Sun Linux

0
GaripFakir
Sun da nihayet kendi desktop için Linux sürümünü çıkardı. Mad Hatter adlı linux sürümü Star Office, Mozilla ve Evaluation gibi bileşenlerden oluşuyor. Aşağıdaki linkte ilk ekran görüntüleri de verilmiş:

http://www.sun.com/2003-0805/feature
sun

Görüşler

0
FZ
Sun Also Rises
0
ghanthar
Mad Hatter Desktop adını taşıyan bu proje bir süredir gündemde. Ancak eğer biraz incelediyseniz dağıtımın linuxtan çok M$ e benzediğini görmüşsünüzdür. Neden bilmem ama Lycoris, Lİndows, Xandros şimdide Mad Hatter, M$ Win görünümlü linuxlar gerçekten sinirime dokunuyor. Üstelik bunların birçoğunda özellikler kısılıyor ki M$ e iyice benzesin. Örneğin Lindows da sadece root var ve Lindows u server olarak kullanmak hemen hemen imkansız. Bu tip projelerin tek amacı ucuz bir windows geliştirmek ki bu da bana biraz ters geliyor.
0
mysterious
Aynı dert bende de var. Kafayı yicem valla. Neden Benzetmeye çalışırlar anlamam. Kolay mı oluyomuş acaba. Ama yinede alışkanlık meselesi bazıları da yoğurdu böyle yiyiyo. Bende de tek birşey vardı oda Adobe PhotoShop onuda linux altında kullanıyorum. (alışkanlık işte :-P)
0
ghanthar
Valla bence pek daha kolay değil sonuçta ne Linux a ne de Win e benzemeyen garip birşey çıkıyor. Ben Slack ı bile LYcoris ten rahat kullanıyorum.
0
conan
Ok! ama support?
0
ghanthar
Sun Linux un Supportu için mi bu soru niye vermiyor mu?
0
conan
> Bu soru kime?
Bu soru sana, sey pardon sun'a ;)

> Sun Linux un Supportu için mi bu soru niye vermiyor mu?

Veriyor mu? Ben de onu soruyorum.
Eger veriyorsa millet oldukca sevinir bana kalirsa. Ama biraz daha eseleyip dideledigimde gordugum kadariyla sun toplam cozumlerde yine RedHat ve SuSE ortakligina basvuruyor.

Kendi Linux distrosunu bu ortamlarda promote etmiyor.

Madem kendi distronu support ve promote etmiyorsun, neden distro cikariyorsun. (Sun kafasiyla dusunuyorum) Belki de dagitiminin yeterince olgun oldugunu dusunmuyorlar henuz. Umarim daha olgun, guzel bir dagitim cikar.
0
ghanthar
bana sorarsan RH ve özelliklede SuSE Desktop varken bu dağıtım çokta gerekli değil. Yani etraf dağıtım kaynıyor ancak toplasan 30 tane adam gibi ha var ha yok.
0
conan
Dagitimlar adam gibi ya da degil. Buyuk sirkete oynuyorsan bu dunyada malin kalitesi degil support adi altinda sattigin (berbat ya da degil) servis onemli. Mudurler, karar mekanizmalari, malin kalitesine degil arkasinda adam var mi yok mu ona bakiyorlar. Sun bugun butun buyuk sirketlerin icine girmis (en az m$ kadar belki de daha fazla) bir sirkettir. Dolayisiyla Sun bugun ben Linux destegi veriyorum derse sirket arenasinda "yeni" olan RedHat tarzi sirketlerden daha buyuk pazar alacagi da kesin derim ben. Not: bana sirket savunuosun demeyin pls cevap verirken cunku ben objektif alanda amerika'da ne oluyor onu soyluyorum burada. Yoksa ne SUN severim ne M$. ayri konu :P
ghantar sirket savunuosun demedin, onun icin yazmadim yukardaki notu yanlis annama :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Microsystems, Novell'i Almak İstiyor

Challenger

Geçen yıl önce Ximian' ı sonra da SuSE' yi satın alan Novell'in peşine daha büyük bir balık takılmış durumda. NTVMSNBC' nin The Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı haberinde şöyle diyor: "ABD’nin önde gelen gazetesi Wall Street Journal’da çıkan habere göre, Sun Microsystems, açık kaynak Linux sağlayıcısı Novell’i 2.64 milyar dolara satın almak istiyor.


Novell’i satın alması durumunda Sun, Linux’un en büyük destekçisi IBM ile rekabet kızışacak, zira Novell, IBM’in en önemli Linux işortağı. Solaris’i bir açık kaynak yazılımına dönüştürmek isteyen Sun Microsystems, satınalımın gerçekleşmesiyle SuSe’yi Power sunucularında kullanan IBM’in Linux sağlayıcısı olacak."

Büyük balık diğer kendinden küçük balıkları yutmuştu. Şimdi de daha büyük bir balığın yemeği olmak üzere.

Solaris 9 Intel x86 platformunda çalışmayacak

erolozcan

Sun ekonomik nedenlerle Solaris 9`u Intel x86 platformda desteklemeyeceğini açıkladı. Bana göre bunun önemli bir nedeni artık Solaris`in x86 versiyonun olmasına gerek olmadığı, x86 platformunda insanların Solaris yerine Linux`u tercih etmesidir.

Sanırım Intel tabanlı Solaris kullananların büyük bir kısmı Linux`a taşınmaya başlayacak. Konu ilgili link : http://www.linuxworld.com.au/

IBM Sun'ı alır mı?

auselen

Görünen o ki son ekonomik dar boğaz içerisinde Sun iyice sıkıntıya düşmüş durumda ve kendisine destek olabilecek bir şirketle birleşmeye çalışıyor. Yıllardır IBM, Sun ve Microsoft ürünleri (programlama dilleri dahil) arasinda yaşanan rekabetin sonucu ne olacak diye beklerken belki de cevabı teknolojik üstünlük değil, bildiğimiz eski ekonomik kriterler verecek.

Hatırlayacağınız gibi Sun'ın daha önce borsadaki etiket ismini JAVA olarak değiştirmesinden de bahsetmiştik. Görülen o ki yazılım/donanım devi ne yaparsa yapsın hisse senedi sahiplerini bir türlü memnun edemiyor.

Solaris Çekirdeği Uzmanı Andy Tucker İle Röportaj

FZ

Günümüzdeki en önemli UNIX türevlerinden biri olan, bankalardan tutun telekom sektörüne dek pek çok sektörde yoğum hacimli bilgi işlem görevleri için kullanılan Solaris işletim sisteminin çekirdeğinin geliştirilmesinden sorumlu baş mühendis Andy Tucker, işletim sistemleri ile ilgili son durumlardan bahsediyor.

Tucker, Solaris´in geliştirilme yöntemi ile Linux ve FreeBSD geliştirilme yöntemlerini kıyaslıyor, mikroçekirdek mimarisinin önemine değiniyor, Solaris´teki karmaşık algoritmalardan bahsediyor, neden hala en çok kullandıkları programlama dilinin C olduğunu açıklıyor ve Solaris 10 ile birlikte gelecek yeniliklere dair ipuçları sunuyor.

Solaris GNU/Linux´a Karşı

FZ

UNIX dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Sun Microsystems bilgi işlem sektöründe insanları en çok şaşırtan firmaların başında gelir.

GNU/Linux işletim sisteminin HP, IBM, CA gibi firmalardan sağlam destek aldığı son birkaç yılda ve bunun sonrasında Sun Microsystems'in tavrının, stratejisinin ne olacağı merak konusu.

Sun Microsystems'in üst düzey adamlarından Jonathan Schwartz ile yapılmış olan bu detaylı röportaj Sun'ın gelecek yıllarda izleyeceği yöne ve Linux'a karşı tavrına dair pek çok önemli ipucu içeriyor.