Sun Linux

0
GaripFakir
Sun da nihayet kendi desktop için Linux sürümünü çıkardı. Mad Hatter adlı linux sürümü Star Office, Mozilla ve Evaluation gibi bileşenlerden oluşuyor. Aşağıdaki linkte ilk ekran görüntüleri de verilmiş:

http://www.sun.com/2003-0805/feature
sun

Görüşler

0
FZ
Sun Also Rises
0
ghanthar
Mad Hatter Desktop adını taşıyan bu proje bir süredir gündemde. Ancak eğer biraz incelediyseniz dağıtımın linuxtan çok M$ e benzediğini görmüşsünüzdür. Neden bilmem ama Lycoris, Lİndows, Xandros şimdide Mad Hatter, M$ Win görünümlü linuxlar gerçekten sinirime dokunuyor. Üstelik bunların birçoğunda özellikler kısılıyor ki M$ e iyice benzesin. Örneğin Lindows da sadece root var ve Lindows u server olarak kullanmak hemen hemen imkansız. Bu tip projelerin tek amacı ucuz bir windows geliştirmek ki bu da bana biraz ters geliyor.
0
mysterious
Aynı dert bende de var. Kafayı yicem valla. Neden Benzetmeye çalışırlar anlamam. Kolay mı oluyomuş acaba. Ama yinede alışkanlık meselesi bazıları da yoğurdu böyle yiyiyo. Bende de tek birşey vardı oda Adobe PhotoShop onuda linux altında kullanıyorum. (alışkanlık işte :-P)
0
ghanthar
Valla bence pek daha kolay değil sonuçta ne Linux a ne de Win e benzemeyen garip birşey çıkıyor. Ben Slack ı bile LYcoris ten rahat kullanıyorum.
0
conan
Ok! ama support?
0
ghanthar
Sun Linux un Supportu için mi bu soru niye vermiyor mu?
0
conan
> Bu soru kime?
Bu soru sana, sey pardon sun'a ;)

> Sun Linux un Supportu için mi bu soru niye vermiyor mu?

Veriyor mu? Ben de onu soruyorum.
Eger veriyorsa millet oldukca sevinir bana kalirsa. Ama biraz daha eseleyip dideledigimde gordugum kadariyla sun toplam cozumlerde yine RedHat ve SuSE ortakligina basvuruyor.

Kendi Linux distrosunu bu ortamlarda promote etmiyor.

Madem kendi distronu support ve promote etmiyorsun, neden distro cikariyorsun. (Sun kafasiyla dusunuyorum) Belki de dagitiminin yeterince olgun oldugunu dusunmuyorlar henuz. Umarim daha olgun, guzel bir dagitim cikar.
0
ghanthar
bana sorarsan RH ve özelliklede SuSE Desktop varken bu dağıtım çokta gerekli değil. Yani etraf dağıtım kaynıyor ancak toplasan 30 tane adam gibi ha var ha yok.
0
conan
Dagitimlar adam gibi ya da degil. Buyuk sirkete oynuyorsan bu dunyada malin kalitesi degil support adi altinda sattigin (berbat ya da degil) servis onemli. Mudurler, karar mekanizmalari, malin kalitesine degil arkasinda adam var mi yok mu ona bakiyorlar. Sun bugun butun buyuk sirketlerin icine girmis (en az m$ kadar belki de daha fazla) bir sirkettir. Dolayisiyla Sun bugun ben Linux destegi veriyorum derse sirket arenasinda "yeni" olan RedHat tarzi sirketlerden daha buyuk pazar alacagi da kesin derim ben. Not: bana sirket savunuosun demeyin pls cevap verirken cunku ben objektif alanda amerika'da ne oluyor onu soyluyorum burada. Yoksa ne SUN severim ne M$. ayri konu :P
ghantar sirket savunuosun demedin, onun icin yazmadim yukardaki notu yanlis annama :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Solaris Çekirdeği Uzmanı Andy Tucker İle Röportaj

FZ

Günümüzdeki en önemli UNIX türevlerinden biri olan, bankalardan tutun telekom sektörüne dek pek çok sektörde yoğum hacimli bilgi işlem görevleri için kullanılan Solaris işletim sisteminin çekirdeğinin geliştirilmesinden sorumlu baş mühendis Andy Tucker, işletim sistemleri ile ilgili son durumlardan bahsediyor.

Tucker, Solaris´in geliştirilme yöntemi ile Linux ve FreeBSD geliştirilme yöntemlerini kıyaslıyor, mikroçekirdek mimarisinin önemine değiniyor, Solaris´teki karmaşık algoritmalardan bahsediyor, neden hala en çok kullandıkları programlama dilinin C olduğunu açıklıyor ve Solaris 10 ile birlikte gelecek yeniliklere dair ipuçları sunuyor.

İmla Kılavuzuna 800.000$

FZ

Son habere göre, Sun Microsystems, Franklin Electronic Publishers'ın geliştirdiği imla kontrol ve tireleme yazılımını 800.000$ vererek lisansladı. Yazılımın StarOffice'in ileriki sürümlerinde kullanılması planlanıyor.

Söz konusu yazılım 36 dilde çalışıyor ve eşanlamlılar sözlüğü de içeriyor. Yazılım lisansını satın alan diğer firmalar arasında Adobe Systems de var.

Sun'dan GPL lisanslı mikroişlemci

gismo

Java'yı GPL yapmamakta direnen Sun, UltraSPARC T1 işlemcisinin spec'lerini GPL lisansı altında yayınladı. Bu işlemci üzerinde çalışabilen işletim sistemleri sınırlı. Windows ve MacOS gibi özel mülk OS'lar işlemci ile uyumlu değil. İlk beklenecek etkilerden biri de GNU ve BSD işletim sistemlerinin yaygınlaşması.

Open BSD vs. Sun Microsystems´ Openness :)

sundance

Open BSD kurucusu Theo de Raadt, 2002 kasımında Open BSD mail listi yardıma çağırdı. Konu ilginç, üstad Sun´ın Ultra Sparc III işlemcisinin özellikleri hakkında kayda değer bir dökümana ulaşamamaktan şikayetçiydi. Ultra Sparc III, Sun ailesinin üçüncü nesil 64 bit RISC işlemcisi. Open BSD ise şu ana kadar güvenliğe verdiği önem ve bir çok mimaride gayet iyi çalışması ile ünlü Unix dağıtımı.

İşin ilginç yanı, SUN gibi Açık Sistemler konusunda her zaman bayraktarlık yapmış bir firmanın, resmen belirtmese de işlemci özelliklerini saklamaya çalışması. Sanırız Serbest Yazılım modelinin ne kadar vazgeçilmez olduğunu açıklamak için bu olay kadar iyisini bulamayız...

Solaris Mercek Altında

yellowelephant

Siz de Solaris İşletim sistemini merak mı ediyorsunuz? Bu konuda Türkçe döküman mı bulamıyorsunuz? Nasıl edinirim? Nasıl kurarım diye tereddütleriniz mi var? İşte sizin için bir bilgi kaynağı: