Solaris 9 x86 Ücretsiz

0
alper
2002 başlarında Sun Microsystems x86 platformu için Solaris'i çıkarmayacaklarını söylemişti. Aradan bir sene geçmişti ki 2003 başlarında bu sefer kararlarından dönmüş bir şekilde x86 plattformu icin ilk Solaris yayınlandı. Geliştiricilere ve eğitim amaçlı herkese Free Solaris Binary License Program adı altında bu işletim sistemi 20$ karşılığında veriliyordu... ta ki bugüne kadar. Sun Micosystems şimdi bu 20$lık bedeli de bugünden itibaren kaldırmış durumda. Bu sayfadan kayıt olup artık bilgisayarınıza Solaris'i kurabilirsiniz.

Kaynak: http://www.heise.de/newsticker/data/jk-11.12.03-006/
sun

Görüşler

0
realist
Linux dağıtımı hazırlayıp Java Desktop System dedik. Alakasız olduğunu cümlealem bildiği halde Sun Cluster'ın adını JavaCluster yaptık.
Solaris'in x86 sürümünü de bedava yaptık, yanına J2EE Evaluation'ı ekledik. Batmaktan kurtulursak Java'dan olacak netekim.
0
conan
Biz hepimiz Windows/Linux tartismasi yapalim duralim, ama Linux pazarlamacilarinin (linuxcu mu desek hehe) asil oynadigi pazar Unix pazari. Bugun ornegin bir Sun Fire B1600 Blade Platform almak isteseniz yaklasik 24bin dolar yatirmak zorundasiniz. (Solaris 8 ile geliyor, 9 bile degil) Ama hemen hemen ayni performansi gosteren bir intel makina icinde RedHat almak yaklasik 5bin ila 7 bin dolara geliyor.

Ornegin IBM websphere serverlar her iki platformda da destekleniyor (Solaris/RedHat) Bir cok sirket su anda bu toollari kullanarak gelistirmekte olduklari uygulamalari RedHat (AS/ES/EL) uzerine tasimaya basladi bile.

Yani aslinda *nix platformlar arasi bayagi sessiz ve derinden bir carpisma gidiyor.

Sun ise kaptirdigi pazari bu tip taktikler ile geri almaya calisiyor.


Daha fazla bilgi:
http://www.redhat.com/solutions/partners/
http://store.sun.com/catalog/doc/BrowsePage.jhtml?catid=93754
http://www-1.ibm.com/linux/solutions/enhancewaslinuxsolution.shtml
http://www.redhat.com/solutions/info/whitepapers/
(linkin altinda TCO karsilastirmalari var "Linux and Intel-Based Servers: A Powerful Combination to Reduce the Cost of Enterprise Computing")
0
kaankaisen
solaris 9 aslında uzun süredir ücretsiz. yalnız dikkat edilirse evalution versiyonu. aynen staroffice 7 evoluation version'da olduğu gibi.
0
realist
Yazıda belirtildiği üzere:
Solaris 9 x86 tek işlemcili makineler için tamamen ücretsiz. Ticari kullanımı da serbest.
Yanında J2EE (Sun Java Enterprise Edition) Evaluation geliyor.
0
realist
FIX: Bu sefer ticari kullanımını $99 yapmışlar.
Kaçıncı lisans değişimidir bilmiyorum.
0
alper
CDE de neymis ya ben alisamadim diyenlere hemen Gnome 2.0 verelim
http://wwws.sun.com/software/star/gnome/get/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Studio 11 bedava

ahmetaa

Sun MicroSystems'in C, C++ ve Fortran geliştirme platformu Sun Studio'nun son sürümü olan Sürüm 11 bedava olarak indirilebiliyor. Sun C ve C++ derleyicileri son derece etkin kod üretme özelliklerine sahip bir ürün olarak biliniyor. x86 - SPARC Solaris ve x86 Linux sürümleri mevcut.

Open BSD vs. Sun Microsystems´ Openness :)

sundance

Open BSD kurucusu Theo de Raadt, 2002 kasımında Open BSD mail listi yardıma çağırdı. Konu ilginç, üstad Sun´ın Ultra Sparc III işlemcisinin özellikleri hakkında kayda değer bir dökümana ulaşamamaktan şikayetçiydi. Ultra Sparc III, Sun ailesinin üçüncü nesil 64 bit RISC işlemcisi. Open BSD ise şu ana kadar güvenliğe verdiği önem ve bir çok mimaride gayet iyi çalışması ile ünlü Unix dağıtımı.

İşin ilginç yanı, SUN gibi Açık Sistemler konusunda her zaman bayraktarlık yapmış bir firmanın, resmen belirtmese de işlemci özelliklerini saklamaya çalışması. Sanırız Serbest Yazılım modelinin ne kadar vazgeçilmez olduğunu açıklamak için bu olay kadar iyisini bulamayız...

Oracle Sun Microsystems'i Satın Aldı

FZ

Uzun zamandır Slashdot'ta gördüğümüz en önemli haber: Oracle Buys Sun

Sun'dan Jonathan I. Schwartz'ın 'Today's Sun/Oracle Announcement' başlıklı e-postası da burada.

Acaba bunun endüstrideki bilgisayarcılar açısından etkisi nasıl olacak?

İmla Kılavuzuna 800.000$

FZ

Son habere göre, Sun Microsystems, Franklin Electronic Publishers'ın geliştirdiği imla kontrol ve tireleme yazılımını 800.000$ vererek lisansladı. Yazılımın StarOffice'in ileriki sürümlerinde kullanılması planlanıyor.

Söz konusu yazılım 36 dilde çalışıyor ve eşanlamlılar sözlüğü de içeriyor. Yazılım lisansını satın alan diğer firmalar arasında Adobe Systems de var.

Star Office: Bir rüyanın adım adım yokoluşu

sundance

Sanırım ilk defa, dağıtımı bedava olan bir ürün, Sun gibi bir donanım devi tarafından satın alınıp, açık kaynak kodu lisansına göre lisanslanacağı söylenerek yok ediliyor!

Evet yanlış duymadınız. Hepimiz bundan iki yıl kadar önce Star Office'in SUN çatısı altına girmesine MS hakimiyetinin bu sefer gerçekten kırıldığına inanarak bakmıştık. Ama ne oldu sadece 5.1 version yaklaşık 2 kat şişerek (45Mb`tan 90`a çıktı) 5.2 halini aldı. Daha Türkçeleşmesi bile bitmedi (başladı mı onu da bilmiyorum, ama Sun Türkiye Haziran`da Türkçe sürümün yayınlanacağını belirtmişti, şimdi sorsanız `Haberiniz yok mu kriz var!` derler.

Görünüşe göre yazık oldu StarOffice`e