Sun, Üniversitelileri Büyük Yarışmaya Çağırıyor!

0
parsifal
Sun Microsystems, tüm dünyadaki öğrencileri ‘Solaris Üniversite Yarışması’na katılmaya çağırıyor. Üniversiteliler, Solaris 10 ve OpenSolaris üzerine yaratıcı proje geliştirerek, hem kendileri para ödülü kazanacak hem de okullarına 100.000 Amerikan Doları değerinde Sun teknolojisi kazandırma fırsatını elde edecek.
Solaris yazılım geliştiriciler için Sun’ın açık kaynak projesi OpenSolaris ile dünyadaki en gelişmiş işletim sistemi olarak kabul edilen Solaris 10 üzerinde yapılacak geliştirme projelerine para ödülü verilecek.Yarışma ile katılımcıların, Sun için büyük önem taşıyan ve bugüne kadar Ar-Ge çalışmalarına 500 Milyon Amerikan Doları harcadığı Solaris10 & OpenSolaris işletim sistemlerini kullanarak yaratıcı projeleri geliştirmeleri hedefleniyor. Kazananlar, bireysel ya da ekip olarak nakit ödül elde etmenin aynı sıra sıra üniversitelerine de 100.000 Amerikan Doları değerinde Sun teknolojileri kazandırmış olacaklar.

Solaris 10 Üniversiteler Yarışması’na ülkelerinde akredite olmuş üniversitelerde eğitim gören lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile bu üniversitelerin fakülte ve bilgi işlem bölümü çalışanları katılabilecek. Başvurular Kasım ayında başlayacak ve Haziran 2006’ya kadar devam edecek.

Yarışmaya bireysel katılınabileceği gibi aynı üniversiteden en fazla 4 kişinin oluşturduğu ekipler de yarışmaya başvurabilecek. Büyük ödülü kazananlar, kişi başına 5.000 Amerikan Doları nakit ödülün yanı sıra Sun Ultra 20 İş İstasyonu’un da sahibi olacak. Kazanan öğrencilerin üniversiteleri ise Sun Fire x64 sunucuları ile UltraSparc işlemci tabanlı sistemlerin de içinde yeraldığı Sun Microsystems’ın ürünlerini satın aldıklarında kullanabilecekleri 100.000 Amerikan Doları karşılığı çekle, teknoloji yatırımlarını genişletme fırsatını elde edecekler.

Sun Microsystems İşletim Sistemleri Platformları Grup Başkan Yardımcısı Tom Goguen, OpenSolaris ile dünyanın değişik noktalarından yarışmaya katılacak üniversite öğrencilerinin dünyadaki en yenilikçi mühendislerin ortak çalışmasını paylaşacağını söyledi. Goguen, söz konusu yarışma ile öğrencilerin Solaris 10 daki ileri teknolojiye ücretsiz erişime özendirilerek, projelerini yeni kuşakta geliştirmelerinin hedeflendiğini belirtti ve sunulacakprojeleri heyecanla beklediklerini belirtti.

Yarışma için hazırlanan tüm projelerin Solaris 10 ya da OpenSolaris İşletim Sistemi tabanlı olması gerekiyor. Projelerin resmi kurallara uygun olup uymadıkları, Solaris 10 ve Open Solaris İşletim Sistemi uzmanlarından oluşan bir kurul tarafından belirlenecek. Uzmanlar seçimlerinde kullanışlılık, kalite, yenilik, orijinallik, teknolojiyi etkin kullanma ve Solaris 10 İşletim Sistemi'nin son kullanıcısına ya da Open Solaris topluluğuna getirdiği faydalar gibi kriterleri baz alacaklar.

Solaris 10 İşletim Sistemi'nin kaynak koduna Ortak Geliştirme ve Dağıtım Lisansı((Common Development and Distribution License (CDDL)) altındaki opensolaris.org’dan ücretsiz olarak ulaşılabilinir.Yarışmaya katılmak isteyenler projelerini Solaris Dynamic Tracing (DTrace), Solaris Containers ve Predictive Self-Healing gibi herhangi bir açık kaynak kodlu Solaris 10 teknolojisi ile geliştirebilir ve yarışma komitesine bu ortamlarda teslim edebilirler.Yarışmayla ilgili daha fazla bilgiye http://www.sun.com/Solaris10universitychallenge adresinden erişilebilinir.
sun

Görüşler

0
ahmetaa
iki konu var aklimda ama yapmasi yillar alabilir. - dogal dil konsol. - dogal dil Dtrace yonetici ya da Dtrace script uretici.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SUN ve Bill Gates'den bedava donanım!

yuxel

Sun'dan Jonathan Schwartz, donanımın ilerde bir gün bedava olacağını ve insanların sadece yazılım lisans/bağışlarına ücret ödeyeceklerini söylüyor.
Schwartz bu konuda yalnız değil.

Bir süre önce Microsoft'tan Bill Gates de benzer bir açıklama yapmıştı. Bill Gates'e göre, on yıla kadar donanım bedava olabilecek. Gates ayrıca bu bedava donanımların, gerkçek ses ve el yazısı tanıma fonkisyonlarını da içereceğini bildiriyor.
İlgili bağlantılar:
Slashdot Slashdot 2
Routers
Sun'dan bahsetmişken bir de Sun JAVA Masaüstü Sistemi 2'nin Linux.com incelemesinin bağlantısını da verelim: Linux.com

Sun Studio 11 bedava

ahmetaa

Sun MicroSystems'in C, C++ ve Fortran geliştirme platformu Sun Studio'nun son sürümü olan Sürüm 11 bedava olarak indirilebiliyor. Sun C ve C++ derleyicileri son derece etkin kod üretme özelliklerine sahip bir ürün olarak biliniyor. x86 - SPARC Solaris ve x86 Linux sürümleri mevcut.

Sun Microsystems, MS Windows Sertifikasyonu Peşinde!

GaripFakir

Sun´da global market stratejisinden sorumlu başkan yardımcısı olarak çalışan Larry Singer donanımları için Microsoft'tan sertifika alacaklarını söyledi. "Kutsal Savaşları (religious crusade) bir tarafa bırakıp müşterilere almak istediklerini satacağız".

Bilindiği üzere Sun, AMD Opteron 64 bit işlemcili sitemler üreterek sunucu pazarında kendine yeni olanaklar aramak istiyordu. Sun bünyesinde halihazırda Intel Xeon-tabanlı Fire V60 and V65 sistemlerini de barındırmakta.

http://www.nwfusion.com/news/2004/0116suntowi.html

Sun Microsystems, Novell'i Almak İstiyor

Challenger

Geçen yıl önce Ximian' ı sonra da SuSE' yi satın alan Novell'in peşine daha büyük bir balık takılmış durumda. NTVMSNBC' nin The Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı haberinde şöyle diyor: "ABD’nin önde gelen gazetesi Wall Street Journal’da çıkan habere göre, Sun Microsystems, açık kaynak Linux sağlayıcısı Novell’i 2.64 milyar dolara satın almak istiyor.


Novell’i satın alması durumunda Sun, Linux’un en büyük destekçisi IBM ile rekabet kızışacak, zira Novell, IBM’in en önemli Linux işortağı. Solaris’i bir açık kaynak yazılımına dönüştürmek isteyen Sun Microsystems, satınalımın gerçekleşmesiyle SuSe’yi Power sunucularında kullanan IBM’in Linux sağlayıcısı olacak."

Büyük balık diğer kendinden küçük balıkları yutmuştu. Şimdi de daha büyük bir balığın yemeği olmak üzere.

OpenSolaris İlk Meyvelerini Veriyor

vst

Schillix ismiyle duyurulan OpenSolaris tabanlı ilk dağıtım ve aynı zamanda LiveCD, OpenSolaris'in halka açılmasından sadece 3 gün sonra duyuruldu. Boot yöneticisinden itibaren "30" saniye sonra çok kullanıcılı giriş arabirimine varabilen hızlı bir dağıtım olarak lanse edilen işletim sistemi, aynı zamanda bir çok özgür yazılımı da içerisinde barındırıyor.