Sun Linux

0
GaripFakir
Sun da nihayet kendi desktop için Linux sürümünü çıkardı. Mad Hatter adlı linux sürümü Star Office, Mozilla ve Evaluation gibi bileşenlerden oluşuyor. Aşağıdaki linkte ilk ekran görüntüleri de verilmiş:

http://www.sun.com/2003-0805/feature
sun

Görüşler

0
FZ
Sun Also Rises
0
ghanthar
Mad Hatter Desktop adını taşıyan bu proje bir süredir gündemde. Ancak eğer biraz incelediyseniz dağıtımın linuxtan çok M$ e benzediğini görmüşsünüzdür. Neden bilmem ama Lycoris, Lİndows, Xandros şimdide Mad Hatter, M$ Win görünümlü linuxlar gerçekten sinirime dokunuyor. Üstelik bunların birçoğunda özellikler kısılıyor ki M$ e iyice benzesin. Örneğin Lindows da sadece root var ve Lindows u server olarak kullanmak hemen hemen imkansız. Bu tip projelerin tek amacı ucuz bir windows geliştirmek ki bu da bana biraz ters geliyor.
0
mysterious
Aynı dert bende de var. Kafayı yicem valla. Neden Benzetmeye çalışırlar anlamam. Kolay mı oluyomuş acaba. Ama yinede alışkanlık meselesi bazıları da yoğurdu böyle yiyiyo. Bende de tek birşey vardı oda Adobe PhotoShop onuda linux altında kullanıyorum. (alışkanlık işte :-P)
0
ghanthar
Valla bence pek daha kolay değil sonuçta ne Linux a ne de Win e benzemeyen garip birşey çıkıyor. Ben Slack ı bile LYcoris ten rahat kullanıyorum.
0
conan
Ok! ama support?
0
ghanthar
Sun Linux un Supportu için mi bu soru niye vermiyor mu?
0
conan
> Bu soru kime?
Bu soru sana, sey pardon sun'a ;)

> Sun Linux un Supportu için mi bu soru niye vermiyor mu?

Veriyor mu? Ben de onu soruyorum.
Eger veriyorsa millet oldukca sevinir bana kalirsa. Ama biraz daha eseleyip dideledigimde gordugum kadariyla sun toplam cozumlerde yine RedHat ve SuSE ortakligina basvuruyor.

Kendi Linux distrosunu bu ortamlarda promote etmiyor.

Madem kendi distronu support ve promote etmiyorsun, neden distro cikariyorsun. (Sun kafasiyla dusunuyorum) Belki de dagitiminin yeterince olgun oldugunu dusunmuyorlar henuz. Umarim daha olgun, guzel bir dagitim cikar.
0
ghanthar
bana sorarsan RH ve özelliklede SuSE Desktop varken bu dağıtım çokta gerekli değil. Yani etraf dağıtım kaynıyor ancak toplasan 30 tane adam gibi ha var ha yok.
0
conan
Dagitimlar adam gibi ya da degil. Buyuk sirkete oynuyorsan bu dunyada malin kalitesi degil support adi altinda sattigin (berbat ya da degil) servis onemli. Mudurler, karar mekanizmalari, malin kalitesine degil arkasinda adam var mi yok mu ona bakiyorlar. Sun bugun butun buyuk sirketlerin icine girmis (en az m$ kadar belki de daha fazla) bir sirkettir. Dolayisiyla Sun bugun ben Linux destegi veriyorum derse sirket arenasinda "yeni" olan RedHat tarzi sirketlerden daha buyuk pazar alacagi da kesin derim ben. Not: bana sirket savunuosun demeyin pls cevap verirken cunku ben objektif alanda amerika'da ne oluyor onu soyluyorum burada. Yoksa ne SUN severim ne M$. ayri konu :P
ghantar sirket savunuosun demedin, onun icin yazmadim yukardaki notu yanlis annama :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenSolaris: Sun Microsystems de açılıyor!

