Solaris Mercek Altında

0
yellowelephant
Siz de Solaris İşletim sistemini merak mı ediyorsunuz? Bu konuda Türkçe döküman mı bulamıyorsunuz? Nasıl edinirim? Nasıl kurarım diye tereddütleriniz mi var? İşte sizin için bir bilgi kaynağı:
Dünyanın en güçlü işletim sistemi olarak nitelendirilen Solaris İşletim sisteminin en yeni sürümü Solaris 10 ve aslında bir GNU/Linux dağıtımı olmasına rağmen Linux çekirdeği yerine Solaris çekirdeği ile çalışan Nexenta OS hakkında bilinmeyenler ile Sun OS'un gelişimine ilişkin bilgilerin yeraldığı Çağatay Çebi tarafından hazırlanmış inceleme yazısına şu linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.cagataycebi.com/free_articles/solaris/solaris.html
sun

Görüşler

0
pieycpi2
Çağatay ÇEBİ arkadaşımızın eline sağlık. fütürsuzca linux/unix kullanmaktansa kurumsal işlerde yoğun olarak kullanılan biraderlerini kullanarak hobilerimizi kazanca dönüştürme yolunu seçebilme yolunu göstermesi açısından önemli. eline sağlık.
0
bio
Bu arada, Sun, isteyenlere Solaris 10 DVD'sini ucretsiz olarak postaliyor:

http://www2.sun.de/dc/forms/reg_us_2211_391.jsp
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun'dan Açık Kodlu Java Uygulama Sunucusu

tongucyumruk

EWeek'te çıkan bir habere göre Sun Microsystems'ın başkanı Jonathan Schwartz, 10000 Java geliştiricisinin katıldığı JavaOne konferansında bugüne kadar kapalı olan Sun'ın Java Application Server Platform Edition adlı Java 5 Enterprise Edition gerçeklemesinin kaynak kodlarının CDDL lisansı ile açılacağını duyurdu. Sözlerine bu hareketin Sun'ın Java'ya ilişkin tüm ürünlerinin kodunun açılması yönündeki ilk adım olduğunu söyleyerek devam eden Schwartz'ın sözlerini başkan yardımcısı John Loiacono bu yöndeki hareketlerinin sebebinin Java platformunun gelişimine yön verecek bir topluluk oluşturmak olduğunu söyleyerek tamamladı.

Solaris Çekirdeği Uzmanı Andy Tucker İle Röportaj

FZ

Günümüzdeki en önemli UNIX türevlerinden biri olan, bankalardan tutun telekom sektörüne dek pek çok sektörde yoğum hacimli bilgi işlem görevleri için kullanılan Solaris işletim sisteminin çekirdeğinin geliştirilmesinden sorumlu baş mühendis Andy Tucker, işletim sistemleri ile ilgili son durumlardan bahsediyor.

Tucker, Solaris´in geliştirilme yöntemi ile Linux ve FreeBSD geliştirilme yöntemlerini kıyaslıyor, mikroçekirdek mimarisinin önemine değiniyor, Solaris´teki karmaşık algoritmalardan bahsediyor, neden hala en çok kullandıkları programlama dilinin C olduğunu açıklıyor ve Solaris 10 ile birlikte gelecek yeniliklere dair ipuçları sunuyor.

Sun Cobalt Qube 3, niye herkes bu küp olayına taktı ki?

larweda

Mac Cube ve CerfCube`den sonra Sun Microsystems de Cobalt Cube adında bir Internet ve Intranet yönetim sunucusu piyasaya çıkardı. Internet yönetim sunucusu deyince de içinde her türlü bağlantı şeklini destekleyen bir proxy; yeterli olacak şekilde veritabanları destekli bir web server; standart e-mail protokolleri ve web-mail destekleyen bir e-mail server; Solaris, MS Windows ve Apple OS destekli bir dosya sunucusu ve bir yazılım firewall'u var.

Sun CDDL için geri sayımı başlattı

skelyus

Sun microsystems, açık kaynak lisansı almak için hazırlamış olduğu lisans tanım metnini OSI (Açık Kaynak İnisiyatifi) grubuna sundu. aslında 2004 ün sonunda sonuçlanması beklenirken tarih 17 Ocak'a ertelendi.

Sun'a göre hazırladıkları bu lisans diğer açık kaynak lisanlarına göre daha kapsamlı ve geliştirici. Ancak bu noktada CDDL kapsamındaki bir yazılım ile GPL kapsamındaki bir yazılım arasında herhangi besleme ve ortak kullanım da ortadan kalmış görünüyor.

Newsforge'da yayınlanan bu makalenin tam çeviri metnini www.linuxnet.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

Sun´un Desktop Sistem´inin İlk İncelemesi Yayınlandı.

conan

OSNews Sun'ın Java Desktop System'ini incelemeye almış. İncelenen sürüm Build 12C. Toplam 6 CD içinde gelen dağıtım 3 derlenmiş program, 2 kaynak, 1 de doküman CDsi şeklinde kullanıma sunulmuş. İyiler ve kötüler şeklinde ele alınan bu incelemeyi ne yazık ki zaman darlığından özetleyemiyorum, ama Fazlamesai'nin de bu haberden mahrum kalmasını istemedim doğrusu. Herkesin sevgilisi ekran görüntülerini de yazıda bulmak mümkün.