Sun Microsystems Açık Kaynak Günleri Başlıyor

0
FZ
Açık kaynak kodlu yazılımların en büyük destekçilerinden olan Sun Microsystems Türkiye, 'Sun'dan Açık Kaynak Günleri' temalı ücretsiz atölye çalışmalarını başlatıyor. Ocak ayından başlamak üzere her ayın 3. Perşembe günü düzenlenecek olan “Sun’dan Açık Kaynak Günleri”, bağımsız yazılım geliştiricilere interaktif bir ortamda açık kaynak koduyla ilgili konularda tartışma, projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunma olanağı tanıyacak.
“Sun’dan Açık Kaynak Günleri”nin ilki, 22 Ocak Perşembe günü Sun Microsystems Türkiye Ofisi’nde gerçekleştirilecek. Karşılıklı görüşlerin paylaşıldığı bir ortamda gerçekleştirilecek ilk atölye çalışmasının konuları, Sun’ın en çok talep gören GlassFish ve MySQL yazılımları olarak belirlendi. Kurumsal uygulama sunucusu GlassFish, kolay kullanımı ve yüksek ölçeklenebilirliliği sebebiyle Ericsson gibi birçok dünya devi tarafından kullanılıyor. Dünyanın en popüler açık kaynak kodlu veritabanı olan MySQL de, Sun tarafından satın alındıktan sonra çok farklı kitlelere erişerek, her gün artan kullanıcı sayısıyla Sun Microsystems’ın en önemli ürünleri arasında yerini aldı.

“Sun’dan Açık Kaynak Günleri”, birebir uygulamalı çalışma gerektirdiğinden katılım 20 kişi ile sınırlandırıldı. Etkinlik, 19 Şubat ve 26 Mart tarihlerindeki yeni atölye çalışmalarıyla devam edecek. Yoğun talep gelmesi halinde Sun Microsystems ilk atölye çalışmasına katılma şansı bulamayanlar için aynı çalışmayı önümüzdeki aylarda da tekrarlayacak.

Kaynak: TÜBİDER
sun

İlgili Yazılar

$1200 borç verecek var mı Sun alacağım da :)

sundance

Sunucu piyasasında önde gelen firmalardan olan SUN, sonunda desktop`a da el attı. Hem de ne el atmak...
YAHOO`da yeralan habere göre Sun tafından masaüstü hedef alınarak üretilen Blade 100 şu özelliklere sahip
-Ultra Sparc II 500 Mhz 64Bit CPU
-128Mb Ram
-15Gb Harddisk
-Firewire, 4 USB port ve 10/100 ethernet
Ve 17 inch monitörlü Türkiye satış fiyatı (tahmini) $1200
Dahası SunPCI-2 coprocessor ile Windows`da çalıştırabiliyor

MySQL @ İstanbul Bilgi Üniversitesi

butch

Açık Kaynağı destekleyen tüm dostlarımız,

MySQL'in Sun Microsystems tarafından satın alınması sonrası Türkiye'deki açık kaynak dostlarını gelişmelerle ilgili bilgilendirmek üzere MySQL Komünite İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kaj Arnö ve MySQL Kıdemli Yazılım Mühendisi Hakan Küçükyılmaz Türkiye'de İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni ziyaret ediyorlar.

Sun Studio 11 bedava

ahmetaa

Sun MicroSystems'in C, C++ ve Fortran geliştirme platformu Sun Studio'nun son sürümü olan Sürüm 11 bedava olarak indirilebiliyor. Sun C ve C++ derleyicileri son derece etkin kod üretme özelliklerine sahip bir ürün olarak biliniyor. x86 - SPARC Solaris ve x86 Linux sürümleri mevcut.

Sun ve Philips birlikte MPEG-4`e yatırımı hızlandırdı

anonim

Sun Microsystems ve Philips Digital Networks işlemcilerini, geleceğin "streaming media standart"ı olacak MPEG-4'e göre beraber geliştirmeye karar verdi. Iki şirkette MPEG-4'ü kablosuz ve yüksek hızlı bağlantılarda sunmak ve geliştirmek için yıllardır süren iş ilişkilerini büyütmeye karar verdi. Ayrıca teknoloji paylaşımı ve pazar geliştirme konusunda ortak calışma kararı aldılar.
Philips ayrıca "Wbcine Server Mpeg-4" sistemlerini, Sun Solaris İşletim sistemi ve "Sun Cobalt Server"larda çalışması için geliştirilmekde olduğunu bildirdi.
www.osopinion.com

Sun Linux

GaripFakir

Sun da nihayet kendi desktop için Linux sürümünü çıkardı. Mad Hatter adlı linux sürümü Star Office, Mozilla ve Evaluation gibi bileşenlerden oluşuyor. Aşağıdaki linkte ilk ekran görüntüleri de verilmiş:

http://www.sun.com/2003-0805/feature