Sun´dan Yeni Bir Sistem

0
Teorisyen
sun

Görüşler

0
realist
Bu bizim bildiğimiz GNU/Linux. Ay başında haberini geçtiğiniz Mad Hatter Desktop. Muhteşem (?) bir pazarlama taktiği ile adı Java Desktop olmuş. Ayıp bu yaptıkları ayıp.

Artık Sun Microsystems'e "düşmanımın düşmanı" diyerek sempati duymaktan vazgeçelim.
0
sleytr
Asagidaki paragraftan anladigim kadariyla SUN`da bunun linux degilde yeni bir isletim sistemi oldugunu iddia etmiyor.
Sun Java Desktop System is an affordable, comprehensive, simple to use, and secure enterprise-grade desktop solution. The software consists of a fully integrated client environment based on open source components and industry standards, including a GNOME desktop environment, StarOffice Office Productivity Suite, Mozilla browser, Evolution mail and calendar, Java 2 Standard Edition and a Linux operating system.
0
realist
internethaber.com'daki yazıda geçen aşağıdaki paragrafı yardımsever arkadaşlar bir zahmet açıklayıversin:

"Sun Java Desktop Sistemi'' adlı programın, Linux işletim sistemi bazında geliştirildiği kaydedildi. Programa, Microsoft'un geliştirdiği internet tarayıcısı, verimlilik kiti gibi çeşitli unsurların da eklendiği belirtildi.
0
FZ
Ben bir "Bilgi işlem gazeteciliği, teknik haber editörlüğü" semineri verip geleyim ;-)
0
julyano
sanırım internethaberde haberi başka bir siteden almış malesef eksik ve yanlış teknoloji haberi yapmak bizim haber sitelerimizin bir alışkanlığı ntvmsnbc 'de birçok hata veya yanlış haber giriyor.
ben bu haberi geek.com dan çevirmiştim işte buyrun:
http://www.netkonomi.com/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=354

internet haberde fiyatlandırma yanlış yazılmış doğrusu;Masaüstü işletim sistemi Java Enterprise Sistem ile birlikte alınırsa 50 dolara alınabilecek, ayrı satın alınmak istenirse 100 dolara alınabilecek.
0
FZ
Tamam o halde, semineri seninle beraber hazırlayalım. Seminerden sonra da küçük bir sınav yapalım, 70´in altında alan editörleri dövelim sonra da haber yayınlama lisanslarını iptal edelim :-P

Şaka bir yana, ciddiyim bu konuda, insanların eğitime ihtiyacı var. Bazı şeyler iyi niyetten fazlasını gerektiriyor.
0
julyano
buda ntvmsnbc'den froogle ne zaman şirket oldu yahu daha beta aşamasında bir site, google algoritması ile bulunan alışveriş sitelerindeki fiyatları karşılaştırmaya yarıyor...

"google’ın yan şirketi olan froggle.com "

sanırım orda 250milyon maaşla çalışan 3-4 kişi var ellerinde bi sözlük translator tarzı bişi yazıp duruyor bunları.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sparcbook 6500 - 4Gig RAM`li Sparc Notebook!!

larweda

Daha önce de Sparc tabanlı notebook'lar ürettiğini bildiğimiz Tadpole, yeni model Sparcbook'unu (Sparcbook 6500) piyasaya sürdüğünü duyurdu. (ben Slashdot`ta duydum :-) Şu anda satılan üründe UltraSparcIIi 650 işlemci, 2GB DRAM, 120GB Disk, 1400*1050 destekleyen 15'' TFT ekran ve yüklenmiş Solaris 8 işletim sistemini içeriyor, 2002 Kışında çıkacak olan bir modelde ise 4GB DRAM, 160GB disk ve yüklenmiş Solaris 9 işletim sistemi olacağı düşünülüyor, düşününce alet ortadan büyük çapta bir webserver'ı ya da epeyce transaction kaldırabilecek bir Weblogic ya da Oracle server'ı kaldırabilecek güce sahip gibi görünüyor, ha bi laptop alır da bunu sunucu yapar mısın diye sorarsanız, yapmam. Ama mantıklı hiç kimsenin alacağını (sadece solaris üzerinde çalışan CAD, VLSI, chip layout design programı filan kullananlar hariç) düşünmesem de bazı adamlar bu tip ürünler çıkartacam diye uuraşıyolar, bu da olayı haber yapıyor.

Ortalıkta süper linux çalıştırabilen bi ton Laptop varken (aslında her laptop'a yüklenebilecek bi dağıtım kesin buluyosunuz, Knoppix benim deddiğim 5-6 değişik laptop'un hepsinde ööle ya da bööle süper çalıştı) günlük kullanım için de Sparcbook alınmaz, di mi?

Sun´dan x86 itirafı

anonim

SUN'in önemli isimlerinden Jonathan Schwartz Solaris x86 işletim sistemini yeterince desteklemediklerini, böylece Linux´tan daha yetkin olmalarina rağmen x86 mimarisi arenasında meydanı Linux'a bıraktıklarını söylemiş.

http://www.theregister.co.uk/content/53/32880.html

Sun Bütün Yazılımlarını Özgürleştiriyor

anonim

Sun Mcrosystems başkanı Jonathan Schwartz, konuşmacı olarak katıldığı bir konferansta, Sun'ın amacının bütün yazılımlarını özgür yazılım olarak sunmak olduğunu açıkladı.

Schwartz, böylelikle kendi teknolojilerinin etrafında topluluklar oluşturmayı amaçladıklarını, ayrıca açık kodun yenilikleri teşvik eden, maliyetleri azaltan önemli bir fonksiyonunun olduğunu belirtti.

Sun Yutarak Geliyor !

sundance

Internet teknolojileri konusunda dünyanın en önde gelen hardware ve software üreticilerinden Sun Microsystems, son bir iki yıldır adından sıkça bahsedilen Cobalt firmasını satın aldı

IBM Sun'ı alır mı?

auselen

Görünen o ki son ekonomik dar boğaz içerisinde Sun iyice sıkıntıya düşmüş durumda ve kendisine destek olabilecek bir şirketle birleşmeye çalışıyor. Yıllardır IBM, Sun ve Microsoft ürünleri (programlama dilleri dahil) arasinda yaşanan rekabetin sonucu ne olacak diye beklerken belki de cevabı teknolojik üstünlük değil, bildiğimiz eski ekonomik kriterler verecek.

Hatırlayacağınız gibi Sun'ın daha önce borsadaki etiket ismini JAVA olarak değiştirmesinden de bahsetmiştik. Görülen o ki yazılım/donanım devi ne yaparsa yapsın hisse senedi sahiplerini bir türlü memnun edemiyor.