Solaris Mercek Altında

0
yellowelephant
Siz de Solaris İşletim sistemini merak mı ediyorsunuz? Bu konuda Türkçe döküman mı bulamıyorsunuz? Nasıl edinirim? Nasıl kurarım diye tereddütleriniz mi var? İşte sizin için bir bilgi kaynağı:
Dünyanın en güçlü işletim sistemi olarak nitelendirilen Solaris İşletim sisteminin en yeni sürümü Solaris 10 ve aslında bir GNU/Linux dağıtımı olmasına rağmen Linux çekirdeği yerine Solaris çekirdeği ile çalışan Nexenta OS hakkında bilinmeyenler ile Sun OS'un gelişimine ilişkin bilgilerin yeraldığı Çağatay Çebi tarafından hazırlanmış inceleme yazısına şu linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.cagataycebi.com/free_articles/solaris/solaris.html
sun

Görüşler

0
pieycpi2
Çağatay ÇEBİ arkadaşımızın eline sağlık. fütürsuzca linux/unix kullanmaktansa kurumsal işlerde yoğun olarak kullanılan biraderlerini kullanarak hobilerimizi kazanca dönüştürme yolunu seçebilme yolunu göstermesi açısından önemli. eline sağlık.
0
bio
Bu arada, Sun, isteyenlere Solaris 10 DVD'sini ucretsiz olarak postaliyor:

http://www2.sun.de/dc/forms/reg_us_2211_391.jsp
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun'dan Açık Kodlu Java Uygulama Sunucusu

tongucyumruk

EWeek'te çıkan bir habere göre Sun Microsystems'ın başkanı Jonathan Schwartz, 10000 Java geliştiricisinin katıldığı JavaOne konferansında bugüne kadar kapalı olan Sun'ın Java Application Server Platform Edition adlı Java 5 Enterprise Edition gerçeklemesinin kaynak kodlarının CDDL lisansı ile açılacağını duyurdu. Sözlerine bu hareketin Sun'ın Java'ya ilişkin tüm ürünlerinin kodunun açılması yönündeki ilk adım olduğunu söyleyerek devam eden Schwartz'ın sözlerini başkan yardımcısı John Loiacono bu yöndeki hareketlerinin sebebinin Java platformunun gelişimine yön verecek bir topluluk oluşturmak olduğunu söyleyerek tamamladı.

Sun´dan Yeni Bir Sistem

Teorisyen

İnternethaber.com sitesenin şu haberine göre SUN, yeni bir işletim sistemi geliştirmiş.

SUN'un sitesinde Sun Java Desktop System olarak adlandırılan işletim sistemi ile ilgili detaylı bilgiye bu linkten ulaşmak mümkün.

ZFS: Dosya Sistemlerinde Son Söz

anonim

Sun'ın Solaris 10 işletim sisteminde kullanılacağını duyurduğu ZFS dosya sistemi klasik dosyalama sistemlerinden oldukça farklı gözüküyor. ZFS hem SPARC hem de x86 sistemleri destekliyor. Sun’ın ZFS için iddaları şöyle:

$1200 borç verecek var mı Sun alacağım da :)

sundance

Sunucu piyasasında önde gelen firmalardan olan SUN, sonunda desktop`a da el attı. Hem de ne el atmak...
YAHOO`da yeralan habere göre Sun tafından masaüstü hedef alınarak üretilen Blade 100 şu özelliklere sahip
-Ultra Sparc II 500 Mhz 64Bit CPU
-128Mb Ram
-15Gb Harddisk
-Firewire, 4 USB port ve 10/100 ethernet
Ve 17 inch monitörlü Türkiye satış fiyatı (tahmini) $1200
Dahası SunPCI-2 coprocessor ile Windows`da çalıştırabiliyor

IBM, Solaris'e Destek Verecek

baRRacuda

Sun Microsystems' ın CEO'su Jonathan Schwartz'ın, blogunda belirtiği üzere; IBM, IBM donanımı üzerinde Solaris'e destek verecek.