Sun, Üniversitelileri Büyük Yarışmaya Çağırıyor!

0
parsifal
Sun Microsystems, tüm dünyadaki öğrencileri ‘Solaris Üniversite Yarışması’na katılmaya çağırıyor. Üniversiteliler, Solaris 10 ve OpenSolaris üzerine yaratıcı proje geliştirerek, hem kendileri para ödülü kazanacak hem de okullarına 100.000 Amerikan Doları değerinde Sun teknolojisi kazandırma fırsatını elde edecek.
Solaris yazılım geliştiriciler için Sun’ın açık kaynak projesi OpenSolaris ile dünyadaki en gelişmiş işletim sistemi olarak kabul edilen Solaris 10 üzerinde yapılacak geliştirme projelerine para ödülü verilecek.Yarışma ile katılımcıların, Sun için büyük önem taşıyan ve bugüne kadar Ar-Ge çalışmalarına 500 Milyon Amerikan Doları harcadığı Solaris10 & OpenSolaris işletim sistemlerini kullanarak yaratıcı projeleri geliştirmeleri hedefleniyor. Kazananlar, bireysel ya da ekip olarak nakit ödül elde etmenin aynı sıra sıra üniversitelerine de 100.000 Amerikan Doları değerinde Sun teknolojileri kazandırmış olacaklar.

Solaris 10 Üniversiteler Yarışması’na ülkelerinde akredite olmuş üniversitelerde eğitim gören lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile bu üniversitelerin fakülte ve bilgi işlem bölümü çalışanları katılabilecek. Başvurular Kasım ayında başlayacak ve Haziran 2006’ya kadar devam edecek.

Yarışmaya bireysel katılınabileceği gibi aynı üniversiteden en fazla 4 kişinin oluşturduğu ekipler de yarışmaya başvurabilecek. Büyük ödülü kazananlar, kişi başına 5.000 Amerikan Doları nakit ödülün yanı sıra Sun Ultra 20 İş İstasyonu’un da sahibi olacak. Kazanan öğrencilerin üniversiteleri ise Sun Fire x64 sunucuları ile UltraSparc işlemci tabanlı sistemlerin de içinde yeraldığı Sun Microsystems’ın ürünlerini satın aldıklarında kullanabilecekleri 100.000 Amerikan Doları karşılığı çekle, teknoloji yatırımlarını genişletme fırsatını elde edecekler.

Sun Microsystems İşletim Sistemleri Platformları Grup Başkan Yardımcısı Tom Goguen, OpenSolaris ile dünyanın değişik noktalarından yarışmaya katılacak üniversite öğrencilerinin dünyadaki en yenilikçi mühendislerin ortak çalışmasını paylaşacağını söyledi. Goguen, söz konusu yarışma ile öğrencilerin Solaris 10 daki ileri teknolojiye ücretsiz erişime özendirilerek, projelerini yeni kuşakta geliştirmelerinin hedeflendiğini belirtti ve sunulacakprojeleri heyecanla beklediklerini belirtti.

Yarışma için hazırlanan tüm projelerin Solaris 10 ya da OpenSolaris İşletim Sistemi tabanlı olması gerekiyor. Projelerin resmi kurallara uygun olup uymadıkları, Solaris 10 ve Open Solaris İşletim Sistemi uzmanlarından oluşan bir kurul tarafından belirlenecek. Uzmanlar seçimlerinde kullanışlılık, kalite, yenilik, orijinallik, teknolojiyi etkin kullanma ve Solaris 10 İşletim Sistemi'nin son kullanıcısına ya da Open Solaris topluluğuna getirdiği faydalar gibi kriterleri baz alacaklar.

Solaris 10 İşletim Sistemi'nin kaynak koduna Ortak Geliştirme ve Dağıtım Lisansı((Common Development and Distribution License (CDDL)) altındaki opensolaris.org’dan ücretsiz olarak ulaşılabilinir.Yarışmaya katılmak isteyenler projelerini Solaris Dynamic Tracing (DTrace), Solaris Containers ve Predictive Self-Healing gibi herhangi bir açık kaynak kodlu Solaris 10 teknolojisi ile geliştirebilir ve yarışma komitesine bu ortamlarda teslim edebilirler.Yarışmayla ilgili daha fazla bilgiye http://www.sun.com/Solaris10universitychallenge adresinden erişilebilinir.
sun

Görüşler

0
ahmetaa
iki konu var aklimda ama yapmasi yillar alabilir. - dogal dil konsol. - dogal dil Dtrace yonetici ya da Dtrace script uretici.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun´dan x86 itirafı

anonim

SUN'in önemli isimlerinden Jonathan Schwartz Solaris x86 işletim sistemini yeterince desteklemediklerini, böylece Linux´tan daha yetkin olmalarina rağmen x86 mimarisi arenasında meydanı Linux'a bıraktıklarını söylemiş.

http://www.theregister.co.uk/content/53/32880.html

Solaris 9 x86 Ücretsiz

alper

2002 başlarında Sun Microsystems x86 platformu için Solaris'i çıkarmayacaklarını söylemişti. Aradan bir sene geçmişti ki 2003 başlarında bu sefer kararlarından dönmüş bir şekilde x86 plattformu icin ilk Solaris yayınlandı. Geliştiricilere ve eğitim amaçlı herkese Free Solaris Binary License Program adı altında bu işletim sistemi 20$ karşılığında veriliyordu... ta ki bugüne kadar. Sun Micosystems şimdi bu 20$lık bedeli de bugünden itibaren kaldırmış durumda. Bu sayfadan kayıt olup artık bilgisayarınıza Solaris'i kurabilirsiniz.

Kaynak: http://www.heise.de/newsticker/data/jk-11.12.03-006/

Solaris, Linux ve FreeBSD Çekirdeklerinin Karşılaştırması

honal

"Bu günlerde zamanımın çoğunu, sınıflarda öğrencilere Solaris'in iç yapısı, aygıt sürücülerini ve sistem çökmeleri anında çekirdek tarafından üretilen çıktıları (kernel crash dump) analiz ederek hata ayıklamayı öğretmek için harcıyorum. Sınıflarda ne zaman ki Solaris'e ne çeşit alt sistemlerin adapte edildiğini izah etsem, öğrenciler sıksık "Bu Linux'da nasıl çalışıyor?" ya da "FreeBSD'de falan böyle çalışıyor, Solaris'te nasıl?" şeklinde sorular yöneltiyorlar.

Solaris 9 Intel x86 platformunda çalışmayacak

erolozcan

Sun ekonomik nedenlerle Solaris 9`u Intel x86 platformda desteklemeyeceğini açıkladı. Bana göre bunun önemli bir nedeni artık Solaris`in x86 versiyonun olmasına gerek olmadığı, x86 platformunda insanların Solaris yerine Linux`u tercih etmesidir.

Sanırım Intel tabanlı Solaris kullananların büyük bir kısmı Linux`a taşınmaya başlayacak. Konu ilgili link : http://www.linuxworld.com.au/

ZFS: Dosya Sistemlerinde Son Söz

anonim

Sun'ın Solaris 10 işletim sisteminde kullanılacağını duyurduğu ZFS dosya sistemi klasik dosyalama sistemlerinden oldukça farklı gözüküyor. ZFS hem SPARC hem de x86 sistemleri destekliyor. Sun’ın ZFS için iddaları şöyle: