Sun Microsystems´ten Geleceğin Mikroişlemcileri

0
FZ
Kısa bir süre önce Sun Microsystems bir basın konferansı düzenledi ve yeni nesil mikroişlemciler konusundaki yol haritasını açıkladı. Haritada mevcut UltraSPARC III'ün geliştirilmesi, çift-çekirdekli UltraSPARC IV, SMT-tabanlı UltraSPARC V ve yüksek oranda "multithreaded" Niagara işlemcisi yer alıyor. Bu konuda Dr. Marc Tremblay ile yapılmış bir röportajı burada okuyabilirsiniz. Dr. Tremblay, Sun Microsystems şirketinde Mikroişlemci ve Ağ Ürünleri grubu başmimarı ve kıdemli mühendis olarak çalışmaktadır. Sun'ın ilk 64 bitlik işlemcisi UltraSPARC-I'in de tasarımcılarındandı. Dr. Tremblay aynı zamanda UltraSPARC-II'yi tasarlamıştır ve değişik bilgisayar teknolojileri konusunda 55 patent sahibidir. Bu aralar vaktinin büyük kısmını Sun Microsystems'teki "Chip MultiProcessing (CMP)" ve "Chip MultiThreading (CMT)" bölümlerinde çalışarak geçirmektedir.

Editörün Notu: Sun Microsystems gene sessiz sedasız ilerliyor. Teknoloji tarihinin en şaşırtıcı yazılım ve donanım firmalarından biri olarak rakiplerini de destekçilerini de ters köşeye yatırabilir ;-)
sun

Görüşler

0
anonim
Beyler, bir Linux dergisinde Torvalds, RISC mimarisini pek begenmedigini soylemisti. Bu konuda yorumu olan var mi? (Yanlis hatirladigimi dusunuyorsaniz lutfen bunu da belirtin).
0
malkocoglu
Kullanici Anonim cikti.
0
FZ
27 Şubat tarihinde FM´de bir haber yapmışız ve demişiz ki:

Linus Torvalds´a Göre Itanium İşlemcisi: Kötü Tasarım!

Bu haberin altına bir sürü yorum da almışız. Arada bir hayli teknik detay içeren yorumlar da var. Bilgine.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İmla Kılavuzuna 800.000$

FZ

Son habere göre, Sun Microsystems, Franklin Electronic Publishers'ın geliştirdiği imla kontrol ve tireleme yazılımını 800.000$ vererek lisansladı. Yazılımın StarOffice'in ileriki sürümlerinde kullanılması planlanıyor.

Söz konusu yazılım 36 dilde çalışıyor ve eşanlamlılar sözlüğü de içeriyor. Yazılım lisansını satın alan diğer firmalar arasında Adobe Systems de var.

Bill Joy İstifa Etti

FZ

70´li yıllarda University of California, Berkeley´de öğrenci iken BSD UNIX´i geliştiren, sonra Sun Microsystems için Solaris işletim sistemini tasarlayan, bu arada SPARC mikroişlemcisini de geliştiren ve Java programlama ortamının geliştirilmesine öncülük eden Bill Joy, Sun Microsystems´ten istifa etti. Haberin hemen ardından şirketin hisseleri %10 değer kaybetti.

Bill Joy, Internet çağının Thomas Edison´u olarak da anılıyor. Haberin tamamı...

Açık kaynak kodlular diyarının yeni üyesi StarOffice

butch

Sun Microsystems 13 Ekim Cuma günü, söz verdiği gibi StarOffice'in kodunu kullanıma açtı. Yani kod yazanlara gün doğdu. Gözümüz aydın yeni ofis uygulamaları yolda ...

Sun'dan Açık Kaynak Kodlu Java

Challenger

C-Net Asia'da yer alan haberde, Sun Microsystems'in başkanı ve COO' su Jonathan Schwartz, Solaris işletim sistemini açık kaynak kodlu yapmayı planladıklarını açıkladı. Schwartz, "ne zaman olacağını söylemek istemiyorum ama Solaris'in kaynak kodunu açacağız" dedi. Sun'ın kodunu açtığı tek şey Solaris değil. ZD Net Avustralya' da yer alan bu habere göre de Sun'ın Java teknoloji sözcüsü Raghavan Srinivas, Java'nın açık kodlu bir sürümünün olacağını açıkladı. "Java'nın nasıl açık kaynak kodlu olacağı üzerinde çalışmadık. Ama bu olacak. Belki bugün olabilir, belki yarın, belki de 2 yıl sonra olabilir" dedi.

MySQL @ İstanbul Bilgi Üniversitesi

butch

Açık Kaynağı destekleyen tüm dostlarımız,

MySQL'in Sun Microsystems tarafından satın alınması sonrası Türkiye'deki açık kaynak dostlarını gelişmelerle ilgili bilgilendirmek üzere MySQL Komünite İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kaj Arnö ve MySQL Kıdemli Yazılım Mühendisi Hakan Küçükyılmaz Türkiye'de İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni ziyaret ediyorlar.