Sun, Üniversitelileri Büyük Yarışmaya Çağırıyor!

0
parsifal
Sun Microsystems, tüm dünyadaki öğrencileri ‘Solaris Üniversite Yarışması’na katılmaya çağırıyor. Üniversiteliler, Solaris 10 ve OpenSolaris üzerine yaratıcı proje geliştirerek, hem kendileri para ödülü kazanacak hem de okullarına 100.000 Amerikan Doları değerinde Sun teknolojisi kazandırma fırsatını elde edecek.
Solaris yazılım geliştiriciler için Sun’ın açık kaynak projesi OpenSolaris ile dünyadaki en gelişmiş işletim sistemi olarak kabul edilen Solaris 10 üzerinde yapılacak geliştirme projelerine para ödülü verilecek.Yarışma ile katılımcıların, Sun için büyük önem taşıyan ve bugüne kadar Ar-Ge çalışmalarına 500 Milyon Amerikan Doları harcadığı Solaris10 & OpenSolaris işletim sistemlerini kullanarak yaratıcı projeleri geliştirmeleri hedefleniyor. Kazananlar, bireysel ya da ekip olarak nakit ödül elde etmenin aynı sıra sıra üniversitelerine de 100.000 Amerikan Doları değerinde Sun teknolojileri kazandırmış olacaklar.

Solaris 10 Üniversiteler Yarışması’na ülkelerinde akredite olmuş üniversitelerde eğitim gören lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile bu üniversitelerin fakülte ve bilgi işlem bölümü çalışanları katılabilecek. Başvurular Kasım ayında başlayacak ve Haziran 2006’ya kadar devam edecek.

Yarışmaya bireysel katılınabileceği gibi aynı üniversiteden en fazla 4 kişinin oluşturduğu ekipler de yarışmaya başvurabilecek. Büyük ödülü kazananlar, kişi başına 5.000 Amerikan Doları nakit ödülün yanı sıra Sun Ultra 20 İş İstasyonu’un da sahibi olacak. Kazanan öğrencilerin üniversiteleri ise Sun Fire x64 sunucuları ile UltraSparc işlemci tabanlı sistemlerin de içinde yeraldığı Sun Microsystems’ın ürünlerini satın aldıklarında kullanabilecekleri 100.000 Amerikan Doları karşılığı çekle, teknoloji yatırımlarını genişletme fırsatını elde edecekler.

Sun Microsystems İşletim Sistemleri Platformları Grup Başkan Yardımcısı Tom Goguen, OpenSolaris ile dünyanın değişik noktalarından yarışmaya katılacak üniversite öğrencilerinin dünyadaki en yenilikçi mühendislerin ortak çalışmasını paylaşacağını söyledi. Goguen, söz konusu yarışma ile öğrencilerin Solaris 10 daki ileri teknolojiye ücretsiz erişime özendirilerek, projelerini yeni kuşakta geliştirmelerinin hedeflendiğini belirtti ve sunulacakprojeleri heyecanla beklediklerini belirtti.

Yarışma için hazırlanan tüm projelerin Solaris 10 ya da OpenSolaris İşletim Sistemi tabanlı olması gerekiyor. Projelerin resmi kurallara uygun olup uymadıkları, Solaris 10 ve Open Solaris İşletim Sistemi uzmanlarından oluşan bir kurul tarafından belirlenecek. Uzmanlar seçimlerinde kullanışlılık, kalite, yenilik, orijinallik, teknolojiyi etkin kullanma ve Solaris 10 İşletim Sistemi'nin son kullanıcısına ya da Open Solaris topluluğuna getirdiği faydalar gibi kriterleri baz alacaklar.

Solaris 10 İşletim Sistemi'nin kaynak koduna Ortak Geliştirme ve Dağıtım Lisansı((Common Development and Distribution License (CDDL)) altındaki opensolaris.org’dan ücretsiz olarak ulaşılabilinir.Yarışmaya katılmak isteyenler projelerini Solaris Dynamic Tracing (DTrace), Solaris Containers ve Predictive Self-Healing gibi herhangi bir açık kaynak kodlu Solaris 10 teknolojisi ile geliştirebilir ve yarışma komitesine bu ortamlarda teslim edebilirler.Yarışmayla ilgili daha fazla bilgiye http://www.sun.com/Solaris10universitychallenge adresinden erişilebilinir.
sun

Görüşler

0
ahmetaa
iki konu var aklimda ama yapmasi yillar alabilir. - dogal dil konsol. - dogal dil Dtrace yonetici ya da Dtrace script uretici.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Studio 11 bedava

ahmetaa

Sun MicroSystems'in C, C++ ve Fortran geliştirme platformu Sun Studio'nun son sürümü olan Sürüm 11 bedava olarak indirilebiliyor. Sun C ve C++ derleyicileri son derece etkin kod üretme özelliklerine sahip bir ürün olarak biliniyor. x86 - SPARC Solaris ve x86 Linux sürümleri mevcut.

IBM, Solaris'e Destek Verecek

baRRacuda

Sun Microsystems' ın CEO'su Jonathan Schwartz'ın, blogunda belirtiği üzere; IBM, IBM donanımı üzerinde Solaris'e destek verecek.

$1200 borç verecek var mı Sun alacağım da :)

sundance

Sunucu piyasasında önde gelen firmalardan olan SUN, sonunda desktop`a da el attı. Hem de ne el atmak...
YAHOO`da yeralan habere göre Sun tafından masaüstü hedef alınarak üretilen Blade 100 şu özelliklere sahip
-Ultra Sparc II 500 Mhz 64Bit CPU
-128Mb Ram
-15Gb Harddisk
-Firewire, 4 USB port ve 10/100 ethernet
Ve 17 inch monitörlü Türkiye satış fiyatı (tahmini) $1200
Dahası SunPCI-2 coprocessor ile Windows`da çalıştırabiliyor

Sun Open Source University Meetup Platformu

sifirdd

Sun'ın başlatmış olduğu Sun Open Source University Meetup platformuna aşağıdaki adresten üye olabilirsiniz. Site üzerinde tartışmalar, video sunumlar, döküman paylaşımı şeklinde hizmetler bulunmakta. Yurtiçi ve yurtdışından öğrenciler ve öğrenci kulüpleri ile tanışma imkanı elde edebilirsiniz. Ayrıca kasım ayı sonuna kadar 100 kişiyi aşan gruplar için özel pizza partisi düzenlenecek bilginize:

http://osum.sun.com/

Sun Linux

GaripFakir

Sun da nihayet kendi desktop için Linux sürümünü çıkardı. Mad Hatter adlı linux sürümü Star Office, Mozilla ve Evaluation gibi bileşenlerden oluşuyor. Aşağıdaki linkte ilk ekran görüntüleri de verilmiş:

http://www.sun.com/2003-0805/feature