Sun Linux

0
GaripFakir
Sun da nihayet kendi desktop için Linux sürümünü çıkardı. Mad Hatter adlı linux sürümü Star Office, Mozilla ve Evaluation gibi bileşenlerden oluşuyor. Aşağıdaki linkte ilk ekran görüntüleri de verilmiş:

http://www.sun.com/2003-0805/feature
sun

Görüşler

0
FZ
Sun Also Rises
0
ghanthar
Mad Hatter Desktop adını taşıyan bu proje bir süredir gündemde. Ancak eğer biraz incelediyseniz dağıtımın linuxtan çok M$ e benzediğini görmüşsünüzdür. Neden bilmem ama Lycoris, Lİndows, Xandros şimdide Mad Hatter, M$ Win görünümlü linuxlar gerçekten sinirime dokunuyor. Üstelik bunların birçoğunda özellikler kısılıyor ki M$ e iyice benzesin. Örneğin Lindows da sadece root var ve Lindows u server olarak kullanmak hemen hemen imkansız. Bu tip projelerin tek amacı ucuz bir windows geliştirmek ki bu da bana biraz ters geliyor.
0
mysterious
Aynı dert bende de var. Kafayı yicem valla. Neden Benzetmeye çalışırlar anlamam. Kolay mı oluyomuş acaba. Ama yinede alışkanlık meselesi bazıları da yoğurdu böyle yiyiyo. Bende de tek birşey vardı oda Adobe PhotoShop onuda linux altında kullanıyorum. (alışkanlık işte :-P)
0
ghanthar
Valla bence pek daha kolay değil sonuçta ne Linux a ne de Win e benzemeyen garip birşey çıkıyor. Ben Slack ı bile LYcoris ten rahat kullanıyorum.
0
conan
Ok! ama support?
0
ghanthar
Sun Linux un Supportu için mi bu soru niye vermiyor mu?
0
conan
> Bu soru kime?
Bu soru sana, sey pardon sun'a ;)

> Sun Linux un Supportu için mi bu soru niye vermiyor mu?

Veriyor mu? Ben de onu soruyorum.
Eger veriyorsa millet oldukca sevinir bana kalirsa. Ama biraz daha eseleyip dideledigimde gordugum kadariyla sun toplam cozumlerde yine RedHat ve SuSE ortakligina basvuruyor.

Kendi Linux distrosunu bu ortamlarda promote etmiyor.

Madem kendi distronu support ve promote etmiyorsun, neden distro cikariyorsun. (Sun kafasiyla dusunuyorum) Belki de dagitiminin yeterince olgun oldugunu dusunmuyorlar henuz. Umarim daha olgun, guzel bir dagitim cikar.
0
ghanthar
bana sorarsan RH ve özelliklede SuSE Desktop varken bu dağıtım çokta gerekli değil. Yani etraf dağıtım kaynıyor ancak toplasan 30 tane adam gibi ha var ha yok.
0
conan
Dagitimlar adam gibi ya da degil. Buyuk sirkete oynuyorsan bu dunyada malin kalitesi degil support adi altinda sattigin (berbat ya da degil) servis onemli. Mudurler, karar mekanizmalari, malin kalitesine degil arkasinda adam var mi yok mu ona bakiyorlar. Sun bugun butun buyuk sirketlerin icine girmis (en az m$ kadar belki de daha fazla) bir sirkettir. Dolayisiyla Sun bugun ben Linux destegi veriyorum derse sirket arenasinda "yeni" olan RedHat tarzi sirketlerden daha buyuk pazar alacagi da kesin derim ben. Not: bana sirket savunuosun demeyin pls cevap verirken cunku ben objektif alanda amerika'da ne oluyor onu soyluyorum burada. Yoksa ne SUN severim ne M$. ayri konu :P
ghantar sirket savunuosun demedin, onun icin yazmadim yukardaki notu yanlis annama :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun ve Philips birlikte MPEG-4`e yatırımı hızlandırdı

anonim

Sun Microsystems ve Philips Digital Networks işlemcilerini, geleceğin "streaming media standart"ı olacak MPEG-4'e göre beraber geliştirmeye karar verdi. Iki şirkette MPEG-4'ü kablosuz ve yüksek hızlı bağlantılarda sunmak ve geliştirmek için yıllardır süren iş ilişkilerini büyütmeye karar verdi. Ayrıca teknoloji paylaşımı ve pazar geliştirme konusunda ortak calışma kararı aldılar.
Philips ayrıca "Wbcine Server Mpeg-4" sistemlerini, Sun Solaris İşletim sistemi ve "Sun Cobalt Server"larda çalışması için geliştirilmekde olduğunu bildirdi.
www.osopinion.com

UNIX sunucu pazarının lideri Sun

sametc

Gartner Dataquest’in yayınladığı Dünya Sunucu Veritabanı Raporu’na göre Sun Microsystems, dünyadaki UNIX sunucu platform satıcıları arasında hem gelir hem de pazara sunulan adet bazında lider. Bu yılın ikinci üç aylık dönemini kapsayan rapora göre Sun, ayrıca tüm işletim sistemlerini kapsayan sunucu gelirlerinde de üçüncü sırada yer alıyor.

http://www.ntvmsnbc.com

Solaris, Linux ve FreeBSD Çekirdeklerinin Karşılaştırması

honal

"Bu günlerde zamanımın çoğunu, sınıflarda öğrencilere Solaris'in iç yapısı, aygıt sürücülerini ve sistem çökmeleri anında çekirdek tarafından üretilen çıktıları (kernel crash dump) analiz ederek hata ayıklamayı öğretmek için harcıyorum. Sınıflarda ne zaman ki Solaris'e ne çeşit alt sistemlerin adapte edildiğini izah etsem, öğrenciler sıksık "Bu Linux'da nasıl çalışıyor?" ya da "FreeBSD'de falan böyle çalışıyor, Solaris'te nasıl?" şeklinde sorular yöneltiyorlar.

MySQL @ İstanbul Bilgi Üniversitesi

butch

Açık Kaynağı destekleyen tüm dostlarımız,

MySQL'in Sun Microsystems tarafından satın alınması sonrası Türkiye'deki açık kaynak dostlarını gelişmelerle ilgili bilgilendirmek üzere MySQL Komünite İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kaj Arnö ve MySQL Kıdemli Yazılım Mühendisi Hakan Küçükyılmaz Türkiye'de İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni ziyaret ediyorlar.

Sun CDDL için geri sayımı başlattı

skelyus

Sun microsystems, açık kaynak lisansı almak için hazırlamış olduğu lisans tanım metnini OSI (Açık Kaynak İnisiyatifi) grubuna sundu. aslında 2004 ün sonunda sonuçlanması beklenirken tarih 17 Ocak'a ertelendi.

Sun'a göre hazırladıkları bu lisans diğer açık kaynak lisanlarına göre daha kapsamlı ve geliştirici. Ancak bu noktada CDDL kapsamındaki bir yazılım ile GPL kapsamındaki bir yazılım arasında herhangi besleme ve ortak kullanım da ortadan kalmış görünüyor.

Newsforge'da yayınlanan bu makalenin tam çeviri metnini www.linuxnet.com.tr adresinde bulabilirsiniz.