucularda hayatı kolaylaştıracak birçok özellik barındırıyor. ZFS ile ilgili OpenSolaris sayfasına buradan, ZFS'in özelliklerini sergileyen bir screencast'e buradan, ZFS kaynak kodunu ve mimarisini tanıtan bir tura ise buradan ulaşabilirsiniz.

Önce Solaris, sonra DTrace, şimdi ZFS... Sun gitgide açılıyor ama gözler hala özgür bir Java arıyor...
sun

Görüşler

0
ahmetaa
Okudugum kadari ile cok guclu ve farkli bir dosya sistemi. JDS'yi guncelledikten sonra Solaris'i tekrar kullanmayi deneyecegim sanirim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Yutarak Geliyor !

sundance

Internet teknolojileri konusunda dünyanın en önde gelen hardware ve software üreticilerinden Sun Microsystems, son bir iki yıldır adından sıkça bahsedilen Cobalt firmasını satın aldı

Bill Joy İstifa Etti

FZ

70´li yıllarda University of California, Berkeley´de öğrenci iken BSD UNIX´i geliştiren, sonra Sun Microsystems için Solaris işletim sistemini tasarlayan, bu arada SPARC mikroişlemcisini de geliştiren ve Java programlama ortamının geliştirilmesine öncülük eden Bill Joy, Sun Microsystems´ten istifa etti. Haberin hemen ardından şirketin hisseleri %10 değer kaybetti.

Bill Joy, Internet çağının Thomas Edison´u olarak da anılıyor. Haberin tamamı...

Solaris Mercek Altında

yellowelephant

Siz de Solaris İşletim sistemini merak mı ediyorsunuz? Bu konuda Türkçe döküman mı bulamıyorsunuz? Nasıl edinirim? Nasıl kurarım diye tereddütleriniz mi var? İşte sizin için bir bilgi kaynağı:

Sun CDDL için geri sayımı başlattı

skelyus

Sun microsystems, açık kaynak lisansı almak için hazırlamış olduğu lisans tanım metnini OSI (Açık Kaynak İnisiyatifi) grubuna sundu. aslında 2004 ün sonunda sonuçlanması beklenirken tarih 17 Ocak'a ertelendi.

Sun'a göre hazırladıkları bu lisans diğer açık kaynak lisanlarına göre daha kapsamlı ve geliştirici. Ancak bu noktada CDDL kapsamındaki bir yazılım ile GPL kapsamındaki bir yazılım arasında herhangi besleme ve ortak kullanım da ortadan kalmış görünüyor.

Newsforge'da yayınlanan bu makalenin tam çeviri metnini www.linuxnet.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

Sun´un Desktop Sistem´inin İlk İncelemesi Yayınlandı.

conan

OSNews Sun'ın Java Desktop System'ini incelemeye almış. İncelenen sürüm Build 12C. Toplam 6 CD içinde gelen dağıtım 3 derlenmiş program, 2 kaynak, 1 de doküman CDsi şeklinde kullanıma sunulmuş. İyiler ve kötüler şeklinde ele alınan bu incelemeyi ne yazık ki zaman darlığından özetleyemiyorum, ama Fazlamesai'nin de bu haberden mahrum kalmasını istemedim doğrusu. Herkesin sevgilisi ekran görüntülerini de yazıda bulmak mümkün.