FZ

Münih, Viyana, Çek Cumhuriyet, Güney Amerika ve KDE standını ziyaret edip KDE sistemini yakın takibe alan Microsoft ekipleri derken... evet, tüm zamanların en önemli ve sofistike işletim sistemlerinden Solaris'i yıllardır geliştiren Sun Microsystems de şirketin ismi ile özdeşleşmiş Solaris'i yavaş yavaş açacağını duyurdu.

http://opensolaris.org/ sitesindeki bilgilere göre Sun Microsystems, OSI onaylı CDDL lisansını benimsemiş durumda ve ilk açtığı kod da son zamanlarda epey gürültü koparan DTrace. Söz konusu yazılımın kaynak koduna buradan erişmek mümkün.

Sun'ın sözünün arkasında durup Solaris'in tamamını kamuya Internet üzerinde açıp açmayacağı merakla bekleniyor.

Sun Studio 11 bedava

ahmetaa

Sun MicroSystems'in C, C++ ve Fortran geliştirme platformu Sun Studio'nun son sürümü olan Sürüm 11 bedava olarak indirilebiliyor. Sun C ve C++ derleyicileri son derece etkin kod üretme özelliklerine sahip bir ürün olarak biliniyor. x86 - SPARC Solaris ve x86 Linux sürümleri mevcut.

Sun Microsystems Açık Kaynak Günleri Başlıyor

FZ

Açık kaynak kodlu yazılımların en büyük destekçilerinden olan Sun Microsystems Türkiye, 'Sun'dan Açık Kaynak Günleri' temalı ücretsiz atölye çalışmalarını başlatıyor. Ocak ayından başlamak üzere her ayın 3. Perşembe günü düzenlenecek olan “Sun’dan Açık Kaynak Günleri”, bağımsız yazılım geliştiricilere interaktif bir ortamda açık kaynak koduyla ilgili konularda tartışma, projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunma olanağı tanıyacak.

Sun Microsystems´ten Geleceğin Mikroişlemcileri

FZ

Kısa bir süre önce Sun Microsystems bir basın konferansı düzenledi ve yeni nesil mikroişlemciler konusundaki yol haritasını açıkladı. Haritada mevcut UltraSPARC III'ün geliştirilmesi, çift-çekirdekli UltraSPARC IV, SMT-tabanlı UltraSPARC V ve yüksek oranda "multithreaded" Niagara işlemcisi yer alıyor. Bu konuda Dr. Marc Tremblay ile yapılmış bir röportajı burada okuyabilirsiniz. Dr. Tremblay, Sun Microsystems şirketinde Mikroişlemci ve Ağ Ürünleri grubu başmimarı ve kıdemli mühendis olarak çalışmaktadır. Sun'ın ilk 64 bitlik işlemcisi UltraSPARC-I'in de tasarımcılarındandı. Dr. Tremblay aynı zamanda UltraSPARC-II'yi tasarlamıştır ve değişik bilgisayar teknolojileri konusunda 55 patent sahibidir. Bu aralar vaktinin büyük kısmını Sun Microsystems'teki "Chip MultiProcessing (CMP)" ve "Chip MultiThreading (CMT)" bölümlerinde çalışarak geçirmektedir.

Editörün Notu: Sun Microsystems gene sessiz sedasız ilerliyor. Teknoloji tarihinin en şaşırtıcı yazılım ve donanım firmalarından biri olarak rakiplerini de destekçilerini de ters köşeye yatırabilir ;-)

Sun'dan GPL lisanslı mikroişlemci

gismo

Java'yı GPL yapmamakta direnen Sun, UltraSPARC T1 işlemcisinin spec'lerini GPL lisansı altında yayınladı. Bu işlemci üzerinde çalışabilen işletim sistemleri sınırlı. Windows ve MacOS gibi özel mülk OS'lar işlemci ile uyumlu değil. İlk beklenecek etkilerden biri de GNU ve BSD işletim sistemlerinin yaygınlaşması.