OpenSolaris + xfce + LiveCD = BeleniX

0
halixus
Unix olsun, güzel bir masaüstü olsun, kurulum derdi olmasın istiyorsanız BeleniX güzel bir seçenek. BeleniX OpenSolaris tabanlı bir dağıtım. Dağıtım LiveCD haline getirilip, xfce masaüstü ilave edilmiş. İlk solaris tabanlı, grafiksel arabirim ile gelen LiveCD olması bakımından ilginç. Daha önce OpenSolaris tabanlı ilk LiveCD text tabanlı olan SchilliX di. Şimdi xfce masaüstünü içeren BeleniX geldi. Ardından da tahmin ediyorum ki KDE masaüstüyle gelen bir OpenSolaris LiveCD dağıtımı kapıda. LiveCD furyasına OpenSolaris de dahil oldu diyebiliriz.
sun

Görüşler

0
ahmetaa
sanirim su anda en kolay kurulan Open Solaris tabanli dagitim Debian'a cok benzeyen Nexanta
0
babacan
Aman hiç sanma. XFCE hem düşük performanslı donanımda iyi iş görüyor.

Gnome geliştirmesi aslında zaten SUN desteğinden bağlı ve Opensolaris için kafi.

KDE; SuSE Novell'in desteği olmadan olmuyor ve KDE; aslında SuSE'nin bebesi....Şimdiki XP dizayni ile ve RAM yiğici yapısı ile az performanslı bilgisayarlar için ölüm. Bu tavsiye edilebilir bilmem...
0
batasoy
Belenixi indirdim ve denedim yalnız xfce değil KDE kullanıyor. Sürpriz şekilde donanım desteği de iyi çıktı
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MySQL @ İstanbul Bilgi Üniversitesi

butch

Açık Kaynağı destekleyen tüm dostlarımız,

MySQL'in Sun Microsystems tarafından satın alınması sonrası Türkiye'deki açık kaynak dostlarını gelişmelerle ilgili bilgilendirmek üzere MySQL Komünite İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kaj Arnö ve MySQL Kıdemli Yazılım Mühendisi Hakan Küçükyılmaz Türkiye'de İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni ziyaret ediyorlar.

Sun´dan Yeni Bir Sistem

Teorisyen

İnternethaber.com sitesenin şu haberine göre SUN, yeni bir işletim sistemi geliştirmiş.

SUN'un sitesinde Sun Java Desktop System olarak adlandırılan işletim sistemi ile ilgili detaylı bilgiye bu linkten ulaşmak mümkün.

Sun Microsystems´ten Geleceğin Mikroişlemcileri

FZ

Kısa bir süre önce Sun Microsystems bir basın konferansı düzenledi ve yeni nesil mikroişlemciler konusundaki yol haritasını açıkladı. Haritada mevcut UltraSPARC III'ün geliştirilmesi, çift-çekirdekli UltraSPARC IV, SMT-tabanlı UltraSPARC V ve yüksek oranda "multithreaded" Niagara işlemcisi yer alıyor. Bu konuda Dr. Marc Tremblay ile yapılmış bir röportajı burada okuyabilirsiniz. Dr. Tremblay, Sun Microsystems şirketinde Mikroişlemci ve Ağ Ürünleri grubu başmimarı ve kıdemli mühendis olarak çalışmaktadır. Sun'ın ilk 64 bitlik işlemcisi UltraSPARC-I'in de tasarımcılarındandı. Dr. Tremblay aynı zamanda UltraSPARC-II'yi tasarlamıştır ve değişik bilgisayar teknolojileri konusunda 55 patent sahibidir. Bu aralar vaktinin büyük kısmını Sun Microsystems'teki "Chip MultiProcessing (CMP)" ve "Chip MultiThreading (CMT)" bölümlerinde çalışarak geçirmektedir.

Editörün Notu: Sun Microsystems gene sessiz sedasız ilerliyor. Teknoloji tarihinin en şaşırtıcı yazılım ve donanım firmalarından biri olarak rakiplerini de destekçilerini de ters köşeye yatırabilir ;-)

Sun Microsystems ZFS'i de açtı

tongucyumruk

Sun Microsystems uzun zamandır bahsedilen dünyanın ilk 128 bit dosya sistemi olan ZFS'in kodunu CDDL lisansı altında açtı. Birkaç saat önce OpenSolaris Build 27 ile duyurulan dosya sistemi özellikle 24 saat kesintisiz çalışması gereken sunucularda hayatı kolaylaştıracak birçok özellik barındırıyor. ZFS ile ilgili OpenSolaris sayfasına buradan, ZFS'in özelliklerini sergileyen bir screencast'e buradan, ZFS kaynak kodunu ve mimarisini tanıtan bir tura ise buradan ulaşabilirsiniz.

Önce Solaris, sonra DTrace, şimdi ZFS... Sun gitgide açılıyor ama gözler hala özgür bir Java arıyor...

Açık kaynak kodlular diyarının yeni üyesi StarOffice

butch

Sun Microsystems 13 Ekim Cuma günü, söz verdiği gibi StarOffice'in kodunu kullanıma açtı. Yani kod yazanlara gün doğdu. Gözümüz aydın yeni ofis uygulamaları yolda ...