Sun'dan Açık Kodlu Java Uygulama Sunucusu

0
tongucyumruk
EWeek'te çıkan bir habere göre Sun Microsystems'ın başkanı Jonathan Schwartz, 10000 Java geliştiricisinin katıldığı JavaOne konferansında bugüne kadar kapalı olan Sun'ın Java Application Server Platform Edition adlı Java 5 Enterprise Edition gerçeklemesinin kaynak kodlarının CDDL lisansı ile açılacağını duyurdu. Sözlerine bu hareketin Sun'ın Java'ya ilişkin tüm ürünlerinin kodunun açılması yönündeki ilk adım olduğunu söyleyerek devam eden Schwartz'ın sözlerini başkan yardımcısı John Loiacono bu yöndeki hareketlerinin sebebinin Java platformunun gelişimine yön verecek bir topluluk oluşturmak olduğunu söyleyerek tamamladı.
sun

İlgili Yazılar

Solaris Mercek Altında

yellowelephant

Siz de Solaris İşletim sistemini merak mı ediyorsunuz? Bu konuda Türkçe döküman mı bulamıyorsunuz? Nasıl edinirim? Nasıl kurarım diye tereddütleriniz mi var? İşte sizin için bir bilgi kaynağı:

Sun Microsystems Açık Kaynak Günleri Başlıyor

FZ

Açık kaynak kodlu yazılımların en büyük destekçilerinden olan Sun Microsystems Türkiye, 'Sun'dan Açık Kaynak Günleri' temalı ücretsiz atölye çalışmalarını başlatıyor. Ocak ayından başlamak üzere her ayın 3. Perşembe günü düzenlenecek olan “Sun’dan Açık Kaynak Günleri”, bağımsız yazılım geliştiricilere interaktif bir ortamda açık kaynak koduyla ilgili konularda tartışma, projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunma olanağı tanıyacak.

OpenSolaris İlk Meyvelerini Veriyor

vst

Schillix ismiyle duyurulan OpenSolaris tabanlı ilk dağıtım ve aynı zamanda LiveCD, OpenSolaris'in halka açılmasından sadece 3 gün sonra duyuruldu. Boot yöneticisinden itibaren "30" saniye sonra çok kullanıcılı giriş arabirimine varabilen hızlı bir dağıtım olarak lanse edilen işletim sistemi, aynı zamanda bir çok özgür yazılımı da içerisinde barındırıyor.

Sparcbook 6500 - 4Gig RAM`li Sparc Notebook!!

larweda

Daha önce de Sparc tabanlı notebook'lar ürettiğini bildiğimiz Tadpole, yeni model Sparcbook'unu (Sparcbook 6500) piyasaya sürdüğünü duyurdu. (ben Slashdot`ta duydum :-) Şu anda satılan üründe UltraSparcIIi 650 işlemci, 2GB DRAM, 120GB Disk, 1400*1050 destekleyen 15'' TFT ekran ve yüklenmiş Solaris 8 işletim sistemini içeriyor, 2002 Kışında çıkacak olan bir modelde ise 4GB DRAM, 160GB disk ve yüklenmiş Solaris 9 işletim sistemi olacağı düşünülüyor, düşününce alet ortadan büyük çapta bir webserver'ı ya da epeyce transaction kaldırabilecek bir Weblogic ya da Oracle server'ı kaldırabilecek güce sahip gibi görünüyor, ha bi laptop alır da bunu sunucu yapar mısın diye sorarsanız, yapmam. Ama mantıklı hiç kimsenin alacağını (sadece solaris üzerinde çalışan CAD, VLSI, chip layout design programı filan kullananlar hariç) düşünmesem de bazı adamlar bu tip ürünler çıkartacam diye uuraşıyolar, bu da olayı haber yapıyor.

Ortalıkta süper linux çalıştırabilen bi ton Laptop varken (aslında her laptop'a yüklenebilecek bi dağıtım kesin buluyosunuz, Knoppix benim deddiğim 5-6 değişik laptop'un hepsinde ööle ya da bööle süper çalıştı) günlük kullanım için de Sparcbook alınmaz, di mi?

Sun Studio 11 bedava

ahmetaa

Sun MicroSystems'in C, C++ ve Fortran geliştirme platformu Sun Studio'nun son sürümü olan Sürüm 11 bedava olarak indirilebiliyor. Sun C ve C++ derleyicileri son derece etkin kod üretme özelliklerine sahip bir ürün olarak biliniyor. x86 - SPARC Solaris ve x86 Linux sürümleri mevcut.